Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs Chargers - Beharangozó

2011.01.01. 12:43 - Black_Adder

Elérkezik az idény vége, vasárnap a szezonban utoljára láthatjuk kedvenc csapatunkat a pályán. Immár ötödik éve jelenti a Denver Broncos számára az alapszakasz utolsó meccse a szezon végét, azonban míg az elmúlt években a hajrában elbukva a rájátszást, keserű szájízzel zárult számunkra az év, most a PO-ról rég lemondva, azonban mégis lehet, hogy jó élményekkel zárjuk azt.




















Ennek az oka természetesen a vallásteremtő újonc irányítónk. Tim Tebownak két meccsre volt szüksége, hogy az egész ligát elvarázsolja a játékával. Az ellentábor hangja, mely a Texans elleni meccs félidejében még hangos volt, teljesen elhalkult. Objektívnek kell maradnom, mindössze két mérkőzés után nem lehet isteníteni senkit. Senkit, kivéve Tim Tebow-t. Elképzelhető, hogy lesznek gyengébb meccsei, még mindig nem biztos, hogy azt látjuk tőle, amit az egyetemen mutatott, de aki két meccs alatt ekkora benyomást tesz, abban hinni kell. A név nem garancia a jó játékra, Tebow nem garancia a győzelemre, de egy dolog biztos, a pályán mindent meg fog tenni a győzelemért, a csapat /*és minden Tebowista pap és hívő*/ akkor is követni fogja, ha alászáll a poklokra, más nem is kell. Mindössze négy győzelmünk van az egész szezonban, mégis mindenfelé mosolygó Broncos-drukkereket látni, ezek után nem lehet azt mondani, hogy TT nem sikeres. Ő bizony megérkezett az NFL-be, jött, látott, és győzött.

A pályára azonban egyszerre 11 ember lép, a meccsre 45 játékost neveznek, a keretnek pedig 53-an a tagjai, és sajnos Tebow (egyszerre) csak egy pozíciót tud betölteni. A csapat a holtszezonban komoly erősítésre szorul, a hátra lévő meccset pedig a jelenlegi szemétkupaccal kell lejátszani. Egy kicsit még sikerült guberálni, hogy az utolsó hétre se legyen változatlan a keret. Lee Robinson is IR-re került, helyére összeturkáltuk Louis Leonard DT-t. Igen, a Patstől, de 4 év alatt már a hetedik csapata vagyunk. Valószínűleg nem találtunk rá a gyémánt félkrajcárra...

Hogy leendő ellenfelünkről, a San Diego Chargers-ről (továbbiakban: Köcsögz) is essen szó, ők még mindig ugyanakkora köcsögök, mint legutóbb volt. Köztük a legnagyobb díjnyertes még mindig a nagybetűs KÖCSÖG, s nagyon jó lenne az újévet azzal kezdeni, hogy jól beledöngöljük őt az Invesco Field gyepébe. Felelőtlenség lenne azonban túl hamar felülni a magas vadlóra a nagy Tebow-hype közepette, nehogy úgy járjunk, mint a szezon előtti esélylatolgatásokkal. A Chargersnek van még mindig a legjobb védelme és a 2. legjobb támadójátéka, legutóbb is kikaptunk tőlük és az utolsó fordulóban szeretnek megalázó csapást mérni ránk. Tudom, tudom, rengeteg érv van ellene: TT, Tim, T-Bow, Tebow, stb, de én azért óvatos maradok. Akitől igazán tartani kell az természetesen Philip Rivers, akinek 405 yard kell a franchise rekordhoz /*meg fogja próbálni*/ és a kedvenc célpontja Antonio Gates, azaz tőle már nem, mert IR-re került. Viszont a Shaun Phillips vezette agresszív pass rush problémát okozhat, amitől nagyon jó lenne megvédeni kedvencünket.

Történelmüket már ismertettem, a rivalizálásnak pedig nincsenek igazán szignifikáns aspektusai, minthogy meglehetősen újkeletű. A közelmúlt azért szolgáltatott néhány olyan esetet, amit érdemes felidézni. Mindenkinek friss emlék lehet még a 2008. szeptember 14-i összecsapás. A második körben még nem jelentkeztek a sérülések, ennek megfelelően elsősorban Cutler, Marshall és Scheffler nagyszerű játékának köszönhetően elhúztunk tőlük és 31-17-es előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidőben viszont az egész szezonban gyengélkedő védelmünk bedobta a törölközőt, és a támadók is összeomlottak, zsinórban 21 pontot kaptunk ezáltal 7 pontos hátrányba kerültünk 4 percel a vége előtt. Ekkor azonban az offense magára talált, és megkezdte a game winning drive-ot. Már goal line-nál jártunk, amikor Cutlert sackelték és elejtette a labdát. A máig hírhedt Hochuli először a bradyrule-t alklamazva azt mondta, hogy Cutler keze előre mozdult ezért incomplete pass. Minthogy 2 percen belül volt az eset, visszanézték és kiderült, hogy fumble volt. Hiába gyűjtötte viszont össze egy Bolts-játékos a labdát /*amit ráadásul akár vissza is hordhatott volna*/ a bírók addigra már lefújták a játékot. Negyedikre pedig megoldottuk a feladatot, Cutler Royalhoz jutatta a labdát az endzoneban, 38-37. A meccs azonban tartogatott még egy fordulatot. Látva, hogy az idő múlásával mennyire fölénk került játékban a Chargers, Mike Shanahan az 1 pontos, biztos egyenlítést jelentő jutalom pont helyett kockáztatott, újra eljátszottuk azt amit a TD-nél, Cutler-to-Royal passzjáték, mellyel 39-38-ra megnyertük a rangadót. Hochuli tévedése és a merész 2-point-conversion miatt örökre emlékezetes marad az összecsapás. Az eset krónikájához hozzátartozik, hogy mi azóta többszörösen is letörlesztettük azt az ítéletet, máig nyögünk a súlya alatt, és az azévi utolsó fordulóban a Chargers bosszúképpen megsemmisítő verést mért ránk, három meccs alatt három meccses hátrányt ledolgozva övék lett a divízió győzelem és a rájátszás, ami nálunk legalább Mike Shanahan HC állásába került. Most ismét velük találkozunk az utolsó fordulóban, és most rajtunk a sor, hogy bosszút álljunk.

A sérültek:

Denver Broncos
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Champ Bailey CB boka DNP DNP DNP Questionable
Brian Dawkins S térd Limited Limited Limited Questionable
Knowshon Moreno RB borda DNP Limited Limited Questionable
David Bruton S borda Limited Limited Limited Questionable
Darcel McBath S quadricep Limired Limited Limited Questionable
Kyle Orton QB borda Limited Limited Limited Questionable
Eddie Royal WR ágyék Full Full Full Questionable
Mario Haggan LB quadricep - Limited LImited Questionable
Demaryius Thomas WR boka Full Full Full Probable
Eric Decker WR boka Full Full Full Probable
Tim Tebow QB boka Full Full Full Probable
Jamal Williams NT non-injury - DNP - -
San Diego Chargers
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Stephen CooperLBtérdDNPDNPDNPOUT
Mike TolbertRBnyak/vállDNPDNPDNPOUT
Larry EnglishLBlábfejDNPDNPDNPDoubtful
Jacob HesterFBtérdDNPDNPDNPDoubtful
Patrick CraytonWRcsuklóLimitedDNPDNPDoubtful
Scott MruczkowskiCbokaDNPDNPDNPQuestionable
Antwan ApplewhiteLBbokaDNPLimitedLimitedProbable
Malcolm FloydWRhamstringLimitedFullFullProbable
Brandon SilerLBbordaLimitedFullFullProbable

Nehéz elmondani, hogy mit várok a meccstől, egy kicsit féltem Tebow-t a Köcsögöktől, ha ő jól játszik, akkor az eredménytől függetlenül nem leszek csalódott, ha nyerünk, akkor optimistán kezdem az offseasont. Az év utolsó meccse természetesen mindenkinek kötelező, de TT miatt most kéteresen is. Térjetek meg pogányok, csak a Tebowizmus az igazi vallás, bár aki ezt olvassa az valószínűleg igazhitű. A következő szentmise vasárnap 22:15-kor lesz, amikor Tebow Isten a San Diego ellen tarthat prédikációt az Invesco Field-en. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr62549367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black_Adder 2011.01.01. 12:49:55

Denver győzelmekben és Tebow TD-kben gazdag, Boldog új évet kívánok mindenkinek!

A cikk színvonala idő, józanság és ötlet hiányában talán elmarad az elvárttól :(, de úgy is a meccs számít.
Kezdjük jól az évet, nyírjuk ki Riverst :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.01. 13:45:10

Már öt éve, hogy Darrent elment... Azóta se telik el szilveszter, hogy ne gondolnék rá. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.01. 14:22:25

A cikk eleje kapcsán eszembe jutott, hogy mióta követem a Broncos-t, még nem jutottunk be a playoff-ba, mert az első meccs, amit láttam rendesen, az a 2005-ös AFC Championship game volt a Steelers ellen.

Jövőre ne kövessem a csapatot inkább? :P

foppa21 2011.01.01. 15:01:58

ez a tebowista szekta hatalmas:-D

Black_Adder 2011.01.01. 15:56:53

@Filip89: De jó csapat volt az, Plummer, Mike Anderson, Rod Smith, Bailey, Lynch, DJ, Elam...
'04től követem az NFL-t, azóta drukkolok a Broncosnak. A '05ös szezon óta nem csak Broncos meccseket nézek, hanem mindet amit tudok, így arra az évre már valamivel jobb rálátásom van...
Abban a csapatban benne volt a Superbowl. Féltem nagyon a Pittsburhgtől mert nagyon nagy formában voltak, de ha úgy játszunk mint a pecc ellen, akkor bejutunk a döntőbe. A Seahawks meg elég gyengén játszott ott, és hiába volt Shaun Alexander a miénk volt a liga 2. legjobb futás elleni védelme. De fura ezt leírni...
Passzolva haladtak ellenünk, de sok labdát szereztünk, ellenünk volt az egyik legszarabb az ellenfél irányítóinak a ratingje...

Tomi_Tanguay 2011.01.01. 16:25:58

már várom mikor jönnek a bibliai strófák:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.01. 19:46:07

Arra sem kell sokat várni, mert StormST már gondolkozott rajta. :)

milo_hedgie#23 2011.01.02. 13:13:11

@Black_Adder: jó lett a beharangozó,a lényeg benne van:)) remélem tebow ma is mutat valamit a varázslatból

foppa21 2011.01.02. 15:45:57

úgy látom ma este is egymás után lesz broncos és avalanche meccs. utoljára a szezonban, szóval megpróbálom kibírni reggelig:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 17:03:04

Az egész éjszakás együttes menetrend:
- Vasárnap, 21:30 Kanada - Svájc (Junior VB)
- Vasárnap, 22:15 Denver Broncos - San Diego Chargers (NFL)
- Vasárnap, 22:30 Denver University - Arkansas University (NCAA)
- Hétfő, 00:30 Air Force Academy - Florida A&M University (NCAA)
- Hétfő, 01:30 Finnország - Oroszország (Junior VB)
- Hétfő, 02:00 Colorado Avalanche - Vancouver Canucks (NHL)
- Hétfő, 02:00 California State University - Colorado University (NCAA)

milo_hedgie#23 2011.01.02. 18:03:17

@Filip89: ennyit fogsz követni egyszerre? nagyon sűrű lesz,egy időben lesz viszonylag sok meccsünk:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 19:34:12

Izgalmas lesz, bizonyos szinten figyelgetni fogom mindegyiket legalább az eredmény alakulását. :)

foppa21 2011.01.02. 20:08:40

kemény meccs lesz! már csak két óra!:-)

Coach Sacco 2011.01.02. 20:42:54

Én óvatos vagyok a SD meccs előtt, szerintem még mindig ők az esélyesebbek. Tebow egyedül kevés lesz, az egész csapatnak nagyot kell küzdenie ha megszeretnénk őket szorongatni. De persze reménykedjünk! :)

foppa21 2011.01.02. 21:12:05

@Coach Sacco: na jó de tebownak kell vezetnie a hadsereget:-D

milo_hedgie#23 2011.01.02. 21:56:31

@Black_Adder:
"23Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék a bölcs az ő bölcseségével, az erős se dicsekedjék az erejével, a gazdag se dicsekedjék gazdagságával;
24Hanem azzal dicsekedjék, aki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, aki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr."
biblia.hit.hu/bible/karoli/JER/9

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 21:59:00

Champ nem játszik, Orton 3rd QB.
The other inactive Broncos are running back Laurence Maroney; cornerback Chevis Jackson; defensive lineman Louis Leonard; and offensive linemen Jeff Byers, Eric Olsen and Stanley Daniels.

foppa21 2011.01.02. 22:08:42

szerény srác:-) hajrá broncos, hajrá tebow!

foppa21 2011.01.02. 22:09:31

kansas city-oakland 10-31 de már tét nélküli volt ez is

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:21:10

Dawkins máris földhöz vágta Rivers-t. :D

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 22:24:22

bazz mekkora játék lett vlna ha bejön tebow hosszú dobása

foppa21 2011.01.02. 22:27:55

osztjuk a köcsögöt keményen:-D így jó meccs lesz ebből

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:29:04

DJ-től két nagy szerelés két egymást követő play-ben. :)

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 22:35:24

ez nem hiányzott volna, már kezdtünk bele jönni:(

foppa21 2011.01.02. 22:39:46

rivers is eladta:-D

foppa21 2011.01.02. 22:41:35

@Filip89: ebből viszont már pontot kéne szereznünk

foppa21 2011.01.02. 22:44:02

hát ez szép akció volt!!!7-0!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:44:50

Nagy akció volt Tebow-tól: hosszú passz Gaffney-nek, 3&8-ra first down-futás, aztán egy 14 yardos TD-passz.

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 22:45:44

ez tényleg istentisztelet:DDDD

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:49:02

Elvileg Moreno ma is megsérült már. :(

foppa21 2011.01.02. 22:50:54

eddig a védelem nagyon jól összeszedte magát a meccsre. tebow és az offense pedig a szokásos, olyan jók mint a múlt héten:-)

foppa21 2011.01.02. 22:58:55

ezt viszont csúnyán beszoptuk...7-7

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:59:45

Szoptunk egy 28 yardos futott TD-t, ebben az egy drive-ban voltak eddig gondjaink védekezésben, kihasználták.

foppa21 2011.01.02. 23:06:09

kicsit megakadtunk, biztosan nehéz meccs lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 23:11:49

Csicska Rivers jól kivitte a goal line közeléből, aztán még földre is vertük, jó hogy FG-range-ben maradtak. :D

foppa21 2011.01.02. 23:13:07

szépen megfogtuk őket mezőnygólra, 7-10.

foppa21 2011.01.02. 23:14:00

szépen megfogtuk őket mezőnygólra, 7-10.

foppa21 2011.01.02. 23:21:57

rivers egyre jobban beindult:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 23:24:25

Megint csak FG-t hoztak, 45-ről lőtte be Kaeding.

foppa21 2011.01.02. 23:27:09

jól van megint megfogtuk őket egy fieldgoalra. 7-13, egy TDvel lehetne forditani még a szünet előtt:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 23:34:33

Ez a Lloyd-féle futójáték fenomenális volt. :(

foppa21 2011.01.02. 23:37:00

még a stream is elszállt de mindjárt szünet lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 23:40:36

Kaeding belőtt még egyet 47-ről. 7-16 a nagyszünetben.

foppa21 2011.01.02. 23:44:16

pedig jól kezdtük a meccset, de úgy látszik ma is kevesek leszünk ha nem jön elő tebow megint a második félidei varázslattal:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 23:59:06

Tebow a második félidő elején is dobott egy INT-et. Ennyi lassan. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 00:02:09

ja itt úgy látszik megvágnak minket:(

foppa21 2011.01.03. 00:04:30

kaptunk még egy TDt 7-23:-(

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 00:11:28

tebow milyen játékokat játszik azért:D ez nagy volt ahogy keresztbe rohangált mielőtt passzolt volna

foppa21 2011.01.03. 00:15:01

már 7-26 nehogy nagyon sima legyen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:18:23

Ja, ebből már csak én is azt remélem, hogy a szokásos kiütést elkerüljük az utolsó fordulóban. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 00:20:48

még bunyó is van, nem rossz sport ez:D

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 00:21:25

tebow mutathatna valamit mert ma elég halvány szerintem:(

foppa21 2011.01.03. 00:25:14

tebow elkezdett futni! így tovább:-)

foppa21 2011.01.03. 00:27:27

ott van a touchdown!! tebow mekkorát játszik megint. 14-26 és van még több mint 1 negyed

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:28:02

Megint nagy jelenet volt Tebow-tól, futott vagy háromszor hosszabbat, aztán tökéletes passzal találta meg Deckert.

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 00:29:45

tebow elintéz mindent az úr akarata szerint:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:30:16

Riverst meg csak döngöljük lefelé. :D

foppa21 2011.01.03. 00:31:38

na gyerünk még a védelem rázza meg magát, aztán tebow megnyeri a meccset!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:38:35

Na végre, Kaeding 53-ról már hibázott.

foppa21 2011.01.03. 00:40:15

12 pont hátrány, nem lehetetlen, de majdnem csoda kell

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:50:36

Nem tudom mi fog dönteni azonos mérleg esetén a draftsorrendben, de elvileg akár másodikok is lehetünk, ha kikapunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:56:08

Ez nem igaz, 4th-ból megcsinálták a TD-t, végleg eldőlt a meccs. :(

foppa21 2011.01.03. 01:00:58

sima lesz sajnos a végére:-(

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 01:11:48

na hát ez ennyi volt sajna:(
tebow kurva jó lesz szerintem jövőre, még jobban összeszedi magát és állatkodni fog meccsről meccsre

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 01:24:56

Egy Tebow futott TD-vel még egészen szoros lesz az eredmény.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 01:30:34

33-28-ra vesztettünk, és még volt labdánk a végén. Nagyot küzdöttünk, emelt fővel kaptunk ki.

foppa21 2011.01.03. 01:31:50

milyen volt a meccs vége atyaisten...tebow majdnem megcsinálta ma is a csodát:-)

foppa21 2011.01.03. 01:34:44

@Filip89: igen én is így gondolom, hogy vállalható vereség. sajna voltak hibáink főleg a védelemben, ezekkel nem nyerhettünk. de tebow megint szédültes volt! alig várom már a következő szezont:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 01:37:11

Mellesleg Tebow a meccs végi parádéjával hozta nekem a matchup-ot fantasy-ben, legalább a harmadik helyem összejött. :)

Coach Sacco 2011.01.03. 01:39:24

Nagyon jól küzdött a csapat, emiatt büszkék lehetünk, mint ahogy Tebowra is! :)

milo_hedgie#23 2011.01.03. 11:59:14

jó volt a tegnapi meccs,kár hogy túl nagy volt a hátrányunk...
most miénk lesz az 1/2es pick a drafton? vagy ez hogy működik?

milo_hedgie#23 2011.01.03. 19:27:29

@Filip89: remélem a legmagasabb pickből védőt húzunk,mert JMD nem igazán figyelt a védelemre a draftjain. mostmár elkerülhetetlen lenne egy kis ujjá épités a defenseben


süti beállítások módosítása