Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Előidény-meccs Seattle-ben

2011.03.10. 12:40 - Filip89

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését, mintegy másfél héttel a szezonkezdés előtt, a Seattle Sounders otthonában bonyolította le a címvédő Colorado Rapids labdarúgócsapata a szerdai napon. A meccs legfontosabb történéseiről, illetve a csapatunkat érintő aktuális hírekről értekeztünk a következő írásunkban, amikor már tényleg igazán a nyakunkon van a 2011-es bajnoki rajt.

Cummings vs SEA on March 8, 2011_DL
















A denveri együttes a múlt heti kaliforniai előidény-szereplést követően csak néhány napot töltött el a Dick's Sporing Goods Park-ban, mivel kedden már ismét úton volt a stáb, és újra nyugat felé vettük az irányt. Szerdán ugyanis Seattle-ben, szombaton pedig nem sokkal messzebb, de már az amerikai-kanadai határon túl, Vancouver-ben vár ránk egy-egy újabb felkészülési találkozó, amelyek az évadnyitót megelőző legutolsó bemelegítő meccseink. A vezetőedző, Gary Smith, a két legfontosabb előkészületi találkozónak tartotta a hátralévő két fellépést, ugyanis a felkészülési utolsó heteiben lehet a legtöbb tanulságot leszűrni a barátságos összecsapásokból, ilyenkor a csapatok már közel állnak az éles formájukhoz, és mindenki kiélezetten hajt a minél jobb eredményekért, mert senki sem szeretné rossz formában várni a szezonrajtot.

A Rapids egy 20 fős gárdával a fedélzeten indult el az előidény harmadik, Észak-nyugati felvonására, Colorado-ban maradt ugyanis a lábujj töréssel bajlódó második számú kapus Ian Joyce, a hosszútávú sérült Macoumba Kandji, valamint néhány fiatal tartalékjátékos: a hátvéd Michael Holodyés Eddie Ababio, a középpályás Davy Armstrong és Steven Emory, illetve a tinédzser próbajátékos, a szélső Josh Janniere.

A Rapids kerete az Észak-nyugati előidény-meccseken:

Kapusok: Matt Pickens, Steward Ceus;
Hátvédek: Anthony Wallace, Marvell Wynne, Scott Palguta, Kosuke Kimura, Tyrone Marshall, Drew Moor;
Középpályások: Pablo Mastroeni, Jeff Larentowicz, Brian Mullan, Joseph Nane, Sanna Nyassi, Ross LaBauex, Wells Thompson, Jamie Smith;
Csatárok: Conor Casey, Andre Akpan, Omar Cummings, Quincy Amarikwa.


Sanna Nyassi Seattle Sounders FC v Chivas USAA Sounders elleni találkozót két játékosunk különösen izgatottan várta, két új igazolásunk, Tyrone Marshall és Sanna Nyassi ugyanis a tavalyi szezonban még a zöldmezesek sorait erősítette. A veterán hátvéd elmondta, "nem úgy veszem a seattle-i fellépést, mint egy előidény-meccset, nem számít, hogy nincs különösebb tétje, mindenképpen szeretném győztesen elhagyni a pályát a 90 perc végeztével". Hozzá hasonlóan a technikás középpályás is elszánt volt a mérkőzés előtt: "Tudom, hogy ez még csak felkészülési meccs, de szeretném ha győznénk, hogy tudjam, jó úton vagyunk a rajt előtt. Örülök, hogy visszatérhetek Seattle-be, szerettem itt játszani, de most nyerni akarok ellenük."

A mérkőzés az előidénybeli mivolta mellett egyúttal a 'Community Shield' szerepét is betöltötte, lévén a Rapids személyében az MLS aktuális bajnoka, a Sounders-ében pedig a 2010-es US Open Cup-győztes lépett pályára egymás ellen.

A mieink a papíron talán legerősebbnek tekinthető összeállításukkal várták a kezdő sípszót a Qwest Field gyepén: Pickens - Kimura, Moor, Wynne, Wallace - Mullan, Mastroeni, Larentowicz, Smith - Cummings, Casey, miközben a házigazda, Seattle Sounders is az általános kezdő 11-ével készült a találkozóra.

A mérkőzés első félidejében a két fél legjobb fiai nem igazán bírtak egymással, jobbára a mezőnyben dúlt éles küzdelem, közben pedig amikor helyzetek alakultak ki, azok rendre a nagyon aktívan kezdő Cummings-Casey duónak volt köszönhető, vagyis egyértelműen a mieink álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez. Az ellenfél azonban stabilan védekezett, és Keller kapus is nagyszerű formában hatástalanította a próbálkozásainkat, így egyetlen találat sem született az első játékrész alatt.

A félidőben a coloradóiak egyedül kapusposzton cseréltek, az előzetes terveknek megfelelően ugyanis a második játékrészre Ceus kapta meg a hatalmat a Rapids ketrece előtt. Kisvártatva a Sounders szerezte meg a vezetést, miután egy távoli szabadrúgásból érkező előreívelésből fejjel voltak eredményesek Ceus kapussal szemben. Gyorsan végrehajtottunk két újabb cserét a 61. percben, amikor a középpályán Mastroeni-t Nane helyettesítette, a csatársorban pedig Casey Akpan-nek adta át a stafétabotot. Három perccel később érkezett a bajnokcsapat egyenlítése, miután Cummings-t a 16-os vonalán belül csak szabálytalanul tudták feltartóztatni egy veszélyes helyzetben, az így megítélt büntetőt pedig Casey távollétében Jeff Larentowicz értékesítette magabiztosan. Nem telt el újabb négy minutum a találkozóból, és a házigazdák rövidesen visszavették az előnyt, ugyanis a 67. percben egy látványos akció végén újra megoldhatatlan feladat elé állították a tartalékcsapatunk hálóőrét. A folytatásban még újabb tömeges cserék történtek a csapatunk összeállításában, így a 70. minutum magasságában pályára lépett a védelemben Palguta és Marshall, a középpályán LaBauex, Nyassi és Thompson, a támadósorba pedig Amarikwa szállt be, vagyis a teljes, 20 fős aktuális keretünk szóhoz jutott Seattle-ben. Ennek ellenére hiába rohamoztunk nagy lendülettel az egyenlítésért, mert bő tíz perccel a találkozó befejezése előtt Montero megszerezte napi második találat, mellyel beállította a 3-1 arányú Sounders-győzelmet.


















- Továbbra sincs végleges megállapodás a csapatnál az offszezonban próbajátékon remekül teljesítő Caleb Folan ügyében. Az angol másodosztályban szereplő Hull City-ből elkívánkozó ír csatár klubváltásáról a két egyesület már több forrás szerint is megegyezett, pusztán a játékos és az angol egyesület közti anyagi vonzatokon megy a huzavona, de minden bizonnyal az MLS-rajtig csatlakozhat a coloradói együtteshez az esetleges legnagyobb téli igazolásunk.

- Smith mester angol kapcsolatai révén újabb szigetországi tehetségre vetette ki a hálóját, és úgy néz ki, hogy élénken érdeklődünk a fiatal hátvéd, Martin John leigazolása iránt. A 22 esztendős játékos jelenleg az angol másodosztályban szereplő Cardiff City alkalmazásában áll, és a klubja inkább csak az ottani szezon végeztével, májusban szeretné rendelkezésünkre bocsátani húzóemberét, aki a terveink szerint a balhátvéd posztért lehetne az ifjú Wallace vetélytársa.

- A következő linken egy jól áttekinthető listán keresztül végig követhető, hogy egyes MLS-csapatok játékoskeretében milyen változások mentek végbe a bő három hónapos téli szünet alatt.

A Rapids fiai a szombati napon még a ligához újonnan csatlakozott, Vancouver Whitecaps ellen lejátsszák az utolsó felkészülési mérkőzésüket, majd a következő heti hazai gyakorlásokat követően, az újonc Portland Timbers ellen hazai környezetben magyar idő szerint jövő vasárnapra virradóra, hajnali 2:00-től sor kerülhet a 2011-es, címvédő szezonbeli nyitómeccsükre.

The Colorado Rapids' “funnel-and-press” approach will be the lineup choice du jour in 2011.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr902727380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.03.10. 15:09:16

wow már kész is az összefoglaló!:-D
nem olyan jó eredmény sajnos, de ha csak a cseréink ellen alakult ki ez a különbség akkor annyira nem baj. de eddig nem vagyok elájulva az előidény eredményeitől, kevés gólt lövünk szerintem. remélem a vancouver elleni meccsen jobbak leszünk már!

milo_hedgie#23 2011.03.10. 18:12:39

remélem folan tényleg a mi játékosunk lesz,és szerintem a másik angol játékos is jöhetne:)

foppa21 2011.03.10. 18:50:21

@milo_hedgie#23: jah igen rá kíváncsi volnék hogy ki fia borja lehet:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.10. 19:05:11

Állítólag Smith apja a Cardiff City-nél scout, és ő ajánlotta a figyelmünkbe a srácot, szóval gondolom nem lehet rossz.

foppa21 2011.03.11. 05:12:39

@Filip89: akkor majd kiderül mi lesz belőle, ha valóban jöhet májusban

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.11. 11:29:43

Március 30-án játszunk a Chicago Fire ellen a US Open Cup selejtezőjének második körében idegenben.

foppa21 2011.03.11. 19:18:16

@Filip89: azt nem tudod hogy a bajnokok ligája mikor kezdődik?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.12. 10:58:37

Azt hiszem május-június környékén szokott elindulni a CCL.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.12. 19:27:16

Véletlen megtaláltam, hogy augusztustól októberig tart az Észak-amerikai Bajnokok Ligája. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.12. 19:33:53

Állítólag közel vagyunk a megállapodáshoz, hogy idénre már legyen mezszponzorunk a "Westerra Credit Union" cég személyében.

Szeretnénk a nyáron vendégül látni egy komoly európai csapatot egy edzőmeccsre, szó volt róla, hogy a Werder Bremen jönne, de végül mégsem jönnek az USA-ba, más után fogunk nézni.

foppa21 2011.03.13. 10:12:45

az utolsó előidény meccsünket ma hajnalban megnyertük 1-0-ra a vancouver ellen smith góljával!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.13. 14:46:40

Holnapra összedobok egy összefoglalót még a Vancouver elleni meccsünkről.


süti beállítások módosítása