Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs. Rams: újabb mélypont, talán már túl mély is

2010.12.03. 10:05 - StormST

A Denver Broncos (3-7) a 12. héten a St. Louis Rams (4-6) csapatát fogadta az INVESCO Field @ Mile High Stadium gyepén.


Elég rossz előjelekkel vágtunk neki a csapat a meccsnek, mivel szombaton felreppent, hogy a csapat a pár évvel ezelőtti Patriots-os videózáshoz hasonló „bűncselekményt” követett el. Kiderült ugyanis, hogy a csapat egyik (azóta elbocsátott) alkalmazottja videót készített a San Francisco 49ers londoni edzéséről. Az NFL is vizsgálódott az ügyben és végül az lett a hivatalos álláspont, hogy bár a videó valóban elkészült, de annak elkészítésére a csapatnál senki se adott utasítást, valamint a bizonyítékok szerint se Josh McDaniels, se másik edző azt a felvételt nem látta. Végül JMD és a franchise is 50-50 000 dollár büntetést kapott, mivel későn jelentették a ligának az esetet, csak pár nappal az után, hogy tudomást szereztek a felvétel létezéséről. Egy hivatalos sajtótájékoztatón ismertették ezeket a tényeket, amin részt vett JMD mellett a Broncos vezetése és egy telefonos kapcsolat segítségével az NFL egyik illetékese is.

Sajnos sérülés fronton se állt rózsásan a csapat, előző héten szerzett sérüléseik miatt kimaradt a keretből Darcel McBath és Demaryius Thomas is, valamint a régóta sérült Andre Goodman-re se lehetett számítani ezúttal sem. Rajtuk kívül kimaradt még a 3rd QB Brady Quinn, Laurence Maroney, Eric Olsen, Stanley Daniels és David Veikune. Örömteli hír volt azonban, hogy hosszú kihagyás után ismét pályára tudott lépni Robert Ayers és ha már ott volt, egyből a kezdőbe került. Egy kis pikantériája volt még a meccsnek, ugyanis tavaly tavasszal a mostani Rams HC, Steve Spagnuolo is esélyes volt a Broncos vezetőedzői posztjára, de mivel az ő akkori csapata, a Giants, ahol DC volt, akkor még a rájátszásban volt érdekelt és Pat Bowlen nem akart sokat várni, ezért inkább Josh McDaniels-t válaszotta, aki más szempontok alapján is jobb választásnak tűnhetett.

A Broncos nyerte a feldobást és egy touchback után el is indíthatták az első drive-ot:

QB: Kyle Orton
RB: Knowshon Moreno
FB: Spencer Larsen
WR: Jabar Gaffney, Eddie Royal
TE: Daniel Graham
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris


Három sikeres Orton-passz nyitotta a meccset, 11, 14 és 18 yard-ot értek, sorban Larsen, Lloyd és Moreno voltak a célpontok, az első sikertelen play így a Rams 37-es vonaláról jött 1&10-nél, amikor rossz lett a QB újabb kísérlete. Nem torpant meg azonban a támadás, Moreno futott 16 yard-ot és hozta a következő 1st down-t. Bejött helyette a backup RB Lance Ball és ő is hozott gyorsan egy 1st down-t, 17 yard-os nyargalása után 1&goal jött a 4 yard-ról. Jött vissza a pályára Knowshon Moreno és gyorsan meg is szerezte csapata első pontjait egy szép futással -> 7-0.




















Egy 39 yard-os Danny Amendola kickoff return után nem éppen a legjobb helyzetben kezdhette meg a védelem a munkáját ezen az estén.

DE: Justin Bannan, Kevin Vickerson
NT: Jamal Williams
OLB: Robert Ayers, Mario Haggan
ILB: DJ Williams, Joe Mays
CB: Champ Bailey, Perrish Cox
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill


Azt lehetett sejteni, hogy a védelem ezúttal is főleg a futások ellen fog készülni, mivel a vendégeknél játszik a liga egyik legjobb futója, a robosztus, de mégis gyors Steven Jackson. Az első drive után úgy tűnt, hogy elég jól sikerült a felkészülés, hiszen SJ két futásból csak 4 yard-ot tudott elérni, passzra kényszerítve az újonc QB-t, Sam Bradford-ot, az ő passza pedig Champ Bailey hathatós közreműködésének hála sikertelen lett. Saját 20-as vonaláról indulhatott a hazai támadó alakulat ismét. Royal end-around futása egy jókor hívott, jól sikerült play lett, 20 yard-ot hozott vele, majd két play-el később Gronkowski elkapása még egy 1std down-t termelt, ami után Moreno két futással hozzátett még egyet. 1&10 jött a Rams 35-ös vonaláról, de Orton első két passz kísérlete sikertelen lett, így a 3&10-re elért 4 yard-os Graham elkapás csak arra volt elég, hogy Matt Prater-nek kisebb távolságból kelljen FG-t rúgnia és ő nem is hibázott 49-ről -> 10-0. Jöhetett egy újabb drive-ra a Rams és Amendola 13 yard-os elkapása egyből hozta is nekik az első 1st down-t a meccsen. Ezen felbuzdulva két play-el később csináltak még egyet, majd hárommal ezután egy újabbat. Az újabb 1&10 már a Broncos 44-es vonaláról jött, de három play-ből csak 9-et tudtak haladni, ám úgy döntöttek a vendégek, hogy nekimennek a 4&1-nek, ami SJ-el a soraikban egyáltalán nem meglepő döntés. Meg is oldotta, bár nem sokon múlott, de az 1&10 meglett a 34-es vonalnál. Újabb futás jött, de azt Mays nagyon szépen megfogta -2 yard-on, viszont a következő play-nél a bemondóknak nagy gondokat okozó TE-t, Michael Hoomanawanui-t senki se tudta megakadályozni, hogy egy 36 yard-os TD-t csináljon, lepattantak róla páran -> 10-7. 1:32 volt még vissza az első negyedből, ebbe még belefért két Moreno-futás, ami 11 yard-ot ért összesen, valamint egy 16 yard-os Lloyd-elkapás is. Az első negyed után az eredmény -> 10-7.

Saját 47-es vonaláról folytathatta a támadást az irányváltás után a denveri csapat, Moreno rövid futása után Gaffney csinált egy szép elkapást, ami 28 yard-os gain-t jelentett. Sajnos azonban hiába járt már ekkor a Rams 24-es vonalán a Broncos, három play kevés volt a tovább haladáshoz, csak 2 yard-os sikerült hozni, de legalább Matt Prater ismét magabiztosan berúgta a 40 yard-os FG-t -> 13-7. A Rams, ahogy korábban a Broncos tette, egy end-around-al nyitott a támadást, Amendola volt a „tettes” és neki még jobban is sikerült, 30 yard megtétele után, pont a félpályánál, tudtuk csak megállítani. Később három 3rd down-t is megoldottak a vendégek, egy 3&3-at egy 11 yard-os, egy 3&9-et egy 12 yard-os (Nate Jones…), majd egy 3&6ot egy 14 yard-os elkapással, utóbbi majdnem TD lett, de challenge-el se kapta meg Steve Spagnuolo HC csapata, az elkapó sípcsontja túl korán ért le. Bár az első két próbálkozást a védelem még meg tudta fogni, de mikor harmadikra passz jött és DJ-nek kellett volna egy TE-t megfogni pass rush nélkül, akkor elkerülhetetlenné vált a TD, Billy Bajema volt az elkapó, ezzel átvette a vezetést a vendég csapat -> 13-14.

Orton két rossz passza nyitotta a következő Broncos drive-ot, aminek hamar vége is lett, mivel a harmadik, ezúttal már sikeres, passz csak 9 yard-ot ért. Colquitt először nem indította el időben a play-t, ám utána 52 yard-ot rúgott, igaz, hogy abból Amendola 10-et visszahozott a csapatának. A 29-ről indult a Rams, a második play után, ami egy 45 yard-os Alexander-elkapás volt, már a Broncos 26-os vonalán voltak, ahonnan a második play-el beértek az endzone-ba, Bajema szerezte ismét a TD-t, a védelem nagyon elnézte a kicsit trükkös play-t, de nem nagyon lehet rá mentségük, mert teljesen ugyanezt a trükköt megcsinálták egy héttel korábban is. Josh Brown adott egy kis segítséget a Broncos-nak, mivel az extra point-nál a jobb oldali oszlopot találta el -> 13-20. A támadók sajnos nem sokat tettek a következő akciónál se, hogy segítsék az egyre jobban fáradó védelem helyzetét, két rossz passz után egy C.J. Ah You sack 3&out-ra zárta a drive-ot, Colquitt 51-7 yard-os punt-ja után saját 40-éről támadhatott a St. Louis. Egy 18 yard-os passzal kezdték a drive-ot a vendégek, majd a 2-minute-warning után egy 16 yard-ossal folytatták. Később egy büntetés miatt 1&15 jött, de azt egy Cox pass interference miatt nem kellett megoldaniuk. 1&10 következett a Broncos 16 yard-járól, de onnan már csak 6 yard-ot tudtak megtenni, jött Josh Brown és 28-ról berúgta a FG-t -> 13-23. 0:58 maradt egy esetleges válaszra, de abból nem lett semmi, Royal-nak ugyanis a kickoff return végén kiperdült a kezei közül a labda, természetesen egy Rams-játékoshoz. A videóbíró és a főbíró megnézte az esetet és bár 99%-ig biztos, hogy előbb volt lent a földön, mint hogy a labda kiperdült volna, de a sok játékostól nem látszott tisztán a helyzet, így megdönthetetlen bizonyíték hiányában a Rams megtarthatta a labdát. Ők egy rövid futás, majd egy 0 yard-os Haggan-sack után egy rossz passzal rövidre zárták a drive-ot, aminek a végén egy 37 yard-os FG-al Brown tovább növelte az előnyt -> 13-26. A félidőből még megmaradt 0:14 egy 21 yard-os Royal-visszahordással és egy 12 yard-os Buckhalter-futással le is pergett, így a félidő végén az eredmény -> 13-26.


A második félidőt a vendégek kezdhették és bár az első play egyből 1st down-t hozott (12 yard-os Fells elkapással), de egy büntetésnek és egy szép Mays védekezésnek hála előrébb már nem jutottak. Donnie Jones punt-ja után a 22-ről támadhatott volna a Broncos, de Cox 10 yard-os büntetése miatt csak a 12-ről tehették valójában.
Moreno -2 yard-os futása után Gaffney 12 yard-os elkapása már 1st down-t ért. Újra Moreno futott és ezúttal ugyan tudott is haladni, már 9 yard is megvolt, amikor odaért a Rams sztár safety-je, O.J. Atogwe, aki nem csak, hogy szerelte, de a labdától is megszabadította a denveri futót. Nagy szerencséje is volt a vendégeknek, mivel a tojáslabda pont úgy pattant a vonal mellett, hogy az épp arra járó Rams-játékos meg tudja fogni és így a támadás joga a St. louis-i csapatra szállt. Vissza kellett jönni a védelemnek és a fejekben kissé megjelenő káoszt SJ gyorsan kihasználta a meccs addigi leghosszabb futásához, 20 yard után tudták csak megállítani. Maradt 11 yard, ebből SJ két futásával gyorsan hoztak további 10-et, majd 1&goal-nál Bradford rossz passza után 2&goal-nál a backup RB befutott az endzone-ba, újabb Rams TD-t szerezve -> 13-33.

Eddigre az egyébként se teltházas INVESCO lelátói már eléggé foghíjasak voltak, így nem túl jó hangulatban indult a következő Broncos-drive. Nem indult rosszul, hiszen Moreno 31 yard-os elkapásával már a saját 47-es vonalán járt a Broncos, majd onnan Ball két hosszabb futásával a Rams 36-os vonaláig is sikerült eljutni, de onnan már csak vissza ment a drive, először egy -3 yard-os Ball futás, majd egy -2 yard-os Royal elkapással. Moreno csinált még egy elkapást, ami nem hozott yard-ot és kicsit meglepő módon 41-ről nem az 59 yard-os FG-t próbálta meg a csapat (ilyen hosszút idén már berúgott Prater), hanem egy punt-al visszaadták a vendégeknek a labdát. 5:01 volt vissza még a negyedből, Bradford pedig tett róla, hogy ennek a nagy részét a Rams támadása pörgesse le. Először egy 2&8-at oldott meg egy 17 yard-os passzal, majd egy 3&8-at egy 23 yard-ossal (mindkettőnél Nate Jones volt a védő). Három play-el később egy 3&8-at is majdnem megoldott, de DJ tett róla, hogy csak 7 yard legyen, FG-ra kényszerítve a St. Louis-t. Brown-nak 45-ről kellett próbálkoznia, de elvétette az irányzékot, jobbra mellé rúgta az oszlopoknak. Saját 35-ös vonalán kapta vissza a labdát a Broncos 0:55-nél, még két play-t csináltak, egy 19 yard-os Gaffney-elkapást és egy 5 yard-os Moreno futást. A harmadik negyed után az eredmény -> 13-33.

A Rams 41-éről folytathatta a játékot a Broncos és gyorsan meg is lepték a vendégek védelmét, Brandon Lloyd kapott egy szép passzot Orton-tól és meg se állt vele az endzone-ig -> 20-33. Két támadásnyi hátrányban lépett újra pályára a denveri védelem. 2&5 jött hamarosan, aminél Bradford 14 yard-os passzot dobott Gibson-nak, ráadásul Fields túl nagyot ütközött az ifjú irányítóval, amiért 15 yard-os büntetéssel sújtották a bírók a hazai csapatot. A Denver 41-éről folytatódott a Rams-akció, két játékkal később pedig már a 10-ről, SJ 7 yard-os futása és Bradford 24 yard-os passza után. Onnan azonban már csak 2 yard-ot tudtak előre haladni a vendégek egy SJ futással, ez után Vickerson 0 yard-os sack-je és egy rossz passz jött. Érkezett ismét Brown és 26-ról már nem hibázott -> 20-36. Jött két gyors 3&out a csapatoktól, majd 7:59-nél a félpályánál kapta a labdát a Broncos. Egy 7 yard-os sack úgy tűnt, hogy megfogja a nagyon jó helyről induló drive-ot, de egy 24 yard-os Royal-elkapás 3&17-nél kihúzta a csávából a csapatot. Eddie Royal ettől annyira belejött, hogy csinált még gyorsan két elkapást, az első egy 17 yard-os volt, a második, egy 16 yard-os, pedig már TD-t ért. Mivel a 16 pont két támadással csak 2-point conversion-kkel volt megoldható, ezért újra támadáshoz állt fel a csapat és Orton meg is találta Gaffney-t az endzone-ban, de a WR nem tudta megfogni a labdát -> 26-36.

4:50 maradt még, a Rams pedig futásokkal próbálta lepörgetni az órát, ezt két időkéréssel és jó védekezéssel megakadályozta a védelem, Bradford pedig ezúttal a 3&7-et nem tudta megoldani. Jones egy 47 yard-os punt-ot rúgott a Broncos 31-es vonalához, ahonnan egy büntetés miatt 10 yard-ot jöhetett előre a hazai csapat. Orton első passza jó lett Royal-nak, de csak 2 yard-ot ért, utána pedig két rossz átadás következett. Minden mindegy alapon nekimentek Orton-ék a 4&8-nak és ki más, mint Royal oldotta meg ismét a szorult helyzetet egy szép 17 yard-os elkapással. 1&10 után 2&10 jött, aminél az eddig idén kevés lehetőséget kapó újonc, Eric Decker villantott egy nagyot, 38 yard-os elkapása után 1&goal jött a 2 yard-ról. Először Moreno próbált befutni, de -3 yard lett a „jutalma”, ekkor azonban jött az idén már eddig is kiválóan működő Kyle Orton-Brandon Lloyd páros és megcsinálták a TD-t, ami után már XP jött -> 33-36. Onside kick-el próbálkozott a Broncos, az elsőt egy Rams-játékos kiütötte a pályáról, ami szabálytalan, ezért 10 yard-dal előrébb jött a megismételt kickoff. Sajnos a másodikat se sikerült megszerezni, így 2:33-nál a Rams visszakapta a labdát. Természetesen futások jöttek, valamint a Broncos utolsó időkérése és a 2 perces szünet, ami után 3&4-nél SJ futását az egész meccsen kiválóan játszó Joe Mays -3 yard-os megállított Hunter segítségével. A punt-ba David Bruton egy picit bele tudott nyúlni, így az csak 22 yard-ot hozott a vendégeknek, saját 33-as vonaláról futhatott neki a Broncos az egyenlítésnek 1:06-nál. Az első passznál hiába volt kapott egy büntetést a védelem, ugyanis a támadókat is büntették, így csak egy újabb próbálkozást nyert vele a hazai csapat. Másodikra Orton nem indította el a passzot elég gyorsan, így a pár éve 1/2-vel választott Chris Long elkapta a QB-t egy 6 yard-os sack-re. Sajnos ezután se a 2&16, se a 3&16, valamint a 4&16 se lett jó, így egy térdeléssel lezárhatta a meccset a Rams. A végeredmény -> 33-36.






















A végén sikerült egy kis reményt kelteni a kevés ottmaradó szurkolóban, de végül nem jött össze a szép comeback. Sajnos a védelem a meccs nagy részében nem állt a helyzet magaslatán és mire ők és a támadók is észbe kaptak, addigra már késő volt. A futás ellen jól működött a védelem, viszont ennek az lett az ára, hogy Bradford alaposan szétszedte a secondary-t. Tovább tetézi a bajokat, hogy a meccs közben megsérült Brian Dawkins, aki úgy tűnik a Chiefs elleni idegenbeli rangadót mindenképpen kihagyja.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 24/41 sikeres/összes passz, 347 passzolt yard, 3 passzolt TD
Moreno: 12 próbálkozás, 56 futott yard, 1 futott TD, 6 elkapás, 62 elkapott yard, 1 elvesztett fumble
Lloyd: 4 elkapás, 76 elkapott yard, 2 elkapott TD
Royal: 6 elkapás, 74 elkapott yard, 1 elkapott TD, 4 kickoff return, 18 visszahordott yard AVG, 1 elvesztett fumble
Gaffney: 3 elkapás, 59 elkapott yard
Decker: 2 elkapás, 48 elkapott yard
Prater: 2/2 FG (49 és 40 yard), 3/3 XP
Colquitt: 4 punt, 40.5 yard AVG
Haggan: 3 tackle, 1 sack
Vickerson: 3 tackle, 1 sack
Mays: 6 tackle
J. Williams: 5 tackle


Josh McDaniels véleménye a mérkőzésről:
"Először is azt kell mondjam, hogy nem vágytam volna ilyen odafigyelésre, amely a héten övezett minket a videóbotránnyal kapcsolatban, a büntetést tudomásul vettük, de igyekeztem inkább a következő meccsre, és a munkámra összpontosítani, amenyire tudtam ezek mellett. Tartottunk egy megbeszélést a klubnál a kialakult helyzetről, és én továbbra is bízok a kollégáimban, a játékosokban és az egészség stábban, hogy a legjobb tudásunk szerint végig tudunk harcolni a hátralévő meccseken. Én úgy vélem, hogy ezen a héten is keményen dolgoztunk, de sajnos nem volt túl sok szerecsénk a mérkőzésen. Ráadásul 30-nál több pontot kapva nehéz lenne nyerni, ismét túl nagy nyomás helyeződött a támadóinkra, nem okolhatom őket emiatt, hiszen ők is 30 pont fölé tudták küzdeni magunkat. A vereség ellenére is nagyra értékelem a csapatom vasárnapi erőfeszítéseit, mivel a játékosok egytől egyig keményen harcoltak, és az utolsó pillanatokig megpróbáltak minden tőlük telhetetőt megtenni a siker érdekében, közel is voltunk hozzá, de most ennyi sikerült. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, ez már sajnos a sokadik alkalom volt ebben a szezonban, hogy hasonlóan szoros küzdelemben végül mi húztuk a rövidebbet. Meg kell próbálni előre nézni, öt meccsünk még mindig van hátra, minél több győzelmet szeretnénk elérni a folytatásban."

A divízióriválisaink közül egyedül az Oakland volt sikertelen az elmúlt hétvégén, miután hozzánk hasonlóan a saját otthonukban szenvedtek vereséget, méghozzá a Miami által 33-17 arányban. Ellenben a másik két nagy ellenfél egyaránt házon kívüli sikerrel nyomul tovább előre az AFC tabelláján: a Kansas City 42-24-re mosta le a Seattle-t, míg a San Diego az Indianapolis otthonában mutatott be egy 36-14 arányú diadalmenetet. A 13. hét igazi rangadókat tartogat a csoportban, hiszen Chiefs-Broncos derbi mellett a Chargers és a Raiders is összecsap egymással előbbi stadionjában.

Az AFC West divízió állása a 12. játékhét után (W-L):

1. Kansas City Chiefs 7-4
2. San Diego Chargers 6-5
3. Oakland Raiders 5-6
4. Denver Broncos 3-8

Következik a Chiefs elleni csoportrangadó, lassan a mi számunkra már egyre kevesebb téttel. Úgy tűnik, hogy az edzői stáb elég tanácstalanul áll a gyenge teljesítmények előtt, a játékosok is magukat okolják, de a megoldásra nem nagyon látszik, hogy lenne ötlet.
Ennek ellenére:
Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr52490068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.12.03. 12:48:03

mi az a kis hód a negyedik képen?:D

foppa21 2010.12.03. 15:46:10

nekem a legelső kép különösen tetszik:-D
most mi lesz vele? marad jövőre?

milo_hedgie#23 2010.12.03. 17:32:53

@Filip89: mekkorák ezek a képek shannyről:)))

Black_Adder 2010.12.03. 18:16:22

@foppa21: Pár szó lesz majd róla a beharangozóban, addig is röviden:

Bowlen először megerősítette pozíciójában:

"Yes he will," Bowlen said. "I am not interested in making a coaching change."

"I'm very happy with Josh. Josh is doing a good job. I wish he had a few more wins, but we've got five games to go.

Majd 2 órával később:
Bowlen amending earlier statement. He now says, with 5 games left, he'll monitor teams progress and decide what's best at end of season.

So Josh isn't home free for 2011 after all. Pat Bowlen wants to see progress in final 5 games. Pretty clear Josh is coaching for his job.

Tehát a hátralévő 5 meccsen dől el, h marad-e, vagy megy.

Black_Adder 2010.12.03. 18:21:49

Should Pat Bowlen/Joe Ellis remove Josh McDaniels as Head Coach of the Denver Broncos?

35% RIght Now 815 votes
25% Let's Wait Until After The Season 578 votes
38% 2 Years Is Not Enough 889 votes


süti beállítások módosítása