Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs Lions: Beharangozó

2011.10.30. 09:53 - Black_Adder

Múlthéten egy varázslatos 5 perc után, Tim Tebow vezetésével a sírból visszahozva, a Denver Broncos hosszabbításban megverte a nyeretlen Miami Dolphins csapatát, s kitört a Tebow láz. Jó lenne, ha ezúttal rögtön az múltheti utolsó 5 perc játékát folytatnánk, mert amit első 55 minutumban nyújtott a csapat és az edzői stáb, az aligha lesz elég mostani ellenfelünk, a Detroit Lions ellen.

















Essen hát pár szó a babakék oroszlánokról, a liga egyik legloserebb franchise-áról. Az NFL egyik legmélyebb múlttal rendelkező csapata 1930 óta erősíti gyengíti a ligát ('33-ig Portsmouth Spartans néven), és azóta se nyertek sok mindent. A hőskorban még nekik is jutott sikerekből, összesen 4 bajnoki címet is nyertek, sorban '35-ben szinte rögtön a költözés után, majd '52-ben, '53-ban és '57-ben. Azóta semmi. Ezek után nem meglepő, hogy a csapat az '50-es években élte fénykorát, főleg hogy '54-ben is döntőt játszottak Bobby Layne irányító vezetése mellett. Sőt, nem csak hogy ez volt a csapat fénykora, de a Lions az '50-es évek egyik legerősebb csapata volt. Azonban az utolsó bajnoki szezonban Layne megsérült, és a Lions úgy döntött elcserélik őt. A legenda szerint az irányító elátkozta a csapatot, hogy 50 éven át ne nyerjenek újabb bajnoki címet. Nos, az átok jobban sikerült mint gondolta volna, a Lions azóta se lett bajnok, sőt egyike a mindössze négy olyan csapatnak, akik még sosem jutottak be a Super Bowlba, és egyedül a Cardinalsnak van hosszabb sorozata bajnoki cím mentes szezonokból.

Sok mindenről nem maradt mit írni a következő 30 évből. Amit mindenképp meg kell említeni, 1974-ben Hálaadáskor a stadionbúcsúztatón az utolsó negyedben 21 pontot szerezve a Denver Broncos 31-27-re győzött ellenük.

Ugrunk még egyet a történetben: 1989, draft, 1. kör, 3 választás, Detroit Lions, Barry Sanders. A mondatot kötőszavak nélkül is érteni kell. Figyelem, Barry Sanders hype következik! Az Oklahoma State University futója egyszerre volt gyors és erős. Súlypontja alacsonyan volt, és hihetetlen jól váltott irányt. Minden idők legjobb elusive RB-je. Utolsó egyetemi évét 12 meccsen 2850! futott yarddal zárta. Ez 237,5 yard meccsenként. Elképzelni is nehéz. Abban az évben 1 futása átlagban 7,6 yardot hozott. Profi pályafutását is nagyszerűen kezdte. Első futása 18 yardosra sikerült, majd a negyedik próbálkozása már TD volt. Újonc évében 1470 yardot futott 5,3-mas átlaggal, ezzel második legtöbb futott yardja volt a ligában. Akár meg is nyerhette volna a statisztikát, de sem ez nem érdekelte, sem az, hogy meglegyen az 1500, úgy döntött hogy mivel csapata vezet, nem megy vissza a pályára. Ismerünk játékosokat, akik szinte csak a statisztikának élnek, Sanderst pont ez emeli föléjük. Természetesen ő lett az ORoY, és rögtön Pro Bowler is lett. A Lions rengeteg lépett előre Sanders egyéni teljesítményének köszönhetően, de a winning season még így is elmaradt. Sanders 10 éves pályafutása alatt minden szezonban Pro Bowler lett, sőt minden évben All-Pro volt. '94-ben és '97-ben a legjobb offensive playernek választották, 1997-ben pedig 6,1!-es átlaggal elért 2053 yardjával (és mellé 305 elkapott yardjával) az MVP címet is kiérdemelte. 15 269 futott yarddal zárta a pályafutását futásonkénti 5,0-s átlaggal és 99 futott TD-vel. Visszavonulása két okból is sokkoló lehetett, egyrészt egyetlen árva futott TD hiányzott volna a 100-hoz, és egy szezon alatt addigi teljesítményét figyelembe véve megdönthette volna Walter Payton yardrekordját is, 1500 hiányzott neki. Továbbá 76 darab 100 yard fölötti meccse egyetlen eggyel volt kevesebb, mint az addigi csúcstartó Walter Paytontól. (A csúcsot azóta Emmitt Smith tartja '78-cal). Végül meccsenkénti 99,8 yardos átlaggal zárt, ezt se próbálta feltornászni 100 yard fölé... Emellett első volt a futott yardokban '90-ben, '94-ben, '96-ban és '97-ben, övé Walter Paytonnal holtversenyben a legtöbb szezon legalább 1100 futott yarddal (10×, vagyis minden évében!), holtversenyben Walter Paytonnal a legtöbb szezon 1300 vagy a feletti futott yarddal (9) és a legtöbb szezon minimum 1400 futott yarddal (7), melyek közül 5 zsinórban egymás után történt. 5 egymást követő idényben elért 1500+ yardja szintén NFL-rekord. 1997-ben útban a 2000 yard felé, 14 egymás követő meccsen átlépte a 100 yardot, mondani se kell, hogy NFL rekord, ezalatt a 14 meccsen 6,5 yardot hozott cipelésenként, ami verte OJ Simpson csúcsát is. A 100 yard fölötti meccseiről már esett szó, a 150 yard felettiekben viszont csúcstartó, 25× lépte át az álomhatárt, ami 3-mal több, mint a legendás Jim Brown-é. Hosszú rekord lista. Természetesen Hall of Famer, és mezszáma a 20-as vissza lett vonultatva a csapatnál.

Hiába volt Barry Sanders több mint sikeres, a csapata még sem nyert vele semmit. bár 6× bejutottak a rájátszásba és 2× divízió győztesek voltak, mégsem jöttek komolyabb eredmények. Valószínűleg Barry Sandersnek is ebből lett elege, amikor visszavonult. 10 szenzációs évvel ajándékozta meg a ligát, és a csapatát, de nem kapott cserébe sikereket. A statisztikai számokat ott hagyta, mégis nem emiatt a legfájóbb a visszavonulása, hanem a játéka miatt. Noha, nem egy Bronco volt, sőt a jégkorong kapcsán komoly rivális, detroiti csapat büszkesége, játéka a liga valaha volt egyik leglátványosabbja volt. Mára csak a HA maradt. Mi lett volna, ha kicsit is értelmes csapatba kerül, ahol ki tudtak volna alakítani egy olyan csapatot köré, aminek nem a wild card pozícióért kell küzdenie, hanem a Super Bowlért. Hiába, az a bizonyos átok nagyon erősen fogott.

Arról nem tudni, hogy Barry Sanders is megátkozta volna-e az oroszlánokat, de visszavonulása óta a Playoffs közelébe se került a detroiti csapat. Mélyrepülésük egészen odáig jutott, hogy 2008-ban nyeretlenül zártak. Azóta viszont épül valami. Mondjuk három top 2-es pickből illő is valamit felmutatni. Calvin Johnson, Stafford és Suh sok csapatnak a motorja lehetnének. Megatron a liga egyik legjobb elkapója, fizikális és ügyes, szinte lehetetlen levédekezni. Azonban ha van valaki, aki képes lehet erre, az Champ Bailey. Matthew Stafford a nyeretlen szezon után érkezett és amikor játszik, felülmúlja a várakozásokat. A baj csak az, hogy meg kell említeni, hogy amikor játszik. Általában ugyanis inkább nem játszik valamilyen sérülés miatt. Idén eddig úgy tűnt megússza, de múlthéten utolérte a balszerencséje. Noha ellenünk valószínűleg vállalja a meccset, nem lesz 100%-os. A harmadik top3-as játékos, akire figyelni kell, a Nebraska rettegett DT-je, Ndamukong Suh. Tavaly rookie of the year lett, hihetetlen nyomást gyakorol a zsebre, sokszor úgy se lehet megtartani ha rádupláznak, a mi OL-ünknek is komoly gondjai lesznek vele. És ha az OL bajban lesz, akkor sajnos Tebow is. Ami miatt még külön figyelni kell Suhra, hogy amellett, hogy vitathatatlan a tehetsége, hatalmas dirty player hírében áll. A címet hamar kivívta magának, ez nem lehet véletlen, kicsit féltem Tim-et.























A Lions egyébként cover2-t játszik szinte minden playnél, még nickel vagy dime csomaghoz se nagyon nyúlnak. A 4 DL játékos mindig pass rusht csinál, és általában dominálják a meccset. Az LB sor is erős, a secondary viszont gyenge. A passz védekezés sikere abban rejlik, hogy a Suh vezette DL sor és a 4men rush hatalmas nyomást gyakorol az irányítóra. Szerencsére minden védekezésnek meg van az ellenszere, a cover2 például gyenge a futás ellen. Úgyhogy a legrosszabbkor sérült le McGahee, de itt az esély Moreno előtt, hogy bizonyítson, sok fog rajta múlni. Tebow szerencséjére a Lions ritkán hív blitzet (amiknek olvasásával gondban van), mert bíznak a passrushben, viszont viszonylag kicsi tapasztalata van a cover2 ellen, ahhoz mindenképp, hogy könnyen kihasználhassa annak gyengéit. Viszont ha sikerült megblokkolni a 3tech játékosokat, akkor könnyen megindulhat, és csak a zónázó LBk állítják meg leghamarabb 6-10 yardon...

A cover2 az egyik legegyszerűbb védekezési szisztéma, és ehhez híven a Lions támadásban se variálja túl. A legritkább esetben állnak fel 4 WR-rel vagy 2 RB-vel. Ellenünk ráadásul a legjobb futójuk Best /*nem szóvicc*/ hiányozni fog. Ahhoz, hogy megállítsuk őket, Champtől nagy játékra van szükség, árnyékként kell követni Megatront, a front7nek pedig azt kell csinálnia ami a Lions fegyvere, nyomás alatt kell tartania Staffordot. Nincsenek ugyan olyan domináns DTink mint Suh, és Doom is hiányozhat, de még mindig itt van Von Miller és a Dolphins ellen Dawk blitzei is nagyon hatékonyak voltak, a Lionsnek pedig az egyik gyenge pontja a fal és a pass protection.

A sérültek:

Broncos

  • Willis McGahee - RB - kéztörés - OUT
  • Elvis Dumervil - DE - boka - Questionable
  • Marcus Thomas - DT - térd - Questionable
  • Julius Thomas - TE - boka - Probable
  • Brian Dawkins - S - betegség - Probable

Lions

  • Jahvid Best - RB - agyrázkódés - OUT
  • Rashied Davis - WR - lábfej - Doubtful
  • Nick Fairley - DT - lábfej - Doubtful
  • Vincent Fuller - S - könyök - Doubtful
  • Matthew Stafford - QB - boka - Questionable
  • Sammie Lee Hill - DT - boka - Questionable
  • Chris Houton - CB - hát - Probable
  • Rob Sims - Guard - betegség - Probable
  • Willie Young - DE - vádli - Probable
  • Gosder Cherlius - T - térd - Probable

Összességében erősebb csapat most a Lions, nem véletlen állnak ők 5, míg mi csak 2 győzelemmel. Viszont a mérkőzés mérföldmagasan lesz, kettes losing streakben vannak, és ha elkiabálni, vagy számítani még korai is lenne, reménykedni mindenképp lehet a Tebow magicben. Ellene 2 drivenyi előny, nem előny. Hiába szól sok minden ellenünk, én úgy érzem most akár nyerhetünk is, mondjuk egy 0-13 utáni 14-13 a záró negyedben igazán Tebow-szerű lenne :) Ne feledjétek, a meccs téli időszámítás szerint vasárnap este, már 21:05-kor kezdetét veszi! Hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr903338386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 10:03:16

A Lions-meccs "tiszteletére" Mike Klis összeállított néhány NFL All-dirty Team-et. :)

www.denverpost.com/broncos/ci_19225620

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 10:04:39

"Tebowing," Tim Tebow's kneeling prayer during games, has become a hot topic around the nation. What do you think of the craze?

Total Votes = 6358
Very cool. I think most are inspired by his faith.
2831 Votes, or 44.52 %
Disrespectful. I think many are mocking Tebow's faith.
821 Votes, or 12.91 %
Silly fun. It's a passing fad that will soon be forgotten.
2258 Votes, or 35.51 %
No more "planking." I'm for anything that replaces that fad.
448 Votes, or 7.046 %

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 10:06:52

A Coors Field előtt is hódít a Tebowing. :P

29.media.tumblr.com/tumblr_ltthjnO09k1r5ubj1o1_500.jpg

De érdemes nézni az oldalt, mert van pár beteg. :)

Black_Adder 2011.10.30. 10:20:06

ja igen, amerikában később van óra átállítás ezért 1 órával korábban kezdenek a meccsek!

milo_hedgie#23 2011.10.30. 12:09:37

nem hiszem hogy sok esélyünk van ma,"csak" a tebow faktor

xrace 2011.10.30. 13:23:54

Good vs. Evil. :P
Elkapott a média hype. :)

Tomi_Tanguay 2011.10.30. 14:10:28

jól fogott az 50 éves átok:D
ebből a szempontból jó hogy filip csak 10 évre átkozta el az avst:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 16:35:24

Vasárnap esti-hétfő hajnali coloradói sportmenetrend:
- Vasárnap, 19:00 Lake Erie Monsters - Toronto Marlies (AHL)
- Vasárnap, 21:05 Denver Broncos - Detroit Lions (NFL)
- Hétfő, 00:30 Colorado Rapids - Sporting Kansas City (MLS, Playoff, Főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés)
- Hétfő, 00:30 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs (NHL)
- Hétfő, 01:00 Colorado Avalanche - Los Angeles Kings (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=762231

xrace 2011.10.30. 16:36:26

Mai Tebow

Sámuel I. könyve 12. rész 24 vers.
"Csak féljétek az Urat, és szolgáljatok néki hűségesen, teljes szívetekből; mert látjátok; mily nagy dolgot cselekedett veletek."

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 17:03:44

@xrace: Tetszett az idézet, el is olvastam ezt a fejezetet. :)

Tomi_Tanguay 2011.10.30. 18:03:00

moreno és tebow kicsinálják majd a favágókat:)

foppa21 2011.10.30. 19:37:52

lehet elég lenne csak a negyedik negyedet nézni:-D de azért várom a meccset

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 20:39:10

Broncos inactives: Quinn, McGahee, Bush, Johnson, Ramirez, Hills & Harvey.

Lions inactives: Stanton, Carey, Best, Fox, Davis, Fairley & Harris.

S Quinton Carter will start in place of Rahim Moore and RB Knowshon Moreno will start for injured RB Willis McGahee.

milo_hedgie#23 2011.10.30. 21:05:08

fairley hiányát nem sajnálom,de suh még mindig ott lesz

milo_hedgie#23 2011.10.30. 21:10:03

még mást adnak és úgy látom a szerencsétlen rams nyerni fog egyszer

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 21:14:53

Jó, hogy nem látni, pedig nagyon jól kezdünk és volt egy meg nem adott TD Decker-nek, amit incomplete-nek ítéltek.

foppa21 2011.10.30. 21:27:28

hát hamar válaszolt a lions...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 21:32:05

Tebow megmentette a fumble-t, de puntolni kell.

foppa21 2011.10.30. 21:39:35

valamit kéne mostmár csinálni, ne úgy teljen ma is az első 55 perc mint a múltkor

foppa21 2011.10.30. 21:45:40

7-3 oda az első negyed...sajnos tényleg kurva agresszív a DLjük és a támadásaikkal is nehezen tartjuk a lépést

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 21:50:11

Most legalább egy FG-re megfogtuk őket.

foppa21 2011.10.30. 21:57:43

van egy olyan érzésem hogy ma sem lesz sok esélyünk ha így halad a meccs:-S

milo_hedgie#23 2011.10.30. 22:04:15

szegény franklin kurvára nem tudja tartani suet

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 22:10:46

Azért most Ayers sack-je jól jött, csak támadásban nem tudok mit kezdeni velük.

foppa21 2011.10.30. 22:19:13

3-17...még jó lenne pár pont a szünet előtt valahogy

Tomi_Tanguay 2011.10.30. 22:28:38

nem para csak megint adunk egy félidő előnyt:D

foppa21 2011.10.30. 22:41:01

24-3 a félidőben:-/

milo_hedgie#23 2011.10.30. 22:42:57

nagyon kevés. szerintem most még szarabbak vagyok mint a dolphins ellen,és ez egy jobb csapat,ellenük nem lesz elég 5perc játék...az offensive line nagyon gyenge hozzájuk így semmi esélyünk nincs

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 23:01:58

Na, még egy fumble return TD. Innentől már csak strigulázzuk a pontokat szerintem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 23:06:19

Colquitt a legjobb emberünk, és ez mindent elmond a meccsről.

foppa21 2011.10.30. 23:20:22

kezd nagyon csúnya verés lenni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.31. 00:02:35

Decker 14 yardos TD egy screen elkapás után.

Tomi_Tanguay 2011.10.31. 00:05:35

ebből már nem nagyon fogunk visszajönni:(

MacPhisto 2011.10.31. 00:10:20

Mekkora butaság ez, hogy Suh dirty? egy darab dirty playe volt kettő év alatt.

Vicc.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.31. 00:14:01

Még egy Ball fumble, durva mennyi turnover.

foppa21 2011.10.31. 00:30:44

45-10 lett. ennek a meccsnek a vége volt a legjobb...

milo_hedgie#23 2011.10.31. 00:38:20

harmatgyengék voltunk...remélem a rapids meccs visszahoz valamit a becsületünkből

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.31. 18:53:16

Broncos' P Britton Colquitt becomes only 3rd punter in NFL history w/50+yd gross and 43+net avg. in a month (min. 20 att.).

Viccen kívül, szerintem neki van a leginkább Pro Bowl-szezonja az egész csapatból.

Tomi_Tanguay 2011.10.31. 19:22:30

ugye mert most tebow szar volt még nem fogják vissza tenni ortont kezdőnek?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.31. 19:35:42

Fox on Tim Tebow: "We're getting to know him better and he's getting to understand the offense better with each one of those snaps."

on short passes: "They were part of the game plan. We hit some and we missed some, regardless of what kind of passes they were."

"There are a lot of moving parts in the passing game. There's no doubt we need to improve in that area."

on Tebow: "Statistics-wise, albeit (with) a couple of turnovers, I think there was improvement."

milo_hedgie#23 2011.10.31. 19:52:49

@Tomi_Tanguay: nem hiszem. korrekt nyilatkozatokat tett most fox.

Black_Adder 2011.10.31. 23:52:32

Erről a colquittes dologról jut eszembe, elkezdődött a Pro bowl szavazás:
www.nfl.com/probowl/ballot?icampaign=PB_Contentstream&module=HP11_content_stream

Szánalmas fos az egész, de azért szavazzatok a Bronco-kra...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.01. 09:03:43

Tim Tebow the Denver Broncos' starting QB "for this week," coach John Fox says

milo_hedgie#23 2011.11.01. 09:50:44

carter,franklin,goodman,vaughn,green mindannyi megsérült vasárnap

Black_Adder 2011.11.01. 17:07:25

@milo_hedgie#23: állítólag egyik se komoly, a gayders ellen valszeg mind vállalni tudja a játékot, sőt az is lehet h McGahee is.

náluk ugye RunDMC a kérdéses, meg h Palmer mennyire tanulta be a playbookot 2 hét alatt. Bár ellenünk úgy is mindenki nagyot játszik, szóval kár reménykedni

Black_Adder 2011.11.01. 17:08:02

off: Aki akar egy jót röhögni a KÖCSÖGön az nézze meg a hétfőesti ismétlését, vagy összefoglalóját :)

milo_hedgie#23 2011.11.01. 19:40:12

@Black_Adder: láttam hogy hosszabbításban égtek a KC ellen. már 3an állnak 4-3al a csoportban,csak mi szálltunk el:D

Black_Adder 2011.11.01. 21:48:57

@milo_hedgie#23: az egy dolog, de 1 perccel a vége előtt sima FG távban Rivers fumble miatt nem nyert a köcsögz, úgy lett OT, és ott húzta be a Chiefs

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.02. 18:15:19

Havazás miatt ma újra fedett csarnokban tréningezik a csapat.

Black_Adder 2011.11.02. 20:44:46

Nagyjából félszezon van, így érdemes kis pillantást vetni egy-két rangsorra. Na nekünk pont nem az MVP-sekre, de Von Miller 2 helyen, ahol láttam ilyet a második helyen áll, és ő a legjobb védő.
Csak hogy legyen minek örülni.

www.profootballweekly.com/story/permalink/27884
www.profootballfocus.com/blog/20 … the-top-3/

Black_Adder 2011.11.03. 20:36:15

injury report:
Broncos:
DNP: Carter, Green, Vaughn
Limited: Franklin, McGahee

Fox azt mondta, h McGahee csak akkor játszik, ha effektíven tudja használni mindkét kezét.

Raiders:
DNP: Jason Campbell /*azt hittem IR-re tették*/, Chimdi Chekwa, Janikowski, Chris Johnson (CB), McClain, McFadden

Kivételesen mi állunk jobban sérültek terén, nem is kicsivel.

Tomi_Tanguay 2011.11.04. 12:28:16

Az istenített Tebow egyszerűen pocsék
www.pixter.hu/video?id=31085

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.04. 14:02:44

Ez okosabb lett volna, ha inkább csöndben marad. A Budapest Wolves elkapója - hova szarjak?! :D

milo_hedgie#23 2011.11.04. 16:17:43

@Filip89: felesleges még pontos ítéletet hozni tebowról,nem lehet tudni hogy mi lesz belőle

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.04. 19:51:21

Broncos Friday Injury Report: Out - V. Green, C. Vaughn; Questionable - Q. Carter; Probable - O. Franklin, W. McGahee, J. Thomas.


süti beállítások módosítása