Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs 49ers @ Wembley: az óperencián innen, de a gondokon még messze nem túl

2010.11.09. 19:28 - StormST

2007-ben az NFL úgy döntött, hogy évente egy meccset az Atlanti-óceán európai oldalán rendeznek meg és a 2010-es szezonban erre a Denver Broncos San francisco-i vendégjátéka lett kijelölve. A két eddig elég gyenge szezont produkáló csapat (Broncos 2-5, 49ers 1-6) mérkőzését a felek ellentétes taktikával közelítették meg. Míg a 49ers már az előző mérkőzése után vasárnap, Philadelphia-ból London-ba repült, addig a Broncos csak csütörtökön érkezett a brit fővárosba.



5 játékos már el se utazott a denveri csapattal, Robert Ayers, Darcel McBath, Wesley Woodyard, Kevin Vickerson, Perrish Cox. Kész volt viszont újra pályára lépni a több hetet kihagyó kezdő CB Andre Goodman és a kisebb sérülésekkel bajlódó WR Eddie Royal, valamint, ami talán a legfontosabb, újra ott volt a kezdésnél Brian Dawkins is.
A denveri csapat nyerte a feldobást és JMD-től meglepő módon, a kezdést választottuk, a Wembley gyepére tehát először a támadók futhattak ki, az alábbi, kissé meglepő felállásban:

QB: Kyle Orton
RB: Knowson Moreno
TE: Daniel Graham, Richard Quinn, Dan Gronkowski
WR: Jabar Gaffney
LT: Ryan Clady
LG: Russ Hochstein
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Zane Beadles


Mint az a 3 TE-s felállásból sejthető volt, futással kezdtünk, majd azzal is folytattuk, Moreno 3-3 yard-ja után 3&4 jött, egy trükkös, reverse futással, de Demaryius „Bay-Bay” Thomas-t (aki egyébként egy 32 yard-os return-el nyitotta a meccset) 0 yard-on tartotta a 49ers védelme, hamar megkapták tehát a „hazaiak” a labdát. Colquitt csodás punt-jait ki fogom emelni a végén látható lesz, hogy miért. Ezúttal kemény 20 yard-ot sikerült alkotnia, saját 42-s vonaláról jöhetett tehát a San Francisco a Broncos védelme ellen:

DE: Marcus Thomas, Ryan McBean
DT: Jamal Williams, Justin Bannan
OLB: Mario Haggan, Jason Hunter
ILB: DJ Williams
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill





















Náluk is két futás jött, közte pedig egy rossz dobás a 2008 óta első meccsét játszó Troy Smith-től, hamar visszakapta tehát a labdát a Broncos. Jól alakult ez a drive, melyben három egymás utáni hosszú play is volt, 18-17-17 yard-okkal, de mivel az ellenfél jó punt-ja miatt csak a saját 3-ról indultunk, később pedig 2&5 után egy -1-es passz és egy -9-es sack jött, ezért a félpályáról jöhetett az újabb Colquitt-punt, ami ezúttal 33 yard-ot ért. Saját 18-as vonaláról indult a 49ers és jól kevergetve a passzokat és futásokat eljutottak a Broncos 26-os vonaláig. Onnan 1&10-ből 3&1 lett, amit kis híján sikerült is megoldaniuk, de végül meg kellett elégedniük egy 34 yard-os Nedney FG-al, a denveri védelem tehát meghajolt, de végül nem tört el -> 0-3. Thomas 28 yard-os return-je után még 17 másodperc maradt az első negyedből, amit egy jó Orton-passzal zártunk, de a Royal 8 yard-jából -10 lett, ugyanis Lloyd ellen fújtak egy offensive Pass Interference-t. Az első negyed után az eredmény tehát -> 0-3.

A hátrányos helyzetből végül két jó passzal sikerült kijönni, de az újabb 1&10 után már csak 5 yard jött össze, Colquitt következett ismét, ezúttal 48 yard-ot rúgott, de erősen túlrúgta a coverage csapatot, amiből egy 14 yard-os return lett. Egy 1&10-et hozott a ’Cisco, de csak ennyire futotta az erejükből, az újabb puntnál Lee 49-es rúgásából Royal csak 3-at tudott visszahozni, de mivel megrángatták a sisakrostélyát, ezért kapott a Denver még 15 yard-ot. Megint nehéz helyzettel indult az akció, ezúttal Gaffney illegal formation büntetésének „köszönhetően”. Most is ezt a nehezebb helyzetet sikerült csak megoldani, a következő, könnyebbet már nem, ismét a félpályáról kellett visszaadni a labdát, amit a denveri punter egy 39 yard-os rúgással oldott meg. Ismét egy olyan drive következett a 49ers-től, amiben egyetlen 1st down-t hoztak, a punt-ot Royal először elejtette, de a 11-es vonalról végül a 18-ig előre hozta a visszaszerzett játékszert. Úgy tűnt pár pillanatig, hogy a Broncos drive-ja már a 2&8-nál megakad, mivel Orton-t a védők -7 yard-os sack-el elkapták, de az egyik védő keze beleakadt Orton facemask-jába (kissé véleményes volt) és ezért 15 ajándék yard-ot kapott a denveri csapat. Volt még vissza ekkor 3:01 a félidőből, 1:05-nél pedig 1&10 következett a San Francisco 47-es vonaláról. Innen már csak hátra sikerült menni, egy büntetés és egy sack miatt 3&23-at kellett volna megoldani, de mivel csak 10-et sikerült előre haladni, ezért ismét az 50 yard-os vonalról rúghatott Colquitt, 32-vel  előrébb hagyta el a labda a játékteret, de a 49ers már csak egy térdelést hajtott végre, a félidő után így az eredmény -> 0-3.

Frank Gore három futása nyitotta a második félidőt és ezzel hozott is egy 1st down-t a csapatának, majd egy Crabtree-elkapással összejött még egy, de onnan tovább csak 5 yard-ot tudtak haladni a 49ers támadói és egy punt után Royal a 11-en csinált fair catch-et. 3&6-nál Orton-nak menekülni kellett, de egy 8 yard-os futással hozta a 1st down-t, amihez egy büntetés miatt hozzátettek további 5 yardot. Újabb passz jött, de előtte egy play action, amit a védelem eléggé megevett és így Llyod üresbe tudott futni, Orton pedig egy szép passzal meg is találta, ami után csak az 1 yard-os vonalon tudták elkapni a száguldó WR-t. Pályára jött Tim Tebow és ha már ott volt, gyorsan be is robogott az endzone-ba, megszerezve pályafutása második futott TD-ját -> 7-3.

A 49ers támadásában 3&1-nél eléggé meglepték a denveri védelmet, akik futásra számítottak és egy 30 yard-os passzot kaptak helyette. Gore a következő futásában hiába váltott irányt, a jobb oldalon se talált lyukat, csak 1 yard-ot tudott előrejutni, Troy Smith pedig szintén futással próbálkozott, lányos zavarában el is ejtette a labdát, de nagy szerencséje volt és visszapattant hozzá, így -5 helyett + 7 yard lett az eredménye a play-nek. Mivel azonban a következő játéknál a passza nem lett jó, így egy 52 yard-os FG-t kísérelhetett meg Nedney, aki elég hosszút rúgott, de amerikai fociban ritkán látható módon a jobb póznát eltalálva sikertelen lett a kísérlete. Ezt követően 3&out jött a Broncos-tól, ráadásul Orton sokáig lent maradt az utolsó play után, mivel a labda eldobása után az egyik védő elég keményen elgázolta. Tebow melegített egy darabig az oldalvonal mellett, de végül Orton vállalni tudta a játékot. Colquitt 43 yard-os punt-ja után a túloldalon is csak 3&out sikerült, így ismét a saját 42-es vonaláról támadhatott a Broncos.
Vagyis csak a 37-ről egy Graham false start miatt, de egy 25 yard-os Lloyd-elkapás révén alaposan korrigáltunk. A következő play úgy tűnt, hogy futás lesz, de Moreno pár lépés után megfordult és visszadobta a labdát Orton-nak, majd gyorsan a földre vetette magát, hogy ne zavarja a QB-t a passzban, amit el is indított és Gaffney TD-t is ért el belőle, de mivel egy védő elesett Moreno-ban a bírók egy chop block büntetés miatt érvénytelenítették a TD-t. (Baromság volt, nem is látta a védőt...). A harmadik negyed tehát XP helyett 8 yard-os Buckhalter-elkapással folytatódott és ezzel is ért véget, az eredmény -> 7-3.

A negyedik játékrészt egy 31 yard-os Bay-Bay-elkapás indította, amivel a San Francisco 14 yard-jáig jutott a denveri támadósor, de onnan három rossz passz miatt nem sikerült tovább menni (az utolsó passznál talán egy holding-ot lehetett volna fújni Lloyd-nál), jött tehát Matt Prater és egy 32 yard-os FG-al növelte az előnyt, de sajnos a bírói döntés miatt elhullajtott 4 pont miatt se a csapat, se a drukkerek nem tudtak igazán örülni a 3 pontnak -> 10-3. Prater kickoff-ja kicsit rövid lett, Ted Ginn Jr. a 8-nál kapta el és mivel a coverage csapat még nem ért oda, ezért egy 36 yard-os return-t tudott csinálni, kiváló helyzetbe hozva ezzel Troy Smith-éket. Egy holding miatt 2&20-ig úgy tűnt, hogy nem tudnak élni a lehetőséggel, de ekkor Nate Jones - idén messze nem az első - hibája miatt egy backup TE 27 yard-os elkapásával megoldotta a 49ers a problémát. A következő play-nél Troy Smith nagy gondba került, menekülnie kellett, majd elhajította a labdát a Dawkins-Bailey páros felé. Előbbit talán a szabályosnál picit jobban meglökte az elkapó, utóbbi picit lemaradt, ezért sikerült megcsinálni az elkapást az 1 yard-on a már korábban is nehéz helyzetet megoldó Delanie Walker backup TE-nek. Azt a maradék 1 yard-ot másodikra sikerült megcsinálnia a 49ers-nek, Troy Smith futott be az endzone-ba -> 10-10.



Egy Kuper false start miatt 15 yard kellett volna a 1st down-hoz, de ebből csak 12 lett meg, jöhetett egy újabb punt, teljes 21 yard-ot sikerült Colquitt-nak rúgnia, sokat elmond, hogy a longsnapper Lonnie Paxton ért hozzá először, így a Broncos 48-as vonaláról indulhatott a 49ers akciója. Három play után már a 28-on voltak, onnan Troy Smith Crabtree felé passzolt az oldalvonal mellett, Goodman pedig valamiért rossz ütemben nézett középre és az így üresen maradt WR bekocoghatott egy TD-ért zavartalanul -> 10-17. Egy kicsit rövid lett a következő return, a 18-ról indulhattak Orton-ék, de sajnos nagyon rövid lett a drive is, Orton csak nehezen tudott kibújni a blitz elől a zsebből, majd a futás mellett döntött, nem gondolva arra, hogy egy védő esetleg kergetheti, a DE Lawson azonban pár lépés után elkapta hátulról és kiütötte a kezéből a labdát, amit Takeo Spikes felkapott és a 18-ig vitte vissza. Egy rövid passz után már csak futások jöttek, az ötödik alkalommal pedig a TD is meglett, Gore futott be 3 yard-ról -> 10-24.

3:41 maradt a felzárkózásra, a futás tehát már nem volt opció, csak a passz és Orton ismét az idén már többször látott jó formáját hozta elő, ötből négy passza jó lett, az utolsót még egy challenge után is jónak látták a bírók. Sajnos egy false start miatt a 15 helyett a 20-ról jött a Broncos, de ez nem zavarta meg a támadókat, mivel Gaffney elkapása után már csak 1 yard maradt és azt egy Brandon Lloyd-elkapással sikerült is megoldani, viszont Prater valamilyen okból hibázott a jutalomrúgásnál, így mellé szállt a labda -> 16-24. JMD nem az onside mellett döntött, viszont a kickoff elég jól sikerült, a 13-ról kezdhetett támadni a 49ers, akik természetesen futásokkal próbálták a maradék 2:14-et lepörgetni. A two-minute warning és a Broncos maradék két időkérése kellett hozzá, de 3&out után 1:54-nél jött egy újabb punt, amivel Eddie Royal végigvágtázott a pályán és sajnos csak az után tudta meg, amikor elkezdett ünnepelni, hogy a bírók Jarvis Moss-nál szabálytalanságot láttak és ezért érvénytelenítették a lehetséges egyenlítést.
A 19-ről indulhatott neki tehát a denveri támadósor a felzárkózásnak, Orton első jó passza után úgy tűnt, hogy egy sack miatt hátrébb kell menni, de az egyik támadó kicsit túl durva volt az irányítóval, ezért hiába szerezte meg a védelem egy fumble után a labdát, a 36-ról támadhatott tovább a Broncos. Három play-el később, 0:45-nél a SF 45-ös vonaláról jött az újabb passz, de ekkor egy újabb jó blitz miatt a denveri QB nem tudott koncentráltan passzolni, az átadást leleste a 49ers CB Spencer és ezzel a meccs lényegében véget is ért, már csak egy térdelés maradt. A végeredmény tehát -> 16-24.






















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 28/40 sikeres/összes passz, 369 passzolt yard, 1 passzolt TD, 1 interception, 3 próbálkozás, 18 futott yard, 1 elvesztett fumble
Moreno: 11 próbálkozás, 40 futott yard, 4 elkapás, 19 elkapott yard
Tebow: 2 próbálkozás, 1 futott yard, 1 futott TD
Lloyd: 7 elkapás, 169 elkapott yard, 1 elkapott TD
Gaffney: 4 elkapás, 54 elkapott yard
Royal: 4 elkapás, 34 elkapott yard
Gronkowski: 3 elkapás, 29 elkapott yard
Thomas: 1 elkapás, 31 elkapott yard, 1 futás, 0 futott yard, 5 kickoff return, 22 visszahordott yard AVG
Prater: 1/2 XP, 1/1 FG (32 yard)
Colquitt: 7 punt, 31.6 yard AVG
D.J. Williams: 9 tackle
Haggan: 8 tackle
Dawkins: 6 tackle


Josh McDaniels vezetőedző véleménye a mérkőzésről:
"Az első félidőben nem szereztünk pontot, pedig valamivel jobb játékkal meg lehetett volna az esélyünk rá. Ehelyett hátrányba kerültünk, és később ebből adódtak problémáink, most már rendszeresen gyengén kezdjük a meccseinket, visszatérő jelenség, amelyre szeretnénk megoldást találni a szünet alatt. Két touchdown-t is szereztünk, amelyeket szabálytalanság előzőtt meg, nem sokon múlott, hogy nem nyertük meg a meccset, végig kiegyenlített harcot vívtunk az ellenféllel, de sajnos a végén mi kerültünk ki vesztesen. Utólag sem változtatnám meg az előzetes menetrendünket, a játékosok jó állapotban voltak, megfelelően sikerült akklimatizálódni a mérkőzés időpontjára, és maximális erőbedobással tudtunk játszani vasárnap, annak ellenére, hogy csak pár nappal korábban érkeztünk meg a helyszínre. Nagyon jól éreztük magunkat Londonban, nagyszerű élményekkel gazdagodtunk, egy kicsit a csapatot is közelebb hozta egymáshoz a kiruccanás, egyedül a vereség miatt van hiányérzetem, a Wembley atmoszférája lenyűgözött, és az európai közönség is nagyon odaadóan élt együtt a játékkal. Kellemes tapasztalatokat szereztünk."

Sajnos tovább folytatódott a mélyrepülés, 2-6-ig romlott a mérleg, lényegében a szezon ezzel elég reménytelenné vált, bár még öt csoportmeccsünk vissza van, de sajnos a mutatott játék nem ad bizakodásra okot. A futójáték továbbra is súlytalan, ezért hiába mennek elég jól a passzok, a védelmek viszonylag jól tudnak készülni a kulcs szituációkra. Jókor jött talán a BYE week, ami után a Chiefs elleni hazai meccsen lehet javítani és egy kicsit a szurkolóknak is adni valamit az eddigi kitartásukért.

Valamennyi riválisunk győzni tudott ezen a játékhéten, így egyre kilátástalanabb lett a helyzetünk. Az éllovas Chiefs hosszabbításban verte 13-10-re a ligautolsó Bills-t; a Raiders 33-3-ra talán a vártnál is simábban ütötte a Seahawks-t; míg a Chargers a Titans elleni találkozón 33-25-ös diadalt ért el a nagyszerű második félidei játékának köszönhetően. A kilencedik héten egyedül a mieink voltak szabadnaposok, a többi vetélytárs keményen dolgozott: a San Diego a Houston otthonában aratott 29-23-as győzelmet, az Okland pedig egy óriási összecsapáson hosszabbítás után múlta felül 23-20 arányban a Kansas City-t. A következő körben a SD és az OAK egyaránt letölti a bye week-jét, a KC pedig Denverbe fog látogatni.

Az AFC West divízió állása a 9. játékhét után (W-L):


1. Kansas City Chiefs 5-3
2. Oakland Raiders 5-4
3. San Diego Chargers 4-5
4. Denver Broncos 2-6

JMD távozására sajnos elég kevés esély mutatkozik, mivel 2012-ig van szerződése, ami mellett az előző HC, Mike Shanahan utolsó szerződése miatt is van fizetési kötelezettsége Pat Bowlen-nek, három HC-t pedig még ő se fog egyszerre fizetni. Nem marad tehát más, mint a bizalom és a reménykedés.
Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr812436755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.11.09. 20:51:55

...az üveghegyen túl, ahol a törött farku vadló túr:D am jó a cím:)

milo_hedgie#23 2010.11.10. 10:00:45

mindent egybevetve szerintem annyira nem jött be nekünk ez az angliai meccs. de legalább most egy jó darabig újra biztos nem kell játszanunk európában:))

foppa21 2010.11.10. 12:14:26

akkor szerintetek ennyi volt a szezon?:-(

melo15 2010.11.10. 14:30:45

nem jött be a krikettezés

Coach Sacco 2010.11.10. 16:31:48

Szomorú meccs volt, pedig végig azt hittem, hogy megverjük őket. Bízom benne, hogy legalább szépen búcsúzunk és nem lesz annyira negatív a csapat mérlege végén. Bár félek, hogy végeztünk már a szezonnal.

milo_hedgie#23 2010.11.10. 17:32:12

filip mi ujság a fantasy csapatoddal? hogy állsz? egy ideje nem írtál róla:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.10. 17:57:00

@milo_hedgie#23: 8-1-gyel állok. Most elég nagy szopás, hogy Stafford megint lesérült és IR lehet, mert el akartam cserélni Ortont need-edebb posztra, hogy ő legyen a no1 QB-em, így ezt nem léphetem meg. Azért megnyerem a ligát remélem. :P

Tomi_Tanguay 2010.11.11. 12:00:09

még a következő meccsre is olyan sok sérült lesz? gondolom a szünet alatt tudtak pihenni a sok krikett edzés mellett:D

StormST 2010.11.11. 12:07:59

@Tomi_Tanguay: Úgy néz ki, hogy biztosan csak Ayers és Goodman marad ki, a többiek elvileg ott lehetnek.

Valamint fontos még, hogy Beadles bemegy LG-ba és Harris lesz újra a RT, Hochstein meg megy a padra. Én ezt az OL-t vártam egész évben, remélem már ennél is maradunk...

Tomi_Tanguay 2010.11.11. 12:24:33

akkor előre a 8-0s finisért:D

StormST 2010.11.11. 14:34:42

@Tomi_Tanguay: Én már egy 6-2-vel is az egekben lennék... :P

Black_Adder 2010.11.11. 14:46:47

@StormST: Verjük meg a buzikat és a köscögöket, több már nincs ebben a szezonban. Így legalább egy kicsit elfogadhatóbbá tennénk...


süti beállítások módosítása