Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NLL All-Star Gála: Kelet győzött

2011.03.03. 17:00 - Filip89

Múlt vasárnap rendezték meg az All-Star gálát a fedett pályás lacrosse bajnokságban, melynek helyszíne a New York államban található Verona városának Turning Stone Resort Casino nevű csarnoka volt. A világ legjobbjainak jutalomjátéka idén visszatért a sportág őshazájába, az Oneida és az Írókéz indián törzsek otthonába, akik annak idején, évszázadokkal ezelőtt ezen a környéken teremtették meg a lacrosse alapjait. Most következő összeállításunkban a gála eseményeit elevenítjük fel.










A két év után újra megrendezésre kerülő gálamérkőzésen a hagyományoknak megfelelően a keleti divízió és a nyugati divízió legjobbjai mérték össze tudásukat egymással. Az NLL történetében a 2011-es volt a tizedik All-Star rendezvény, egyúttal a hetedik Kelet-Nyugat csata, azok után, hogy az előző hat alkalomból a ötször a keletiek diadalmaskodtak, így az örökmérlegben jelentős fölényben voltak. Az idei résztvevők közt tarthattuk számon a veterán Colin Doyle-t és a keleti kapitány John Tavares-t, akik mindketten pályafutásuk kilencedik All-Star-részvételüket jegyezték, ezzel új rekordernek számítottak.

Eközben a szerényen teljesítő Colorado Mammoth csapata is három játékossal képviseltette magát az eseményen, akik közt ott volt a hetedik részvételére készülő házi pontlista éllovas, John Grant Jr. Az egykori rochesteri klasszis a korábbi hat alkalommal még a keleti csapatot erősítette a Knighthawks játékosaként, most azonban első coloradói szezonjában Nyugat színeiben léphetett pályára, méghozzá rögtön az együttes csapatkapitányaként. Mellette játszott még a nyugati csapatban a denveriek közül a hátvéd Mac Allen, illetve a cserekapus Chris Levis, utóbbi két játékos egyaránt karrierje első All-Star-szereplését harcolta ki ebben az évben.

A szurkolók többsége a környékbeli lacrosse-városokból, Buffalo-ból, Rochester-ből, vagy Toronto-ból látogattak el a helyszínre, de nagyon sokan érkeztek a szomszédos Syracuse-ból is, akik a helyi egyetemi élcsapat egykori tehetségeit buzdították, mint például Cody Jamieson-t vagy Brett Bucktooth-ot. A mérkőzés természetesen igazi All-Star-hangulatban telt, a játékosok a minél szebb technikai megoldásokra törekedtek, már a passzok és a labdakezelések terén is gyakran bedobtak néhány trükköt, miközben egészen látványos találatokat szereztek a sportág repertoárjának teljes tárházát felvonultatva: előrevetődéses gólok, hát mögötti lövések, váll feletti bombák, láb közötti találatok egyaránt tarkították a magas színvonalú felvonulást. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a látványos offenzív játék dominált, a tétmeccseken megszokott kőkemény védekezés és a fizikai belépők abszolút elmaradtak a mérkőzésről, a hátvédek gyakorlatilag bójaként állva, mosolyogva nézték végig testközelből az ellenfél csatárainak élményszámba menő, remek találatait, amely miatt legfeljebb a pórul járt kapusok bánkódhattak.

Szinte perceként estek a találatok a mérkőzésen, így az első negyedóra végeztével 8-6-os fórt épített fel magának a keleti csapat. A lépéselőnybe kerülő együttes boldogulását első sorban a 2010-es draft első két kiválasztottja, Jamieson (Rochester) és Rubisch (Boston) vezette nagy lendülettel, miközben az első hat nyugati gól közül három a Stealth-es Wiles nevéhez fűződött.
A második játékrészben Nyugat felzárkózott, és a félidőben már testvéries, 12-12-es döntetlen állt az eredményjelző táblán. A szünetben Wiles már öt találatnál járt, míg a keleti gárdából Jamieson mellett a két Bandits-kiválóság, Tavares és Steenhuis is elérték a második góljukat. Eközben a két kezdőkapus, a minnesotai Patterson és a philadelphiai Miller egyaránt 38 lövésből szenvedték el a fejenkénti 12 bekapott gólt, majd a második félidőre előbbit Levis, utóbbit Cosmo váltott a ketrec előtt.The 2011 National Lacrosse League All-Star Game
A harmadik negyedre a támadók még jobban "megőrültek", és az elképesztő gólgyártást tovább fokozva, mindkét fél újabb nyolc alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját ebben a 15 percben. Nyugati részről végre előkerült a denveri támadó, Grant Jr, aki csak ebben a menetben háromszor volt eredményes, mellette pedig a calgary-i Ranger duplázott; míg a másik oldalon rövid időn belül Steenhuis, Jamieson és Shawn Evans mindannyian elérték a mesterhármast, így rendkívül kiélezett végjátékra volt kilátás.
Ugyan a záró felvonás elején egy újabb Grant Jr-góllal Nyugat került lépéselőnybe 21-20-nál, de Evans erőfeszítései árán rövidesen fordított Kelet, majd a negyed fele magasságában 25-23 arányban újra a nyugatiak álltak jobban, ám innentől kezdve többször már nem vezettek. Sőt, egymást követő hét góljukkal a keletiek magabiztos győzelmet arattak, a vesztes fél legfeljebb a találkozó utolsó találatának örülhetett 17 másodperccel a vége előtt, mellyel Wiles meglőtte önmaga hatodik gólját, egyúttal beállította a 30-25-ös végeredményt. Az utolsó etap során Grant Jr újabb két találatot süllyesztett el, miközben a lendületes keleti rohamot Evans, Sanderson, Steenhuis és Bucktooth is újabb gólokkal tette emlékezetessé, mialatt beköszönt a sportág szabadtéri változatában Denverben játszó Seibald is. A második félidőben szerephez jutó hálóőrök közül, a nyugati ketrec előtt tevékenykedő Levis (Colorado) 25/43-as mutatóval zárt, míg Cosmo (Boston) 29 hárítást hajtott végre Kelet kapuját védve.
















A mérkőzés legértékesebb játékosának a rochesteri Shawn Evans-t választották meg Kelet csapatából, miután 12 egységével (4 gól és 8 assziszt) messze a legtöbb pontot szerezte az egész találkozón. Mellette még a győztes együttesből a bostoni D. Dawson egy találata mellett nyolc gólpasszt szórt, Steenhuis ötször volt eredményes, míg Sanderson (4+3) és Jamieson (4+1) szintúgy négy-négy gólt szerzett, Bucktooth pedig három assziszthoz három találatot regisztrált. Nyugati oldalon a bajnoki címvédő Stealth játékosa, Wiles 6+4-es teljesítményével bizonyult a legjobbnak, őt szorosan követte a mi Grant Jr-unk öt góllal, közben Ranger (3+3) és Crawford (2+4) hat-hat pontot szorgoskodott össze, Rabil és Benesch neve mellé pedig egyaránt két találat és három előkészítés került. Nem lehet elmenni még szó nélküli a washingtoni Duch emberfeletti teljesítménye mellett sem, aki a nyugati csapat színeiben 38-ból 22 bedobást megnyert, és a meccsen legtöbbnek számító 19 felszedett labdája mellett még egy gólt és három asszisztot is termelt.

"Nagyszerű, kemény mérkőzés volt a ma esti gálameccs. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy itt lehettem, és olyan kiválóságokkal játszhattam egy csapatban, mint Josh Sanderson, Colin Doyle, John Tavares, és a többi veterán játékos. Számomra ez többet ér, minthogy én lettem az MVP" - nyilatkozta szerényen Evans.

Az All-Star mérkőzésről készült videóösszefoglaló a linkre kattintva a legalsó videón keresztül nézhető meg.














A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 5-3
2. Minnesota Swarm 4-4
3. Washington Stealth 4-5
4. Edmonton Rush 2-7
5. Colorado Mammoth 1-7

Az elmúlt hétvégén a bajnokságban is rendeztek két mérkőzést, ezeken egyetlen rivális lépett pályára, s a Rush újabb vereségével elérhető közelségbe került számunkra a rájátszást érő negyedik helyezés a divízióban. A Mammoth következő meccsét magyar idő szerint szombatra virradóra, hajnali 3:00-tól rendezik a Minnesota Swarm ellen a Pepsi Centerben, akiktől a legutóbbi fordulóban 12-10-re kikaptunk hazai környezetben. Reménykedjünk benne, hogy az alapszakasz második felére jobbra fordulnak a dolgaink, és visszavághatunk a Swarm-nak a múltkori fiaskóért.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr992707547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.03. 17:14:36

Na, tessék. :P
A videót csak így tudtam megoldani, mert direktben nem lehetett beágyazni.

Tomi_Tanguay 2011.03.03. 18:58:25

grant 5 gólja odabasz:)

milo_hedgie#23 2011.03.04. 16:43:57

@Filip89: jó összegzés lett a meccsről:) sajnos nagyon szétesett a játék szerintem a rengeteg gól miatt,annyira nem élveztem.

milo_hedgie#23 2011.03.04. 16:59:26

ma éjjel a swarm ellen játszunk!
ugye jöttök szurkolni?:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.04. 18:18:33

A péntek esti-szombat hajnali denveri sportmenetrend:
- Péntek, 21:05 Cleveland Indians - Colorado Rockies (Cactus League)
- Szombat, 01:30 Lake Erie Monsters - Rockford IceHogs (AHL)
- Szombat, 03:00 Colorado Mammoth - Minnesota Swarm (NLL)

Bővebb előzetes:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=591867

Tomi_Tanguay 2011.03.04. 19:39:00

nem tudom h felbírok-e kelni hajnalban, mert a rockiest akarom figyelni. de érdekel a lacrosse, a hazai meccseket akor is megnézem még ha nyerni úgyse fogunk soha:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.04. 19:50:07

Toll ma játssza le sorozatban a 200. meccsét a ligában, Iron Man. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.04. 19:57:11

2009. április 17-én nyertünk utoljára hazai pályán, azóta 12-szer kikaptunk.

Ez meg csak a szokásos:

The Colorado franchise also currently leads the league in average attendance figures (15,745) and overall attendance (62,979) after four home dates.

milo_hedgie#23 2011.03.04. 21:06:42

@Filip89: ahhoz mit szólsz hogy a rush egy első köröst adott a swarmnak zack greerért?:D

milo_hedgie#23 2011.03.04. 21:13:05

na 3tól ne feledjétek hogy meccselünk!szurkoljon mindenki!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 02:55:54

Diana jelölt a Girl Of The Week díjra!
www.coloradomammoth.com/wild-bunch/diana
Szavazni az NLL.com-on lehet, ha legörgettek a legaljára, 'NLL Girl Of The Week Vote'. ;)

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:10:42

na akkor lassan hajrá!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 03:14:06

Yeah Animals Night! Itt van egy csomó denveri mascot, Bernie, Dinger, Rocky, Edson, AFA-s falcon és társaik. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 03:17:02

Érdekes módon Ilija, Langtry és Allen hiányzik a mai meccsről.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 03:20:06

Ja, már látom, hogy Allen, Langtry és Smith a múltkori balhé miatt hiányzik. Hát, akkor tuti zakó ez a meccs. :(
Ilija pedig szerintem kikerült a keretből, és helyette van Richardson.

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:20:24

wilson előnyös góljával gyorsan vezetnek:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:21:58

marha jó, a múltkori meccset is csak azért vesztettük el, mert kihagyták a meccs második felét. most is emiatt kapunk ki:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:30:09

jól szét lőjjük patterson,de megint kivéd mindent..mondjuk levis jól fog eddig.

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:31:27

0-2 watt emberhátrányos ziccerből:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 03:34:13

Így elég nehéz dolgunk lesz, hogy nem tudunk gólt lőni sem. :(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:35:53

még egy ziccer gól,megint watt:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:37:00

na végre floris szép góóól!:)

milo_hedgie#23 2011.03.05. 03:41:45

1-3 az első negyd után,nem hiszem hogy sok esélyünk lesz.most pedig mindjárt leáll a blog,majd a második félidőben íirogatok még:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 04:34:04

Remélem azért tudunk ma is egy szorosabb meccset játszani.

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:37:17

sajnos 3-6ra elléptek a második negyed végén. alex lőtt még egy gólt tőlünk,és nálunk shewchuk is gólszerző volt:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:38:13

na hát ez villámrajt volt a második félidő elején! ez az húzzunk bele!:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 04:38:31

5-7, de amatőr hiba volt ez az üres kapus gól. :(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:38:54

nagy kár volt ezért hogy üres kapuval megyünk előre és elpasszoltuk magunkat:((

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:41:26

alex gyorsan kihasználta az emberelőnyt és 6-7

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:42:47

crawford 6-8,megverte crottyt és forsytheot a szélen nagyon:((

Tomi_Tanguay 2011.03.05. 04:43:16

úgy látom megint elég komoly meccset tolunk:D

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:49:59

sorra jönnek az emberelőnyök,lőjjünk már be egyet!!

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:50:32

ott is van!grant bomba góóól!:)

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:51:14

nem igaz egyből lőnek egyet:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 04:51:40

De nagy pechünk volt, a bedobás után Leveque pont az ellenfélnek tette hátra, aki beverte a ziccert. Rohadt mázlista férgek, közük nincs a meccshez.

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:54:24

grant akcióból is lőtt egyet, nem adjuk fel!:)

milo_hedgie#23 2011.03.05. 04:55:11

három negyed után 9-8 oda

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 04:57:36

Az utolsó negyed előtt 8-9. Nagyon szépen küzdünk, és bár esélytelenek vagyunk, tartjuk magunkat, és még mindig ott van a remény akár a győzelemre is. Így tovább srácok! :)

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:06:04

martin bevetődése után gól nincs,de legalább patterson megsérült:P

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:11:57

kiegyenlítettünk bő 5percel a vége előtt!

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:12:57

bárcsak egyszer nem csesznénk el a végét!

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:17:49

alex 10-9 milyen góóól!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 05:18:24

Hát, lehet nem fogják megadni, ketten lógtak rajta, és könnyen lehet hogy belépett. :(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:19:15

nem volt érvényes a gól:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:20:30

gondolom innen már szokás szerint elveszitjük:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:21:26

másfél perc van hátra és kiállítsunk van:(

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:22:23

még jobb penalty shot a két percen belüli rossz csere miatt és belőtte watt:( így fognak nyerni?:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 05:22:44

Ilyen nincs, Richardson visszalépett a padról a labdáért, és ezek szerint vele már sokan voltunk. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 05:23:39

Elképesztő, hogy megint hogy veszítjük el.

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:24:24

na carlson még elkezd bunyózni

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:26:34

hat a négy ellen támadhatunk és 40 másodpercünk van még

Tomi_Tanguay 2011.03.05. 05:26:51

nem kaphatunk ki megint! gyerünk mammoth!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 05:28:47

Alex 4+2, félelmetes! Nem veszíthetjük el ekkora szívvel játszva!

Tomi_Tanguay 2011.03.05. 05:28:49

azt a rohadt milyen lövés volt térd magasságból:)

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:30:18

időt kértek és még maradt pár másodperc,bármi történhet még

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:31:04

ennyi volt. hosszabbítás jön!

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:34:03

benesch belőtte az első akcióból

milo_hedgie#23 2011.03.05. 05:34:35

nem hiszem el hogy megint így kaptunk ki:((

Tomi_Tanguay 2011.03.05. 05:35:00

hát ez a csapat világ legnagyobb loserei most komolyan, már bocs srácok:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 06:02:46

10-11 L. Alex 4+2, JGJR 2+5, Prossner 1+2, Floris, McLellan, Carlson 1+1, Carey 3 assziszt, Levis 31/42. A rohadékok közül Watt hat-trick három szólóból, Shewchuk és Benesch duplázott, Wilson és Crawford 1+3. Nick "mázlista geci vagyok" Patterson 37/47. Dögöljenek meg - naponta ötször kínok közepette.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 13:17:12

Pioneer Face-Off Classic at Peter Barton Lacrosse Stadium (Denver):
- Szombat, 19:00 Air Force Academy - Manhattan College
- Szombat, 21:30 Denver University - Jacksonville University
- Vasárnap, 19:00 Air Force Academy - Jacksonville University
- Vasárnap, 21:30 Denver University - Manhattan College

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.05. 18:18:03

Tegnap a mi meccsünk mellett a Toronto 15-10-re lerakta a Philadelphia-t.

A mai párosítások:
Philadelphia-Calgary
Buffalo-Rochester
Edmonton-Washington

milo_hedgie#23 2011.03.05. 19:47:44

@Filip89: hát csak remélni tudjuk hogy a rush kikap és nem kerülnek messzebb tőlünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.06. 03:36:58

Mindkét egyetemi csapatunk megnyerte az első meccsét a szombati játéknapon. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.06. 17:31:06

Eredmények tegnapról:
PHI-CGY 7-13
BUF-ROC 11-8
EDM-WAS 10-18

Vagyis a Rush 2-8-cal van előttünk, mi pedig 1-8-cal követjük őket. Holnapra megpróbálom összehozni az aktuális összefoglalót.


süti beállítások módosítása