Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Vikings: előszezon zárás eladott labdákkal és egy nagy visszatérővel

2010.09.04. 10:26 - StormST

A Denver Broncos a 2010-es preseason-t a Minnesota Vikings vendégeként zárta. Végre kevesebb hiányzó volt és köztük voltak olyanok, akiket inkább pihentetés céljából hagytak ki az edzők. Visszatért viszont a kezdőbe, mindenki nagy örömére, Ryan Clady. A hiányzók névsora: Andre Goodman, Brandon Stokley, Jamal Williams, Demaryius Thomas, Elvis Dumervil, Darcel McBath, Russ Hochstein, Daniel Graham és Darrell Reid. Beöltözött, de végül nem lépett pályára: Champ Bailey, Knowshon Moreno, Jarvis Green és Kory Sperry

.


















A hazaiak kezdhették a meccset, a Favre hiányában Tarvaris Jackson által vezényelt támadóegység ellen az alábbi védelemmel állt ki a Broncos:

DE: Ryan McBean, Justin Bannan
NT: Ronald Fields
OLB: Robert Ayers, jason Hunter
ILB: DJ Williams, Mario Haggan
CB: Alphonso Smith, Perish Cox
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill


Jackson három rossz passzal nyitott, és végül punt következett, csak előtte még volt két büntetés, vagyis valójában hátrébbról ment a punt, mint ahonnan a drive eredetileg indult. Jöhetett tehát a denveri támadósor, mely így állt fel:

QB: Kyle Orton
RB: Correll Buckhalter
WR: Jabar Gaffney, Brandon Lloyd, Eddie Royal
TE: Marquez Branson
LT: Ryan Clady
LG: Stanley Daniels
C: JD Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris

Sajnos egy 11 yard-os sack miatt az első vendég támadás is hamar véget ért, pedig Kyle Orton egy bíztató 11 yard-os passzal indított. Colquitt punt-ja után egy 3&out jött minnesotai részről, újra jöhettek a denveriek. A drive nagy részében Buckhalter futásai és Orton passzai váltották egymást, de végül LenDale White fejezte be az első pontszerző támadást egy 2 yard-ot touchdown futással -> 7-0. (Ezzel Orton előszezonjának vége is lett, 38-57 (66,7%), 397 yard, 4 TD, 2 INT, 95,4 rating lett a mérlege.)

Újabb hazai 3&out után már Tim Tebow vezette a pályára a támadókat, de sajnos az első snap-nél Walton-nal nem volt tökéletes az összhang, a labda a Vikings védőihez pattant és Erin Henderson meg se állt vele az endzone-ig -> 7-7. Bár a következő Broncos támadás jobban indult, Tebow 3 passzából 2 jó lett, ám ismét az ellenfél védőihez került a labda, mikor a negyedik TT passzot Tyrell Johnson kileste és csak a denveri 24 yard-on sikerült megállítani. A Vikings következő támadása már átnyúlt a második negyedbe, így az első negyed eredménye: 7-7.

Hamar megállt a Minnesota drive-ja, de Longwell FG-ával átvették a vezetést -> 7-10
Jött egy időben hosszabb, yard-ban az utolsó előtti play-ig rövidebb denveri drive, melyben egy 36 yard-os Tebow-Willis összjáték után egy 7 yard-os passz  Branson-nak, aki sajnos az elkapás után elvesztette a labdát és azt a védők szerezték meg, majd Tebow szerelése vetett véget a rövid visszahordásnak. Ezt követően Sage Rosenfels váltotta Jackson –t a hazaiaknál a QB poszton, de csak egy 1st down-t tudott hozni a következő drive-ban az általa vezetett csapategység, egy punt után jöhettek újra a Vadlovak. Újabb labdaeladás következett sajnos, immár a negyedik. Ezúttal Bruce Hall ejtette el a labdát egy 6 yard-os futás után és ismét Henderson volt a legszemfülesebb, de ezúttal visszahordani csak 1 yard-ot tudta. Ezúttal büntettek a hazaiak, méghozzá gyorsan, Albert Young negyedik futása egy 1 yard-os TD lett -> 7-17.

A soron következő Broncos-akció lepörgette az órát az utolsó 2 percen belülre, de sajnos egy 4&1-es szituációt nem sikerült megoldani a Vikings 19 yard-os vonalán, Hall-t állították meg a line of scrimmage-en. A maradék 1 perc két Young futással lepörgött, maradt tehát a félidő végére az eredmény: 7-17.

























A második félidőt nyitó denveri drive-nak három főszereplője volt, Tebow, Willis és Hall. Utóbbi két jó futás mellett egy elkapást is bemutatott, Tebow-nak 4 passzából 3 sikeres volt és emellett futott is egy rövidet, de a pontot az i-re az utolsó átadása tette fel, egy 39 yard-os zsuga Matt Willisnek, aki elkapás után benyújtotta a labdát az endzone-ba -> 14-17.

Harmadik QB-ét próbálta ki a Vikings, s a második félidőre már Joe Webb jött irányítani. A 6. körös újonc két jó passzával és 5 futással a hazai csapat gyors választ adott a Broncos TD-re, Ian Johnson futott végül egy 4 yard-os TD-t -> 14-24.

A rookie CB, Cassius Vaugh, egy szép visszahordással a félpályára tette a következő denveri drive kezdését, de sajnos csak egy first down lett meg, igaz ahhoz Tebow 14 yard-os futása kellett, de végül a 37 yard-on (ahonnan a FG túl távoli lett volna, a punt meg túl közeli) a 4&8 nem lett meg, jöhettek tehát újra a hazaiak. Webb ezúttal nem volt annyira hatékony, második passzát Alphonso Smith kileste és a Vikings 6-os vonaláig visszahordta, onnan jöhetett tehát a Broncos drive. A harmadik negyed utolsó play-e egy olyan 3&1 futás lett, aminél a bírók szerint a labda nem érte el a gólvonalat és ezt a véleményüket a challenge után is fenntartották. Maradt tehát a harmadik negyed végén az eredmény: 14-24.





















A negyedik negyedet egy 4&1 futással indította a Broncos, de sajnos Hall ezúttal se tudott bejutni az endzone-ba, újra megkapta tehát a labdát a hazai csapat. Webb a 3 yard-os vonalról kezdhetett neki a drive-nak, de három passz lehetőségből egyszer se tudta az elkapóihoz juttatni a labdát, jöhettek tehát újra a vendégek egy punt után, de sajnos csak a félpályáról egy büntetés miatt.

Tebow helyett ekkor már Brady Quinn jött a pályára, akinek az első 4 passza sikeres lett, valamint egy büntetés is segített, így hamar a 4 yard-on volt a csapat. Sajnos ekkor Ball hiába futott be, nem adták meg a TD egy holding miatt, de ez nem zavarta meg a csapatot, Quinn második kísérletre megtalálta Alric Arnett-et az endzone-ban egy 14 yard-os TD passzal -> 21-24.

Sajnos ismét gyorsan válaszolt a Vikings, a drive negyedik játékában az ex-Bronco Javon Walker csinált egy 63 yard-os elkapott TD-t -> 21-31.

A következő Broncos-támadás eljutott a vendégek 31 yard-áig, de ott megfeneklett és be kellett érni egy 49 yard-os Prater FG-al -> 24-31.

4:44 volt vissza, amikor a Minnesota nekiindult a következő drive-nak, de nem tudták befejezni a meccset, mivel a RB Reynaud kezéből sikerült kiütni a labdát, amire Alphonso Smith vetődött rá a Viking 44-es vonalánál 2:03-nál. Quinn három jó passza után ekkor azonban három rossz következett és mivel az utolsó 4&4-nél volt, így 0:50-nél visszakapták a labdát a hazaiak és két térdeléssel ezt a kevés időt is lepörgették. A végeredmény tehát: 24-31.




















A Broncos végül 1-3-as mérleggel zárta az előszezont, de, ami fontosabb, a sérültek nagy része úgy néz ki, hogy felépül a szezon elejére. Sajnos viszont lett egy újabb maródi, az egész jó formát mutató LenDale White achilles-ín szakadást szenvedett és ki kell hagynia a 2010-es szezont. Marquez Branson is megsérült a Vikings ellen, Daniel Graham a bordáival bajlódik, így a TE poszt egyelőre kicsit problémásnak tűnik, de a többi poszton lesz elég játékos, sőt a CB-eknél és a WR-eknél inkább a bőség zavara okozhat problémát.

Szeptember 4-én az NFL csapatoknak le kell csökkenteniük a keretüket 53 főre, ehhez a Broncos-nál máris hozzáfogtak, kitettük Chris Baker-t, Alric Arnett-et, Paul Duncan-t, Jammie Kirlew-t, Johnny Williams-et, Nathan Overbay-t és Kory Sperry-t. Sérültlistára került még, hosszabb kivárás után, Elvis Dumervil, így őt se láthatjuk már a 2010-es szezonban, elkezdi a rehabilitációt, hogy 100%-os állapotban térhessen vissza a következő évadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr792270515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.09.04. 12:13:30

király az összefoglaló:))

milo_hedgie#23 2010.09.04. 12:19:37

hány fős keretünk van most?
doom DLezésével azért phonso biztos maradni fog szerintem. white helyére hozni fogunk egy tartalék RBt?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 12:43:16

The Broncos went from 80 players to 75 last week. They moved eight more players off their roster Friday. They must trim another 14 players today.

milo_hedgie#23 2010.09.04. 13:23:38

és a mai napon kell kitűzni a végleges keretet?

StormST 2010.09.04. 13:33:12

@milo_hedgie#23: Helyi idő szerint délután öt, azaz nálunk valamikor 11 körül este...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 16:38:38

Ne feledjétek, hogy ma este 8-kor Rocky Mountain Showdown az NCAA-ben: Colorado University vs. Colorado State University!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 16:58:51

Ja, és Tomi 21:30-tól Clemson-meccs is lesz Parker-ral. :D

milo_hedgie#23 2010.09.04. 19:41:02

@StormST: köszi! akkor várjuk ma estére az itéletet:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 19:49:48

Viszont a Buffs-Rams-hez kurvára nincsen stream. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 21:27:24

17-0-ra vezet a Buffs a félidőben! Hansen 10/14, 137 yard, 2 TD, 1 INT.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 22:14:33

Stokley és Green is cutolva lett. Smith-t elcseréltük a Lions-hoz.

Black_Adder 2010.09.04. 22:15:19

Phonso-t Detroitba trade-eltünk Gronkowskiért. /*Ugyanabban az évben 2. köröst 7. körösért. Ráadásul, idei első körös árán, amiért Joe Hadent is lett volna esélyünk behúzni...*/

Reid, Jarvis Green és Stokley cut.
--Eddig...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 23:15:43

Colorado University - Colorado State University 24-3! Úgy látszik, bevált a QB-csere, mert Hansen 2 TD-t dobott, és egyet futott. :)
Az AFA is simán zúzni fog, a Clemson-hoz nem találtam stream-et.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.04. 23:58:01

Air Force Academy - Northwestern State 65-21! :D AFA Power, elpusztítunk mindenkit! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.05. 01:00:34

Clemson University - North Texas 35-10
Parker 2 TD pass, 1 INT, 170 yard, közben két futójuk volt 100 yard fölött.

milo_hedgie#23 2010.09.05. 09:06:23

a pontos 53as keret hol van? nem látom sehol,csak a cikekket a nagy nevű áldozatainkról.
nem volt valami jó csere a phonso trade,okosabban is csinálhattuk volna,persze tudom h branson sérülésével kellett egy elkapó TE,de akkor is többet képzeltem volna el phonsoért:((

The cuts: linebacker Kevin Alexander (undrafted rookie), Branson, receiver Britt Davis, former Colorado tight end Riar Geer, Green, safety Kyle McCarthy, Olsen, Reid, defensive lineman Jeff Stehle (undrafted rookie), and linebacker Worrell Williams.

Alexander, Davis, Geer, McCarthy, Stehle and Williams are candidates for the practice squad that will be announced tomorrow.

kicsit vicces hogy DETből hoztunk TEet,shefflert meg éppen oda zavartuk el:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.05. 09:28:40

Az 53-as roster:

QB: Orton, B. Quinn, Tebow
RB: Moreno, Buckhalter, Hall, Ball
FB: Larsen
WR: Gaffney, Royal, Thomas, Decker, Willis, Lloyd
TE: Graham, R. Quinn, Gronkowski
OT: Clady, Harris, Batiste
OG: Kuper, Beadles, Hochstein, Daniels
C: Walton, E. Olsen

DE: McBean, Bannan, Thomas, L. Smith
NT: J. Williams, Fields
OLB: Ayers, Moss, Hunter, Atkins
ILB: D.J. Williams, Haggan, Woodyard, Mays
CB: Bailey, Goodman, Cox, Thompson, Jones, Vaughn
S: Dawkins, Hill, McBath, Bruton
K: Prater
P: Colquitt
LS: Paxton

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.05. 09:32:08

Mellesleg megtakarítottunk hat millát a tegnapi vérengzéssel, ami jól fog jönni Champ szerződésébe. :P
Nem ismerem Gronkowskit, de elkapó TE, végülis needed poszt lett, Smith-t meg cserélni akartuk, vállalható szvsz.
Schefflert ne sírjuk vissza, egy csapat ellen szövetkező seggfejre nincs szükség, ha Gronkowski nem ilyen, de mondjuk a pályán legalább közepesen jó, már jobban jártunk vele.

milo_hedgie#23 2010.09.05. 19:25:10

@Filip89: köszi a pontos listát:)) gondolom lesz majd irásotok a keretről,már várom:)

milo_hedgie#23 2010.09.06. 11:21:33

tegnap még változtattunk a kereten. jött a futó andre brown és az OL chris clark. kikerült még atkins és hall a keretből. talán ez már a végleges?:))

StormST 2010.09.06. 14:21:14

@milo_hedgie#23: Valószínűleg igen, de én már semmin se lepődnék meg... :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.06. 19:11:04

Hát, nagyon remélem, mert holnap jön az írásunk a "végleges" keretről. :D


süti beállítások módosítása