Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Meglepetés nélkül; Komoly cserék

2010.09.18. 12:54 - Filip89

Nem tudott bravúrt okozni múlt szombaton a Colorado Rapids együttese, amikor a liga egyik legnagyobb sztárcsapata, a New York Red Bulls 3-1-es csapással küldte haza a mieinket, a második félidei nagyszerű játékunk ellenére. De a csüggedésre semmi okunk, a klubok közti transzferidőszak utolsó napjaiban az egyesület két jelentős üzletet is végrehajtott, melyek egyértelműen a hosszú playoff-menetelést szolgálják.

Jeff Larentowicz and Rafael Marquez on Sept. 11_DL
















A kora délután rendezett összecsapáson sérülés miatt ismét hiányzott a hátvéd Wynne, így az egy héttel korábbival megegyező összeállításunkban futottunk ki a Red Bull Aréna gyepére: Pickens - Kimura, Baudet, Moor, Wallace - Ballouchy, Mastroeni, Larentowicz, Smith - Cummings, Casey. Sajnos, a házigazdák sokkal rámenősebben kezdték a mérkőzést, és gyors indításaikkal rendre a Rapids-védelem mögé tudtak kerülni, ám Henry és Angel első néhány lehetőségét még Pickens bravúrjai által el tudtuk hárítani. Azonban 17 perc elteltével a két hazai csatár nagyszerű összjátékkal bontotta meg a védelmünket a jobb szárnyon, és a lendületből megugró francia klasszis magabiztosan gurított a hosszú sarokba. Ezt követően Wallace és Smith is csak egy-egy sárgalapos megmozdulás nyomán tudta feltartóztatni a New york-iakat. Fél órája ment a mérkőzés, amikor nem messze a tizenhatos vonal sarkától a vaskalapos játékvezető szabadrúgást ítélt a házigazdák javára, amiért Mastroeni kézzel ért a labdához, hogy a közvetlenül felé bikázott játékszer ne az arcát bombázza telibe. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a NYRB pedig egy mesteri kombínáció végén váltotta gólra az ajándékba kapott pontrúgást, ezzel már 2-0-s előnybe kerültek. A hajrában további lehetőségek adódtak az ellenfél előtt, az első negyvenöt perc korántsem a denveriekről szólt, nagyon nem tudtuk felvenni a játék ritmusát, meglehetősen simán indult számunkra a mérkőzés.
A második félidőre azonban sokkal nagyobb akarással futottunk ki, s néhány perc után Mastroeni szánta el magát egy kőkemény távoli lövésre, a kipattanót pedig hatalmas helyzetben Ballouchy vágta a kapufára, pedig a kapus már elvetődött az ellenkező irányba. Az 52. percben már nem hibáztunk, amikor Omar Cummings a felezővonal magasságából indult előre, majd bő 25-30 méterről ballal brutálisan nagy gólt ragasztott a hosszú felső sarokba a felsőléc segítségével. A hatalmas találat után egy csapásra szoros lett a mérkőzés, visszajöttünk 2-1-re, és további veszélyes akciókat vezettünk, ám nem sokkal később a védelmünk nem tudott tisztázni a büntetőterület előtt, a Red Bulls pedig góllal büntette meg a hibánkat. Újra kétgólos hátrányba kerültünk, és rövidesen néhány cserével próbáltuk serkenteni a támadójátékunkat: Mastroeni helyére Claudio Lopez, Smith pozíciójába pedig Thompson állt be. Az utolsó negyedórában pedig egy kényszerű változtatást is végre kellett hajtanunk, amikor a hetek óta sérüléssel bajlódó Baudet-nak újra komolyabban fájni kezdett a lába, így Palguta jött be a védelem tengelyébe. A hajrában a három csatárunk még megpróbálta a felzárkózást, de a rendkívül képzett hazai együttes biztosan őrizte az előnyét, így képtelenek voltunk elkerülni a vereséget.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:

Get Microsoft Silverlight

Gary Smith vezetőedző véleménye:
"Kicsit kiábrándító, hogy nagyszerű erőbedobással küzdve megpróbáltunk visszazárkózni a mérkőzésbe, de a játékvezetők nem hagytak érvényesülni bennünket. Csalódott vagyok a végeredmény miatt, mert szerintem többre is képesek lehettünk volna, és nem rajtunk múlott, hogy végül így végeztük. Nem adtak meg egy tizenegyest Omar kiugrása után, a harmadik góljukat eredményező akció pedig egy ellenünk elkövetett szabálytalanságból bontakozott ki. Összességében a csapatom játékával elégedett vagyok, tény hogy nem kezdtük jól az összecsapást, de a második félidőben óriási erőket mozgosítottunk, igazán karakteres játékot mutattunk be, és mindenki láthatta, hogy mire leszünk képesek a rájátszásban is. Omar újabb fantasztikus mérkőzést játszott, a gólja egyszerűen csodálatos volt, és könnyen az egyenlítést is összehozhatta volna. Nem fogja a kedvünket szegni egy ilyen vereség, és jövő héten újra a győzelem reményében léphetünk pályára, miközben nagyon remélem, hogy a Red Bulls-nak a rájátszás küzdelmei alatt visszavághatunk ezért a fiaskóért."

Colorado's Omar Cummings battles New York's Roy Miller for possession during the Red Bulls' 3-1 win on Saturday.
















- A jamaikai Omar Cummings meseszép gólja természetesen elsöprő fölénnyel diadalmaskodott a hét találata választáson az MLS-ben elmúlt héten. A Rapids 14-ese az utolsó három mérkőzésen belül négyszer volt eredményes, és sajnos egyre valószínűbb, hogy már nem sokáig tudjuk tartani a csodálatos formában szereplő játékost, lévén több európai együttes is szeretné a soraiban tudni őt.

- A június eleje óta többé-kevésbé folyamatosan térd sérüléssel bajlódó hátvéd Julien Baudet határozatlan időre kiesett, miután New York City-ben ismét felerősödtek a fájdalmai, és nem is tudta végig játszani a találkozót. "Nem tudom, mi van ezzel a sérüléssel, nagyon rejtélyes: időnként érzem a fájdalmat, máskor viszont heteken át tudok játszani, és aztán megint előjön. Most is ez történt, az egész meccsen remekül éreztem magamat, majd egyszercsak a hajrában egy sprintelés után kellett a térdemhez kapnom. Nagyon zavaró, hogy nem tudjuk megoldani a problémát, talán ha most pár hétig pihenek, akkor utána jobb lesz."

- A csapat kapitánya, Pablo Mastroeni 179. ligamérkőzését játszotta a Rapids-ben a 2002-es megszerzése óta, mellyel megdöntötte a klub eddigi rekordját. A rutinos játékost a következő hazai meccsünk előtt fogja hivatalosan is köszönteni a klub.

- Az elmúlt héten az újonc Ross LaBeaux és egykori egyetemi csapattársai a University of Virginia-ból meghívást kaptak a Fehér Házba Barack Obama amerikai elnökhöz egy látogatásra, miután egy évvel ezelőtt megnyerték az egyetemi labdarúgóbajnokságot. Az ifjú középpályás nagyszerű élményekkel gazdagodott Washington-ban: "Soha nem fogom elfelejteni ezt a napot, a régi barátaimmal együtt értem el ezt a nagy sikert, melynek a legnagyobb elismerése a látogatásunk a Fehér Házban. Felejthetetlen volt, ahogy a sor szélén álltam, és Barack Obama rám nézett először, és velem fogott először kezet."

Játékosmozgások:

A Rapids a hét elején két cserét is végrehajtott a szeptember 15-i MLS roster freeze napján:

Rapids acquire Macoumba Kandji in trade_DL- Először is talán némi meglepetésre elcseréltük az egész idényben nagyszerűen játszó középpályás Mehdi Ballouchy-t a New York Red Bulls-hoz, hogy cserébe az üzletpartnerünknél számításon kívül esett támadóval, Macoumba Kandji-val gazdagodjunk. A marokkói középpályás 21 pályáralépése közül 19-szer kezdő volt idén a Rapids-ben, miközben karriercsúcsot jelentő három gólt és öt asszisztot szorgoskodott össze, s 2007-es érkezése óta összesen 77 alkalommal húzta magára a denveri klub szerelését. Helyettese, a szenegáli születésű Kandji 2008-ban mutatkozott be a Red Bulls színeiben az MLS-ben, és 41 meccséből 30-szor volt kezdő, ezalatt hat gólt és hét gólpasszt termelt. A 25 éves csatár megszerzésére részben a fentebb már említett, Cummings-féle okokból volt szükség, valamint a két kezdő csatárunk mögé továbbra sem találtunk megfelelő helyettest, Smith mester szerint viszont Kandji képes lesz tehermentesíteni a Casey-Cummings párost. Ballouchy elvesztése kétségtelenül érvágás a középpályánknak, de bevállalható húzás volt, különösen mert ezzel egyidőben szereztünk egy hozzá hasonló szerepkörben bevethető játékost.

Brian Mullan- A másik csereüzlet során ugyanis a Houston Dynamo középpályása, Brian Mullan került a denveriekhez a sérült szélsőért, Colin Clark-ért cserébe. A távozó közönségkedvenc játékos mellett meg nem nevezett anyagi értékeket is szolgáltattunk a texasiakhoz, miközben a mieink egy a 2013-as draftra érvényes negyedik körös választási lehetőséget kaptak. Clark idén nyáron egy év alatt másodszor szenvedett térdszalag-szakadást, így ebben a szezonban már nem számíthatunk rá, és bár rettentő hasznos játékos volt, most az idei rájátszás érdekében feláldoztuk őt, a Dynamo a jelenlegi helyzetben jobban ráér hosszabb távú tervekben gondolkodni. A 32 esztendős Mullan ebben az évben már a tizedik szezonját tölti a ligában, és a fáradhatatlan középpályás 2003 óta minden esztendőben legalább 25 meccsen pályára léphetett. A búcsúzó Clark-hoz hasonlóan ráadásul ő is coloradói származású sportoló, biztosak lehetünk benne, hogy nagyon jól be fog illeszkedni bármelyik szélre a Larentowicz-Mastroeni duó mellé és nagyszerű kiszolgálást biztosíthat a csatárainknak, miközben védekezésben is hatékony játékos hírében áll.

A két csere után Paul Bravo klubigazgató meglehetősen nagyratörő tervekről beszélt: "Meg akarjuk nyerni a bajnokságot! Be akarjuk bizonyítani a szurkolóknak, hogy ez a csapat képes a sikerekre, mert ezek után úgy érzem, a keret bármire képes lehet. Brian már régóta célpontunk volt a coloradói származása miatt, és személyében egy rettentő rutinos játékost szereztünk, aki a rájátszásban hatványozottan hasznos lehet. Különösen nagy-nagy cserének tartom a megszerzését. A másik új játékosunk is már régóta a klub szemei előtt lebegett, de ezidáig nem mertük volna Ballouchy-t feláldozni érte, csak most, miután tudtuk, hogy Brian a mi játékosunk lesz."

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Los Angeles Galaxy 14-5-5, 47 pont (24 meccs)
2. Real Salt Lake 12-4-8, 44 pont (24 meccs)
3. FC Dallas 10-2-12, 42 pont (24 meccs)
4. San Jose Earthquakes 10-7-6, 36 pont (23 meccs)
5. Colorado Rapids 9-7-7, 34 pont (23 meccs)
6. Seattle Sounders 9-9-6, 33 pont (24 meccs)
7. Chivas USA 7-12-4, 25 pont (23 meccs)
8. Houston Dynamo 6-12-5, 23 pont (23 meccs)

A San Jose jelenleg megelőzött minket, de továbbra is hét pont előnyünk van az utolsó, nem rájátszáshelyen tartózkodó keleti együttes előtt, nem kell aggódnunk a playoff miatt. A következő ellenfelünk ráadásul a másik főcsoport hetedik helyezettje, a New England Revolution gárdája lesz, akik ellen bizonyára már a két új szerzeményünk is debütálhat. A Revs elleni találkozó magyar idő szerint vasárnapra virradóra, hajnali 3-tól veszi kezdetét a Dick's Sporting Goods Park-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr442305051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.09.18. 13:04:32

az igen milyen cserék. még a göndör csávót is kivágtuk:D

Tomi_Tanguay 2010.09.18. 13:28:50

cummings gól nagy volt! viszont pont most fog elmenni amikor ennyire beindult?:(

foppa21 2010.09.18. 13:45:13

azt hittem már nem lesz új cikk, amikor délelőtt még nem láttam fent:-)

foppa21 2010.09.18. 13:52:54

clark:-(
ballouchy:-(
szerintem ezek nem olyan jó huzások voltak. de talán tudjak mit akartak ha már régóta tervbe voltak véve.
ezekről mi a te véleményed filip?

foppa21 2010.09.18. 14:04:34

kik akarják leigazolni omart? remélem legalább a szezon végéig marad és csak télen viszik el

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.18. 14:13:25

Szerintem Bravo szavai túlzóak, de hasznos cseréknek tartom őket. Persze, szerettük a két távozót, de ki kell lépnünk a saját köreinkből, hogy jobbak lehessünk, és ebben a két új ember segítség lehet. Szóval én bizakodó vagyok. :)
Délelőtt aludtam, mostanra lettem kész vele, megígértem, hogy lesz Rapids-elés. :)

melo15 2010.09.18. 15:00:07

nagyobb gólt lőtt mint henry, de baszhatjuk mert kikaptunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.18. 15:39:45

The Rapids confirmed last month that they turned down an offer from Mexican club Necaxa, and Rapids technical director Paul Bravo said last month that European clubs had consistently shown significant interest in the 28-year-old striker, whose contract with Colorado runs out after the 2012 season.

Tomi_Tanguay 2010.09.18. 16:19:39

Felejthetetlen volt, ahogy a sor szélén álltam, és Barack Obama rám nézett először, és velem fogott először kezet."

szánalom:P

Tomi_Tanguay 2010.09.18. 16:24:20

hehe az edző ugyan olyan idegbeteg mint a broncos edzője:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.18. 17:11:45

Mit gondolsz miért fordítgatom őket ilyen lelkesen? :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.18. 17:13:18

Jó, hogy nem másoltam be a lényeget... :D
Szóval az angol Championship-ből és a Premier League-ből is vannak érdeklődőink Cummings iránt.

foppa21 2010.09.18. 18:16:54

@Filip89: vágom...de ugye csak a szezon végén távozik? legalább idén még legyen itt végig amig nyomunk egy POt:-)

foppa21 2010.09.19. 05:34:52

3-0ra győztünk! nem láttam a meccset mert nemrég tértem magamhoz és már pont vége lett addigra, de sima lehetett megint. mi vagyunk a legnagyobbak:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.19. 10:16:35

9 meccs óta veretlenek vagyunk hazai pályán. Az utolsó három meccsünket 9-0-s gólkülönbséggel hoztuk itthon.

foppa21 2010.09.19. 11:36:50

@Filip89: hogy játszottak az újak?

foppa21 2010.09.19. 11:37:43

@Filip89: hogy játszottak az újak?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.19. 12:06:40

Mullan elég dolgos volt a középpályán, jó labdákat osztogatott. Kandji a vége felé állt be, Thompsont ő ugratta ki a gól előtt, nem tudom, hogy beírták-e neki az asszisztot, de szerintem jól mozgott, bár most Amarikwa is jó volt. :)

foppa21 2010.09.19. 14:01:40

nah ez milyen biztató:-)

milo_hedgie#23 2010.09.19. 17:46:08

@Filip89: hazai pályán egyre meggyőzőbb a csapat. kezd igazi oroszlánbarlang lenni az outdoor lacrosse központból:))

foppa21 2010.09.19. 19:33:51

@milo_hedgie#23: lacrosse központ???
akkor miért van labdarúgó stadion és körülötte 20 másik foci pálya?:-D


süti beállítások módosítása