Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Bővülhet a keret

2010.09.03. 17:50 - Filip89

A baseball bajnokság alapszakaszának utolsó hónapjába fordultunk, a csapatoknak már csak alig 30 meccsük van hátra a rájátszás előtt, és a mezőny kevesebb, mint fele maradt csupán reálisan harcban a playoffért, beleértve a még az utolsó szalmaszálakba kapaszkodó denveri hősöket, a Colorado Rockies rendíthetetlen sziklaseregét. A tét fokozódására való tekintettel ezentúl a megszokott, egész évet végig kísérő párharc-összefoglalók mellett időről időre egyre több helyzetjelentő írással is fogunk jelentkezni, mint például most, amikor főként a szeptemberi keretbővítés hatásait elemezzük.

Először is érkezett egy új arc a csapathoz, amikor 31-én egy csereüzlet árán megszereztük a Boston Red Sox rutinos cseredobóját, Manny Delcarmen-t. A 28 esztendős jobb kezes dobó hat évet húzott le a bostoni egyesületnél, de az utóbbi szezonokban egyre kevésbé volt megbízható, idén is mindössze 4.70-es ERA statisztikával érkezett a Rockies-hoz, ennek ellenére a balos ütőknek mindössze .165-ös átlagot engedélyezett. A mérleg másik oldalán a 21 esztendős Chris Balcom-Miller, a Class-A-ben szereplő farmcsapatunk, az Asheville Tourists újonc dobója szerepelt, aki 6-7-es győzelem-vereség mutatót és 3.31-es futási átlagot regisztrált a harmadik számú farmcsapatunk színeiben. Delcarmen rettentő gyötrelmesen mutatkozott be a Rockies-ban, miután a péntekre virradóra rendezett Phillies elleni mérkőzés hetedik inningjében négy-négy ütést és futást elszenvedve ő regisztrálta a vereséget, és közben éves ERA-mutatója 5.48-asra emelkedett. Ennél már csak jobb jöhet, bízhatunk benne, ha Delcarmen beilleszkedik, akkor pedig talán még segítségére lehet az utóbbi hetekben még a szokásosnál is sebezhetőbbnek tűnő bullpen egységünknek.

Szintén erősítés a bullpenbe, hogy a hét elején aktiváltuk az elmúlt két játékhetet hátfájása miatt sérült listán töltő balos Taylor Buchholz-ot, aki súlyos sérülés miatt másféléves kihagyás után tért vissza idén nyáron a pályára, és a szezonbeli hét mérkőzése alatt 4.50-es ERA-t jegyzett egy győzelem elérése mellett.

Vele párhuzamosan rendeltük fel a Triple-A-s farmcsapatunk legnagyobb potenciállal bíró játékosát, a középső infielder posztokon bevethető újonc Chris Nelson-t, aki az idény korábbi szakaszában már rövidebb időre megfordult a Rockies keretében, és a robbanékonysága révén a cserepadról komoly segítséget jelenthet a szeptemberi meccseken, mint például a Phils elleni találkozón az első pinch hitter-ünkként ütést termelt, és futással zárta az akcióját. További erősítések a Colorado Springs Sky Sox-ból, majd a tartalékbajnokság hétvégi befejezését követően várhatók, amikor a tervek szerint a harmadik számú elkapó Phillips, a tartalék 1B Eldred, valamint legalább egy klasszikus bázisfutó, és egyúttal néhány külsőpályás ütő aktiválására lehet számítani.

Felépült lábujj sérüléséből, és sikeresen végig dolgozta a rehabilitációt a veterán kezdő dobó Aaron Cook, aki a soron következő pénteki San Diego elleni mérkőzésen újra lehetőséget kap a startra, azok után, hogy a legutóbbi három meccsén vereséget szenvedett, és négy teljes inningnél többet egyik alkalommal sem tudott eltölteni a pályán. Azóta az elmúlt egy hónapban viszont a farmcsapatainknál és a tréningeken fejlődést mutatott, a csapatot nyolc éve erősítő rutinos sportoló pedig a mai napon sanszot kaphat az újrakezdéshez. Egyenlőre nem tudni, hogy Cook stabilan visszatérhet-e az ötösfogatba, vagy csupán csereként fogunk rá számítani, sok függhet a Padres elleni szereplésétől, hogy eldőljön, ő vagy Rogers lehet-e az ötödik kezdő dobónk a továbbiakban.



















További kedvező hírek, hogy két másik sérüléssel bajlódó dobónk állapota is folyamatosan javul, és a hétvégi Triple-A-szerepléseket követően vélhetően a jövő hétre aktiválhatjuk, mind a kezdő Jeff Francis-t, mind a csereember Matt Daley-t. A balkezes Francis egy fájdalmas vállműtét miatt teljes egészében kihagyta a 2009-es kiírást, és az idei évadot is csak később kezdhette el, és nem is volt mindig egészséges, az elmúlt három hétben kényszerpihenőre szorult, de joggal reménykedhetünk benne, hogy rövidesen ő is csatlakozhat a csapathoz, és talán javíthat az eddig megszerzett 4.56-os ERA és 4-4-es W-L mérlegén. A szintén vállproblémákkal bajlódó Daley június 10-én dobott utoljára a Rockies-ban, ami után leküldtük őt a farmcsapathoz, majd megsérült, és július vége óta a Triple-A-ben sem játszhatott mérkőzésen, hétvégén azonban visszatérhet, és ha minden a terv szerint halad, akkor a napokban a nagycsapat keretéhez is csatlakozhat. A másodéves tehetség a szezon első másfél hónapjában a bullpen legbiztosabb pontja volt, aztán elindult a lejtőn, s a sérülések is nehezítették a dolgát, 2010-ben eleddig 26 MLB-s pályára lépése alkalmával 3.74-es ERA-t és egy vereséget regisztrált.

Ugyanakkor mindeközben a cseredobó Manuel Corpas szezonja biztosan véget ért, miután az augusztus 25-i könyök sérülése a lehető legsúlyosabb lett, s Tommy John-műtétre van szüksége, így az is kérdéses lesz, hogy 2011-ben mikor játszhat újra. A 28 éves panamai dobó bár az elmúlt időszakban rettentő sebezhető volt, az elvesztése igenis komoly érvágás az egész csapat számára, hiszen egy egyszerre akár több inning lejátszására is képes váltódobót kell nélkülöznünk, aki az idei évadot 4.62-es ERA mellett 10/14-es save-hatékonysággal, három győzelemmel és öt vereséggel fejezte be.

Huszonkilenc mérkőzéssel az alapszakasz befejezése előtt, pedig ha már csak pislákol is, de még él a Colorado Rockies rájátszásba jutásának reménye. Emlékezetünk rá, hogy Jim Tracy menedzser a 40-es kerettel való játék igazi mestere, nem egyszer az utolsó hónapban juttatta playoff-ba a csapatát az elmúlt években. Talán 2010-ben is láthatunk csodát, tegyünk érte, bízzunk a Rockies-ban, s szurkoljuk végig ezentúl is a mérkőzéseket!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr392269416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.03. 18:09:08

Itt a napi harmadik cikk, csak mert a világ legjobb sportblogja vagyunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.03. 18:50:38

Tudom, de neki nincs most friss hír a visszatéréséről, mert a jövő héten még biztos nem fog, ő ezért maradt ki a cikkből.

foppa21 2010.09.03. 19:10:43

@Filip89: királyok vagytok! de remélem a rapids összefoglalót sem fogod elfelejteni!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.03. 19:46:50

Persze, tudom, hogy holnap lesz meccs, addig írok. Meg majd Avs-t és Mammoth-ot is akarok, meg persze egy csomó más is lesz, amit nem én írok. :) Mondtam, hogy szuper szeptember. :D


süti beállítások módosítása