Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Playoff: Előnybe kerültünk

2010.11.03. 09:38 - Filip89

Túl vagyunk az MLS rájátszásában a főcsoport-elődöntők első felvonásán, és a hazai mérkőzésén a Colorado Rapids 1-0-s győzelmet aratott a kiemelt Columbus Crew ellen, így bizakodva várhatjuk a szombati idegenbeli visszavágót. A következő írásunkban a playoff legelső megmérettetéseivel foglalkoztunk, különös tekintettel természetesen a denveri csapat találkozójával.

Goal Celebration vs the Crew in the Playoffs DL
Múlt csütörtökön este a Rapids négy év után először játszhatott újra playoff-mérkőzést, amikor hazai környezetben fogadtuk a Crew-t. Egyetlen neves hiányzó volt a mieink részéről, mivel a skót középpályás Smith térd sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, helyette a mindig csupaszív Thompsont vetettük be a bal szélen. A csapat összeállítása a következőképpen festett: Pickens - Kimura, Moor, Wynne, Wallace - Mullan, Larentowicz, Mastroeni, Thompson - Casey, Cummings. A vendégek pedig a következő 11 főt küldték ki a pályára: Gruenenbaum - Hejduk, Marshall, Iro, Ekpo - Gaven, Francis, Carroll, Rogers - Lenhart, Schelotto.

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Dick's Sporting Goods Park-ban, bár hétköznapi mérkőzés révén csak szűk 12 ezren látogattak ki a meglehetősen csipős időben a stadionba. Az első percek a terepszemle minutumai voltak, ám az első negyedóra végétől kezdve a coloradoiak egyre nagyobb lendülettel vezettek támadásaikat, gyakran szereztünk labdát a középpályán, és ezekből gyors megindulásokkal operáltunk, több veszélyes lövést is megeresztettünk hasonló helyzetekből. A legnagyobb lehetőséget húsz perc elteltével Cummings hagyta ki, aki jobbról a hosszú sarok mellé helyezett komoly helyzetben, nem a legjobban találta el a lövést. Nem kellett sokat várnunk a következő veszélyes támadásra, s a 24. percben Mullan ugratta ki Cummings-t a jobb szélen, aki először Casey-t akarta megjátszani a rövid saroknál, de a labda átcsorgott a lába alatt, ám a középen érkező csapatkapitány Pablo Mastroeni néhány méterről a hálóba bombázhatott. A félidő derekánál tehát a Rapids megszerezte az előnyt egy zseniális ellentámadás végén. A vendégek teljesen megzavarodtak, a bordómezesek pedig abszolút nyeregben érezhették magukat, s tovább nyomultunk előre. Pár perccel később Casey bombázott kevéssel a kapu fölé, majd Cummings fejese is elkerülte a ketrecet, nem egyszer közel jártunk egy újabb gólhoz, de a lehetőségeink rendre kimaradtak. Végül az első félidő 1-0-s hazai vezetéssel zárult, egyértelműen fölényben játszottunk, különösen a gólunktól kezdve.

Rapids fans hold scarves up_DLA második játékrészt egy életerős Cummings-átlövéssel nyitottuk, és továbbra is jobbára a mieink akarata érvenyesült, egymás után vezettük az akcióinkat, többször is közel jártunk egy újabb találat megszerzéséhez. Kisvártatva Thompson szögletrúgását követően Larentowicz bólintott a kapu fölé, majd Casey lekészítéséből Mastroeni tüzelhetett a térfél közepéről kevéssel a kapu mellé. A következő akciónk során Cummings-t akasztották meg kőkeményen, (amiért utólag Carroll kapott is egy sárgát) de a labda Casey előtt maradt, ám a lövése ismét elkerülte Gruenebaum ketrecét. Az első hatvan perc egyértelműen a miénk volt, onnantól kezdve viszont a Crew is kezdett kibontakozni, miután a sztárjátékos Schelotto-t lecserélték, és felvették a harcot velünk a középpályán, egyre több akciót kezdtek vezetgetni, de az előnyünket semmi nem veszélyeztette. A 75. minutumra kifáradó Thompsont a labdabiztos támadó Kandji váltotta, így tulajdonképpen egyszerre három csatárral játszottunk, de valamennyien besegítettek a védekezésbe, mert a sárgamezesek egyre jobban felbátorodva több lövéssel operáltak. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor Pickens kapus első igazi nagy védésére volt szükség, azonban hatalmas bravúrral hárított egy közeli fejest egy szögletrúgás után. A Crew tovább akciózott, és a hajrá egyértelműen nekik sikerült jobban, több alkalommal is veszélyes helyzetből harcoltak ki pontrúgást maguknak, de a Rapids-védelem meglehetősen masszívan takarított, biztosan őriztük a vezetésünket. Az utolsó percekben végrehajtottunk egy újabb cserét, amikor a hátvédsorban frissítve Kimura-t Baudet váltotta. Az eredmény már nem változott a legvégén sem, a Rapids nagyszerű játékot produkálva, a hajrában előnyét megtartva, 1-0-s diadallal kezdte a 2010-es playoff-hadjáratát.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:

Get Microsoft Silverlight

Gary Smith vezetőedző véleménye a mérkőzésről:
"Azt gondolom, az első félidőben igazán nagy lehetőségeink voltak, kicsit csalódott is voltam, hogy nem sikerült még a szünet előtt tovább növelni az előnyünket. A Columbus nagyon kellemetlen ellenfél, és azokban a percekben megfogtuk őket, jobban is kihasználhattuk volna a megingásukat. Sajnos, a második félidő már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, az ellenfél visszajött a mérkőzésbe, de nagyon örülök, hogy a vezetésünket megtartottuk, és győztünk. Abszolút elégedett voltam a játékunkkal, végig nagyon jól kontrolláltuk a meccset, az első félidőben pedig hihetetlen lendülettel küzdöttünk, a második félidőben pedig a védekezésünk is biztosan működött, kevés igazi helyzetet engedélyeztünk a Columbus-nak. Brian és Jeff elképesztő munkát végzett a középpályán, ők már rutinos playoff-játékosnak számítanak, tőlük hasonlít is vártam el, rengeteg labdát szereztek, és előre-hátra megbízható teljesítményt nyújtottak. Pablo-ról nem is beszélve, a csapat igazi vezéregyénisége, most is megmutatta magát, és parádés gólt szerzett. Összességében nagyon elégedett vagyok, teljesen megérdemeltük a lehetőséget, és elnézve az elmúlt hetek idegenbeli játékát, abszolút nem esélytelenül megyünk a visszavágóra a Crew stadionjában. Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást!"


2010 MLS PLAYOFF:

"Keleti főcsoport"


Elődöntők:
- San Jose Earthquakes - New York Red Bulls
1. mérkőzés: 0-1; Visszavágó: Péntek, 01:00
- Colorado Rapids - Columbus Crew
1. mérkőzés: 1-0; Visszavágó: Szombat, 21:00


"Nyugati főcsoport"


Elődöntők:
- Seattle Sounders - Los Angeles Galaxy
1. mérkőzés : 0-1; Visszavágó: Hétfő, 02:00
- FC Dallas - Real Salt Lake
1. mérkőzés: 2-1; Visszavágó: Vasárnap, 03:00


Az odavágó mérkőzéseken tehát a két nagy favorit, a New York és a Los Angeles is idegenben aratott sikert; a címvédő Salt Lake egy hajrábeli találat révén veszített Dallas-ban, de legalább szereztek idegenbeli gólt, szemben a két évvel ezelőtti győztes Columbus-szal.

A Rapids legutóbbi tréningjeit néhány kisebb sérüléssel bajlódó játékosunk kihagyta, de Smith mester elmondása szerint csak egy kis pluszpihentetésről van szó, és bizonyára mindannyian játszani fognak a visszavágón - Pickens a lágyékával bajlódik, Casey a derekával, Kimura pedig a bokájával. Szintén jó hír, hogy a hazai meccset kihagyni kényszerülő Jamie Smith is újra tréningezik, és minden jel arra mutat, hogy a szombati visszavágón bevethető lesz.

A csapat tehát sikerrel vívta meg a párharc első felvonását, s a columbusi második meccsen már a továbbjutás lesz a tét a Rapids számára. Az összecsapás magyar idő szerint szombat este, 21:00-tól veszi kezdetét, óriási küzdelem várható, és hatalmas buzdításra van szükségük a denveri labdarúgóknak, hogy a rivális félelmetes otthonában kiharcolják a főcsoport-döntőt. Valamennyi Denver-fanatikust az élő szurkolásra bíztatunk, vívjuk meg együtt ezt a csatát a Rapids sportolóival!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr62418786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.11.03. 11:25:32

biztos nézni fogom a visszavágót,tetszett az első meccs

foppa21 2010.11.03. 15:06:22

tetszik az összefoglaló! mindig izgalmasak a tudósításaid. örülök hogy nyerni tudtunk, mert megérdemeltük. egyre jobban várom a második meccset!:-)

foppa21 2010.11.03. 15:08:17

szombat este mindenki szurkoljon a rapidsnek!!!

foppa21 2010.11.03. 17:01:09

holnap már szurkolhatunk a red bulls ellen!:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.03. 17:13:43

Wondo csak összeszedi magát arra a meccsre, bár állítólag már a buzi andri is játszhat.

Tomi_Tanguay 2010.11.03. 18:10:17

jó lett a cikk waze:) lehet én is bele nézek szombat este a meccsbe

foppa21 2010.11.03. 18:48:32

@Tomi_Tanguay: látom egyre többen érdeklődnek:-)

foppa21 2010.11.04. 20:21:46

ma 1től new york - san jose meccs! figyeljünk rá fél szemmel, mert a továbbjutóval játszhatunk a következő körben ha mi is bejutunk.

foppa21 2010.11.05. 03:21:42

3-1re nyert a san jose idegenben! ők jutottak tovább és velük játszhatunk a következő körben, ha bejutunk!!!:-)

milo_hedgie#23 2010.11.05. 20:24:11

@foppa21: ez komoly:)) henry jól beégett,jött volna inkább a rapidshoz

foppa21 2010.11.06. 11:33:55

filip vannak új hírek? minden sérült játszhat? összeállítás? egyéb?:-) ma este MECCS!!!!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 12:07:15

Néhány újdonság:

- Baudet vagy Palguta kezdő lehet, hogy legyen egy magasember a védelem közepén, gondolom akkor Kimura maradna ki, bár a jobb szélre az ő lendülete sem ártana, de most nem létfontosságú támadnunk, sőt.

- Smith megmondta, hogy ne nézzünk a következő körre, még tovább kell jutnunk.

- “It isn’t necessarily talent,” Rapids captain Pablo Mastroeni told MLSsoccer.com. “I think it’s some of the intangibles. The mesh of personalities and characters and different guys stepping up on different days. That’s what you need to be a championship team and hopefully that’s what we have this year.”

foppa21 2010.11.06. 17:22:34

@Filip89: köszi az infókat! már nagyon várom az estét:-)

foppa21 2010.11.06. 17:23:05

akkor 9től szurkoljon mindenki a csapatnak!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 20:45:24

Egy változás lesz a kezdőnkben a múltkorihoz képest, hogy visszatér Smith a bal szélre Thompson helyére.

Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Wallace - Mullan, Larentowicz, Mastroeni, Smith - Casey, Cummings.

foppa21 2010.11.06. 21:08:31

érdekes hogy bordóban játszunk nem az idegenbeli világos kékben

Tomi_Tanguay 2010.11.06. 21:11:03

na ezt nézem én is most:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:11:43

Fasza, hogy nincs kommentár és eredményjelző sem.
Mekkora mázlink volt, hogy kapufára lőtték...

foppa21 2010.11.06. 21:13:34

basszus kétszer is nagyon lefordultak rólunk. csoda hogy nem vezetnek. a védelem felébredhetne!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:22:47

Rendeztük a sorainkat az első percek bizonytalanságai után.

foppa21 2010.11.06. 21:25:36

nem tudom ezt meddig fogjuk húzni. nagyon bevagyunk szorulva az elejétől kezdve. ez így nem lesz jó:-S

foppa21 2010.11.06. 21:28:33

wynne a gólvonalról vágta ki

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:29:08

Hát, eddig bírtuk... Háromszor mázlink volt, utána már begyötörtek egyet közelről. :(

foppa21 2010.11.06. 21:29:20

0-1...várható volt...:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:31:13

Jó lenne, ha gyorsan felébrednénk, mielőtt nagyobb baj lesz. Sejtettem, hogy rohadtul nem lesz jó nekünk ez a délutáni időpont.

Tomi_Tanguay 2010.11.06. 21:31:21

eddig nagyon szarok vagyunk nem csoda hogy vezetnek. na most a kopasz fejelt egy jót. gyerünk már:)

foppa21 2010.11.06. 21:36:44

uhh larentowicz mekkora kapufát lőtt szabadrúgásból

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:39:03

Schelotto-t nyugodtan ki is állíthatták volna a picsába ezért, szándékosan páros lábbal ugorva csúszott Moor lábára. És még ők vitatják a sárgát, LOL.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:40:08

Fasza a bíráskodás, úgy látszik ők ma 14-en játszanak. Pablo nem szokott ennyit foglalkozni a játékvezetőkkel, erre ma már harmadszor kelt ki magából. Nem véletlen.

foppa21 2010.11.06. 21:46:57

a gól óta javultunk és azóta mintha mi támadnánk többet de minimum egyenlő ellenfelek vagyunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 21:48:17

Ez mi fasz? Mullan szerel, GBS elesik, tovább engedi, erre elkezdtünk támadni és 20 másodperccel később a közönség reklamálása miatt mégis lefújja, és szabadrúgás nekik. Szánalmasan vezeti a meccset ez a 155 centis kis buzi bíró.
Közben ez a Cummings-lövés szép volt.

foppa21 2010.11.06. 21:54:19

1-0 oda a szünetben. voltak még jó helyzeteink a végén. így nem leszünk rosszak, csak figyeljünk jobban hátul hogy ne fordulhassanak le rólunk. egy gól kéne és akkor 3-1re kell nyerniük legalább.

milo_hedgie#23 2010.11.06. 22:00:17

pocsékul kezdődött a meccs,de a bekapott gól óta megráztuk magunkat...nagyon nehéz lesz a második félidő,én féltem a csapatot...

milo_hedgie#23 2010.11.06. 22:04:36

@foppa21: igen,az biztos,hogy az idegenbeli gól nagyon sokat segítene

foppa21 2010.11.06. 22:18:20

@Filip89: szerintem jó hangulata van:-D
sokat támadunk, de most is szellős a védekezésünk:-S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 22:22:04

Na, ez az igazi játékunk, most sorra vezetjük a veszélyes támadásokat. Így tovább, ezt kell játszani!

milo_hedgie#23 2010.11.06. 22:30:28

most tényleg jól kevergetünk. de kell a gól!!

foppa21 2010.11.06. 22:32:57

0-2..ez nem igaz:-((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 22:33:24

Ilyen nincs, végig támadtuk a félidőt, és az első helyzetüket belövik. Wallace nagyon elszámolta a labdát. :(

milo_hedgie#23 2010.11.06. 22:34:50

hát a kurva életbe ezt nem érdemeltük volna meg:((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 22:35:27

Kandji mindjárt be is fog állni, most kellenek a csatárok.

foppa21 2010.11.06. 22:37:44

maradt bő negyedóra. hát szerintem nem jövünk vissza:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 22:38:37

Baszki, Cummings az ilyeneket beszokta lőni.

foppa21 2010.11.06. 22:43:44

megvannak a helyzeteink, egy igazán bekadhatna végre!

foppa21 2010.11.06. 22:45:29

nah már claudio lopez is beszállt

foppa21 2010.11.06. 22:47:37

aztakurvaaaa:D casey beverte:-D

milo_hedgie#23 2010.11.06. 22:49:57

na ez nem volt kis pályás góóól:))
van idegenben lőtt gól az MLSben ugye?? vagy majd meglátjuk hogy vége lesz-e ha igy marad vagy hosszabbitás?:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 22:53:11

Én úgy tudom, hogy nincs idegenben lőtt gól szabály az amerikaiaknál. Ha így marad, akkor megyünk tovább 2x15 perccel végig, és ha az is döntetlen, akkor büntetők.

foppa21 2010.11.06. 22:54:51

@milo_hedgie#23: biztosan nincsen mert azóta is mi támadunk többet, akkor nem állunk továbbjutásra még:-)

foppa21 2010.11.06. 22:58:13

2-1. akkor hosszabbitás lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 22:58:36

Lényegesen többet tettünk ezért a győzelemért, nem érdemelnénk meg, hogy kiessünk. Meg kell lennie!

milo_hedgie#23 2010.11.06. 23:09:53

jó izgalmas meccs lett belőle:))

foppa21 2010.11.06. 23:15:59

hát mindkét csapatnak vannak helyzetei. szépen küzdöttünk, de lehetetlen megjósolni hogy mi lesz belőle

foppa21 2010.11.06. 23:17:29

2-1 a hosszabbítás első félideje után

foppa21 2010.11.06. 23:32:44

elképesztő milyen meccs!:-)

foppa21 2010.11.06. 23:36:08

huh tizenegyes párbaj lesz!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 23:36:44

Nem szerettem volna tizenegyeseket, elképesztően izgulok már így is. De akármi lesz, büszkék lehetünk a csapatra.

foppa21 2010.11.06. 23:42:43

casey helyből belőtte. shelotto is. 1-1.

foppa21 2010.11.06. 23:44:03

kandji lövése is becsúszott:-D ott is gól. 2-2

foppa21 2010.11.06. 23:44:41

larentowicz beverte, de ők is. 3-3

foppa21 2010.11.06. 23:45:43

lopez nagyon bevágta:-) de már 4-4

foppa21 2010.11.06. 23:46:44

baudet gól. fölé lőtték VÉGE!!!!

foppa21 2010.11.06. 23:47:18

azt a hova fölé lőtt ez beckhames volt:-DDDD

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.06. 23:48:40

Jövő héten hazai pályán főcsoport-döntő!!! :) Megérdemeltük, megcsináltuk! Mi vagyunk a legnagyobbak!!!

milo_hedgie#23 2010.11.06. 23:48:48

továbbjutottunk srácoook:))

Coach Sacco 2010.11.07. 01:52:10

Gratulálok! Nagy siker lehetett, már csak titeket is szórakoztató volt olvasni. :)

foppa21 2010.11.07. 11:54:48

a nyugati elődöntőben salt lake-dallas 1-1! kiesett a bajnok RSL!

milo_hedgie#23 2010.11.07. 14:02:51

hogy megy most tovább a rájátszás? jól értem hogy egy meccsen dől el a továbbjutás a főcsoport döntőkben? colorado-san jose lesz az egyik. a másikon bejutott a dallas és ma dől el hogy a seattle vagy a los angeles jut tovább?
azt hiszem egész jól össze raktam a képet:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.07. 14:40:13

@milo_hedgie#23: Minden így van, ahogy írtad. A következő körben egy meccs dönt a továbbjutásról, és azt hazai pályán játszhatjuk a San Jose ellen vasárnap, 03:30-tól.

melo15 2010.11.07. 17:12:13

nem gondoltam volna, hogy sikerül továbbjutni. akkor mostmár nyerjék meg!! :)

foppa21 2010.11.07. 19:30:22

@melo15: ennél jobban is bizhattál volna a csapatban:-P

foppa21 2010.11.07. 19:33:22

ma hajnali 3kor los angeles-seattle. az első meccset 1-0ra nyerte a galaxy szerintem ők nem fognak leégni és továbbjutnak de nagy poén lenne ha kiesnének:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.08. 01:20:59

A köcsög columbusiak panaszkodnak, hogy ők volta a jobb csapat, és csak mázlival jutottunk tovább, és különben is ők mennyire jobbak, mekkora balszerencséjük volt, bla bla bla... :D Egyedül Gaven ismerte be, hogy nem voltak elég jók.

Foresz 2010.11.08. 08:12:47

Teljesen mindegy mit mond az a csapat amelyik kiesik,mert ha ők lettek volna jobbak,akkor nem ők esnek ki.Valamit elbaltáztak,és ezt tudomásul kell venniük,még ha esetleg papíron jobbak lennének is.Egyébként is,a bajnokságokat a meglepetések miatt játsszák le,nem a papírforma érvényesüléséért.Ha utóbbiért tennék,felesleges volna lejátszani az egészet,előre kioszthatnák az aranyérmet.

foppa21 2010.11.08. 12:20:55

@Foresz: mondjanak amit akarnak, le vannak ejtve:-)

foppa21 2010.11.08. 12:25:32

a galaxy továbbjutott és ott lesznek a másik kis döntőben. akkor csak három nagy csapat esett ki, a negyedik viszont továbbjutott

foppa21 2010.11.08. 16:07:01

filip mikor várható összefoglaló a továbbjutásunkról?:-)


süti beállítások módosítása