Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos évértékelés 2010 part 1: Defense + Special Teams

2011.01.18. 09:12 - StormST

Nos, nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy évértékelést készítsek a Denver Broncos védekező és special teams egységeiről a 2010-es szezon alapján.

Nem nagyon van mit szépíteni, az idei szezonban a coloradoi védelem nem állt a helyzet magaslatán. Ennek több oka is lehet:

Az első ilyen oknak a 2009-es szezonban kiváló munkát végző, de Josh McDaniels vezetőedzővel nem mindenben szót értő Mike Nolan távozását hoznám fel. A Miami Dolphins-hoz távozó szakember helyét az addigi linebacker edző, Don „Wink” Martindale vette át a defensive coordinator poszton. Martindale sajnos nem tudott igazán felnőni a feladathoz, sokszor elég rossz formációban és felfogásban küldte fel csapatát a pályára és ennek meg is lett az „eredménye”.

A második oknak mindenképpen a 2009-es szezon NFL sack királyának, Elvis „Doom” Dumervil-nek a korai kiválását hoznám fel. Az edzőtábor első napján szenvedett igen komoly mellizom sérülést, így az egész szezonban nélkülözni kellett a kiváló OLB-t. Talán a hiányát a legjobban a sack-ek számával lehetne érzékeltetni, neki magának 2009-ben 17 sack-je volt, az egész Broncos védelemnek 2010-ben 23, ezzel a 2009-es 10. helyről a 32., utolsóra csúszott vissza a csapat ezen a téren.

Oknak hoznám még fel a secondary-ben fellépő sérüléshullámot is, a második számú CB Andre Goodman csupán 8 meccsen tudott pályára lépni és abból a 8-ból is akadt olyan, ahol hamar kivált a játékból. Brian Dawkins is kihagyott 5 meccset, Darcel McBath 9-et, Champ Bailey pedig az utolsó meccset volt kénytelen kívülről szemlélni. A LB sor se járt sokkal jobban, Robert Ayers 5 meccsről hiányzott, ahogy Wesley Woodyard is, Joe Mays pedig 4 meccsel a szezon vége előtt került sérültlistára. Egyedül a védőfal (DL) úszta meg viszonylag jól a sérüléseket.

Ezután a kicsit talán túl borongósra is sikerült bevezető után rátérnék a posztonkénti értékelésekre, kezdve a DL tagjaival, utánuk a LB sor, majd a secondary, végül a ST egység következik majd. Mivel a héten frissen kinevezett vezetőedző, John Fox, még nem nevezte meg a defensive coordinator-át és még azt se nyilvánította ki, hogy milyen védekező sémában akarja játszatni a csapatát, valamint azt se, hogy kire számít, így csak a saját tippjeimet (vágyaimat) tudom leírni. Minden posztnál mezszám szerinti sorrendben fogok haladni.






















Defensive Line:


#76 Jamal Williams (NT): Nyáron érkezett a csoportrivális San Diego Chargers-től a 13. szezonjára. Régi nagy ellenfél volt, most pedig egy nagyon hasznos csapattaggá vált. Bár kora miatt heti egy edzést általában kihagyhatott pihenés céljából, de ez a teljesítményén nem igazán látszott meg. Volt elég sok szép szerelése, megkeserítette több futó életét is, hatékonyan dolgozott a fal közepén. Csak futásoknál volt fent a pályán, így pedig a 47 tackle, amit összehozott, nagyon jónak számít. Élő szerződése van, a jövője attól függ, hogy mennyi 3-4-es felállás lesz 2011-ben.
#79 Marcus Thomas (DE/NT): Negyedik szezonjára lassan belerázódik az NFL-be. 35 tackle, 1 sack, nem rossz egy olyan játékostól, aki csak 2 meccsen kezdett a 16-ból és a play-ek jó részénél nem volt pályán. Lejárt a szerződése, a maradása sok mindentől függ, részben az új CBA-tól (az RFA szabályok miatt), részben a védekezési sémától.
#92 Ronald Fields (NT): Őt érintette leginkább fájdalmasan Williams érkezése, 2009-ben még mind a 16 meccsen ő kezdett, idén egyiken sem. Amikor bent volt, akkor se nagyon hívta fel magára a figyelmet (22 tackle), a szerződése is lejárt, így nem sok esélyt látok rá, hogy visszatér 2011-re.
#94 Louis Leonard (DE): Szezon közben érkezett keretfeltöltésként, statisztikát nem termelt, kétlem, hogy marad.
# 97 Justin Bannan (DE/NT): Baltimore-ból érkezett a szezon előtt és nem is vallott szégyent. Többször is jól gyakorolt nyomást az ellenfél irányítójára és futás ellen is hasznos volt. 35 tackle, 1 sack, 4 (!) pass deflection, 1 forced fumble, nem rossz statisztika egy 3-4 DE-től. 4 év van még a szerződéséből, nem lenne olcsó kirakni se, ok se nagyon van rá, mivel elvileg 4-3-ban is használható a DT poszton, maximum trade keretében távozhat.
#98 Ryan McBean (DE): McBean a training camp végén kisebb meglepetésre kiszorította a kezdő helyről a nyárom érkezett Jarvis Green-t (akit ez után ki is dobtak JMD-ék), de később, a szezon harmadik meccse után ő is elvesztette a kezdő helyét. Köszönhette ezt gyenge játékának és több buta szabálytalanságának is (legalább 3 db 15 yard-os facemask büntije volt). A szerződéséről nem sokat tudni, de én remélem, hogy nem tartjuk meg.
#99 Kevin Vickerson (DE): Ő szorította ki McBean-t a kezdőből a 3. hét után és csak a 49ers elleni londoni rangadóra adta vissza neki, mert ő azt sérülés miatt kihagyta. Az offseason egyik jó igazolása, több szép megmozdulása is volt, például egy nagyon szép interception a Raiders ellen. Végül 42 tackle-el, 2 sack-el és 1-1 interception-el és forced fumble-el zárta a szezont. Nála se lehet tudni, hogy pontosan milyen szerződést kötött, én remélem, hogy legalább backup-nak megtartjuk, bár egy sémaváltás neki is káros lehet.




















Linebacker-sor:


#51 Joe Mays (ILB): Az Eagles-től érkezett J.J. Arrington-ért és végül egész hasznos tagja tudott lenni a 2010-es Broncos-nak. Bár tény, hogy vétett pár helyezkedésbeli és néhány mentális hibát, de voltak szép megmozdulásai is. Végül 12 meccs után, amiből 5-ön kezdő volt, sérültlistára került. 40 tackle-t és 1 pass deflection-t jegyeztek fel a neve mellé a statisztikusok. Ha maradunk a 3-4-es védekezésnél, akkor az egyik backup ILB posztra esélyes lehet, de 4-3-ban használhatatlan, cserealapnak még talán jó lehet egy esetleges visszaállásnál.
#52 Jason Hunter (OLB): Szintén egyike a sok nyáron érkező új embernek és szintén egyike azoknak, akik megérték a pénzüket. Már az előszezonban beverekedte magát a kezdőbe és 4 meccs kivételével végig ott is volt. 61 tackle, 3 sack, 1 INT, 1 FF, 1 fumble recovery és abból 1 TD, karrierje legjobb szezonja lett ez, pedig már lehúzott 4 évet a ligában. 2011-re van szerződése, véleményem szerint 4-3-ban is tudna OLB-t játszani, nem csak 3-4-ben, helye lehet a keretben Fox-nál is, még ha csak backup-ként is.
#54 Lee Robinson (OLB): Mays IR-re kerülésekor került a keretbe, de csak ST-ben volt a pályán, 3 meccs alatt 2 tackle-t jegyzett, majd ő is sérültlistára került. Undrafted rookie, keveset tudni róla, így a jövőjére se mernék tippelni.
#55 DJ Williams (ILB): Bár volt egy megingása a pályán kívül (ittas vezetésért kapták el), de a pályán ebben az évben is igazi vezére volt a csapatnak. 119 tackle (18. hely a ligában), 5,5 sack, 9 pass deflection, 1 FF, ismét hozzá méltó számok. Hosszú szerződése van még, igazi jolly joker a LB sorban, remélhetőleg a trade-eknél se kerül szóba és még sokáig nézhetjük kiváló játékát, kivétel valószínűleg a következő szezon első pár meccsét, amiről eltiltás miatt hiányozhat.
#56 Robert Ayers (OLB): Doom kiválásával ő lépett elő elsőszámú OLB-vé és az előszezonban, majd a szezon első meccsein is úgy tűnt, hogy fel tud nőni a feladathoz. Két meccs alatt 1,5 sack és több QB pressure is fűződött a nevéhez, az utóbbi statisztikai egységből ezután is jól teljesített, ahogy a tackle-k is gyűltek. Sajnos azonban a Baltimore Ravens elleni meccsen eltört egy csont a lábfejében, így 5 meccset kénytelen volt kihagyni. Visszatérése után is veszélyes maradt a QB-kre, bár ez sack-ekben már nem mutatkozott meg. Végül 39 tackle, 1,5 sack, 1 pass deflection és 1 FF került a neve mellé a szezon végére. Remélhetőleg jut neki hely az új rendszerben, lassan kezd megdolgozni az első körös cetliért.
#57 Mario Haggan (OLB/ILB): A szezon előtt várható volt, hogy Haggan nagy harcban lesz valamelyik OLB vagy ILB posztért, végül mindkettőn volt kezdő a szezon alatt, mégpedig úgy, hogy minden meccsen a kezdőben kapott helyet. Meg is hálálta a bizalmat, 87 tackle mellé 5 sack-et és 2 FF-t jegyzett, utóbbiak közül az egyik után Hunter TD-t tudott elérni. Mivel ő is viszonylag jól mozog minden LB poszton, így esélyes, hogy maradni fog, van is szerződése még 2011-re.
#59 Wesley Woodyard (ILB): A csapat egyik fontos vezére, aki a ST játékban erős, de azért a védekezésben is általában megállja a helyét, kivétel ha passz ellen kell védekeznie, mert abban idén is elég gyenge volt, ahogy eddig mindig. 37 tackle mellé 1 sack-et is be tudott gyűjteni 2010-ben, ami ahhoz képest nem túl rossz, hogy sérülés miatt kihagyott 5 meccset és egyébként se volt magasan a depth chart-on. Elméletileg nincs szerződése 2011-re, de én személy szerint kétlem, hogy elengednék a csapattól a 2 éve csapatkapitány Woody-t.
#90 David Veikune (OLB): A Cleveland Browns-tól szerződtettük a 2009-es 2. körös draft-os játékost a 11. hét előtt, végül 4 meccsen kapott lehetőséget, összesen 5 tackle-t mutatott be. Nem hinném, hogy komolyan számolunk vele 2011-ben.
#92 Elvis Dumervil (OLB): Sajnos, ahogy már fent írtam, Doom-ot egész szezonban kénytelen volt nélkülözni a csapat. Mivel pár nappal az előtt hosszabbította meg szerződését sokkal és sok pénzért, hogy a sérülés megtörtént, így a maradása kb. 100%-os valószínűségű. 3-4-ben OLB, 4-3-ban DE, a QB-k réme, nagyon várjuk vissza.



















Secondary:


#20 Brian Dawkins (FS): Valószínűleg a 2010-ben 37. életévét betöltött Dawkins lenne az első, aki azt mondaná, hogy nem élete legjobb szezonján van túl. Sérülés miatt ki kellett hagynia 5 meccset, a többi 11-en pedig többször is érezni lehetett, hogy lassan eljár felette az idő. Még mindig jól termeli a statisztikákat (66 tackle, 2 sack, 1 INT, 2 FF, 5 PDef), de már sokszor lemarad az elkapókról, későn tud csak besegíteni a társaknak, hamarabb elfárad. Ezektől függetlenül természetesen a vezetői kvalitásai és a rutinja maximálisan megvan. Még van pár év a szerződéséből, de én személy szerint kétlem, hogy a passz szituációknál túl sokat lenne a pályán 2011-ben, így viszont már lehet, hogy ő nem akar majd maradni. Sok múlik az új rezsimen, hogy ők milyen szerepet szánnak neki.
#21 Andre Goodman (CB): Sajnos Goodman szezonja már a második meccsen dugába dőlt, amikor a Seattle Seahawks ellen összeszedett egy combizom sérülést. 2 hét kihagyás után pár play után újra lesérült, majd újabb 2 hét pihenő után egy kicsit több játék után újra rásérült a 49ers ellen. Végül a szezon utolsó 4 meccsét már végig tudta játszani, de ekkor is többször érződött, hogy nincs teljesen jó fizikai állapotban. Végül 17 tackle és 8 PDef került a statisztikai lapjára. A szerződése 2013-ig szól, de nem hiszem, hogy túl sok jövője van a csapatnál, főleg a feltörekvő ifjoncok mellett.
#22 Syd’Quan Thompson (CB): A draft 7. körében kiválasztott Thompson nem volt 100%, hogy a szezon elején a keretben lesz, de jó hozzáállásával és munkájával kiérdemelte a helyet a roster-ben. Részben annak is köszönhette a helyét, hogy a punt-ok visszahordásában is jónak bizonyult az edzéseken. 13 meccsen játszott, bár kezdőként egyszer se és ugyan nem mondhatni, hogy csillogott volna, de igazán nagy hibái se voltak. A Texans elleni győztes hazai meccset az ő szerencsés INT-je zárta és egy labdát elcsent a Jets-es Sanchez-től is, utóbbi egy nagyon szép megmozdulás volt. 18 tackle-t is jegyzett, valamint 4 PDef-t a 2 INT mellé. Tehetséges CB akire talán lehet építeni, mindenképpen érdemes lenne megtartani véleményem szerint.
#23 Renaldo Hill (SS): A secondary egyetlen biztos pontja, aki minden meccsen játszott (igaz Champ csak az utolsót hagyta ki). Nem volt se feltűnően jó, se feltűnően rossz, megoldotta a feladatát általában, bár voltak hibák is, főleg a gyorsabb WR-ek ellen, valamint néhány rossz tackle kísérlet a futásoknál. Az utolsó 3 meccsen csinált 2 INT-t, mondhatjuk tehát, hogy a végén kezdett talán belejönni. 63 tackle, 1 FF, 2 INT és 4 PDef, nem rossz számok egy SS-től. Megúszhatja a várható nagy átszervezést, bár nem 100%, hogy megtartjuk.
#24 Champ Bailey (CB): Champ 1 meccs kivételével azt hozta, amit vártunk tőle: kivette az ellenfél első számú elkapóját a játékból. Egyedül Dwayne Bowe tudott csillogni ellene 1 meccsen, igaz azt a meccset már korán meg is nyertük, de őt is helyre tette később a visszavágón. Szenvedett Wayne, Fitzgerald, Boldin, Crabtree és az összes QB, amikor ellene kellett dolgozniuk. Bár a statisztikák nem mutatják, hogy mennyire jó, de ezt már megszokhattuk, nem mernek felé dobni. 45 tackle, 2 INT és 13 PDef azért így is összejött. Az utolsó, Chargers elleni meccset ki kellett hagynia egy sarok sérülés miatt sajnos, így nem lehetett teljes a szezonja. A szerződése sajnos lejárt, a tárgyalásokat pedig JMD-ék nem messze a megegyezéstől lezárták, így az új stáb egyik fontos feladata lesz a vele való megegyezés, szerencsére ő se zárkózik el a maradástól, még akár egy franchise tag-et is aláírna. Én nagyon remélem, hogy meg tudjuk tartani, ekkora kincset nehéz szerezni.
#29 Chevis Jackson (CB): A Patriots kirakta, mi felvettük. 2 meccsen játszott ST-ben, statisztika nélkül. Rostertöltelék, nem nagyon hiszem, hogy megtartjuk.
#30 David Bruton (SS): A ST-ben is aktív Bruton Dawkins és McBath sérülései miatt kétszer is a kezdőbe került a FS poszton, pedig ő alapvetően Hill backup-ja. Nem mutatott nagy dolgokat, de különösebb hibát se lehet neki felróni, hozta a kötelezőt. 26 tackle-t és 1 PDef-t hozott össze, de azt érdemes megjegyezni, hogy a két meccsen, amin kezdett, 7-7 tackle került a neve mellé. McBath-al őket vártuk sokan, hogy a S posztokon hosszú évekig ők lesznek a kezdők. Erről még nem tennék le semmiképpen, kíváncsi leszek, hogy az új stáb mit kezd velük.
#31 Darcel McBath (FS): Peches szezonja volt, ez nem kérdés. Mindössze 7 meccsen tudott pályára lépni, és sajnos pont nem akkor, amikor Dawkins sérülése miatt igazán nagy szükség lett volna rá. Tehetséges játékos, az látszik, de sajnos ha ennyire sérülékeny marad, akkor rövid karrierje lesz a ligában. Csak a rend kedvéért, 17 tackle és 1 PDef jött össze neki. A nyáron kiderül, hogy mennyire tud teljes edzésmunkát végezni. Egészségesen hosszú távon is megbízható megoldásnak tűnik, csak legyen is egészséges.
#32 Perrish Cox (CB): Az 5. körös draft pick korán be lett dobva a mélyvízbe, mivel Goodman sérülései miatt szükség volt valakire, aki a Champ miatt magas terhelésű CB2 posztot átveszi. A visszahordásokban is szerepet kapó Cox alapvetően nem vallott szégyent, bár volt pár gyengébb meccse/pillanata, de ezek jó része a tapasztalatlanság számlájára írható. Sajnos azonban az ő szezonját is beárnyékolta valami: december elején letartóztatták egy nő megerőszakolásának vádjával és bár óvadék ellenében kiengedték, valamint nem túl valószínű, hogy el is ítélik, a következő szezon elejére rányomhatja a bélyegét ez az ügy. Volt egy agyrázkódása is, ami miatt a londoni meccset ki kellett hagynia, de szerencsére nem volt hosszú a gyógyulása. 58 tackle mellé 1 INT-t, 2 FF-t és 14 PDef-t szerzett, egy rookie CB-nek ezek nagyon jó számok. Úgy gondolom, hogy meg fogjuk tartani és ha úgy fejlődik, ahogy eddig, akkor hosszú távon is jó megoldás lehet az egyik kezdő CB poszton.
#33 Nate Jones (CB/S): Nyáron érkezett a Dolphins-tól és a nickel CB posztja mellett backup S-ként és a ST-ben is számításba vették JMD-ék. Bár ne tették volna. Egész szezonban fogtuk a fejünket a hibái miatt. Sorozatosan lemaradt az emberéről, rossz pozícióba került, vagy csak simán elnézte a passzot. Szerencsére a szezon vége felé már csak elvétve került a védelemben is a pályára, Thompson játszott a helyén főleg. Bár az 57 tackle, 3 PDef nem hangzik rosszul, de ha figyelembe vesszük, hogy elég sok tackle az után jött, hogy egy komolyabb elkapást megcsináltak ellene, akkor láthatjuk, hogy csalnak a statisztikák. Sajnos van még 3 év a szerződéséből, remélem leginkább csak ST-ben számolunk majd vele, ha esetleg marad.
#34 Kyle McCarthy (SS): A PS-ban kezdte az évet, majd onnan a 6. héten felkerült az 53-as keretbe és a 14. hétig minden meccsen pályára is lépett ST-ben. A Cardinals ellen megsérült a térde, így IR-en fejezte be a szezont. 3 tackle-t csinált ST-ben, mondhatni hasznos volt, de kétlem, hogy jövőre is a keretben lenne.
#41 Cassius Vaughn (CB): Undrafted rookie-ként beverekedte magát az 53-as keretbe, majd 13 meccsen pályára is lépett. Leginkább ST-ben dolgozott, de volt bent a CB2 poszton is, mikor sok volt a sérülés. 8 tackle-je mellett fontos megemlíteni a Chargers elleni szezonzáró meccsen véghezvitt kickoff return touchdown-ját, 97 yard-ot száguldott a labdával az ellenfél endzone-jáig, életben tartva a győzelmi reményeket. Lelkes játékos, kérdés, hogy elég lesz-e ez neki, hogy a keretbe kerüljön 2011-ben.
















Special Teams:


#3 Steven Hauschka (K): Matt Prater sérülése után került a csapathoz, az utolsó 4 meccsen ő volt a csapat rúgója. Nem túl jó véleménnyel voltak róla a szurkolók, mikor megjött, de alapvetően nem csinálta rosszul a dolgát. 7 FG kísérletből csak 1-et hibázott el, 10-ből 10 extra point-ot berúgott és a kickoff-jaival se volt különösebb gond. Szerintem ezek után lesz olyan csapat, ami leszerződteti és talán nem lesz idejekorán vége a karrierjének, nálunk viszont esélytelen a maradása.
#4 Britton Colquitt (P): A csapat egyik gyenge láncszeme volt ismét, ahogy már évek óta, egészen pontosan Todd Sauerbrun hírhedt távozása óta, a punter poszt. A Colquitt punter dinasztia legifjabb tagja, Britton volt ezúttal a ludas. Bár a 44,6 yard-os átlag punt hossza jónak tűnik (NFL 10. hely), de a lényegesebb átlag, ami a rúgás nettó hosszát mutatja (magyarul, hogy hány yard-al a rúgás helyétől jöhetett az ellenfél a visszahordás/touchback után) már sokkal rosszabb értéket mutat, 33,6 yard-ot és 22. helyet a ligában. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy 86 punt-jából 50 után jött visszahordás (4. legrosszabb) és azokból 550 yard-ot hoztak össze az ellenfelek (2. legrosszabb), akkor látható, hogy mennyire gyengén dolgozott Britton. Nagyon remélem, hogy jövőre már nem ő lesz a punter a csapatnál.
#5 Matt Prater (K): Bár azt mindenki tudja, hogy az INVESCO Field @ Mile High Stadium-ban egyszerűbb dolga van a rúgóknak, de azt senki se vitathatja már el, hogy Matt Prater a liga jobb rúgói közé tartozik. Ebben a szezonban 18-szor állhatott oda FG-t rúgni és 16-szor sikeres is volt, közte egy 59 és egy 54 yard-ost is. Az XP-ok terén volt egy apró megingás, a 29-ből 1 kimaradt, de panaszra így sem lehet okunk ezen a téren, ahogy a kickoff-oknál sem. Ráadásul még egy tackle-t is csinált. A szezon utolsó 3 meccsét ki kellett hagynia egy sérülés miatt, de az nem fogja veszélyeztetni a következő szezonját. Sajnos jelen pillanatban nincs szerződése 2011-re, remélhetőleg meg tudunk vele egyezni.
#66 Lonie Paxton (LS): Kis reflektorfényt kapó poszt, csak akkor beszélünk róla, ha hibázik és így róla csak egyszer kellett beszélni idén, egy FG maradt ki rossz snap miatt. Nem hinném, hogy távozna, van még szerződése pár évig.

Hát, ennyi lett volna a 2010-es év elemzése. A jövővel kapcsolatban még minden elég képlékeny, valószínűnek tűnik, hogy visszaállunk a 4-3-as védekezésre, esetleg kicsit keverve a 3-4-el. Egy ilyen visszaállás viszont nagy volumenű rosterváltozást hozhat, így talán nincs is olyan, aki biztosnak érezhetné a helyét, kivétel talán DJ és Doom, bár ők meg trade alapnak lehetnek jók.
Izgalmas hónapok jönnek, mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak, ez már biztos..

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr402592233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.01.18. 11:18:14

jó féle lett szerintem!:)

Black_Adder 2011.01.18. 12:22:32

Hát igen, Erősebb volt ez a keret, mint amit az eredmények mutatnak

Baileyvel nagyon fontos lenne hosszabbítani, főleg ha átállunk 4-3ra, mert akkor a secondary kevesebb embert tudunk csak hozni...
Meg nem is akarom máshol látni, ahogy DJ-t se és Doomot se...

Prater rfa lesz ha jól tudom, az ő megtartása könnyűnek ígérkezik.

StormST 2011.01.18. 13:35:31

@Black_Adder: Az RFA státusz ugyebár attól függ, hogy milyen lesz az új CBA. A régi CBA szerint nem lenne már RFA asszem, mert a következő lesz az 5. szezonja. Mondjuk azt kétlem, hogy el akarna menni, jobbat meg nem nagyon találunk, szóval azt kétlem, hogy elmegy, csak majd kicsit tárgyalgatni kell vele... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 13:38:48

Jim Mora milyen lenne DC-nek? Mert róla hallani mindenfelé.

StormST 2011.01.18. 13:58:35

@Filip89: Mora 5 évet volt DC a 49ers-nél '99-'03 között, az elején még hátul kullogtak, de az utolsó 3 évre beért a védelem a középmezőnybe. Azóta HC volt, középmezőny, vagy kicsit lejjebb lévő defense-ekkel. Én annyira nem értek hozzá, de szerintem nem lenne rossz ötlet...

milo_hedgie#23 2011.01.18. 14:13:37

korrekt elemzés. hát igen,kicsit furcsa hogy egyénileg majdnem minden kezdőről csupa jót lehetett elmondani,csapatként mégsem voltak annyira komplettek. ez talán inkább az edzők hibája volt szerintem...

milo_hedgie#23 2011.01.18. 14:16:52

nem tudom h mora mit tervez,4-3at vagy 3-4et,de jó lenne hamar eldönteni,hogy ahhoz rendezkedjünk be. remélem a nagyobb neveket nem fogjuk feláldozni,doom,dj,ayers maradjanak a seggükön:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 14:47:53

@milo_hedgie#23: Szerintem 4-3 lesz. Ezt főleg azért bánnám, mert Doom hatékonyságát inkább 3-4-ben tudjuk kamatoztatni, 4-3-ban aligha tud olyan aktív lenni, mint például a tavalyi kirobbanó szezonban.

Black_Adder 2011.01.18. 14:52:05

@StormST: De az első szezonja nem számít bele, mert nem játszott eleget, úgyh alapesetben rfa lenne. A rotoworld is és a wiki is annak írja...
Ha mégis ufa lesz, akkor se megy el szerintem se. A rúgók amúgy is szeretnek milehigh-on játszani :)

Black_Adder 2011.01.18. 14:58:41

@Filip89: Egyértelmű passzhelyzetekben 4-3ban is jó lenne Doom. Sőt Méretei alapján még inkább 4-3DE-nek tartanám alkalmasabbnak. Persze 3-4ben mégis jobb volt, de egy értelmes DCvel 4-3ban is lehet jó.

Am nekem bábukkal is jobban tetszik a 3-4, a jelenlegi játékosállományunkkal meg egyértelműen az favorizálnám...

De ha jól emlékszem 2 éve is nagyon a váltás ellen voltunk, akkor bejött. visszafele meg még talán könnyebb is a váltás, mert egyetemen a legtöbb csapat 4-3mat játszik még mindig, tehát oda több embert lehet találni. Nem csak drafton, az FA-k többsége is olyan lesz, aki játszott 4-3ban. /*Mondjuk ez nem jelenti azt, h jók is voltak ott...*/

foppa21 2011.01.18. 19:14:53

nagyon jó elemzés lett storm! a végén azt hittem ott lesz hogy "nyerni kell, nincs mese...":-D
DJ. és champ voltak idén is a csapat legjobbjai. kár hogy dawkins öregszik de remélem még 1évre megtartjuk!
gondolom az offenseről is csináltok majd ilyen írást, kiváncsian várom!:-)

Black_Adder 2011.01.18. 19:59:34

@foppa21: Majd holnap, ha minden jól megy...

milo_hedgie#23 2011.01.19. 11:25:59

JMD a rams OC lesz jövőre!
piefer az eddigi ST coach a vikesnál folytatja ugyanebben a szerepkörben. az ő helyére fox hozta a saját emberét.
mora tegnap volt interjún,de nem kináltunk neki szerződést

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.19. 18:41:43

@milo_hedgie#23: JMD OC-nak biztos nagyon jó lesz a Rams-be, nekünk is annak kellett volna hozni két éve egy normális HC mögé. :D

Black_Adder 2011.01.19. 21:36:47

@Filip89: Mondjuk pont Spagnulo mögé? :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.20. 14:11:30

@Black_Adder: Akár, bár két évvel ezelőtt még őt sem tartottam annyira jó edzőnek. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.20. 14:14:31

Mora biztos nem lesz DC nálunk. Mike Trgovac elsőszámú kiszemeltünk, aki a Packers-nél DL coach jelenleg, és még versenyben van a playoffban, szóval nem tárgyalhatunk vele.
Amúgy Fox az OC McCoy-ra fogja bízni a playcalling-ot.


süti beállítások módosítása