Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos: Elkezdődött a játékoskeringő

2011.08.01. 10:25 - Filip89

A lockout feloldását követően múlt csütörtökön nyílt meg az átigazolási szabadügynök piac az NFL-ben, és természetesen a Denver Broncos vezetősége nagy erőkkel fáradozik az elmúlt idényben utolsó előtti helyen végző együttes megerősítésén. Néhány nap alatt több dolog történt, mint hónapok óta összesen, így a most következő kiadásunkban a klubot érintő tranzakciókat foglalhatjuk össze - érkezőkről, távozókról, hosszabbítókról, cserékről, aláíró újoncokról egyaránt van alkalmunk beszámolni.




















Mindenek előtt a csapat csütörtökön egy játékoscserét kötött meg a Washington Redskins-szel, melynek értelmében a fővárosba küldtük a kegyvesztett elkapó Jabar Gaffney játékjogát a fiatal defensive end Jeremy Jarmon szolgálataiért cserébe. A rutinos WR elcserélése egyáltalán nem volt meglepő, nála jóval fiatalabb, és kedvezőbb fizetéssel rendelkező elkapók alkotják a keretünket, így megpróbáltuk egy számunkra hasznosabb ellenértékre váltani őt, így esett a választásunk a 23 esztendős védőjátékosra. Jarmon előző állomáshelyén DE-t játszott, a mieinknél viszont várhatóan DT-ként kerülhet számításba, nagy reményeket fűzünk az irányába, noha eddig az NFL-ben kevés lehetősége volt bizonyítani, a 'Skins-nél az előző két szezon alatt együttesen 16 meccsen léphetett pályára, túlnyomórészt csereként.

Az eddigi legnagyobb igazolásunkat a RB Willis McGahee leszerződtetése jelentette, akinek az érkezéséről egyes források már pénteken említést tettek, végül két nap bizonytalanságot követően, hivatalosan vasárnap jelentettük be a szerződés tényét. Az elmúlt években a Ravens-t erősítő veterán futó négy évre, összesen 9.5 millió dolláros fizetés fejében kötött megállapodást a mieinkkel. McGahee rendkívül dinamikus, jól terhelhető futó, a várakozásaink szerint megfelelő társa lehet az első számú RB Moreno-nak, aki rutinjával még a fiatal kollégája segítségére is lehet. Vele kapcsolatban pedig a legfontosabb, hogy egy igazán hatékony TD-szerző futó, amilyen évek óta nem volt a csapat birtokában, hiszen McGahee nem egyszer tíz touchdown felett termelt, például 2009-ben 12 alkalommal tette tiszteletét az end zone-ban. További érv, ami a leigazolása mellett szólt, hogy korábban három éven át a Broncos mostani futó edzője, Eric Studesville kezei alatt dolgozott a Bills-nél.

Eközben a várakozásoknak megfelelően elbocsátottuk a csapatot az elmúlt két évben erősítő RB Correll Buckhalter-t, aki a tavalyi szezonban számtalan sérüléssel és formahanyatlással bajlódott, képtelen volt állandó váltótársa lenni Moreno-nak, így biztosra vehettük, hogy távozni fog, és mást nézünk majd a helyére. Mellette nem túl egetrengető váltásként pénteken elköszöntünk a TE Daniel Coats-tól és a RB Mike McLaughlin-tól.

Von Miller Von Miller of the Denver Broncos is presented to the media for the first time with vice president of football operations John Elway at Dove Valley on April 29, 2011 in Englewood, Colorado. Miller, a projected outside linebacker in head coach John Fox's new 4-3 scheme, was selected second overall from Texas A&M.A csütörtöki vagy a pénteki nap folyamán mind a kilenc idén draftolt újonc játékos megkötötte a szerződését a csapattal, így legfeljebb néhány edzésről maradtak le. Közülük a leglényegesebb az 1/2-es drafthelyen kiválasztott linebacker Von Miller aláíratása volt, aki négy éves szerződést, garantált 21 millióért fogadott el, az idei alapfizetése mindössze 375 ezer dollár lesz. Csak a rend kedvéért, mellette megállapodást kötött a csapattal még a safety Rahim Moore és Quinton Carter, a linebacker Nate Irving és Mike Mohamed, a tight end Virgil Green és Julius Thomas, támadó falember Orlando Franklin, illetőleg a védekező falember Jeremy Beal.

Rendeződött a sorsa valamennyi lejáró szerződésű korlátozott szabadügynökünknek, ennek értelmében továbbra is igényt tartunk a magabiztos rúgó Matt Prater és a ST-kapitány linebacker Wesley Woodyard szolgálataira, valamint a tartalék DE Ryan McBean is maradhat Vadlóföldön az új szerződése értelmében. Az új CBA szerint viszont a frissen szerződtetett játékosok csak augusztus 4-től állhatnak edzésbe, így egyelőre csupán külső szemlélők lehetnek a tréningeken, hasonlóan a szerződését sikeresen módosító veterán Brian Dawkins-hoz.

Ezen kívül a piacra lépő Marcus Thomas-szal is sikerült egy újabb egy évre szóló megállapodást kötnünk, a jókora DT-ínségben mindenképpen szerettük volna megtartani az elmúlt négy évben a mieink összes (!) mérkőzésén pályára lépő kiegészítő embert, akit más csapatok is szívesen vittek volna, de a hírek szerint számára egy pillanatig sem volt kérdéses a Mile High City-ben való további maradása.

Szombaton hajtottuk végre az egyik legmeglepőbb tranzakciónkat, a S Renaldo Hill elbocsátásával ugyanis előre aligha számoltunk volna, de mégis kirúgtuk a rutinos játékost, akire bizonyára a frissen draftolt safety-k határozott fellépése, és az indokolatlanul magas fizetése miatt nem számítunk a jövőben, így a leghátsó védővonal munkáját a veterán Dawkins-nak és ifjú szárnysegédeinek kell majd ellátnia.

A közelmúltban arra is fény derült, hogy az elengedett szerződés nélküli játékosaink közül a DE Justin Bannan a St. Louis Rams együtteséhez kötelezte el magát, míg a korábban elbocsátott veterán TE Daniel Graham a Tennessee Titans alkalmazásában folytathatja pályafutását.

Egy újabb igazolás keretein belül szert tettünk a WR David Anderson játékjogára, akit a közelmúltban a Houston Texans együttesénél elbocsátottak. A 28 esztendős elkapó bizonyára csak sokadik számú célpont lesz a Broncos neves szekciójában, de a fiatal receiverek közé nem ártott egy rutinos kiegészítő játékos, akire még nyugodtan számíthatunk. Anderson, aki annak idején a Colorado State University hallgatója volt, az elmúlt öt szezon alatt 886 elkapott yardot, illetve három TD-t regisztrált a texasiaknál.

Vasárnap a világéletében kevés TE-t használó John Fox újabb meglepetést okozott, ugyanis azok után, hogy tavasszal a drafton két tight end-et húzott, a free agency-n szintén párosával válogatott játékosokat a posztra. Először is a HC által Carolina-ból jól ismert Dante Rosario-val jutottunk egyezségre, aki négy szezonon át a Panthers-t erősítette, tavaly pedig 32 elkapása volt 264 yard-ért. Majd nem sokkal később a másik kiszemeltünket, az ex-Ram Daniel Fells-t is aláírattuk, első sorban blokkoló TE-nek számít, bár az elmúlt szezonban a St. Louis feltűnően sokat használta elkapásban, majd' 400 yardot szedett le, köztük két TD-t. Ezekkel az igazolásokkal papíron hat tight end erősíti a keretünket, ami indokolatlanul magas lehet, de mivel a két újonc, J. Thomas és Green, eddig nem váltották be a hozzáfűzött reményeket, Gronkowski és R. Quinn pedig alapból nem túl acélosak, így mindenképpen hasznára lehet a két rutinos játékos segítsége az egységnek. Arról nem is beszélve, hogy hatuk közt megtalálható elkapó, blokkoló, de még futás segítő TE is, így könnyen lehet, hogy mindannyiukkal számolni fogunk valamelyik szerepkörben.

Fontos még leszögezni, hogy Kyle Orton hiába van a cserekirakatban, ezidáig semmilyen megállapodás nem született a létszámon felülivé vált irányító eltrade-eléséről, csupán a Miami Dolphins tapogatózott nála. Egyelőre változatlanul a veterán QB készül a csapat első számú irányítójaként, míg a nagy reménység Tebow csak tartaléknak számít mögötte, de megfelelő ajánlat esetén bizonyára nyitottak vagyunk a cserére.

A cikk megírásának pillanatáig nagy vonalakban ennyi tranzakcióról lehet beszámolni a klubot illetően, a friss történéseket pedig a Free Agency Tracker-en követhetitek. Természetesen az adminisztratív teendők mellett a háttérben a Dove valley-i komplexumban már javában zajlik a Training Camp, ennek a történéseit nem kívántam most érinteni, mivel rövidesen szakértő kollégám bővebb összefoglalókkal fog jelentkezni a "partvonal mellől". :)

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr913116155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.01. 10:29:11

...remélem, nem hagytam ki semmi lényegest. :)

milo_hedgie#23 2011.08.01. 11:50:41

@Filip89: jó sok minden szóba került,nem is emlékeztem ennyi akcióra

Tomi_Tanguay 2011.08.01. 13:55:09

rockies deadline cikk nem lesz?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.01. 14:46:25

Szerintem csak holnap lesz meg, nem kell annyi írás mára, ne mindent a hónap első napján süssünk el. :D

Coach Sacco 2011.08.01. 14:48:15

Korrekt összefoglalás! Legfeljebb azok maradtak ki, hogy kik jártak interjún a csapatnál, de azt nehéz követni, talán nem is annyira lényeges.

Illetve még ez témába vág :)
www.drewlitton.com/wp-content/uploads/2011/07/freeagency.gif

foppa21 2011.08.01. 16:03:30

nah és DT mikor fog jönni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.01. 18:16:29

Hivatalos lett a két TE szerződtetése.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.01. 18:17:18

Broncos agree to terms with DE Derrick Harvey

Jön tehát még egy DE, valószínűleg csak tartalék lehet, de az is kell, viszont most már DT sem ártana tényleg.

Tomi_Tanguay 2011.08.01. 18:31:45

a rosario nevű elkapó lesz? jól fog hangzani denverben:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.01. 18:45:05

Ty Warren és Jamaal Anderson a két legfőbb DT-kiszemelt, nem tudom mennyire lennének jó megoldások, szerintem egyik sem annyira biztos ember, el tudtam volna képzelni egy sztár igazolást ide.

milo_hedgie#23 2011.08.01. 19:06:00

@Filip89: mostmár lehet ők lennének az elérhető legjobbak

tHoMaS 2011.08.01. 20:13:36

szerintem eddig jól csináltatok mindent. a két TE illeni fog Fox rendszerébe és McGahee is beválhat, viszont tényleg ideje lenne DT-t szerválnotok :)

Black_Adder 2011.08.01. 23:33:11

Lehet h jött egy DT. Bunkley. Az eagles cserélte a Brownshoz, de oda nem akart menni, ezért tovább tradeelték hozzánk. Denveri oldalról még nem láttam megerősítve, ráadásul nem is TEről van szó, szóval még nem venném készpénznek :D

Black_Adder 2011.08.01. 23:42:51

pontosítok. Semmissé vált az első trade, mert nem jelent meg a Browns TCn, ezután az Eagles hozzánk cserélte egy 2013 lateround pickért

Már Elway is megírta twitteren, szóval igaz :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.02. 02:40:41

Nagyszerű. :)

Közben viszont Jamaal Anderson a Colts-t választotta helyettünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.02. 12:43:51

Ezeket kivágtuk:
safety Nick Polk, cornerback James Rogers and wide receiver Marshall Williams

Black_Adder 2011.08.02. 12:58:32

beszálltunk az Osi Umenyioraért folyó harcba.

Az Orton-Tebow harcot el is lehet felejteni, csak TEdel és DEdel vágunk neki a szezonnak...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.02. 13:04:08

Ez a Nick Polk kicsoda? Még a tracker-ben se szerepel, pedig azt hittem UDFA volt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.02. 13:11:50

Lehet, hogy a DE-k közül valaki még DT-t fog játszani, Jarmon biztosan DT-nek jött, a többiből mondjuk nem igen nézném ki. Kb így nézünk ki a két poszton:

DE: Dumervil, Ayers + Hagan, Hunter, Beal/Veikune
DT: Bunkley, WTF? + Thomas, Jarmon, Vickerson, McBean (ebből a négyesből egyiket se raknám állandó kezdőnek)

milo_hedgie#23 2011.08.02. 13:12:47

@Black_Adder: kiváncsi vok mit adnánk umenyioráért...orton nekik nem kell:D

Black_Adder 2011.08.02. 13:27:45

@milo_hedgie#23: Hát ha Osi mellé még Elisha-t is ideadnák... :D
De nekünk a kisköcsög nem kell, úgyh őt továbbtradeelhetnénk Miamiba

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.02. 15:09:35

DenverPost szavazás:

Randy Moss is retiring. Should the controversial wide receiver make the Hall of Fame?

Yes. Despite controversy, he's one of most talented receivers in history.
945 Votes, or 59.84 %
No. He's a great talent, but he wasted his potential.
634 Votes, or 40.15 %

Ne vicceljenek már baszd meg, nevetséges lenne oda ez a macskajancsi a két jó szezonjáért, közben meg 6-8 másik Bronco simán sokkal jobban megérdemelné, nem is beszélve másokról.

Black_Adder 2011.08.02. 15:13:17

@Filip89: Hát én akárhogy is számolom legalább 6-8 jó szezont tudok tőle mondani, az nfl rekordjait meg nem is próbálom összeszámolni, de számok alapján egyes egyedül Rice áll nála jobban.

Ha Broncos lett volna, azt mondanánk h simán ott helye a HOFban

Black_Adder 2011.08.02. 17:29:23

@Filip89: Az nem vitás. Én is utálom, de ettől a valaha volt egyik legjobb WR, és ha őt a teljesítménye miatt becsméreljük, akkor ezáltal azokat is akik nála szerényebb számokat hoztak össze...

Mondjuk Rod pont leszarja, ahogy a HOFot is a 2 gyűrűjével, amiből a 2 buzinak (Mossnak és TOnak) együttesen sincs egy se :D Szóval hiába verik a nyálukat...

A HOFnál egyébként is a Broncos Ring of Fame sokkal többet ér :P

milo_hedgie#23 2011.08.02. 17:45:40

@Filip89: így kicsit komolytalan ez a DE és DT névsor. de kihagytad harveyt!!!:) ebből haggan vissza fog menni LBnek miller cseréjenek. nem lepődnék meg ha hunter is ott játszana

Black_Adder 2011.08.02. 17:48:13

@milo_hedgie#23: Hunter LB lesz szvsz, ha rosterre kerül, de lehet h inkább WILL, DJ mögött mint SAM, Miller mögött...

Black_Adder 2011.08.02. 18:32:08

Broncos offensive tackle Ryan Harris likely to re-sign today

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.02. 19:37:10

Nagyon jó lenne, ha már nem is lesz kezdő, de nála jobb kiegészítő embert úgyse tudnánk hozni. Viszont így gondolom valamelyik kompetens ember távozni fog a falból, mert kurva sokan lettünk oda a hat TE-vel együtt. :D

milo_hedgie#23 2011.08.02. 20:13:04

@Filip89: harris jó üzlet lehet,gondolom ő is nagyon olcsón jönne

xrace 2011.08.02. 23:04:48

DT Aubrayo Franklin egy évre Saints lett. -1 DT

Black_Adder 2011.08.02. 23:28:52

Zach Miller -> Seahawks. Yeah!
Legszebb öröm a káröröm, nincs benne irigység :P

xrace 2011.08.03. 00:52:15

OT Ryan Harris egy évre a fradihoz írt alá.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.03. 04:29:45

The Denver Broncos have released defensive tackle Colby Whitlock.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.03. 08:46:09

Ty Warren elfogadta a két éves szerződésajánlatunkat. Szerintem ő volt a max, akit még megszerezhettünk, meg őt néztük ki már régóta, szóval nem rossz húzás ez. Igazi leader lesz a DL-ben, és szvsz Bunkley mellett a másik kezdő.

milo_hedgie#23 2011.08.03. 13:15:00

@Filip89: a warren-bunkley DT páros ígéretes lehet szerintem,két rutinos harcos. kicsit tartok tőle hogy warren már nem a régi és kiégett,de sztem még min az első évében jó lehet

Coach Sacco 2011.08.03. 19:19:32

Várható még valamilyen új igazolás?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.03. 19:49:49

the team will wear its orange jerseys Week 1 on MNF vs. Oak and Week 8 at home vs. Det.

Yeeeah! :)
Narancsban leszünk az első heti MNF-on a buzik ellen.

foppa21 2011.08.03. 20:15:08

@Filip89: nem úgy volt hogy az orange lesz a rendes hazai mezünk minden meccsen?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.03. 21:07:51

@Coach Sacco: A legfőbb hiányposztokat (DT, DE, RB, TE) szerintem befoltoztuk, legfeljebb kisebb neveket várok még, például egy OL-tartalékot, ha Harris-t is szerettük volna marasztalni.

@foppa21: 2012-től lesz a narancssárga hazai mez.

Black_Adder 2011.08.03. 21:17:03

Orange Monday :D

DT még mindig jöhetne. McBeant nem akarom pályán látni max ellenünk :P, ja és persze TEből még legalább 6-7 kéne a biztonság kedvéért :D

Ja és CB. Tavaly Goodmanra sosem számíthattunk, nem volt két egymás követő meccs amin kezdeni tudott volna. Coxot lehet h lesittelik, és amúgy se volt annyira stabil, ahogy a többiek se. Fiatalok fejlődnek még, jók lesznek, stb, de nem ártana Bailey mellé egy stabil CB2, mert akkor egyszerűen nem dobálnak Champ felé, viszont széjjel szopatnak a másik oldalon.

Most az egész roseter leginstabilabb, legkockázatosabb pozíciójának a CB2t látom...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.04. 09:01:11

Tebow-t kritizálta valami ESPN-es szakimajom, de ez a válasz szerintem nagyobb, mint bármi oltás, és még LeBron is megvédte. :D

blogs.denverpost.com/broncos/2011/08/03/tim-tebow-vs-merril-hodge/8666/

Tomi_Tanguay 2011.08.04. 14:12:35

@Filip89: tebow már csak ilyen:D gondolom ő a pályán se káromkodik, hanem a miatyánkat szavalja az ellenfeleknek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.05. 02:35:33

The Broncos on Thursday waived cornerback Chevis Jackson.

xrace 2011.08.05. 12:05:22

Erre csak egy hamar klasszikussá vált idézet parafrázisa jut eszembe:
Ki a fasz az a Merril Hoge? :P

milo_hedgie#23 2011.08.05. 17:41:34

@xrace: azt hittem csak én nem ismerem,de akkor tényleg noname:D

Black_Adder 2011.08.05. 17:56:50

emléxem amikor jött. Valahol még meg is jegyeztem, h milyen sokat lendíthet a játékunkon valaki, aki korábban a Jags és a Pats secondarybe se fért be.
Az STben talán játszott valamennyit.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.05. 18:18:59

Viszont a CB-poszton tényleg kirívóan gyengén állunk: maradt Champ, a kérdőjeles Goodman és Cox, két feltörekvő fiatal Thompson és Vaughn, a szerencsétlen Nate Jones, meg két UDFA.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.05. 18:21:09

Tebow arról beszélt Paige-nek, hogy kevés esélye van kezdő QB-nek lenni:

www.denverpost.com/paige/ci_18621060

milo_hedgie#23 2011.08.05. 20:45:57

@Filip89: nem hangzik valami biztatóan:/


süti beállítások módosítása