Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Silver Sluggers 2010

2010.11.12. 11:02 - Tomi_Tanguay

Csütörtök este az MLB Silver Slugger díjak átadó gáláján is volt sikerben részük a Colorado Rockies klasszisainak, hiszen ismét mindkét nagy játékosunk díjazott lett, mint posztjuk legjobb támadói a 2010es idényben a NLben.


















Silver Slugger (Ezüst Ütő, az év legjobb támadó játékosainak):

American League:

C Joe Mauer (Minnesota Twins)
1B Miguel Cabrera (Detroit Tigers)
2B Robinson Cano (New York Yankees)
3B Adrian Beltre (Boston Red Sox)
SS Alexei Ramirez (Chicago White Sox)
OF Jose Bautista (Toronto Blue Jays)
OF Carl Crawford (Tampa Bay Rays)
Josh Hamilton (Texas Rangers)
DH Vladimir Guerrero (Texas Rangers)


Számomra - kellemes - meglepetés volt, hogy csak egy Yankees játékos nyert, na nem mintha nem így lenne igazságosabb a díjátadó. Hárman friss Gold Glove győztes tudott diadalmaskodni a legjobb ütők között, az egyik Crawford aki mindkét díjat most vihette haza először pályafutása alatt, a másik kettő pedig Cano és Mauer már jóval nagyobb névként. Cabrera, Bautista, Hamilton mindannyian brutális szezont futottak, rég biztosra vehető volt az első helyük, majdhogynem teljesen vitathatatlan volt fölényük a posztjukon és Beltre is viszonylag tisztán lehetett az első a 3Bek között. Ramirez lett a legjobb támadó shortstop, ami egyfajta kiengesztelés a két nappal korábbi Jeter elsőség miatt a Gold Glove versenyben, mert talán már azt is ő érdemelte volna meg jobban. A legrutinosabb győztes pedig a poszt nélküli ütő Guerroro, mivel már nyolcadik alkalommal söpörte be az elismerést, míg a többiek jelentős része csupán az első vagy a második ezüst ütőjét szerezte 2010ben.

National League:

C Brian McCann (Atlanta Braves)
1B Albert Pujols (St. Louis Cardinals)
2B Dan Uggla (Florida Marlins)
3B Ryan Zimmerman (Washington Nationals)
SS Troy Tulowitzki (Colorado Rockies)
OF Ryan Braun (Milwaukee Brewers)
OF Carlos Gonzalez (Colorado Rockies)
OF Matt Holliday (St. Louis Cardinals)
P Yovani Gallardo (Milwaukee Brewers)


A denveri shortstop Troy Tulowitzki az élete első Gold Glove győzelme utáni másnapon a legelső Silver Sluggert is begyűjtötte. A támadó teljesítmények versenyében talán még nagyobb volt Tulo fölénye, mivel 27 hazafutással és 95 pontot érő ütéssel egyaránt messze a legjobb volt posztján, mint ahogy a .315ös karrierje legjobb átlaga is kimagasló teljesítmény volt, negyedik lett az egész NLben. Ilyen brutális szeptemberi záró hónap (15 HR és 40 RBI!) után nem lehetett kérdéses az elsősége egy pillanatig sem, még annak ellenére sem, hogy másfél hónapot ki kellett hagynia a szezon közepén, amikor júniusban eltörött a csuklója. Tulo nagy szezonra készült, nem titkolt célja volt az MVP titulus megszerzése, sajnos ez a komoly sérülése pillanatában szerte foszlott, viszont előtte és utána is tökéletes formában teljesített. Így arra mindenképpen jó pályafutása eddigi legjobb éve, hogy a Gold Gloveot és a Silver Sluggert is megnyerhesse és közel húsz év után a liga első SSja lett, aki slugging percentageben és fielding percentageben is a mezőny legjobbjaként végzett. Emellett több nagyszerű walk off győzelem fűződött a nevéhez és a hazafutásait gyakran nagyon fontos játék helyzetekben szerezte, vitathatatlan az elsősége. Reméljük jövőre már nem lesz sérülése és véghez viheti azt a célt, amelyet már 2010ben szeretett volna befejezni.

Carlos Gonzalez szintén a GG után tehetette zsebre a SS elismerést, mindkettőt első alkalommal pályafutása alatt, ráadásul mindkettőt az első teljes MLB szezonját követően. CarGo győzelme még inkább megkérdőjelezhetetlen, nem hogy a három legjobban ütő outfielder között ott volt a helye, hanem egyenesen az egész NL egyik legjobb támadó játékosa volt. Az ütési hatékonyságban (.336), az ütések számában (197), a bázisra kerülések számában (351), a több bázist érő ütések számában (77) egyaránt az első helyen végzett a ligában. Ezen felül 117 RBIt kaszírozott a szezon első harmadát leadoff spotban töltve és összesen 34 HRt vert az évben egy elég komoly csukló gyulladással bajlódva. A felemelkedő csillag számtalan remek megmozdulása mellett többek között pályafutása első cycleját is elérte, amelyet egyenesen egy walk off HRnal zárt le, valamint szintén első alkalommal ütött egy grand slamet ebben az évben. Gonzalez berobbant az MLBbe, a tavalyi év második felében való feltűnése óta csak szárnyal és szárnyal, szép lassan pedig már a szakértők elismerését is sikerült kivívnia, mert azok után, hogy a nyáron nem választották még be az All Star Gamere, most Gold Gloveot és Silver Sluggert nyert a csapatok managerei szavazatai alapján, néhány héttel korábban pedig megszerezte az NL Player's Awardot, melyen a liga játékosainak voksai szerint végzett a legjobbként. Várjuk a szárnyalás folytatását, és a további nagyszerű egyéni díjakat.




















Larry Walker és Todd Helton két-két alkalommal már végrehajtotta azt a bravúrt a klub történetében, hogy egy azon évben GGt és SSt nyertek, most az új generáció két képviselője is a nagy elődök nyomdokába tudott lépni a 2010es produkciójukkal. Az újabb két ezüst ütővel pedig immár 20 darabot számlálhatunk meg a Rockies vitrinjében.

Tulo és CarGo mellett egyedül Pujols tudott duplázni a tegnapi Gold Glove sikert követően, de ő inkább a neve miatt vitte el mindkettőt, ellentétben a két denveri harcossal, akik nem számítanak még akkora sztároknak. Persze, ez semmit nem von le a hatodik ezüst ütőjét begyűjtő st. louisi klasszis érdemeiből, aki másodszor is maga mögé utasította Vottot. A Rockies mellett némi meglepetésre a Brewers adott két játékost a 2010es SS nyertes csapatba, de ezek talán nem voltak akkora teljesítmények, mint a miénk. Braun pályafutása harmadik elismerése messze a legvitatottabb, igazából számomra az NLből az ő jelölése a legfurcsább, nem volt annyira kimagasló szezonja, a másik sörös pedig a nem túl nagy presztízzsel bíró dobó posztról Gallardo lett. Az elkapók versenyében a rutinos McCann negyedszer diadalmaskodott, de talán csak azért, mert Posey nem a teljes szezont húzta le az MLBben, egyébként a jövő egyértelműen a friss WS nyertes rookie catcher mellett szól. Az infielden még a sorozatban másodszor nyerő Zimmermant és a pazar szezont repesztő Ugglat jutalmazták meg. A harmadik OF poszton az egykori Rockies játékos Holliday már a negyedik alkalommal nyert besorolást a legjobb támadó játékosok listájára.

Videófelvétel Tulowitzki és Gonzalez győzelméről:
http://colorado.rockies.mlb.com/video/play.jsp?content_id=12991471&c_id=col

Ezek után a most következő napokban a két liga legjobb újoncát, dobóját, managerét fogják díjazni, a mieink nem igazán lehetnek érdekeltek ezekben a kiírásokban. Legközelebb a november 22i NL MVP kihirdetésre kell figyelmet szentelnünk, ahol Tulot és CarGot is az élmezőnybe várhatjuk, utóbbi talán sötét lóként még minimális nyerési esélyekkel is rendelkezhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr612444014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 11:08:28

na akkor itt is lehet örömködni:D

StormST 2010.11.12. 11:22:03

Az MLB.com-on már alakul a Puyols-Votto vita, a Votto fanok szerint kirabolták a kedvencüket, a Puyols fanok meg védik az istenüket... :P

Mi meg röhögünk és élvezzük, hogy végre oda kerültek a Rockies játékosok, ahol a helyük van... :D

Coach Sacco 2010.11.12. 13:43:34

Gratulálok a srácoknak! Teljesen megérdemelték a díjakat! :)

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.12. 14:21:39

És valóban elvették az SS-t Votto-tól. Albertnek magához képest nem volt igazán nagy szezonja. Persze csak magához képest, mert vitathatlanul az MLB legjobb játékosa.

StormST 2010.11.12. 14:44:40

@haromt: erre az a Puyols-hívek válasza, hogy sokat volt sérült, vagyis inkább sérülten játszott... :)

Erre meg az jön a túloldalról, hogy Votto meg ki is hagyott sérülés miatt... :P

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 17:46:49

@StormST: nem kötözködés de pujols j betűvel, így elég rosszul néz ki:P

Coach Sacco 2010.11.13. 19:00:42

Kíváncsi leszek mennyi esélye lesz Gonzaleznek az MVP választáson. Szerintetek? Pujols és Votto azért nagyobb nevek és úgy tudom az újságírók szavazatai alapján dől el. A harmadik helyre legalább érjen oda, én nem bánom, ha a két nagy név megelőzi. Mi tudjuk, hogy ő volt a legjobb. ;)

Tomi_Tanguay 2010.11.13. 21:53:52

a realitás azt mutatja hogy votto-pujols csata lesz az MVPért. cargonak a harmadik hely néz ki, annál jobb meglepetés lenne. igen az MVP média díj és talán azután hogy cargo megkapta a játékosoktól az év legjobbja díjat már nem annyira fontos hogy ki nyeri:P

Tomi_Tanguay 2010.11.16. 12:02:31

posey lett a rookie of the year, hát hát én heywardnak adtam volna:P
ALben neftali győzött

Tomi_Tanguay 2010.11.16. 12:08:39

hurdle a pirates managere lett.

Tomi_Tanguay 2010.11.16. 12:09:49

ma jelentik be az NL cy youngot. halladay, wainwright, ubaldo sorrend várható. a dobogó jó lenne főleg ha megelőzné a köcsög timmyt

Tomi_Tanguay 2010.11.16. 12:35:21

DLR iránt érdeklődik a yankees, az orioles, a nats, a pirates.
szóba került a bullpenbe a tampai benoit.
daley denverben edz és már egész jól érzi a karját

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.16. 20:03:54

Posey is csak azért kapta, mert egy túlsztárolt kis divatbuzi. Nem is játszotta le a teljes szezont, menjenek már a faszba. Ha meg a PO miatt kapta, akkor szánalom, mert igaz, hogy Heyward ott szar volt, de a kis köcsög meg csak a csalásaival juttatta tovább a szánalmas korcs csapatát. Loser Boosey sucks ass.

Tomi_Tanguay 2010.11.17. 03:10:44

halladay, wainwright, ubaldo lett a sorrend.

PITCHER 1st 2nd 3rd 4th 5th PTS
Roy Halladay, Phillies 32 - - - - 224
Adam Wainwright, Cardinals - 28 3 - 1 122
Ubaldo Jimenez, Rockies - 4 19 8 1 90
Tim Hudson, Braves - - 3 13 4 39
Josh Johnson, Marlins - - 5 5 9 34
Roy Oswalt, Astros/Phillies - - 1 3 5 14
Brian Wilson, Giants - - - 1 5 7
Heath Bell, Padres - - 1 - 1 4
Mat Latos, Padres - - - 1 2 4
Brett Myers, Astros - - - 1 - 2
Tim Lincecum, Giants - - - - 2 2
Bronson Arroyo, Reds - - - - 1 1
Matt Cain, Giants - - - - 1 1

Tomi_Tanguay 2010.11.17. 03:14:27

corpast kivágtuk hogy helyet csináljunk a keretben
apodaca marad pitching coachnak a csapatnál, volt róla szó hogy megy hurdle után
willingham és napoli is szóba került trade lehetőségnek, de mivel nem akarjuk a jó fiataljainkat feláldozni így kevés esély van az üzletre
rosario megkezdte a rehabot az ACL operáció után és van rá esély hogy a spring trainingen már rendesen ott lehet. de ő még idén kevés lesz az MLBbe sztem triple-As lesz

Tomi_Tanguay 2010.11.17. 15:32:41

conor jacksont nem akarják cserélni, maradt célpontnak willingham és napoli
mora valószínűleg máshova fog aláírni
érdeklődünk a tampai shields iránt
ha DLRt nem sikerül megtartani, akkor pavano vagy vazquez lehet a megoldás mivel westbrook és kuroda is hosszabbitott az eddigi csapatával.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.17. 18:12:25

Most ezeket nem az offseason-ös post-hoz kéne? Ide meg csak az Award-okat? Így nagyon össze-visszaság lesz. :P

Tomi_Tanguay 2010.11.17. 18:41:38

így sikerült:D de én emlékszem rá hogy mit írtam le:D

foppa21 2010.11.17. 19:54:33

nem rossz ubaldo harmadik helye. ha egész évben úgy játszott volna ahogy az elején akkor sokkal jobb lehetett volna. de talán majd jövőre még jobb lesz:-)

Tomi_Tanguay 2010.11.18. 02:41:45

upton és floyd is felmerült csereként. a CWS stewartot kérné.
közben több újabb SP neve jött elő, de nem mondok be mindenkit ennyien úgyse jöhetnek:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.18. 15:37:46

Chacin szerencsére untouchable a trade-eknél. Floyd nem lenne rossz SP-nek, de Stewart-ot nem adnám érte, akkor azért elég érdekes lenne az infield, hogy a Herrera-EYJR-Nelson trióból kettő starter, a hullámzó Helton, meg a szuper Tulo.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.18. 20:22:39

Elcseréltük Barmes-t az Astros-hoz a SP Paulino-ért cserébe. Szerintem nem rossz húzás, Barmes menni akart, kellett egy dobó, még ha nem is egy ace. :D

Tomi_Tanguay 2010.11.18. 20:39:24

hááát érdekes. jobb mintha stewartot akartuk volna elsózni. meg úgyis drága lett volna mert arbitration eligible. és everyday player akart lenni, hát az astrosban starting shortstop lesz. paulino meg 1-9 és 5.11 ERA volt tavaly, de kurva szar volt az astros. nem egy nagy dobó, lehet csak bullpenben kezd.
mondjuk ubaldo-DLR/FA-csacsi-hammel-cook/francis rotation. még egy SPt mindenkép várok.
de így jöhet herrera, nelson, young, gomez az infieldre amit annyira akartál:P

Tomi_Tanguay 2010.11.18. 20:49:54

azóta ez az egyetlen konkrétum:D de majd lesz valamikor jövő héten sztem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.19. 11:11:10

Paulino's acquisition won't affect the Rockies' pursuit of free agents Carl Pavano, Jon Garland, Kevin Millwood and Javier Vazquez, or trade targets such as Gavin Floyd and Scott Kazmir.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.19. 11:11:52

"I love him like a brother. I will miss him playing beside me," first baseman Todd Helton said. "Whatever uni he's in, he's always a Rockie."


süti beállítások módosítása