Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Dolphins: Beharangozó

2011.10.23. 11:02 - Black_Adder

Egy új korszak kezdete - Ez az első mondat, gondolat, ami eszembe jut a mai meccs kapcsán. A Denver Broncos alighanem sorozatban hatodszorra is lemarad a PO-ról, 1-4-gyel állnak, mégis óriási várakozás övezi következő meccsünket, és a szezon hátra levő részét. A Chargers ellen ugyanis megtörtént az, amire már régóta vártunk, azok után, hogy tavaly már három ígéretes kezdése volt, újra eljött a Tebow-time. Bye weekről érkezve első áldozata a szebb időket is látott Miami Dolphins lehet.





















A Delfinek múltja 1965-ig vezethető vissza, amikor is az Atlanta Falcons az NFL-t választotta az AFL helyett, az amerikai liga így Atlanta helyett Miaminak adott lehetőséget, hogy helyet adjon egy franchise-nak, s onnantól kezdve 20 éven keresztül rettegtek a csapatok a Miami Orange Bowlba látogatni.

Nem indult annyira sikeresen a történet, mint ami kikerekedett belőle, az első 4 évükben feleannyi győzelmet se hoztak össze, mint amennyi vereséget, 15-39-2-es mérleggel. Aztán jött a magyar származású Don Shula. Shula az NFL történelmének legsikeresebb edzője, a Miami Dolphins vele élte a fénykorát. A '70-es évekre tehető, 10 év alatt 7× jutottak be a rájátszásba, köztük 5× megnyerték a divíziót, 3× a konferenciát, 2× pedig a Super Bowlt is. 1970-ben rögtön első évében bejuttatta a csapatát a PO-ba, 10-4-es mérleggel, a rájátszásban azonban hamar búcsúztak. Egy évvel később már a divízió győzelem is összejött, 10-3-1-es mérlegükkel maguk mögé utasították a favorit Baltimore Coltsot. A rájátszásban szoros meccsen túljutottak a Chiefsen, majd 21-0-ra kiütötték a Coltsot, de a végső győzelem akkor még nem jött össze a Cowboys ellen. Bob Griese nem tudott versenyre kelni Staubach-al, és a védelem sem tudta megállítani a futást. Mindössze 3 pontot szereztek, 24-3-ra kikaptak. Viszont minden adott volt, hogy a következő évben még egyet előre lépjenek. Ez olyannyira sikerült Shuláéknak, hogy az alapszakaszt 100%-os mérleggel teljesítették, a Coltsot ráadásul oda-vissza shotoutolták. A rájátszásban aztán már jóval nagyobbat kellett küzdeni a győzelmekért, de végül a Brownst 20-14-gyel, és a Steelerst 21-17-el küldték haza, készülhettek a második Super Bowljukra. Az ellenfél ezúttal a Washington Redskins volt. A Dolphins elsősorban a védelemnek (3 INT) és Larry Csonkának (112 yard) köszönhetően 14-7-re győzedelmeskedett. A hibátlan szezon azóta se jött össze senkinek, a győztes csapat tagjai máig összejárnak pezsgőzésre, ha az utolsó csapat is elveszti veretlenségét. 2007-ben egészen a Super Bowlig kellett rá várniuk, de utána szerencsére a Giants-cel együtt ünnepelhettek.

Nem laktak jól a győzelem után se, és ha a Raiderstől és a Coltstól ki is kaptak, így is divízió győztesek lettek, majd a rájátszásban a Browns után visszavágtak a Raidersnek, s zsinórban harmadszor, egy elbukott és egy megnyert SB után újra ott voltak. A Vikings ellen pedig Tarkenton 3-ból egyik vereségét szenvedte ellenük. A Super Bowl legértékesebb játékosa Csonka volt, 145 futott yarddal és 2 TD-vel. Griesenek mindössze 7 próbálkozása volt, melyből mondjuk 6 sikerült 73 yardra. A védelem újra helyt állt, s csak a 4. negyedben engedték feliratkozni Tarkentonékat az eredmény táblára. 24-7 lett a vége. '74-ben még megnyerték a divíziót, a PO-ban viszont a Raiders legyőzte őket, majd 3 évig kimaradtak a rájátszás küzdelmeiből.

Az évtized végére kerültek vissza a megilletett helyükre, '78-ban '79-ben újra bejutottak a playoffs-ba, '79-ben ráadásul divízió győztesként, majd '81-től a '70-es évekhez hasonló sorozatot produkáltak, '81-től '85-ig minden évben bejutottak a rájátszásba, '82-t leszámítva divízió győztesként, két alkalommal a konferenciát is megnyerték. Csonka ugyan '79-ben visszavonult, Griese '80-ban, de ez sem vetette vissza a csapatot. '82-ben újra a Super Bowlon voltak, ám ekkor a Redskinsnek sikerült a visszavágás. Riggins és Theismann szétszedte őket, míg náluk Woodley az első negyed után, gyakorlatilag semmit se tudott hozzá tenni a játékhoz. 27-17-re kikaptak. Egyértelmű volt viszont, hogy mi a hiányzó láncszem, szerencséjükre 1983 hozta minden idők legerősebb QB classját a drafton. Elway és Jim Kelly, de végül 5. QB-ként az első körben Dan Marino személyében hosszú időre megoldották ezt a problémát. Marino már első éveiben csapata vezérévé vált, NFL rekordokat döntött, s '84-ben Super Bowlba jutott a Dolphinsszal. A 49-ers ellen aztán két legendás irányító összecsapásából Joe Montana jött ki győztesen. Mindkét QB átlépte ugyan a 300 yardot, de míg Montana 3 TD mellett egyszer se adta el a labdát, addig Marinonál 1 TD mellé két labdavesztés is becsúszott.

1986-ban a csapat átköltözött az Orange Bowlból a Sun Life Stadiumba, de a sikereket a régi staionban hagyták. Hiába volt egy olyan meghatározó játékosuk, mint Marino, hiába voltak Shulával majdnem mindig rájátszás-résztvevők, nem kerültek újra a siker közelébe. Don Shula '95-ben befejezte edzői pályafutását. 36 éve alatt mindössze két szezont zárt negatív mérleggel, 347 győzelme pedig alighanem még sokáig NFL rekord marad.

A csapat nem esett vissza rögtön Shula távozása után, az ezredforduló környékén is meghatározó egyesület voltak, még Marino visszavonulása se jelentette azonnal a visszaesést, azonban 2001 után hosszabb időre eltűntek a playoff palettájáról. Egészen addig süllyedtek, hogy 2007 után az 1/1-es draft pozíció lett az övék. Tony Sparano aztán az egyetemi playbookhoz előszedte a wildcatet. A meglepetés ereje egy évig hatott, aminek egy divízió győzelmet köszönhetnek. Azonban a rendszert idővel kiismerték s idén ugyanott tartanak, mint 2007-ben. 0-6-tal állnak, kilátástalan játékkal. Legnagyobb hiányosságuk talán az irányító poszt, nem véletlen akarták megszerezni Ortont a szezon előtt. Jelenlegi keretükből Brandon Marshallt kell mindenképp kiemelni. Aligha kell valakinek is bemutatni itt a DSB-on a 'Beast'-et és hogy mire képes. Kár hogy már nem minket erősít, de személy szerint emiatt nem őt hibáztatom, mind tudjuk mi ki állt a távozása hátterében...
















Ha már az elzavart nagyon jó szélső elkapókról van szó, Brandon Lloyd egy hatodik kört ért meg az FO-nak. Amerikában ezek után már azzal példálóznak, hogy Tebownak zsebkéssel kell kiállnia egy pisztoly párbajra. Nos, én Decker-t, Royal-t és Willis-t nem nevezném zsebkésnek, Bay-Bay meg ha játszik majd valaha, csak javítja a helyzetet, de tény, hogy a többi fiatal irányító szerencsésebb helyzetben van nála. Newtonnak Smith, Daltonnak AJ Green, Staffordnak Megatron, Bradfordnak Lloyd, Tebownak pedig már nincs Lloyd. Megy a találgatás, hogy megakarják-e buktatni, Luckra hajtunk-e, ki tudja. Egy biztos, Llyod nagyon áron alul ment el. Erről szól manapság Broncos fannak lenni...

Ettől függetlenül, ahogy múlthéten is írtam, a Miami ellen minden adott egy győztes bemutatkozáshoz. És akár megakarják Tebow-t buktatni, akár nem, ha Lloyd nélkül jól szerepel Denverben, mennybe megy. Sorsa a saját kezében van, és ha a sorsa a saját kezében van, akkor nekünk nincs más dolgunk mint hátradőlni és nézni a meccset vasárnap este, 19 órától. Hajrá Broncos!

A sérültek:

DENVER BRONCOS                                                                                                     
Név Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Julius Thomas Ankle Limited Limited Limited Questionable
Brian Dawkins Neck  Limited Full Full Probable
Eddie Royal Groin  Full Full Full Probable
Demaryius Thomas Finger  Full Full Full Probable
Willis McGahee Back  Full Limited Full Probable
MIAMI DOLPHINS
Név Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Reggie Bush  Groin DNP Full Full Probable
Brandon Marshall Quadriceps DNP Full Full Probable
Reshad Jones Knee DNP DNP DNP Out
Cameron Wake Hamstring -- -- Limited Probable
Chris Clemons Hamstring Limited Limited Limited Questionable
Vontae Davis Hamstring -- Limited Limited Questionable
Daniel Thomas Hamstring Limited Limited Limited Probable
Nolan Carroll Hamstring Limited Limited Limited Questionable
Will Yeatman Shoulder Limited Limited Limited Questionable

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr513322426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.10.23. 19:12:16

egy 1st se jött össze az első driveban

xrace 2011.10.23. 19:12:57

Colqiutt embereset puntolt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 19:15:32

Hát, azért az hamar látszik, hogy miért a bottom5-ban van ez a két csapat. :D

foppa21 2011.10.23. 19:19:33

tebow honnan futott ki banyek:-D

xrace 2011.10.23. 19:26:52

Tata nagyot repült! :)

foppa21 2011.10.23. 19:29:08

nah ez szép védekezés volt nagyon, jöhetünk a fél pályáról most kellenek az első pontok!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 19:32:48

Prater kihagyta 49-ről, mintha nem a régi lenne, hogy távolról nem hibáz. :(

foppa21 2011.10.23. 19:33:10

kár volt a támadás végéért mert jól kezdtük és ki is maradt a FG

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 19:34:15

Kicsit idegesítő, hogy szinte minden complete pass-t Wilhite embere kapott eddig.

foppa21 2011.10.23. 19:44:14

ők viszont beverték a FGt úgyhogy vezetnek 3-0ra

Tomi_Tanguay 2011.10.23. 19:45:03

nem az év meccse eddig:D miért nem adunk direkt 20 pont előnyt, hogy tebow elkezdjen játszani?:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 19:50:20

Prater ezt is elküldte a redvás faszba.

foppa21 2011.10.23. 19:52:29

43ról is kihagyta prater:-( pedig addig szépen haladtunk

milo_hedgie#23 2011.10.23. 19:55:06

praterrel mi a szar van? az ilyeneket szokta a legbiztosabban berúgni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 19:59:22

Kéne már nagyon pont, de most a 10-esről fogunk jönni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 20:01:05

@milo_hedgie#23: 50 felett szokott igazán jó lenni. :P Amúgy kb több hibája volt ezen a meccsen, mint tavaly egész évben - nem tudom mennyi volt pontosan, de szerintem 5 alatt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 20:02:48

Brutális roughing the passer, most nagyon jól jött.

foppa21 2011.10.23. 20:05:08

fumble a saját térfelünkön fasza:-(

xrace 2011.10.23. 20:05:20

Burleszk, amit ma a csapat művel.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 20:07:54

Még egy FG-vel 0-6. Maradt két és fél percünk a szünetig.

Tomi_Tanguay 2011.10.23. 20:08:38

jó szarok vagyunk, tebow így meg úgy én enneél többet vártam mára

foppa21 2011.10.23. 20:12:26

talán még az utolsó driveból tudunk kezdeni valamit...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 20:16:04

Tebow 2&20-ra milyen 1st-öt futott meg. :D

foppa21 2011.10.23. 20:19:16

hát ez nem tudom mi akart lenni...jól elcsesztük ezt a támadást is sajnos

Tomi_Tanguay 2011.10.23. 20:19:56

bírnám szünetben hoznák vissza ortont:D

foppa21 2011.10.23. 20:23:26

hát 0-6 a félidő, nagy változás kéne a szünet alatt!

milo_hedgie#23 2011.10.23. 20:49:17

a szünet se hozott semmi jól látható változást:(

foppa21 2011.10.23. 20:50:27

valahogy nem találjuk az offense játékot. sok a büntetés, szerintem hülyén is hívjuk a playeket, tebow direkt futásaira pedig jól védekeznek, csak akkor tud igazán haladni, amikor spontán fut váratlanul. nem lesz ez így jó

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 20:53:05

Addig ne temessünk semmit, amíg akár egy véletlen TD-vel is fordíthatnánk. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 20:54:22

Siralmas meccs, mindkét csapat 0/7-es 3rd down mutatóval, illetve ők már 0/8-cal. Ha ki lehetne esni az NFL-ből, ez a két csapat komoly pályázó lenne rá.

milo_hedgie#23 2011.10.23. 20:58:31

erősen gondolkozom rajta,hogy mi a fasznak nézem

milo_hedgie#23 2011.10.23. 20:59:47

@Filip89: látom nem vagyok egyedül:D

foppa21 2011.10.23. 21:08:59

fasza már a red zoneban járnak..

foppa21 2011.10.23. 21:12:42

megcsinálták a TD-t a negyedik negyed elején

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:13:20

Fasano TD, de a két pontost kihagyták, 0-12.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:16:08

11 negyed óta az első TD-t csinálta meg a Dolphins, antiLOL.

milo_hedgie#23 2011.10.23. 21:17:00

ennyit az egy TD hátrányból bármi lehetről:) szerintem 12 pontot akkor se hoznánk,ha a jövő hétig tartana a meccs

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:25:51

Megint FG-távban vannak, ha ebből pontot kapunk, akkor kb eldőlt a meccs.

milo_hedgie#23 2011.10.23. 21:29:41

óriási égés ez a meccs,hogy vártuk hogy az év legfontosabb meccse lesz erre ez...a csapatok a BW után jók szoktak lenni általában,úgy látszik foxnál nem így működik,pont most állunk elő az év leggyengébb teljesítményével szerintem

foppa21 2011.10.23. 21:41:32

támadhatunk még egyet öt perccel a vége előtt

foppa21 2011.10.23. 21:42:42

végre egy big play

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:43:40

Most jön meg a tűz a csapatba, amikor már eldőlt a meccs. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:45:27

Bay-Bay TD, Tebow nagyot menekült a passz előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:47:46

Visszanézik, de szerintem egyértelműen megvolt.

xrace 2011.10.23. 21:48:53

Megadták, jöhet az onside kick.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 21:52:53

Megvan a labda az onside kick-ből, mehetünk tovább, 6+2 kéne a végén.

foppa21 2011.10.23. 21:56:36

megint nagy hátránynál jön elő tebow igazi énje

foppa21 2011.10.23. 22:06:02

nem hiszem el döntetlen, megint honnan jöttünk vissza:-D

xrace 2011.10.23. 22:07:03

Ezt nem hiszem el... :D

Tomi_Tanguay 2011.10.23. 22:08:09

mondtam hogy csak előnyt kell adni nekik és tebow be fog indulni:D van egy kisugárzása az embernek

foppa21 2011.10.23. 22:16:22

megfogtuk őket elsőre, majdnem a fél pályáról jöhetünk. be kell most fejezni!!!

foppa21 2011.10.23. 22:18:34

egyből puntoltunk...

foppa21 2011.10.23. 22:22:06

fumble az ellenfél 35ös vonalánál!!!

xrace 2011.10.23. 22:22:43

Véget kell most vetni ennek a meccsnek.

foppa21 2011.10.23. 22:24:56

52 yardos FG kétlem hogy sikerülni fog

xrace 2011.10.23. 22:26:09

Prater bevágta. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 22:26:13

Prater bebaszta 52-ről! Mekkora győzelem volt!

foppa21 2011.10.23. 22:27:22

18-15re nyertünk! három és fél negyeden át nagyon szarok voltunk, aztán előjött a tebow faktor:-D

xrace 2011.10.23. 22:27:32

Ezzel a győzelemmel remélem kiszálltunk Race for Luck nevű baromságból.

Tomi_Tanguay 2011.10.23. 22:31:06

te jó ég hogy nyertünk:D őrültek voltunk a végén, pedig valami bűnrossz meccs volt előtte:)

Coach Sacco 2011.10.23. 23:23:27

Nem értem miért kellett az utolsó öt percig várni erre a játékra, ha ilyet is tudunk. Tényleg megint csoda volt a végén és most összejött a győzelem. :)

milo_hedgie#23 2011.10.24. 09:53:54

@xrace: fasza...az legalább 1-2 hónap kihagyás. kell hozni RBt,mert a moreno-ball páros nem megoldás semmire

foppa21 2011.10.24. 15:52:20

tényleg szerencsétlenség:-(
moreno nem az igazi idén, tebow is nagyon kiszámítható lenne ha nincs egy igazi futó mögötte

milo_hedgie#23 2011.10.24. 16:20:10

nem tudom a PSben van most használható futó?
egyébként úgy olvasom hogy dumervil és ayers is összeszedtek sérülést

Tomi_Tanguay 2011.10.24. 17:00:21

játszunk két QBval. orton passzol néha, tebow fut azt csá. ilyet nem lehet?:D

milo_hedgie#23 2011.10.24. 19:14:39

@Tomi_Tanguay: :D nem hinném,hogy ezt fogják választani:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.24. 19:24:12

Lehet, hogy nem lenne hülyeség, de a konzervatív Fox nem fogja bevállalni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.24. 19:33:37

After the Broncos' 18-15, come-from-behind win over the Dolphins in overtime, rate QB Tim Tebow's performance in his first start this season.
Total Votes = 12212
He was better than expected. Tebow brought the Broncos back -- again. And won!
2193 Votes, or 17.95 %
John Fox should let him loose. Knock it off with the conservative game plans.
7726 Votes, or 63.26 %
No great shakes from No. 15. He's a live wire, but he just cannot pass downfield.
1826 Votes, or 14.95 %
Just plain horrible QB'ing. Put Kyle Orton back in. Orton! Orton! Orton!
467 Votes, or 3.824 %

Fire Fox! :P

Black_Adder 2011.10.24. 20:18:58

@Filip89: most tényleg azt akarjátok, h Tebow HB legyen? :P

Black_Adder 2011.10.25. 09:52:05

és Tebow gametieing driveja a drive of the week:
www.nfl.com/videos/nfl-drive-of- … ent_stream

milo_hedgie#23 2011.10.25. 16:29:45

@Black_Adder: kár hogy murray pont most ment 250yardot,így miller nem fog nyerni de végre észrevették

Tomi_Tanguay 2011.10.25. 17:11:54

tebow minden héten megnyerhetné ezt a never say nevert:D

milo_hedgie#23 2011.10.25. 19:05:12

@Tomi_Tanguay: nagy előnyt jelent,ha mindig csak az utolsó 5 percben kezd el játszani:)

milo_hedgie#23 2011.10.25. 19:13:15

állítólag mcgahee törése nem olyan súlyos,és csak pár hetet kell kihagynia. talán már két hét múlva játszhat!

Tomi_Tanguay 2011.10.26. 12:41:38

tebow minden szavazásban esélyes.
félek tőle hogy a legjobb denveri sportolónak is őt válasszátok és idén se tulo nyerhet:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 17:42:05

Szakad a hó Dove Valley-ben, fedett csarnokban edz ma a csapat.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 17:42:53

twitpic.com/763d3t

:)

A holnapi Rapids PO-meccsre is jól jönne egy kis hó.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 19:20:12

@xrace: A szöveg elég jó, de nagyon gagyi az előadásmód, olyan mintha egy paródiának szánták volna, ezért nem igazán tetszik.

milo_hedgie#23 2011.10.26. 19:21:26

@Filip89: én is arra gondoltam,hogy a vasárnapi meccsre havazhatna

xrace 2011.10.26. 19:29:54

@Filip89: Legnagyobb baj ezzel, hogy meghallgattam és tuti, hogy pár napig nem megy ki a fejemből ez a bugyuta dallam. :D


süti beállítások módosítása