Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NLL: A Toronto Rock lett az idei bajnok

2011.05.16. 12:56 - Filip89

A vasárnap esti órákban rendezték meg a 2011-es NLL-szezon nagy döntőjét, s a tavalyi finálé visszavágóján a Toronto Rock gárdája hazai környezetben visszavágott a bajnoki címvédő Washington Stealth-nek, akiket egy drámai összecsapáson, 8-7 arányban tudtak felülmúlni. A kanadai sikercsapat ezzel az 1998-as létrejötte óta immár hatodik alkalommal hódította el a Bajnokok Kupáját (1999, 2000, 2002, 2003, 2005, 2011), mellyel beérték az eddigi rekordbajnok Philadelphia Wings gárdáját.



















Ahogy a lacrosse-rajongó olvasóink bizonyára jól emlékeznek rá, a 2010-es fináléban a Stealth nem sok esélyt adott a Rock-nak, és Everett-ben 15-11-re kiütötték a kanadaiakat, így tavaly Rabil-ék hódították el a Kupát, idén viszont a keleti győztes lehetett a pályaválasztó a fináléban. Hazai környezetben talán valamivel esélyesebbnek számított a Toronto, de a minden hájjal megkent, rengeteg rutinos harcosból álló nyugati parti sztárcsapat ellen abszolút nem mehettek biztosra. Az idei finálét ráadásul a kanadaiak lényegesen jobban kezdték, hiszen Beirnes korai duplájával az első negyed után már 3-1-re vezettek, a félidőben pedig már 7-2-es Rock-vezetés állt az eredményjelzőn. Ratcliff-ék azonban nem hagyták annyiban, fokozatosan megindították a rohamaikat a felzárkózás érdekében, és a brit legenda hathatós közbenjárásával alig hét perccel a vége előtt 7-6-ra fel tudtak kapaszkodni. Ekkor Leblanc állította vissza a két gólos különbséget, de másodpercekkel később Rabil elfutásból szerzett találatával ismét 8-7-re visszajött a Stealth. Az utolsó bő öt percben a vendégek iszonyatos nyomása ellenére nem született találat, a címvédő hiába rendezett őrült lövőparádét a hajrá pillanataiban, képtelenek voltak kiegyenlíteni, túl nagy hátrányt szedtek össze az első félidőben, s több gól nem született, így a kanadai trónkövetelők letaszították a pódiumról az eddigi birtokost, és az egy évvel ezelőtti finálé elvesztéséért nagyszerűen visszavágva, elhódították a Bajnokok Kupáját 2011-ben.

A döntő legértékesebb játékosának ki mást is választhattak volna, mint a Rock diadalának egyik legfőbb sikerkovácsát, a veterán Bob Watson kapust, aki pályafutása utolsó NLL-mérkőzésén 46/53-as védési statisztikát ért el, és emberfeletti bravúrokat bemutatva tartóztatta fel a hajrában a Stealth óriási rohamait, így csapata a végsőkig meg tudta tartani az egy gólos vezetését. A friss bajnok soraiból Beirnes és Billings egyaránt két-két góllal vétette észre magát, LeBlanc 1+3-ja mellett pedig betalált Bryan, Hellyer és Manning is. Eközben a vesztes fél részéről Ratcliff triplája mellett a négy pontos Duch, az ex-Mammoth Cliff Smith, illetve Zywicki és Rabil voltak még eredményesek egy-egy alkalommal.

A Toronto a 2011-es alapszakasz tizenhat mérkőzését 10-6-os mutatóval zárta, így hármas holtversenyben a második helyet kaparintották meg a keleti divízióban. A rájátszás első köréből a nagy rivális Rochester Knighthawks testén keresztül vezetett az út a konferencia-döntőbe, akiket 10-8 arányban múltak felül április utolsó hétvégéjén. Egy héttel később a Buffalo Bandits ellen újabb thriller várt a Rock-ra, ugyanis a kanadaiak elképesztő csatában tudták idegenben legyőzni Tavares-éket 12-11-re, ezzel harcolták ki a részvételt a Stealth elleni bajnoki döntőben, akiket most vasárnap szintén két vállra fektettek.

A 2011-es NLL-bajnok Toronto Rock bő kerete:

Kapusok: Bob Watson, Pat Campbell, Gee Nash;
Hátvédek: Jeff Gilbert, Sandy Chapman, Creighton Reid, Patrick Merrill, Mike Hobbins, Rob Marshall, Phil Sanderson, Cam Woods, Glen Bryan, Stephen Hoar, Kyle Ross, Ryan Sharp, Drew Petkoff;
Csatárok: Colin Doyle, Rob Hellyer, Garrett Billings, Mat MacLeod, Blaine Manning, Stephan Leblanc, Kasey Beirnes, Pat Maddalena, Tim O'Brien, Aaron Pascas.


Hogy a denveri vonatkozásról is essen néhány szó, a napokban hozták nyilvánosságra az szezon végi díjátadó gálára a jelöltek névsorát, és a Mammoth-ból Chris Levis-t az év kapusa és MVP-je címre is jelölték, Ben Davies az újoncok közti elismerésért lehet versenyben, Ilija Gajic az év legjobb középpályása címért áll harcban, Mac Allen a hátvédek közti átadóra koncentrálhat, míg Steve Toll-t a legnagyobb sportember elismerésre terjesztették elő.

Az NLL 2011-es All-Pro csapatának névsora:
Matt Vinc (kapus, Rochester Knighthawks), Pat McCready (hátvéd, Rochester Knighthawks), Jeff Shattler (középpályás, Calgary Roughnecks), Ryan Benesch (csatár, Minnesota Swarm), Rhys Duch (csatár, Washington Stealth), Dan Dawson (csatár, Boston Blazers).


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr812907881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.05.16. 17:00:47

biztosan jobban örültem volna,ha a stealth győz idén is

milo_hedgie#23 2011.05.16. 17:01:35

az MVPt shattler nyerte,azt már átadták pár napja

Tomi_Tanguay 2011.05.16. 21:13:00

jól megy az nll logo a toronto mezéhez:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.23. 17:45:31

Véglegesítették az idei NLL Draft sorrendjét, az első kör:

1. Philadelphia
2. Rochester (from Edmonton)
3. Colorado
4. Minnesota
5. Calgary (from Boston via Buffalo)
6. Edmonton (from Rochester via Colorado)
7. Boston (from Calgary)
8. Calgary (from Washington)
9. Toronto


süti beállítások módosítása