Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Chiefs - Beharangozó

2010.12.04. 10:21 - Black_Adder

Az NFL 13. játékhetén a Denver Broncos együttese Kansas Citybe utazik, amivel egy 3 meccses idegenbeli sorozatot kezd meg. Ez az amerikaifociban viszonylag hosszú szériának tekinthető, de sajnos a mi szempontunkból ennek más semmi jelentőssége nincs.



















Ha ugyanis valaki még reménykedett valamiben, annak a Rams elleni vereség minden bizonnyal meg hozta az eszét. Pedig jó meccs volt, jól kezdtünk, Orton megint szenzációsan játszott, csak hát megint volt egy hosszú üresjátat, aminek köszönhetően elhúztak tőlünk. A 4. negyedben egy hajszálon múlt a csoda, hogy 20 pontos hátrányt sikerüljön ledolgozni, azonban - és ez az egész szezonunkat jól jellemzi - végül amikor már nyerő helyzetben érezhettük magunkat, mégse jött össze. Kár érte. Viszont ahelyett, hogy cinikusan és reménytelenül ostoroznám a csapatot, ezúttal csak a jó dolgokat emelem ki. /*Hosszú azért nem lesz a lista.*/ Szóval Brandon Lloyd továbbra is vezeti a ligát elkapott yardokban, ráadásul már 9 TD-nél jár, amivel összességében az előkelő 3. helyet foglalja el. Mindemellett, múlt heti pazar, akarom mondani szokásos teljesítményének köszönhetően Kyle Orton megelőzte a KÖCSÖGöt a passzolt yardokat összesítő listán. Jelenleg 8 yard az előnye, de az első négy (rajtuk kívül még Manning és Brees) 50 yardon belül van. Playoffra már nincs esélyünk, de irányítónknak még meglehet a történelmi tett, hogy a szezon legjobb passzolója legyen a passzolt yardok tekintetében, továbbá az 5000-es álomhatárt ostromolja, és akár Dan Marino megdönthetetlennek hitt rekordját is átadhatja a múltnak. Ehhez azért egy kicsit bele kéne még húznia a végére, szurkoljunk neki!

Ha már a meccset megelőző időszakról van szó, kérdésessé vált JMD pozíciója. Pat Bowlen először megerősítette őt helyzetében, ám később olyan hír látott napvilágot, hogy a tulajonos a hátralévő 5 fordulóban fejlődést szeretne látni. Lefordítva McDummy az állásáért harcolva vezeti hadba dicső seregünket. Kiderül, hogy a játékosok mennyire akarják, hogy maradjon, bár a keretből nem nézném ki, hogy dierekt leadjuk a meccseket, és nem is lenne szép, ha ezt tennénk. Majd a szezon végén kiederül, hogy ki marad és ki megy.

Vasárnap pedig kiderül mi vár ránk az Arrowhead stadionban. Ez a liga leghangosabb pályája, a szurkolók sokszor sikeresen megzavarják az ellenfél támadóit, jelentős előnyt biztosítva ezzel saját csapatuknak, és óriási hangulatot adnak magának a meccsnek. Egy néhány éves 'nfl top ten'-ben meg is választották az 5. legnagyobb home field advantage-nek (a Denver Broncos régi otthona, a Mile High Stadium a 2. lett ezen a listán). Ez a hazai pályás előny is közrejátszik abban, hogy bizony finoman szólva is nem nyerni járunk oda.

Most pedig a bosszúvágy is fűteni fogja a csapatot és a szurkolókat, pár hete ugyanis szó szerint kiütöttük őket az 1. félidőben. A garbagetimeban aztán, amikor a meccs már eldőlt és nem koncentráltunk annyira, sikerült valamit kozmetikázniuk az eredményen, annyit azonban nem, hogy Todd Haley vezetőedzőnek megjöjjön a kedve a kézfogáshoz, úgyhogy gratuláció képpen inkább csak bemutatott McDanielsnek. Ezt a forgató könyvet szívesen elfogadnám most vasárnap is. :)

Arra azonban nem fogadnék, hogy megismétlődik a jelenet. És nem azért mert Haley azóta elnézést kért JMD-től, hanem mert nem hinném, hogy még egyszer akkora verésbe futnának bele. Akkor két hetünk volt felkészülni a meccsre, most csak egy, és két vereség után utazunk a KC erődítményébe, amit mint feljebb bemutattam, kis híján lehetetlen bevenni. A főnökök ráadásul a rájátszásért és a divízió győzelemért küzdenek, és az AFC Westből továbbra is ők állnak legjobban. Nem engedhetnek meg maguknak még egy vereséget tőlünk.

A történelmük és a keretük ez alatt a 3 hét alatt nem változott semmit, ezért nem is mutatnám be őket újra. A jelenlegi kerethez azonban egy kicsit mégis visszakanyarodnék. Továbbra is Jamal Charles és Thomas Jones a két futójuk, és továbbra is Matt Cassel dobálja a lasztit (mitöbb meglehetősen pontosan), azonban legutóbb méltatlanul kihagytam a sorból Dwayne Bowe-t, a KC legeredményesebb elkapóját. Idén nagyon egymásra találtak Cassellel, amit a 14 TD és 885 elkapott yard bizonyít. Előbbivel vezeti a ligát, utóbbi az 5. helyre elég neki. Nem mellesleg némi túlzással legutóbb bohócot csinált Champ Baileyből. Ez viszont egy másik olyan dolog, ami nem fog megismétlődni. Egyszer volt Budán kutyavásár.

Múlt alkalommal a rivalizálás kapcsán megemlítettem, hogy John Elway 8 negyedik negyedes fordítással keserítette pályafutása során a főnököket. Nos, nem csak nekünk volt legenás irányítónk. Joe Montana 1994ben utolsó évében, amikor már a KC-t erősítette, emlékezetes comebacket vezetett ellenünk, csak hogy megmutassák, ők is tudnak olyat. A meccs a 7. játékhét hétfőesti rangadója volt a Mile High Stadium-ban. Mindkét csapat rossz előjelelekkel várta a találkozót, mi 4 vereség után tudtunk először nyerni, így 1-4-gyel álltunk, ők pedig hiába kezdtek 3 győzelemmel, az összecsapást megelőző 2 fellépésük alkalmával még TD-t sem tudtak szerezni. A Rams hazai pályán nullázta le őket, majd egy nagyon fontos csoport rangadót vesztettek a később a Super Bowlig menetelő Chargers ellen. A két Hall of Famer irányító csatájában (John Elway 18/29 263 yard 2TD 0INT 114,6 passer rating, míg Joe Montana, 34/54 393 yard 3TD 1INT 95,7 passer rating) a 4. negyedben a 49ers-szel négy Super Bowl-t nyerő QB végül megfordította a meccset és 31-28-ra nyertek. Hogy a végén pozitív kicsengése legyen, később idegenben egy szintén nagyon kiélezett meccsen, hosszabbításban 20-17-re mi nyertünk. A szezont viszont úgy fejeztük be, ahogy elkezdtük (3 vereséggel), ők pedig 9-7-es mérleggel becsusszantak a Playoffba.

A sérültek:

Denver Broncos
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Andre Goodman CB csípő DNP DNP  DNP  OUT
Demaryius Thomas WR boka DNP DNP  DNP  OUT
Darcel McBath S quadricep DNP Limited  DNP  OUT
Brian Dawkins S térd DNP DNP  DNP OUT
Kansas City Chiefs
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Jackie Bates CB térd DNP DNP  DNP OUT
Brandon Flowers CB hamstring Limited Limited  Limited questionable
Ryan Lija OG lábfej Limtied Limited  Full probable
John McGraw S fej Full Full  Full probable
Kendrick Lewis CB boka - Limited  Limited probable


A secondarynk szokásosan tartalékos lesz ismételten. McBath legalább annyira sérülékeny, mint amennyire tehetséges, Goodman nem is emlékszem mikor játszott le két egymást követő meccsen utoljára, lesz itt munka az offseasonban...

Az előző meccsünkből kiindulva, ha ismét sikerül semlegesíteni a Chiefs futójátékát, akár még esélyünk is lehetne, de az Arrowheadben semmit se lehet biztosra venni, sokan elvéreztek már ott. (És a Cassel-Bowe párost se feledjük!) Mi viszont szurkoljunk a Broncosnak, és szurkolunk az Orton-Lloyd párosnak, hogy folytatódjon a remek szezonjuk, és hogy ezt a liga is észrevegye és elismerje őket. (ProBowl, Offensive player of the year, <leseíromhogymi>/*főleg, h arra úgy sincs esély PO nélkül. És ez nem Bronco üldözés, tavalyelőtt Breesnek, tavaly CJ2K-nak se volt elég, hozzá a nagyszerű egyéni teljesítmény a csapat sikere nélkül*/). Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr522488505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.04. 11:07:12

Na, legalább ez a cikk le volt mentve a piszkozatok közé, szóval ellentétben a többi hétvégére tervezett írásainkkal, ez nem veszett el. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.04. 11:08:44

Remélem jól írtam be a pénteki státuszokat a táblázatba. Nem tudom honnan szoktad, az nfl.com/injuries oldalról okoskodtam. :)

Black_Adder 2010.12.04. 13:23:51

Jók a státuszok, ezeket hivatalosan a csapat adja meg, szóval elvileg ugyanaz akárhonnan olvasod.

foppa21 2010.12.04. 21:16:44

@Black_Adder: jó lett a beharangozó! egyre kiváncsibb leszek, hogy mi lesz az edző kérdés vége. gondolom csak az év végén döntik el pontosan. nemtudom, hogy mi lenne a jó, ahogy kiveszem az írásaitokból egyre jobban jmd ellen vagytok:-)

Black_Adder 2010.12.04. 22:07:26

@foppa21: Sosem bírtam a JMD-t. A legrosszabb benne, h amikor idejött egy ennél jobb csapatot vett át. Nagyon jó volt az offense akkor is, kiváló a fal. Mivel kezdett? Úgy tönkre baszta a falat, h egy ovis se tudta volna annyira. Ami jó volt, az miért kellett piszkálnia? Megmutatta, h ő a főnök, de azzal egyidejűleg azt is, h egy béna seggfej.

Aztán Draft-trade-ek. Egyetlen drafttradeből se jöttünk ki jól. A legszembetűnőbb, az az idei drafton, 11->13 kaptunk egy 4. köröset. OK, de aztán 24->22-re ugyanazt a picket. Ott már jóval kisebb különbségek vannak a cetlik értékei között. A 1/25ért adott 3 pick egészen nevetséges. Egyszer tudna már a seggén maradni. Nevetségesebb mint Al Davis.

Első draft 2. köréből, Alfit már eltradeltük, Richard Quinn meg még talán egy másodpercet se játszott az offenseben, arról nem is beszélve, h mekkora reach volt (és persze feltradeltünk érte).

Playcall 0. zéró. Tavaly a szezon második felében 2 playünk volt:
1. Moreno run for no gain
2. pass short to Brandon Marshall.

A 6-0-s kezdés, ami a Nolan által összerakott váratlan aggresszív védekezésnek volt köszönhető, azóta 5-16 a mérlegünk. Baszki 5-16, mi kell még hogy eltakarodjon innen de nagyon sebesen.

Egyáltalán nem tudja kezelni a sztárokat, lásd Cutler, Marshall. Scheffler,... Komolyan George Karl jobb nála.

Ami a maradása mellett szól.
1. Most épp ő kezdett el építeni egy csapatot, ami pár éven belül sikeres lehetne, de egy ú edző, ha olyan mint ő, megint azzal kezdené, h azt lerombolja.
2. A Tebow project. A liga egyik legjobb QB coach-ja, ha valaki akkor ő tud NFL QB-t faragni Tebowból.

2 év talán kevés, egy edzőnek, több időt lehetne adni, hogy felmutasson valamit, másnak meg is adnám, de JMD-t nagyon utálom. Ha Shanny marad tovább, csak hozunk mellé egy új DC-t, esetleg egy GM-et akkor már tavaly meg lett volna a rájátszás, de idén ezzel az übergagyi schedule-lel egészen biztosan. Nem azt jelenti, h hiba volt elküldeni Shannyt, de mindenképp rosszul választottunk, amikor JMD-re esett a döntés.

5 meccs.
1. KC esélytelen. Sőt nem is feltétlen baj, ha kikapunk, inkább ők legyenek a divíziógyőztesek, mint a gayders vagy a köcsögz.
2. Cardinals: Na ezt mindenképpen hozni kell, ha ezt se tudjuk, akkor azonnal menjen, tök mindegy mit veszítünk az elküldésével, TT, WRsor, bármit be lehet áldozni, mert ha ezt a Cardsot nem győzzük le, akkor semmi sincs ebben a csapatban, és JMDben
3. Oakland: Bosszút kell állni a gyalázatért, amit itt kaptunk. Nem fog menni, de ha maradni akar, akkor már csodát kell tennie. Mutassa meg, h tud.
4. Texans: Ez a meccs nem rajtunk fog múlni, hanem rajtuk. Elég ha jól játszunk, egyébként ha jól játszunk, akkor akár a meccs is meglehet. Nagyon béna a védelmük
5. Bolts: Na itt mutasd meg, mennyit értesz hozzá seggfej JMD. Ha ezt hozzuk, meg a gayderst, meg a cardsot, akkor megfontolandó hogy maradjon.

Ha nem akkor erre a teljesítményre edző nélkül is képesek lehetünk

Ja igen, ha marad és sikeresek leszünk, én akkor is utálni fogom.

foppa21 2010.12.05. 02:56:45

@Black_Adder: köszi a kimerítő választ! ezt még emésztenem kell:-)

Black_Adder 2010.12.05. 16:34:56

Minnesota Vikings running backs coach Eric Bieniemy confirmed Saturday that he has taken the University of Colorado's offensive coordinator position, the St. Paul Pioneer Press reported.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 17:00:30

@Black_Adder: Embree lesz a HC, ő pedig az OC. Eredetileg mindkettő HC-jelölt volt, szóval ebből elég jól jöttünk ki. Komoly, hogy AP eddigi edzője, jövőre Stewart-ékat trenírozhatja. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 17:33:24

A mai sportprogram:

- Vasárnap, 19:00 Kansas City Chiefs - Denver Broncos (NFL)
- Vasárnap, 21:05 Air Force Academy - Evansville University (NCAA)
- Hétfő, 02:00 Denver Nuggets - Memphis Grizzlies (NBA)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 18:54:45

Fantasy-ben a szokásos csapatom lesz, ez a forduló már abszolút tét nélküli:

QB Orton
RB Peterson, Forte
WR Jennings, Wayne, Amendola
TE Heap
D/ST Broncos
K Prater

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 19:03:47

atdhe.net/29999/watch-denver-broncos-vs-kansas-city-chiefs

Nyugodt, izgalmaktól mentes vasárnap estére számítok, szerintem tanulni fogok közben. :)

foppa21 2010.12.05. 20:13:51

kezdünk végre éledezni a félidő végén!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 20:16:33

Prater 25 yardos FG-vel 3-7. Nagy drive Moreno-tól, csak ő futott 62 yardot, sajnos a végén a rövid passzt nem tudta elkapni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 20:23:54

3-10 a szünetben, még elvitték mezőnygólig az utolsó percben. Elsőre kihagyták volna, de JMD közben időt kért, másodikra persze belőtték. :@

foppa21 2010.12.05. 20:33:01

@Filip89: hát ezt nagyon nem kellett volna beszopni a végén. az utolsó támadásunkat leszámitva nem sokat csináltunk, de azon meglepődtem hogy nem passzolnak szét minket mint a múltkor

Black_Adder 2010.12.05. 20:36:42

@Filip89: Ha elkapja sincs 1st down. Elcseszett playcall volt, mint mindig...

foppa21 2010.12.05. 21:02:03

kicsit belehuzhatnánk és lenne esélyünk

Tomi_Tanguay 2010.12.05. 21:17:27

na gyerünk basszuk még meg őket:)

Tomi_Tanguay 2010.12.05. 21:20:28

úgy látom morenonak egész jól megy a játék, de csak fél szemml néztem eddig

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 21:21:53

Prater beverte 41-ről, feljöttünk 6-10-re!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 21:30:50

Moreno élete meccsét futja a szerzett yardokban, bár már egy TD-t is igazán hozhatna. :P

foppa21 2010.12.05. 21:35:29

tényleg van itt esély. a fumble óta az offense is beindult:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 21:37:17

Oh, hát ez az Orton fumble nagyon nem kellett volna... :(

foppa21 2010.12.05. 21:37:59

bazzeg erre elvesztettük a labdát, amikor már ott voltunk lőtávolban. fasz kivan:-( de még van 10perc

Tomi_Tanguay 2010.12.05. 21:48:10

olyan ez a meccs mintha valami punt VBt rendeznének:D ez a két rugó a két tesó ugye? akikről már volt szó egy korábbi összefoglalóban:)

foppa21 2010.12.05. 21:53:15

nah még az utolsó 5percre mienk a labda

foppa21 2010.12.05. 21:55:45

nem lett volna jobb neki menni a 4&5nek? már csak két és fél perc maradt a meccsből és puntoltunk:-S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 21:57:36

@Tomi_Tanguay: Colquitt Bowl = punt bowl :D
Valóban testvérek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 21:58:50

@foppa21: Saját térfelén voltunk, nem tudom. Én is úgy éreztem volna, hogy meg kéne próbálni, nem vállalunk kockázatot, így jó hogy szopni fogunk.

foppa21 2010.12.05. 22:02:07

@Filip89: ezt elbasztuk, most ha vissza is kapjuk még lesz kb fél-egy percünk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 22:06:22

6-10 L a vége.
Moreno 161 yard-jának örülök, másnak nem igen lehet.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 22:10:06

Ja, meg fantasy-ben elég masszívan szopatok ismét. Orton kemény 2 pontja ellenére. Peterson 3 TD, Jennings 2, Forte, hárman együtt majd' 70 pont, az ellenfél ilyen Henne-kkel 20 pont körül ugyanannyi meccs után. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 22:14:30

A Detroit, a Carolina, a Buffalo és a Cincinnati marad mögöttünk a tabellán. Plusz még az Arizona-val és a Dallas-szal állhatunk egálban, ha veszítenek.

Tomi_Tanguay 2010.12.05. 22:24:10

kár hogy megint nem sikerült:(
nem tudom mi van idén a csapattal
moreno nagy volt! simán jelölhettétek volna az év sportolója választásra nem?:D jó tudom hogy tavaly jobb volt de most is megmutatta magát!

Coach Sacco 2010.12.05. 22:30:55

Nagyon sajnálom a meccset, sajnos a végjátékban a bírók kétszer is beleszóltak a meccsbe a kárunkra...

StormST 2010.12.06. 13:32:10

@Tomi_Tanguay: Amikor a szavazásra választottuk ki az embereket, akkor Moreno még nem volt ennyire jó formában. Ne feledjük, hogy még csak ez volt a második 100+ yard-os meccse. Jó lesz a srác, végre csinálnak is neki lyukakat, folytassa csak így, majd jövőre jelölve lesz... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.06. 21:29:04

Moreno idén fejléc-szereplést kapott. :)

Black_Adder 2010.12.07. 00:59:19

Kirúgtuk JMD-t!!!! :D:D:D Ez az!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.07. 07:24:54

@Black_Adder: Na, ezen meglepődtem, hogy az év végét sem vártuk meg. :D
Ha lenyugodtál az örömtáncokból, akkor írhatsz külön ünneplőcikkeket is. :)

foppa21 2010.12.07. 08:43:52

azt a kurva életbe:-D
erre most nem számitottam, azt hittem nem ennyire komoly a helyzet

Tomi_Tanguay 2010.12.07. 10:21:11

ennyit a jackdaniels éráról:D
black adder to broncos coach:D

Black_Adder 2010.12.07. 11:12:51

@Filip89: Lesz ma egy lyukas órám 2-től 4-ig, abban terveztem írni valamit :D Remélem sikerül..

H ki lesz az új edző?
-Én már 2 éve is Kubiakot szerettem volna, csak ő foglalt volt. Viszont most könnyen lehet, h szabaddá válik, a Texanstól sokkal többet vártak idén...
-Visszavonult nagynevű edzők mint Dungy, Cowher, Gruden. Én igazából egyiket se bírtam, de mindenképp jó edzők

Black_Adder 2010.12.07. 12:09:22

@Tomi_Tanguay: :D Az a baj, h a 'Black_Adder takaroggy' nem hangzik olyan jól. :D Broncos HC-nél meg az 'XY takaroggy' hangzás első számú szempont :D

foppa21 2010.12.07. 14:12:00

@Black_Adder: akkor filip illene a képbe. ő ugyis azt hiszi hogy mindenhez ért:-D

Black_Adder 2010.12.07. 15:15:55

@foppa21: De ő nem a kormányzó lesz? :D


süti beállítások módosítása