Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

2011.10.25. 13:45 - Filip89

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az MLS alapszakaszának utolsó, 34. fordulóját, amelyben a Colorado Rapids házon kívül 2-1-es győzelmet aratott az elsőéves Vancouver Whitecaps csapata ellen. A siker azért volt kulcsfontosságú, mert ezzel a három ponttal a címvédő egyesület bebiztosította a hazai pályát a rövidesen kezdődő playoff első körében.



















Három nappal a mexikói CCL-mérkőzést követően (ahol a csapat vereséget szenvedett, és nem jutott tovább a csoportkörből), máris egy újabb országban, Kanadában kellett pályára lépniük a Rapids labdarúgóinak. A gárda egyik fele tehát egyenesen Comarca Lagunera-ból, a többiek Colorado-ból érkeztek a Vancouver meseszép otthonába. Szokás szerint hiányzott a szezonban már biztosan harcképtelen Conor Casey és Anthony Wallace, emellett a legutóbb agyrázkódást szenvedő kapitány Pablo Mastroeni-ra sem számíthattunk, míg Drew Moor az eltiltás veszélye miatt hagyta ki az összecsapást. A fentiek fényében kissé foghíjas felállásban futottunk ki a BC Place gyepére: Pickens - Kimura, Wynne, Marshall, Comminges - Mullan, Larentowicz, Nane, Smith - Nyassi, Cummings.

A tabellán jelentős különbség volt a két együttes között, hiszen a címvédő már biztos Wild Card csapatként, az újonc pedig a rájátszástól messze lemaradva, a konferencia sereghajtójaként várta az egymás elleni szombati találkozót. Ennek ellenére a több sebből vérző mieink nem számíthattak könnyű diadalmenetre az utóbbi hetekben kifejezetten jó formát elkapó 'Caps ellen, a 21 ezres, telt házas vancouveri nézősereg előtt. Annál is inkább, mert a házigazdák jókora lendülettel kezdték az összecsapást, ami kétségkívül meglepte a denveri védelmet, és kicsit bizonytalanul játszottunk hátul az első percekben. Két és fél minutum után Wynne óvatlan labdavesztését követően máris komoly védeni valója akadt Pickens-nek, majd kisvártatva a gólgyáros Camilo alapvonalról visszatett labdájánál is résen kellett lennie a kapusnak. Nehezen vettük fel a játék ritmusát, nem számítottunk ennyire magas iramú kezdésre, és például egy alkalommal Larentowicz csak szabálytalan eszközökkel tudta megfékezni az előrenyomulást, amiért korán sárga lappal jutalmazták. Szerencsére átvészeltük az első meglepetés okozta sokkot kapott gól nélkül, és a félidő fele magasságában már egyre többször vezettünk ígéretes támadásokat. Az első komolyabb lehetőségre 23 percet kellett várni, ekkor Nyassi blokkolt az ellenfél büntetőterülete előtt egy felszabadító kísérletet, és egyenesen a kapusra vezethette rá a labdát, bal lábas erős lövését azonban Cannon hárította. Ezt követően jó darabig a mezőnyben zajlott a küzdelem, a mieink felvették a harcot a 'Caps fiaival, innentől már kiegyenlített csatát láthattunk, ám számottevő gólhelyzetek nélkül. Végül a félidő hosszabbításának pillanataiban a kanadai csapat egy nagyon szépen megrajzolt támadást vezetett, melynek végén a balról érkező beadást az ex-coloradói Harvey tüzelte a kapu fölé. Nem esett gól az első 45 perc alatt, s a látottak alapján a 0-0-s részeredmény a mieink számára lehetett kedvezőbb.

A második játékrész kifejezetten balszerencsésen indult részünkről, pár perc után Rochat végzett el szabadrúgást kintről, bal lábas bejátszása a kapu előtt mindenki feje felett elszállt, anélkül hogy bárki is hozzáért volna, Pickens kapus pedig nemes egyszerűséggel beengedte a labdát a hosszú sarokba. A denveri portás alaposan elmérte a próbálkozást, bizonyára azt hitte, hogy a hosszú oldalon a kapu mellé fog menni, ehelyett pont befért még a kapufa mellé. Érdekes találattal szerzett vezetést a Vancouver, de nem sokat teketóriáztak a mieink, azonnal rákapcsoltunk, és Nyassi agresszivitása révén akár rögtön egyenlíthettünk volna, de a hazai védők többször is nagy helyzetben mentettek a gambiai támadó elől. Aztán az 59. percben megérkezett a remélt válasz, közvetlenül a hazai büntetőterület elől végezhettünk el szabadrúgást, Nyassi lekészítette, Smith megállította, Jeff Larentowicz pedig laposan, iszonyatos erővel a hálóba bombázta a játékszert. Hasonlóan a 'Caps találatához, ezt a gólt is jókora kapushiba előzte meg, a közeli lövés ugyanis egyenesen a leguggoló Cannon kapus lábai és kezei között, dupla kötényben kötött ki a hálóban. Fél óra volt még hátra a mérkőzésből, amikor a bajnokcsapat kiegyenlített, és kezdtük egyre inkább fokozni az iramot, hiszen a Rapids a három pont megszerzéséért igyekezett, ami nélkülözhetetlen volt számunkra a hazai rájátszás-meccs bebiztosításáért. A folytatásban mintegy nyolc minutum leforgása alatt kihasználtuk mind a három cserélési lehetőségünket: először is a bal szélen Smith-t Thompson váltotta, a csatársorban Cummings helyére Kandji állt be, végül felküldtük a támadó Folan-t, aki a védekező középpályás Nane-t volt hivatott helyettesíteni. Három vérbeli gólgyárossal, köztük két friss erővel rohamoztuk a Vancouver kapuját a győztes gól megszerzéséért, és több kihagyott helyzet után az utolsó tíz percen belül járva siker koronázta az erőfeszítéseinket, amelyet éppen a három cserejátékosnak köszönhettünk. Egy hosszú denveri támadás során Folan-t leszerelték a 16-oson belül, de a felszabadító kísérlet Kandji lábáról lepattant, éppen az ott helyezkedő Wells Thompson elé, aki jobbról kemény lövésre szánta el magát, az egyik védőn megpattanó kísérlet pedig furcsán felpörögve a hosszú sarokban kötött ki egy védhetetlen gól formájában. A befejező percekben a keményen küzdő hazaiak még becsülettel igyekeztek az egyenlítésért, de nem alakult ki előttük igazi lehetőség, szépen lehoztuk a meccset, és a 2-1-es győzelemmel teljesítettük a célunkat, megszereztük a kiemelt Wild Card-pozíciót a rájátszásra.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A csapat legeredményesebb játékosa az idei alapszakaszban Jeff Larentowicz lett, így őt jutalmazták meg a házi Aranycipő díjjal. A munkás középpályás a szombati találkozón megszerzett hetedik találatával leszakította magáról a sérülés miatt ideje korán kieső Conor Casey-t, és a tartalékcsatár Caleb Folan-t. A 2008-as és 2009-es nyertes Casey 11 mérkőzés után achilles-szakadás miatt kénytelen volt befejezni idénre a játékot, míg a tavaly diadalmaskodó Cummings sérülések és válogatott kötelezettségek miatt mindössze 18 találkozón léphetett pályára ebben az évadban. A klub történetében mindössze negyedik alkalommal fordult elő, hogy egy középpályás söpörte be az elismerést, Larentowicz idei sikere előtt utoljára Beckerman győzött a 2006-os szezonban, aki ugyancsak hét góllal végzett akkor az élen.

Az MLS 2011-es alapszakaszának végeredménye:


Nyugati Főcsoport (W-L-T):

1. Los Angeles Galaxy 19-5-10, 67 pont
2. Seattle Sounders 18-7-9, 63 pont
3. Real Salt Lake 15-11-8, 53 pont

4. FC Dallas 15-12-7, 52 pont
5. Colorado Rapids 12-9-13, 49 pont
6. Portland Timbers 11-14-9, 42 pont
7. San Jose Earthquakes 8-12-14, 38 pont
8. Chivas USA 8-14-12, 36 pont
9. Vancouver Whitecaps 6-18-10, 28 pont


Keleti Főcsoport (W-L-T):

1. Sporting Kansas City 13-9-12, 51 pont
2. Houston Dynamo 12-9-13, 49 pont
3. Philadelphia Union 11-8-15, 48 pont

4. Columbus Crew 13-13-8, 47 pont
5. New York Red Bulls 10-8-16, 46 pont
6. Chicago Fire 9-9-16, 43 pont
7. D.C. United 9-13-12, 39 pont
8. Toronto FC 6-13-15, 33 pont
9. New England Revolution 5-16-13, 28 pont


Mindkét konferenciából az első három-három helyen végző csapat kvalifikálta magát egyenes ágon a rájátszásba, őket követően a négy legjobb mérleggel rendelkező csapat csatlakozott hozzájuk, akik egymás ellen egy 'Wild Card' körben vívhatnak mindent eldöntő meccseket a legjobb nyolc közé kerülésért.

A Rapids ellenfele a 'play-in' mérkőzésen a tavalyi főcsoport-elődöntőben kiejtett Columbus Crew gárdája lesz, az összecsapás magyar idő szerint péntekre virradóra, hajnali 04:00-től kerülhet megrendezésre a Dick's Sporting Goods Park-ban.

Ahogy korábban megszokhattátok, a Denver Sports Blog ismét széleskörű követést fog nyújtani az érdeklődők számára az MLS Playoff-ról. Szurkoljunk újra együtt a tavalyi bajnokcsapatért, akik idén a címvédésért szállnak harcba!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr873328602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.10.25. 16:28:40

nem sok meccset láttam a szezonban,de a rájátszás alatt igyekszem én is nézni őket és csatlakozni a szurkolótáborhoz:)

foppa21 2011.10.25. 17:37:12

jó lett megint az összefoglaló. larentowicz megérdemelte szerintem egész évben a csapat legjobbja volt. ő is év sportolója jelölt lesz:-)

foppa21 2011.10.25. 17:41:52

@milo_hedgie#23: tegyen így mindenki! idén még nagyobb buzdítás kell a csapatnak:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.25. 20:34:42

Holnapra már havazás várható Colorado-ban, fokozottan fognak figyelni a karbantartók a centerpálya takarítására.
Azért nem bánnám, ha valami extrém idő lenne csütörtök este, de még lehetne játszani, nem sok sanszuk lenne az ohio-i földműves parasztoknak a nagy hegyi télben. :P

foppa21 2011.10.25. 21:37:43

@Filip89: hógolyó csatában biztos megvernénk őket:-D

foppa21 2011.10.26. 08:55:03

pablo tegnap először futott az agyrázkódása óta de nem fog játszani a crew ellen. azt írják, hogy smith lehet a helyén középen és thompson bal szélső lesz. reménykednek benne, hogy továbbjutás esetén vasárnap a következő körben már játszhatna. akkor talán nem kell kihagynia az egész rájátszást csak tovább kell menni:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 13:25:58

“It sucks,” Casey told ColoradoRapids.com about watching the playoffs “This is the part of the year where you want to be around the most. It’s great that we’ve achieved and gotten in the playoff, and we have as good a chance as anybody right now. But if you’re sitting watching, you’d much rather be out there playing.”

milo_hedgie#23 2011.10.26. 15:53:22

nem lenne rossz ha mastroeninak csak ezt a meccset kell kihagynia,viszont akkor már miatta tovább kell menni:)

foppa21 2011.10.26. 19:45:29

itt szavazhatunk az év góljára de nincs rapids jelölt. pedig mullan vagy smith bomba gólja befért volna
www.mlssoccer.com/gotw/goty2011

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 20:11:04

Ez még csak a 64-es lista első fele, ahol a heti győztesek vannak, ott persze hogy nincs senki, mert egyszer se választották meg a mieinket.

foppa21 2011.10.26. 20:37:24

@Filip89: jah tényleg azt a sort nem olvastam el:-D

foppa21 2011.10.26. 21:10:28

ma hajnali 3tól dallas-new york wild card meccs! kinek szurkoljunk?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 21:23:59

@foppa21: Ha a Dallas nyer, akkor a LA lehet az ellenfelünk, ha a NYRB, akkor pedig a KC-vel találkoznánk a következő körben továbbjutás esetén.

foppa21 2011.10.27. 05:16:05

2-0ra nyert a new york dallasban! akkor az biztos hogy a keleti csoportba kerülhetünk ha továbbjutunk és a KC ellen játszunk először


süti beállítások módosítása