Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Jaguars: alapszakasz kezdés sok hibával

2010.09.17. 10:33 - StormST

A 2010-es alapszakaszt a Denver Broncos a Jacksonville Jaguars vendégeként kezdte, folytatva ezzel azt a nem éppen kellemes sorozatot, ami 2004 óta távol tartja a csapatot a nyitó héten az INVESCO-tól.

Sajnos, két fontos játékosunk sérülés miatt nem kerülhetett a keretbe, nélkülözni kellett Josh McDaniels-nek az OT Ryan Harris-t és a rookie WR Demaryius Thomas-t. Mivel csak 45+1-es kerettel lehet a meccsre nevezni (a +1 a 3rd QB, aki csak a másik 2 QB kiválása után léphet pályára), így nem öltött mezt Syd’Quan Thompson, Andre Brown, Darcel McBath, Eric Olsen és Chris Clark se. Kissé meglepő módon Brady Quinn lett a 3rd QB, Tim Tebow így a backup QB poszton került a 45-ös keretbe. Szerencsére a nyitó fordulóra felépült és így egyből kezdő is lett Knowshon Moreno és Ryan Clady is.



















A 37 fokos floridai melegben a Broncos kezdhette a meccset, mivel mi nyertük a pénzfeldobást. A támadók az alábbi kezdő csapattal álltak fel:

QB: Kyle Orton
RB: Knowson Moreno
FB: Spencer Larsen
WR: Jabar Gaffney, Brandon Lloyd
TE: Daniel Graham
LT: Ryan Clady
LG: Stanley Daniels
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Zane Beadles


Egy szép, trükkös 28 yard-os Graham elkapással indult a drive, amiben Tebow is bemutatkozott egy futással shotgun-ból, majd elkapóként is bent volt, de végül nem kapott labdát. Szépen haladt a támadás, be a Jaguars 20-on belülre, de sajnos egy Beadles holding miatt 1&10 helyett 3&11 lett, ami után egy sack miatt még a FG távolságból is kicsúszott a csapat, jöhetett Britton Colquitt első NFL punt-ja, amivel a 8 yard-ra visszanyomta a Jaguars drive indulási helyét.

Jöttek a kezdő védők, az alábbi felállásban, meglepő módon Jason Hunter-el az egyik kezdő OLB poszton, Jarvis Moss tehát kimaradt a kezdőből:

NT: Jamal Williams
DE: Ryan McBean, Justin Bannan
OLB: Robert Ayers, Jason Hunter
ILB: DJ Williams, Mario Haggan
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill


Bár a hazaiak szintén összehoztak egy 28 yard-os passzot, de végül náluk is egy holding fogta meg a drive-ot, csak már korábban, a 37-ről jött a punt, Podlesh egy nagyon szép rúgást mutatott be, a 7-nél ment ki a pályáról a labda. A nehéz helyzetből induló drive nem lett hosszú, öt play után jött újra Colquitt, 51 yard-os punt-ja után egy 4 yard-os return jött és a 26-ról jöttek a jaguárok. A jacksonville-i akció jól indult, sajnos Dawkins is hozzájárult egy büntetéssel, de Ayers első NFL sack-je és Champ szép védekezése punt-ra kényszerítette Garrard-ékat. Szép ST munkát mutatott be ismét a hazai csapat, s a 4-ről indulhattak a denveriek. A drive-ban az első megszerzett 1st down után egy -1 yard-os futással zárult az első negyed, pont nélkül: 0-0.




















A slot reciever posztjába egyre jobban beleszokó Royal elkapása és tánca nyitotta a második negyedet, egy védőt lerázott, pár elől menekült egy darabig, végül 23 yard lett a jutalma. Tebow futott újra, de ezúttal is csak 1 yard-ot sikerült előre jutnia. A drive egy delay-of-the-game büntetés ellenére is haladt tovább, köszönhetően Royal elkapásának, amit egy a védők által felütött labdával mutatott be. 4&1-ig sikerült eljutni, aminek nekiment a csapat és Buckhalter tudott is 2 yard-ot futni. Később viszont ő lett a tragikus hős, 2&6-nál megcsinálta a 1st down-t, de kiszedték a kezéből a labdát, fumble, és saját 24-éről jöhetett a hazai csapat. Ám nem jutottak messzire, csak egy 1st down sikerült, jött újra Podlesh, de ezúttal csak 30 yard-ot rúgott, saját 27-ről jöhetett a Denver, de két rossz passz után Orton beszedte a második sack-jét, nekünk is punt-olni kellett. Egy szép punt return következett, amiből egy büntetés levett egy keveset, végül pontosan a félpályáról jöhetett a Jaguars. 3:59-nél indultak neki a drive-nak, a 2-minute-warning után megoldottak egy 4&1-et, majd onnan két gyors hosszú passzal (26 és 21 yard) megcsinálták a meccs első TD-ját, Garrard passzát a TE Marcedes Lewis kapta el az endzone-ban -> 0-7. 50 másodperce maradt a Broncos-nak, amiből a 26-ig magát előreküzdő returner Perrish Cox elhasznált 10-et. Orton egy gyönyörű hosszú, 41 yard-os passzal indította a drive-ot, aminél Lloyd volt az elkapó. Időt kért JMD, 32 másodperc és 33 yard maradt. Royal volt a következő célpont, 25 yard-os elkapást csinált, ezzel máris a 10-en belül voltunk, újabb időkérés, 25 másodperc az órán. Az első próbálkozás még sikertelen lett, Graham elől ütötték le a labdát, de csak 5 másodperc ment el. A második próba már jó lett, a jacksonvillei születésű Jabar Gaffney kapta a passzot az endzone végében -> 7-7.
Innen a Jaguars a kickoff return után már csak egy térdelést hajtott végre, maradt tehát a félidei eredmény: 7-7.

A második félidő elején a Jaguars visszahordója az 1 yard-os vonalon kapta a labdát és talált pár lyukat a coverage-ben, egészen a 47 yard-os vonalig jutott vissza. A hazaiak ebben a támadásban az utolsó play-ig csak a futásaikra támaszkodtak, Jones-Drew és Jennings tolta előre a csapatot, egészen a Broncos 10-es vonaláig, ahonnan Garrard egy újabb Lewis-hoz passzal az endzone-ba jutatta a labdát –> 7-14. A soron következő denveri drive-ot egy újabb, immár a harmadik, sack miatt kellett hamar befejezni, de a Jacksonville hamar visszaadta a támadás lehetőségét, méghozzá igen kecsegtető helyen, mivel nem sikerült megoldaniuk egy 4&inches-t a saját 39-es vonalukon, hála Champ két egymás utáni nagyon szép védekezőmunkájának és DJ jó helyzetfelismerésének, amikor szépen betömte a lyukat Jones-Drew előtt. Orton-éknak csak 40 yard-ot kellett megtenniük, amiből egy passzal és egy Moreno futással gyorsan le is haraptak 32-t. Az első TD kísérletet csak szabálytalanul tudták megállítani, így 1&1 következett. Knowshon Moreno először még nem jutott be, de másodikra már meg tudták csinálni előtte a lyukat, így meglett a tavalyi első körös futó idei első futott TD-ja -> 14-14.




















Újabb gyenge ST teljesítmény jött a Broncos-tól, megint a félpálya közeléből indulhattak a hazaiak. Dawkins nagyon szépen levédekezett egy passzot, de sajnos két play-el később nem sikerült megakadályozni, hogy egy 20 yard-os passzal a Broncos térfelére érjen a Jaguars. A következő 1st down már nem lett meg a hazai csapatnak, meg kellett elégedniük egy 45 yard-os Scobee FG-al -> 14-17.

Gyülekeztek a viharfelhők a kánikulában, amit már egy kis szél és lehűlés is jelzett, már csak egy Broncos play-re volt idő, mielőtt a negyednek vége nem lett, de jobb lett volna ha ezt kihagyhatjuk, mivel Chris Kuper csak bicegve tudta elhagyni a pályát. A heves villámlás és a megérkező heves eső miatt a negyedik negyed előtt egy 33 perces szünet következett.

A kényszerpihenő után egy hosszú, 27 yard-os Orton-Lloyd összjáték következett a vonal mellett, amit a Jaguars challenge-e után is szabályosnak ítélnek meg a bírók. Később egy Orton futással még egy 1st down meglett, de a következő a meccs második delay-of-the-game büntetése miatt már jött össze. Jöhetett idei első mezőnygóljára Matt Prater, fel is adták neki a leckét, 54 yard-ról kellett próbálkoznia, de nem remegett meg a lába, magabiztosan bevágta -> 17-17. Sajnálatos módon a következő Jaguars támadáshoz Ryan McBean két facemask büntetéssel hozzátett 30 yard-ot, a második után már csak 35 yard maradt a támadók előtt, amit onnan 3 play-el, amiből az utolsó egy 24 yard-os passz volt Osgood-nak, sikeresen megoldottak. -> 17-24.

Mindössze 8 perc maradt, Perrish Cox előrehozta a kickoff-ot a 43-ig, onnan jött is még pár 1st down, de a Jaguars 14 yard-ján kellett volna megoldani egy 4&3-at, ami két próbálkozásból se sikerült, az utolsónál csak centiken múlott, hogy Lloyd lába a pályán belül érjen le az elkapás után.  A Jaguars egy kizárólag futásokból álló drive-al lepörgette az órát az utolsó 2 percen belülre, és a punt után saját 23-ról jöhetett a Broncos. Az első 1st down még meglett, de sajnos 2&10-re Orton passzát a védők lelesték és ezzel a meccsnek lényegében vége is lett, már csak két Garrard térdelés maradt. A végeredmény: 17-24.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/09000d5d81a7df59/NFL-GameDay-Broncos-vs-Jaguars-highlights




















Elveszítette tehát első meccsét a 2010-es alapszakaszban a Denver Broncos, de sajnos a sok hiba miatt magának köszönhette a csapat. Sajnos Kuper sérülése tovább nehezíti a helyzetet, bár a jelenlegi helyzet szerint van esély, hogy ő és Harris játszani fognak a Seahawks elleni szezonnyitón.

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 21/33 sikeres/összes passz, 295 passzolt yard, 1 TD, 1 INT
Moreno: 15 próbálkozás, 60 yard, 1 TD
Gaffney: 3 elkapás, 34 yard, 1 TD
Lloyd: 5 elkapás, 117 yard
Royal: 8 elkapás, 98 yard
Prater: 1/1 FG, 54 yard, 2/2 XP
Colquitt: 4 punt, 36.5 yard AVG
Cox: 3 kickoff return, 20 yard AVG
DJ Williams: 9 tackle
Ayers: 4 tackle, 1 sack


Josh McDaniels véleménye:
"Egy meccsen sok jó dolgot kell tennie a csapatnak a győzelemért. Mi csináltunk ugyan elismerésre méltó cselekedeteket ma délután, de ez kevés volt ahhoz, hogy nyertesen hagyhassuk el a pályát. Hosszú út áll még előttünk. Beszéltünk róla a rajt el a csapattal, hogy a vereségek után nem kerülhetünk nagyon mélyre, a győzelmek után pedig nem kerülhetünk nagyon magasra, hanem uralkodnunk kell az érzelmeink felett az egész év folyamán, hogy ne legyen még egyszer olyan hullámzó szezonunk, mint amilyen a tavalyi volt. Tudtuk, hogy nem fog minden úgy menni az egész évben, ahogyan mi szeretnénk. Kétségtelenül jobban kellett volna játszanunk, de én tudom, hogy jobb játékra is képes a csapat, és ezt hamarosan meg is fogjuk mutatni a szurkolóknak. Elsősorban a speciális egységektől illett volna jobb teljesítmény, valamint a védelem is adhatott volna kedvezőbb helyzetet a támadóknak az akciók megkezdésére, főleg ezeken fogunk dolgozni az előttünk álló egy hétben."

A divízió többi csapata közül a Raiders egy alapos, 38-13-as verést kapott a Titans-től, a másik két csapat pedig egymás ellen játszott és nem kis meglepetésre a csoportrangadót a Chiefs nyerte, 21-14-re verték a Chargerst az Arrowhead-en. A második héten a SD a Jacksonville-t fogadja, a Raiders a Rams-t láthatja vendégül, míg a KC a Cleveland otthonában folytatja.

Az AFC West divízió állása az 1. játékhét után (W-L):

1. Kansas City Chiefs 1-0
2. Denver Broncos 0-1
3. San Diego Chargers 0-1
4. Oakland Raiders 0-1


Következik tehát a hazai szezonnyitó a Seattle Seahawks ellen (vasárnap, 22:05), akik az első fordulóban 31-6-ra verték a 49ers-t, és lehetséges, hogy két ismerős arc is lesz az OL-ban, az idén nyáron tőlünk távozó Ben Hamilton és Tyler Polumbus is esélyes, hogy a kezdő csapatukba kerüljön. Nálunk a héten végre teljes edzésmunkát végzett Demaryius Thomas, de sajnos volt még hiányzó Harris-en és Kuper-en kívül, nem edzett még Darcel McBath és Wesley Woodyard, valamint Jamal Williams, utóbbi azonban nem sérülés miatt, hanem személyes okokból.
A hét eseményeihez tartozik még, hogy egy 4. körös pickért cserébe érkezett a Patriots-tól a 2006-os első körös futó, Laurence Maroney és egy 6. körös pick. Sajnos egyelőre még nem tudott edzeni, de remélhetőleg hamarosan a csapat rendelkezésére tud állni, mert bár voltak sérülés gondjai, de nem számít rossz futónak és van benne lehetőség még szerintem.

Vasárnap pedig nyerni kell, nincs mese!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr452302697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.17. 11:38:20

Várjuk a véleményeket, hogy ebben a formában hogy tetszik az összefoglaló! :)

Tomi_Tanguay 2010.09.17. 12:08:26

jól látom hogy vasárnap este kajak egyszere lesz a rockies és a broncos meccse?:(

StormST 2010.09.17. 12:28:29

@Tomi_Tanguay: Jah, sajnos jól látod, ez az átka annak, hogy nem egy városban játszanak vasárnap... :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.17. 13:14:12

22:05 és 22:10 a kezdési időpontok. Izgalmas este lesz. :)

foppa21 2010.09.17. 14:32:29

nekem nagyon tetszik így kicsit rövidebben. átláthatóbb és benne van minden jó volt olvasni:-)

milo_hedgie#23 2010.09.17. 15:53:47

szerintem is jó lett az összefoglaló:))

milo_hedgie#23 2010.09.17. 15:58:08

és még video is van,ez újdonság:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.17. 16:07:43

Nem volt hozzá embed link, csak így tudtam megoldani, de azért mégis elérhető a videófelvétel is a meccsről, ami valóban egy kis újítás. :)

milo_hedgie#23 2010.09.17. 18:37:55

"mindenképpen érdemes elolvasni StormST bejegyzését, már csak azért is, mert a JMD-interjút én fordítottam le, LOL:"
hülyeee:))

foppa21 2010.09.17. 18:54:16

@Filip89: jó a videó hivatkozás szerintem így is

Coach Sacco 2010.09.17. 19:57:42

Jó lett a cikk! Remélem a második fordulóban sikerülni fog a javítás. :)


süti beállítások módosítása