Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: A kezünkből engedtük ki a győzelmet

2011.02.09. 09:20 - Filip89

Tovább folytatódott a Colorado Mammoth pechsorozata az NLL alapszakaszában, a szezonbeli ötödik mérkőzésünkön már a negyedik szoros vereséget szenvedtük el múlt szombaton, amikor a bajnoki címvédő Washington Stealth ellen hazai környezetben 10-8-ra kaptunk ki a hajrábeli vezetésünk és a jó játékunk ellenére, mivel az utolsó percekre teljesen összeomlottunk.

















A két rivális komoly csatára készült a hétvégén a Pepsi Center bő 14 ezer fős publikuma előtt, miközben a kupagyőztes vendégek két győzelemmel és három vereséggel, a házigazda denveriek pedig 1-3-as mérleggel várták a szezonbeli második egymás elleni megmérettetést. A január 8-i évadnyitó mérkőzésen ugyanebben a felállásban meccselt egymással a két fél, akkor a Stealth hosszabbításban 11-10-re diadalmaskodott a nagyszerűen küzdő mieinkkel szemben. Ismét első alkalommal szerettük volna legyőzni a Stealth-t a 2010-es székhelyváltása óta, ugyanis tavaly és eddig idén is képtelenek voltunk két vállra fektetni a klasszis Rabil vezette sztárcsapatot. Komoly erősítés volt a Mammoth számára, hogy erre a mérkőzésre térhetett vissza Carey és Prossner, akik a szezonban még egyetlen mérkőzésen sem léphettek pályára különféle sérülések miatt, a népszerű középpályás egyenesen másfél éves kihagyás után jelentkezhetett újra játékra az agyrázkódása elmúlta után.

A mérkőzés első negyede a kíméletlen küzdelem jegyében telt, azonnal látszódott, hogy a Mammoth ezen az estén óriási erőfeszítésekkel veti bele magát a játékba, és rögtön néhányszor komoly próbára tettük a sztárkapus Richards-t. A játékrész első felében gyors egymásutánjában három létszámfölényes lehetőséget is kihasználatlanul hagytunk, beleértve egy röpke kettős fórt, majd az ahogy ilyenkor lenni szokott, a vendégek a kilencedik minutumban már az első emberelőnyüket értékesítették, amikor egy négy-a-hármas PP közben Duch bombázott Levis ketrecébe. A vendégek vezetése után is több kiállítás sújtotta mindkét csapatot, köszönhetően a meccs fizikai jellegének, ám a nagy helyzeteinket rendre képtelenek voltunk gólra váltani, pedig Langtry és C. Martin egyaránt közel járt hozzá, míg Ethington egyenesen ziccert hibázott. A rámenős offenzív játékunk ellenére denveri találat nélkül zajlott le az első negyedóra, melynek végeztével a Stealth 1-0-s előnnyel rendelkezett.

Ahogy elkezdődött a második felvonás, már nem kellett sokat várnunk az első Mammoth-találatra, és bő másfél perc elteltével egy átmeneti emberelőnyt a rutinos Brian Langtry használt ki, aki a McLellan által megszerzett labdával fordult be a kapu elé, és egy remek lövéssel avatta fel Richards-t. Tovább folytatódott a kőkemény játék, a csapatok iszonyatosan faragták egymást, és a büntetőpadoknál is gyakran élénkült meg a forgalom, hat perc után például Hartzell ült ki a Stealth-ből. Ezalatt a hazai emberelőny alatt pedig villámgyorsan beköszöntünk, miután Langtry pazar bejátszását Jamie Shewchuk a kapu torkából egy szédületes húzott lövéssel tűzte a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a csapat javára. Kisvártatva Shewchuk akár újabb gólt szerezhetett volna, de Richards a helyén volt, majd Grant Jr köszönt be egy kiugrásból, de közben elcseréltük magunkat, így alakulhatott ki lefordulás a javunkra. A soros hátrányt kivédekeztük, de néhány perccel később a szabadtéren Denverben játszó E. Martin egy kettő-az-egy elleni kontra végén kiegyenlített. Elképesztő összecsapás dúlt a felek között, csodálatos ütközések tarkították a játékot. Rövidesen pedig visszaszerezte a vezetést a vendéglátó együttes, ugyanis három perccel a nagyszünetet megelőzően John Grant Jr a jobb szélről egy hátvéd takarását kihasználva nagyszerűen tüzelt a hosszú sarokba. A negyed hajrájában ráadásul még emberelőnyben is próbálkozhattunk, ám ahelyett, hogy újabb gólt szereztünk volna, a saját kipattanóját értékesítő Ratcliff jóvoltából az ellenfél talált be létszámhátrányból, akik így kiegyenlítettek 3-3-ra, és beállították a félidei egyenlő állást.


















A második félidői is egy korai Stealth-kiállítással indult, az újabb denveri emberelőnyös találat pedig John Grant Jr nevéhez fűződött, aki egy óriási távoli lövéssel bombázott a hálóba több hátvéden és a kapuson keresztül. Úgy tűnt, egyre inkább kezdenek fölénybe kerülni a mieink, és az újbóli vezetésünk birtokában is további kíméletlen akciókat vezettünk, ráadásul rövidesen a visszatérő Carey jóvátából egy parádés gólt szereztünk - így hihettük néhány pillanatig. Azonban a találatot végül érvénytelenítették a vendégek challenge-ét követően, ugyanis már lejárt a támadó időnk, mire a Carey a hálóba juttatta a megszelidített lecsorgó játékszert a hát mögötti félelmetes lövésével. Így aztán maradtunk egy gólos előnyben, de nem sokáig tartott ez az állapot, mivel a játékrész ötödik minutumára egy percen belül két gólt szenvedtünk el: először Wiles kotort be egy kipattanót közelről, utána Duch verte meg egy-az-egyben Forsythe-t, és tört kapura ziccerben. 5-4-nél tehát az everettiek kerültek lépéselőnybe, majd jónéhány percen át mindkét fél csak kihagyott lehetőségekig jutott. Bő öt perccel a játékrész befejezése előtt Johnson kipattanóból szerzett találatával növelte előnyét a címvédő, de nem sokkal később Alex Gajic értékesített egy emberelőnyt egy csodálatos sakk-matt figura megjátszása után. Néhány kimaradt lehetőséget követően pedig a harmad hajrájában az egalizálás is összejött számunkra, amikor Cliff Smith a hátvédeket megverve egy pazar egyéni akció után mattolta Richards kapust. Újra kiegyenlítettünk, és tovább fokozódtak az izgalmak ezen az elképesztően kiegyenlített mérkőzésen. Csakúgy, mnt a félidőben, az utolsó játékrészt megelőzően is döntetlenre álltak a felek, mivel 6-6-os részeredményt mutatott az eredményjelző 45 perc küzdelmet követően.

Nagyszerűen kezdte a Mammoth a befejező menetet, lendületes támadásainkat idejekorán találatokkal tudtuk befejezni, és rögvest két gólos vezetés vezetésre tettünk szert. Történt, hogy szűk két perccel a nyitó faceoff után Brian Langtry varázsolt egy újabb gólt egy zseniális pattintott lövéssel, nem egészen egy percre rá pedig a másik coloradói nagyágyú, John Grant Jr is hálóba talált Carey kiváló átadásából, a denveri 24-es ezzel megszerezte a napi harmadik gólját. Tizenkét perccel a találkozó befejezése előtt 8-6-os előnyt építettünk fel, és a következő időszakban rendkívül éretten játszva őriztük a vezetést, kevés igazi lehetőségük adódott a vendégeknek a felzárkózásra, nagyszerűen tartottuk távol őket a kapunktól, s ha oda is értek, akkor pedig Levis kapus állt a sarkára. Ennek ellenére az utolsó tíz percen belülre futva Wiles góljával jöttek közelebb. Nem estünk kétségbe, és az egy gólos vezetés birtokában továbbra is magabiztosak maradtunk, az idő is a javunkra dolgozott, ahogy haladtunk előre, a Washington-nak lett sürgősebb támadásokat vezetnie. Talán már kezdtük volna nyeregben érezni magunkat, nem volt kifejezetten komoly átütőerő Rabil-ék próbálkozásaiban, ám bő három perccel a befejezés előtt mégis kiegyenlítettek egy újabb Johnson-gól révén, aki egy lefordulást követően Wiles-szal játszott ki gyönyörűen egy akciót. Fél perccel később ismét ezzel a kettőssel gyűlt meg a bajunk, ezúttal Wiles volt eredményes Johnson átadásából, a rutinos támadó a távoli bombagóljával elérte a mesterhármast, még nagyobb baj volt, hogy ezzel hátrányba sodorta a mieinket. A Mammoth teljesen összeesett a hirtelen fordítás hatására, és újabb kereken 30 másodperc elteltével Sedgwick is kihasznált egy ajtó-ablak helyzetet. Egy percen belül három gólt kaptunk a végjátékban, a Stealth így 10-8-ra fordított. Nem tudtunk már felállni a padlóról a maradék két percben, egészen sokkoló vereséget szenvedtünk, sokáig remekül tartottuk magunkat, és az utolsó három minutum összeomlásáig a kezünkben érezhettük a sikert, a címvédő együttes azonban fölénk nőtt a hajrában, és 10-8 arányban behúzta a mérkőzést, ezzel idén másodszor is felül múltak bennünket.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A találkozó teljes egészében ITT nézhető meg!

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 3+2 és 18 lövés
- Langtry 2+3 és 11 lövés
- Shewchuk 1+2, A. Gajic 1+1, Smith 1 gól
- McLellan 2 assziszt, Prossner, Carey és Gallant mind 1-1 assziszt
- I. Gajic 15 szerzett labda
- Leveque 7/19-es faceoff hatékonyság
- Levis 42/52-es védési hatékonyság
- A mérkőzés előtti napokban kikerült a keretből Josh Wasson-McQuigge, a helyére pedig az újonc Connor Martin-t hoztuk fel, aki szombaton debütált az NLL-ben, és kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, hat kapura lövéssel zárt.
- Két korábbi sérült játékosunk, Dan Carey és Jed Prossner egyaránt az idénybeli első pályára lépését tudta le a Stealth elleni meccsen. Az eddig még inaktív Prossner felépülésével a múlt héten elbocsátottuk a harmadik számú kapus Rob Blasdell-t.
- Nem játszott a Stealth elleni rangadón a hátvéd Ben Davies, a szintén újonc Ned Crotty, illetve a középpályás Nenad Gajic, míg cserekapusként Matt King foglalt helyet a kispadon.


Bob Hamley, vezetőedző, a következőképpen értékelt: "Nagyon kiábrándító volt a vége... 8-6-ra vezettünk a negyedik negyedben, voltak lehetőségeink a kilencedik gól megszerzésére, de képtelenek voltunk élni velük, így elvesztettük az összecsapást. Nagyon nehéz pillanatokat élünk most át... Bosszantó, hogy minden egyes meccsen megvan az esélyünk a győzelemre, végig szoros küzdelmet vívunk, de a végén rendre mi húzzuk a rövidebbet. Minél előbb meg kell oldanunk ezt a problémát."

A nap hőse, John Grant Jr egykedvűen ennyit tett hozzá: "60 percen át kellett volna jól játszanunk, 57-ben sikerült... Végülis már ez is előrelépésnek számít az eddigi 30 minutumokhoz képest."














A nyugati divízió állása (W-L):


1. Calgary Roughnecks 4-2
2. Minnesota Swarm 3-2
3. Washington Stealth 3-3
4. Colorado Mammoth 1-4
5. Edmonton Rush 0-5


Nem sokat változott a nyugati tabella képe, a denveriek változatlanul őrzik a negyedik helyüket a Rush pocsék rajtjának köszönhetően. A következő fordulóban meglehetősen nehéz dolgunk lesz, ugyanis vasárnapra virradóra, 01:30-as kezdéssel a keleti élcsapat Boston Blazers-szel mérkőzhetünk meg idegenben. Dawson-ék 4-3-as mérleggel kezdték a szezont, így bár jelenleg csak negyedikek a konferenciában, hajszálnyira vannak az első helytől. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly idehaza sem volt sok sikerünk ellenük, nyilván ezúttal sem favoritként látogatunk Massachusetts-ba.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr432647315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.02.09. 10:44:37

látom csak sikerült szerezni képeket a meccsről:))
azt olvastam hogy nyártól már duch is az outlaws játékosa lesz

milo_hedgie#23 2011.02.09. 11:03:59

"- A mérkőzés előtti napokban kikerült a keretből Josh Wasson-McQuigge, a helyére pedig az újonc Connor Martin-t hoztuk fel, aki szombaton debütált az NLL-ben, és kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, hat kapura lövéssel zárt."
szerintem inkább martint akartuk felhozni,és ezért került ki wasson

milo_hedgie#23 2011.02.09. 16:27:00

5 meccs után grant 12+17 29 pont, langtry 8+12 20 pont!

foppa21 2011.02.09. 19:08:30

faszák a képek!:-D
remélem a következő fordulóban végre nyerünk már

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.09. 19:09:03

@milo_hedgie#23: Duch nem tudom hogy játszik kint, ellenben boxban már második éve szopat minket, szóval lenne mit helyrehoznia. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.09. 19:20:13

@foppa21: Köszi! Végülis nem volt képgaléria a meccsről. A felső kép készült ezen a meccsen, meg talán a Gallant-os, a többik régebbiek. A legutolsó meg evidens, hogy már a közelgő Blazers-meccs kapcsán került oda tavalyról. :)

milo_hedgie#23 2011.02.09. 20:34:28

@Filip89: kiszúrtam hogy másak a képek,az egyik már volt szerintem máskor is az oldalon. a stealth kapus pedig roik,nem richards:D

milo_hedgie#23 2011.02.09. 21:07:31

duch szerintem még nem játszott az mllben. ez alapján úgy látszik:
www.denveroutlaws.com/player/505/denver-outlaws-rhys-duch
:)))))
meg máshol is utána néztem és csak az nllt meg a wlat említik.szal annyira nagy spiler nem lehet fieldben attól tartok:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.10. 20:24:51

Elcseréltük Shewchuk-ot... :(

The Colorado Mammoth announced today that it has acquired forward Tim Campeau and a 2nd-round pick in the 2011 NLL Entry Draft from the Minnesota Swarm in exchange for forward Jamie Shewchuk and Colorado’s 4th-round selection in 2012.

Campeau jó, okés, aláírom, szükségünk volt rá, még ezt is, de pont Chucky-ért??? Ne már, ilyen áron nem kellett volna. :(
Jézusom, szegénynek Minnesota-ban kell játszania. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.10. 20:29:51

Mac, JGJR és Levis amúgy All-Star lett.

milo_hedgie#23 2011.02.10. 20:37:51

@Filip89: ne már,ezt nehezen fogom feldolgozni:(( a kedvencem volt a csapatból,idén kicsit lasabban kezdte szezont,na de akkor is:(( campeau tényleg jó,nekem se vele van a bajom. a pick miatt meg nem érte meg:((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.11. 02:19:58

Kivágtuk Nenad-ot, és Floris-t hoztuk fel a keretbe.
Egyre érdekesebb, nem tudom Govett most hirtelen mit művel, talán ezektől a megoldásoktól remél változást.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.12. 13:09:10

Tegnapi eredmény:
EDM-WAS 14-12
Vagyis megvolt a Rush idei első győzelmet, 1-5-re szépítettek, ha ma kikapunk, elénk kerülnek. Prout 2+2, Secore 3+1, Scott Stewart szintén 3 gólt lőtt, Brodie 1+5 és 11 LB. Disher jól védett. A Stealth-ből: Ratcliff 3+7, Duch 2+4, Johnson és Wiles 2-2 gól, Sedgwick és Conn 1+2. Richards 53/66, Snider pedig 25/30-cal faceoffolt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.12. 13:11:24

A mai menetrend:
1:00-től Wings-Bandits és Rock-Necks
1:30-tól Blazers-Mammoth és Hawks-Swarm
4:30-tól Stealth-Rush

Ma éjjel az Avs chaten tudjuk követni a mi meccsünket élőben! :)

milo_hedgie#23 2011.02.12. 18:07:21

@Filip89: értettem mester,ott leszek!

milo_hedgie#23 2011.02.12. 18:10:12

nem sok esélyünk lesz a blazers ellen (jó semmi:D),de azért gyertek most is szurkolni,hátha pont sikerül a bravúr!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.13. 05:35:16

6-11 L. Grant Jr és Carey 2+2, Langtry 3 assziszt, Ilija és McLellan lőtt még gólt. Levis 14/19-nél lett lecserélve, King 17/22-vel zárt. Bővebben a GITR-ben írtam a meccsről.

milo_hedgie#23 2011.02.13. 13:59:41

@Filip89: jól leírtál mindent odaát,a PP miatt nem lett szorosabb a meccs...nem értem hogy miért cseréltünk campeauért ha nem is játszhatott...levis is sajnos gyengélkedett.ppból talán nem csak chuck hanem alex is hiányzott,őt se tudom miért most kellett jegelni. hülye döntéseket hoztunk.

milo_hedgie#23 2011.02.13. 14:01:22

egyébként a rush legyőzte újra a stealthet,szóval utolsók vagyunk:((

milo_hedgie#23 2011.02.13. 14:01:56

azért várom az értékeléseidet a többi meccsről,ha lehiggadtál:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.13. 15:23:42

A többi szombati eredmény:

PHI-BUF 6-17. Eddig tartott a Wings feltámadása. :P Tavares 5+4, Culp 4+3, Steenhuis 2+6, Kelusky 3+4, Bucktooth és Vyse 1+3, kurva erős ez a Bandits. A Philly-ből Iannucci és Westervelt duplázott, Mundorf 4 assziszt. All-Star starter Miller 47/62. :D

TOR-CGY 9-8 OT. Nagyon szoros meccs volt, eleinte a Necks vezetett, utána csak mentek az eredmény után, de kiharcolták az OT-t az utolsó percben. Doyle 2+3, Billings dupla, Manning 1+4, Leblanc 1+2, Pascas szerezte a winnert. A Necks-ből Carnegie, Dickson és Shattler is két gólt lőtt.

ROC-MIN 12-10. Point és Shawn Evans 3+3, Williams 2+3, Accursi 2+2 a Hawks-ban. Shewchuk a szerencsétleneknél 2+1-gyel nyitott (bazmeg :( ), Benesch megint 4+1, Crawford 2+4, Giles 5 A. Patterson 39/41, Vinc 35/45.

WAS-EDM 14-15. Basszák meg, a 7-2-es második negyeddel győzött a Rush, onnan már csak felzárkózni tudtak a buzik, a végére nagyon szoros lett. Small 3+3 (csak elő került idén), Evans 2+3, Brodie 1+3, ill a védő Mydske is hármat vágott, Prout pedig 6 assziszt. A köcsögöknél Duch megint 4+5 (MVP form?), Patkány 3+4, Wiles 2+4, Ratcliff 2+6, Sedgwick 2+1. Richards-ot tömték rendesen, de amikor lehozták, Roik három lövésből három gólt kapott. :D Disher pedig csak összekapta magát szép lassan, jobb csapat ez a Rush az eddigi eredményeknél.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.13. 15:24:52

Na, és akkor az állások:

KELET: TOR 5-2, ROC-BUF 4-2, BOS 5-3, PHI 3-4

NYUGAT: CGY 4-3, MIN 3-3, WAS 3-5, EDM 2-5, COL 1-5

Idén is nagy esélyesek vagyunk az utolsó helyre. :(

foppa21 2011.02.13. 19:20:18

@Filip89: talán a jövő héten a verhetőbb ellenfelek ellen már lesz keresni valónk

milo_hedgie#23 2011.02.13. 20:02:25

@Filip89: ezek megint jó szövegek lettek:))


süti beállítások módosítása