Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Sikeres évkezdet

2011.03.24. 13:47 - Filip89

Múlt szombaton kezdte meg szereplését a bajnok Colorado Rapids csapata az MLS idei évadában, és a denveri együttes címvédőhöz méltó, könnyed játékkal aratott magabiztos, 3-1-es diadalt a bajnokság mezőnyéhez újonnan csatlakozott Portland Timbers elleni hazai szezonnyitó mérkőzésen.


















Szenzációs hangulat köszöntötte a bajnoki címvédő csapatot a Dick's Sporting Goods Park-ban, ahová teltházhoz közeli nézősereg látogatott ki, hogy a múlt novemberi kupagyőzelem óta először pályára lépő helyi hősöket köszönthessék. A mérkőzést megelőzően a csapat körbevitte a kupát a stadionban a nézők előtt, majd igazi sziesztahangulatban kezdetét vehette a gálaelőadásnak szánt mérkőzés. A Rapids a tavalyi rájátszásban megszokott, legerősebb összeállításában várta a kezdő sípszót: Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Wallace - Mullan, Mastroeni, Larentowicz, Smith - Casey, Cummings. Az ellenfél újonc együttesként teljesen ismeretlen volt számunkra, így mindenképpen érdemes volt komolyan venni az oregoni együttest, nehogy kellemetlen meglepetést okozzanak a nagy ünneplés közepette.

Szerencsére a mieink megfelelően készültek fel erre a találkozóra, és az első percek tapogatózását követően a nyolcadik minutumban máris magunkhoz ragadtuk a vezetést, amikor Cummings két embert is átrázott a jobb oldali szögletzászlónál, az alapvonal mellett befelé húzott a labdával, majd a tizenhatoson belülre érve, középre gurított, Casey mellett még tovább csorgott a játékszer, de a hosszú oldalon érkező Jeff Larentowicz már magabiztosan a hálóba lőtt. A korai előnyünk után természetesen hatalmas örömmámorban tört ki az egyébként is nagy kedvvel rendelkező népes coloradói publikum, majd alig egy perccel később Perlaza emelt a kapunk fölé egy ígéretes helyzetet, néhány másodperc erejéig igencsak lélegzetvisszafojtva figyelhettük az eseményeket. Ezt leszámítva viszont nem sok lehetősége adódott a vendég együttesnek, egyértelműen a mieink tartották kézben a mérkőzést, sokat birtokoltuk a labdát, és kisvártatva Cummings újra lerázta az őrzőit a jobb szélen, ám középre adása után ezúttal a kapu előtt Casey elől fel tudtak szabadítani a hátvédek. Jelentős fölényben játszott a Rapids, s amint kicsit rákapcsoltunk, máris könnyedén helyzeteket tudtunk kidolgozni a kissé megilletődött Timbers-szel szemben, és az első félóra végét még igencsak megpörgettük. Először Casey ügyes kiugratásából Omar Cummings lépett ki a védők mögött, első kísérete még a kapusról lepattant, de a labda éppen a csatár előtt maradt, így az ismétlést könnyedén gurította a hálóba, ezzel a jamaicai támadó zsinórban a negyedik szezonnyitón volt eredményes. Alig másfél perccel később egy lecsorgó labda Jamie Smith elé került, aki közel 25 méterre a kaputól középen őrizetlenül maradt, és lendületből egy hihetetlenül nagy gólt bombázott a portlandi kapuba a felső keresztléc segítségével. 30 perc alatt gyakorlatilag padlóra küldtük az ellenfelet, akik már végképp nem találták a helyüket, de a 3-0-s előnyünk birtokában visszavettünk, és a továbbiakban inkább csak őrizgettük az előnyt, miközben Casey kapott egy sárga lapot, ám a folyamatos támadásaink ellenére újabb komoly helyzet már nem adódott a csapat előtt a góllövésre, így az első félidő végén három gólos előnyben voltunk.


















A második félidőben is ráérősen játszottunk, érezhetően nem akartuk erőltetni a további gólok szerzését, melybe talán az is belejátszott, hogy a friss MLS-csapatot jobban tiszteltük annál, minthogy fennállásuk első bajnoki mérkőzésén teljesen elkedvetlenítsük őket. Így aztán átadtuk a területet a zöld mezeseknek, akik az akcióik ellenére sokáig képtelenek voltak egyáltalán kaput eltaláló lövést is elérni. Bő hatvan minutum elteltével cseréltünk először, amikor Casey helyét Amarikwa vette át a csatársorban, majd nem sokkal később a sárga lapos kapitány Mastroeni-t az egyik új szerzemény, Nyassi helyettesítette a befejező 20 percre fordulva. A 80. percben váratlanul szépített a vendég csapat, amikor Cooper távoli szabadrúgása az egyik blokkolni igyekvő coloradói játékoson balszerencsésen irányt változtatva megtréfálta Pickens kapust, és már nem tudta kitornászni a labdát a hosszú sarokból, így a Timbers megszerezte története első találatát az MLS-ben. Mellesleg ez volt a meccsen az első, és egyetlen alkalom, hogy egy portlandi lövés kapura ment volna. A szépítés nem igazán zavarta meg a mieinket, a vezetésünket gond nélkül megtartottuk a végsőkig, az utolsó percekben még Thompson is pályára léphetett Mullan helyén. A végjátékban több helyzetünk is adódott a negyedik gól megszerzésére egy-egy ellenakció végén, de Nyassi nagy lövését, és Smith távoli kísérletét egyaránt hárítani tudta az ellenfél portása. Bár újabb találatot nem sikerült bevinnünk, ettől függetlenül nagyon stabil győzelmet arattunk az évadnyitó mérkőzésen, mondhatni a csapat ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, és igazi diadalmenettel jelentkeztünk be a címünk megvédéséért.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Gary Smith, vezetőedző, véleménye a mérkőzésről:

"Nagyszerű első mérkőzés volt, a csapat maximálisan odatette magát az évadnyitóra, a meccs előtti ünneplés nem kényelmesítette el a srácokat, és az első harminc percben lőtt három gólunkkal eldöntöttük a mérkőzést. Végig stabil játékot mutattunk be, rámenős támadásainkkal pedig többször fel tudtuk törni az ellenfél védelmét, Jamie különösen látványos gólt szerzett, Omar pedig nagyszerű formában játszott. Komoly eredménynek tartom ezt a sikert, mert szerintem a Portland egy erős csapat, és több meglepetést fognak még okozni ebben az idényben, csak egy kicsit össze kell még csiszolódniuk. Kíváncsian várjuk a folytatást, úgy érzem, a csapat idén is elég motivált, a tavalyi siker pedig csak még inkább inspirációt biztosít az új céljaink megvalósításához."

- A közelmúltban kiderült, hogy két játékosunk kihagyja a csapat soron következő hétvégi mérkőzését, mivel hazájuk válogatottját képviselik a napokban néhány barátságos meccsen. Az eddigi 21-szeres válogatott támadó Omar Cummings a jamaicai nemzeti együttes színeiben pénteken Venezuela, vasárnap pedig El Salvador ellen léphet pályára. A másik érintettünk, Sanna Nyassi lesz, aki a jövő keddi Egyenlítői-Guinea elleni felkészülési találkozón vehet részt a gambiai csapattal, a középpályás számára ez lehet a negyedik mérkőzése nemzetközi szinten.

- A tartalékcsapatunk kedden egy barátságos mérkőzést játszott le a helyi Colorado Mines iskolai csapatával, mely meccsen Quincy Amarikwa korai gólja ellenére 4-1-es vereséget szenvedtünk, miközben egy gólos hátrányban két kapufát is szereztünk, majd végén az ellenfél két kontrából állította be a végeredményt. A csapatban több fiatal és próbajátékos is lehetőséget kapott, így kissé felforgatott összeállításban léptünk pályára: Joyce - Palguta, Marshall (Armstrong), Holody, Earls - Thompson (Emory), Gill, Nane, LaBauex - Amarikwa (Janniere), Folan (O'Brian, Hemmi).

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Los Angeles Galaxy 1-0-1, 4 pont (2 meccs)
2. Colorado Rapids 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
3. Real Salt Lake 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
4. Vancouver Whitecaps 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
5. FC Dallas 0-0-1, 1 pont (1 meccs)
6. Chivas USA 0-1-0, 0 pont (1 meccs)
7. Portland Timbers 0-1-0, 0 pont (1 meccs)
8
. San Jose Earthquakes 0-1-0, 0 pont (1 meccs)
9. Seattle Sounders 0-2-0, 0 pont (2 meccs)

 
A Rapids az idénybeli második mérkőzését a tavalyi főcsoport-utolsó Chivas USA otthonában vívhatja meg a Home Depot Center-ben, ahol még a két hiányzónk távollétében is esélyesnek számíthatunk. A gótok elleni találkozó vasárnapra virradóra kerül megrendezésre, Közép-európai idő, nyári (!) idő számítás szerint hajnali 04:30-as kezdéssel. Szurkoljunk ismét együtt a coloradói együttesnek, akik a sikeres rajt után bízhatnak a további eredményes folytatásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr772767623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.03.24. 14:31:19

király lett az összefoglaló! nagyon ünnepélyes meccs volt. olyan simán nyertünk mint tavaly az év második felében itthon kb mindenki ellen:-)

foppa21 2011.03.24. 17:13:07

earls a tartalék csapatban? már megint itt van az az idióta?:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.24. 17:59:49

Csak vendég volt, gondolom Seattle-ben nem tudott megragadni, ezért sok ideje van. :D

milo_hedgie#23 2011.03.24. 18:23:18

nem kérdés,idén is mi vagyunk a legjobbak eddig:)

foppa21 2011.03.24. 19:28:27

már másodikok vagyunk a heti power rankingon. az első a RSL, a galaxy a harmadik.

Coach Sacco 2011.03.25. 14:05:51

Nagyon jó volt újra Rapids összefoglalót olvasni. :)

foppa21 2011.03.25. 20:59:31

vajon ki lesz a kezdő csatár cummings helyén?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.26. 01:37:34

Casey is sérüléssel bajlódik, az ő játéka is egyelőre kérdéses. Nem kizárt az sem, hogy Folan-Amarikwa párosunk lesz, mivel Akpan biztos nem játszik térdsérülés miatt, csak a szerdai US Open Cup-meccsen térhet vissza.

foppa21 2011.03.26. 02:54:41

@Filip89: hát érdekes páros lenne. de szerintem még így is legyőzhetnénk őket

foppa21 2011.03.26. 09:30:54

tegnap seattle-houston 1-1 döntetlen. 3 meccs után csak 1 pontos a sounders

Tomi_Tanguay 2011.03.26. 14:03:11

kicsit para lenne ha cummings és casey nélkül játszanánk sztem

foppa21 2011.03.26. 19:05:31

lehet már tudni valamit hogy casey játszhat-e?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 04:07:24

Rapids starters vs Chivas USA: Pickens, Kimura, Wynne, Moor, Wallace, Mullan, Larentowicz, Mastroeni, Smith, Amarikwa, Folan

.#Rapids available subs: Joyce, Palguta, Marshall, LaBauex, Nane, Thompson, Casey.

Casey csereként bevethető lesz.

foppa21 2011.03.27. 04:39:54

@Filip89: másik nincsen? mert itt nem jön be nekem semmi

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 04:43:46

Nincs, ezt is alig találtam meg.
Még esetleg twitteren lehet követni:
twitter.com/RapidsSoccer

foppa21 2011.03.27. 04:49:40

@Filip89: aha értem. akkor marad ez meg nézem a lacrosse meccsünket:-)

foppa21 2011.03.27. 05:11:43

amarikwa góljával vezetünk a 32.percben!

foppa21 2011.03.27. 05:58:47

ez komoly:
the last time neither Cummings nor Casey stared a reg season game was Oct 12, 2008 - 63 games ago.

foppa21 2011.03.27. 06:15:48

10 perccel a vége előtt beállt casey

foppa21 2011.03.27. 06:19:17

a salt lake 4-1re verte a galaxyt. a dallas pedig otthon kapott ki a san josetól

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 06:25:48

Casey megint sárgát kapott, elvileg el lesz tiltva a következő meccstől, ha a második sárga automatikus eltiltással jár idén is.

foppa21 2011.03.27. 06:32:28

nah 1-0 maradt! megnyertük a meccset!

milo_hedgie#23 2011.03.27. 15:15:47

smith mekkora passzt adott a gólnál

foppa21 2011.03.27. 19:14:57

a 16 év alatt most először nyertük meg az első két meccsünket egy szezonban!


süti beállítások módosítása