Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Megvolt a 2010-es NLL Draft

2010.09.15. 11:52 - Filip89

Az elmúlt hétvégén tartották meg Toronto városában a National Lacrosse League idei amatőr játékosbörzéjét, és bár a Colorado Mammoth számára a tehetségválasztó ebben az évben nem tartogatott annyi történést, mint egy esztendővel ezelőtt, azért 2010-ben is történtek érdekességek a denveri együttessel kapcsolatban a drafton.

A draft első körében nem voltunk érdekeltek, mivel a legmagasabb választási lehetőségünket még a tavalyi börzét megelőzően adtuk tovább az emlékezetes Prout-cserében, hogy a 2009-es drafton három játékost választhassunk a legjobb öt között, így került a birtokunkba a két ifjabbik Gajic-fivér, Alex és Ilija, valamint Cliff Smith is. Mivel a játékoskeretünkben az elmúlt évben jónéhány újonc is komoly tejesítményt mutatott be, így túl sok új fiatal egyébként sem férhetett volna be egyhamar, de azért némi erősítés sohasem árt, és ezt meg is tettük az idei drafton.

















A legelső választás - helyettünk, a mi eredeti pick-ünkből - a Rochester Knighthawks együttesét illette, és a Syracuse University-ről érkező tehetséget, az indián származású Cody Jamieson-t nevezték meg a 2010-es draft 1/1-es kiválasztottjaként. Őt követően másodikként a hátvéd Kyle Rubisch (Dowling College) kelt el a Boston Blazers húzása nyomán, míg a képzeletbeli dobogó harmadik tagja a Calgary Roughnecks-hez csatlakozó támadó Curtis Dickson lett, aki a University of Delaware-ből érkezik a profik táborába.

A mieink első lehetőségének ideje a második kör első pozíciójában, az összesítésbeli 11. helyen következett el, amikor a tehetséges csatárt, Ned Crotty-t jelöltük meg. A 24 esztendős támadójátékos a draft első amerikai kiválasztottja lett, elsősorban a sportág szabadtéri műfajában számít kiváló sportolónak, hiszen a Duke University játékosaként az egyetemi bajnokság legértékesebb játékosa volt az elmúlt esztendőben. A kiváló fizikai adottságokkal és nagyszerű passzolási képeségekkel rendelkező Crotty óriási sikereket élt meg az idei évben, ugyanis az NCAA-s bajnoki címet követően júliusban az USA színeiben világbajnok lett Manchester-ben öt denveri játékossal egyetemben, azon kívül pedig az ország legjobb játékosának járó Tewaaraton-trófeával is őt jutalmazták meg. Még ha nem is kifejezetten NLL-stílusú sportolónak tekinthető, abban biztosak lehetünk, hogy profi mentalitása és sikerorientáltsága nagyon is jól fog jönni a Mammoth számára a következő esztendő során, ráadásul az MLL ezévi draftjának a legelső pozícijában kelt el.
















Ezt követően a harmadik forduló 22. pozíciójában egy ismerős névvel, Ken Clausen-nel gyarapodtunk, amikor a University of Virginia bekkjére csaptunk le. A kőkemény fizikai hátvéd néhány hónappal ezelőtt az MLL drafján az Outlaws kiválasztottja volt, vagyis mindkét sportágban a denveri egyesületben játszhat ezentúl. Clausen már szabadtéren is bizonyította, hogy nem illetődik meg a profik között, és képes bármikor odatenni magát, és az sem lehetett véletlen, hogy az elmúlt három évben mindannyiszor beválasztották őt az egyetemi liga elsőszámú All-Star csapatába. Ha Crotty kissé zsákbamacska választás is lenne, Clausen biztos, hogy a zártpályán is be fogja váltani a hozzáfűzött reményeket, s mi több, személyében most már egyik igazi denveri sportembert köszönthetünk.
















A draft befejező köreiben további két ifjú hátvédet szereztünk meg, miután az ötödik fordulóban (42. hely) a Barrie Lakeshores-ból John Rae-t, míg a hatodik körben (52. pozíció) az eddigi Peterborough Lakers-játékos Mark Farthing jogára csaptunk le.

A körülményekhez képest nem zártunk rossz draftot, nyilván már előre tudhattuk, hogy nem a Mammoth lesz az idei játékosválogató főszereplő csapata a korlázott lehetőségek lévén, de a második és a harmadik körben két igazán magas potenciált magában hordozó tehetséggel erősítettünk, akikkel kétségtelenül tovább tudtuk finomítani az egyébként is egyre ütőképesebbé váló keretünket.

A 2010-es NLL draft első körének kiválasztottjai:

1. Rochester Knighthawks - Cody Jamieson (Syracuse University)
2. Boston Blazers - Kyle Rubisch (Dowling College)
3. Calgary Roughnecks - Curtis Dickson (University of Delaware)
4. Minnesota Swarm - Andrew Suitor (R.I.T.)
5. Rochester Knighthawks - Jarrett Davis (Bellarmine University)
6. Calgar Roughnecks - Dan MacRae (R.I.T.)
7. Boston Blazers - David Brock (University at Albany)
8. Calgary Roughnecks - Brandon Ivey (Orangeville Northmen)
9. Buffalo Sabres - Travis Irving (New Westminster Salmonbellies)
10. Rochester Knighthawks - Ryan McClelland (Colgate University)















Végezetül egy újabb aktuális hír a csapatról: leváltottuk valamennyi korábbi segédedzőnket, így a januárban rajtoló idényben a vezetőedző Bob Hamley munkáját Ed Comeau és Sean Ferris asszisztálhatja, mindketten számos sikert értek el az elmúlt esztendőkben egy-egy NLL-csapat segédtrénereként, most pedig Bob McMahont, Dan Pratt-et és Dan Perreault-t váltják a Mammoth padján. Hamley mester nagyon örült a két szakember kinevezésének: "Először is, ami a legfontosabb, hogy Ed és Sean sikert hoz a csapathoz, hiszen mindketten tudják, hogy hogyan lehet eredményeket elérni ebben a bajnokságban, mindketten több alkalommal nyertek már bajnoki címet az NLL-ben. Alig várom már, hogy megkezdhessük a közös munkát, biztosan nagyon jól ki fog jönni egymással, és együtt sikerre vezethetjük ezt a fantasztikus csapatot is."

A november elején esedékes szezonkezdő edzőtáborozásig még mindig bőven van idő, de természetesen az izgatott várakozás alatt időről időre ezek után is jelentkezni fogunk néhány összefoglalókiadással, amint történik egy-egy hírcsokorra való esemény kedvenc fedettpályás lacrosse klubunk környezetében.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr232297722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.09.15. 12:43:44

ilyen szart írsz az avs camp helyett tényleg hülye vagy:D

milo_hedgie#23 2010.09.15. 13:30:27

@Tomi_Tanguay: nana azért kellenek a lacrosse cikkek is:))

milo_hedgie#23 2010.09.15. 13:32:57

jó összefoglaló. clausentől sokat várok,már ismerjük őt az outlawsból. és crotty tényleg igazi győztes,amibe bele fog aranyá változik kb:)) szerntem biztos jó lesz ugyis hogy nem box player.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.15. 14:19:40

@Tomi_Tanguay: Most ez volt a fontosabb. Mindent a maga idejében. :)

foppa21 2010.09.15. 17:49:55

clausen igazi denveri hős:-)

foppa21 2010.09.15. 17:53:26

15 nap alatt 22 cikk, ha így folytatjátok megdöntitek az áprilisi rekordot. van rá esély?:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.15. 22:25:02

Lehet, mert elég sok tervünk van még erre a hónapra, de októberben is sokminden lehet. :)

foppa21 2010.09.16. 17:06:41

16 nap alatt 23 bejegyzés. jól alakul:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.16. 21:25:19

Jól van ne hajts minket ennyire látványosan. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.16. 21:27:41

Inkább értekezzetek még a méltán népszerű NLL Draft történeseiről. Mit szóltok, milyen sok csapat húzhatott az első körben? :D

milo_hedgie#23 2010.09.17. 10:22:31

@Filip89: nem jó hogy a necks így beerősített még a végén jók lesznek:))

milo_hedgie#23 2010.09.20. 16:07:02

jövőre is willie b. lesz az announcer:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.28. 12:27:33

Nem volt még, hogy Gill és Catton visszavonultak. Annyira már nem voltak hatékonyak tavaly sem, szerintem elbírja a hiányukat ez a csapat. :)

milo_hedgie#23 2010.09.28. 18:27:56

@Filip89: gill nem volt rossz,de nem fér be. catton botrányos volt tavaly is. nem fognak azért hiányozni:))

milo_hedgie#23 2010.10.10. 14:08:32

The Colorado Mammoth announced today that it has resigned goaltenders Chris Levis and Curtis Palidwor, defensemen Tom Ethington and Chris McKay, as well as transition player and 2010 assistant captain Nick Carlson. The team has also brought back defensemen Matt Leveque, who played with the Mammoth from 2006-2009.

alakulgat a csapat. leveque vissza szerzése külön öröm:)) meg persze az is hogy szerintem leyshon megy,és a levin-palidwor kapus duónk lesz aktiv:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.10. 18:30:39

@milo_hedgie#23: Csupa jó hírek. És úgy látom megint összegyűlt egy csokorra való új infó, szóval a napokban összedobok egy friss Mammoth-helyzetet. :)


süti beállítások módosítása