Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Playoff 2011: Elhullott a címvédő

2011.11.04. 15:12 - Filip89

Véget ért az idei szezon a Colorado Rapids számára, a tavalyi bajnok ugyanis képtelen volt ledolgozni az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányt a Sporting Kansas City elleni konferencia-elődöntőben. Ehelyett a címvédő a szerdai visszavágón ugyancsak 2-0-ra veszített, így kettős vereséggel, rúgott gól nélkül estünk ki a legjobb nyolc között, s idejekorán befejeződött a 2011-es playoff-menetelés.



















A párharc múlt hétvégi első meccsén több játékost is elvesztettünk, akikre nem számíthattunk a visszavágón sem. Kosuke Kimura lábtörés, Drew Moor vállsérülés, Caleb Folan boka-, és térdficam, Tyrone Marshall pedig eltiltás miatt volt bevethetetlen. Ezen kívül a korábbi sérülteket is kénytelenek voltunk nélkülözni, a csapatkapitány Pablo Mastroeni, továbbá Jamie Smith, Conor Casey és Anthony Wallace sem állhatott a csapat rendelkezésére. Tehát összesen nyolc játékos, köztük számtalan alapember hiányzott a Rapids soraiból, így meglehetősen felforgatott összeállításban képviseltettük magunkat a Livestrong Sporting Park gyepén: Pickens - Thompson, Wynne, Palguta, Comminges - Mullan, Nane, Larentowicz, LaBauex - Cummings, Nyassi.

Szerda este pocsék, esős időjárás fogadta a csapatokat Kansas City-ben, a hazai szurkolók mégis hallatlan lelkesedéssel várták a keleti alapszakasz-győztes idei első otthoni PO-megmérettetését, miután kedvenceik idegenben fektették két vállra a bajnok Rapids-t. A mérkőzés a tapogatózás jegyében kezdődött, a mieink 0-2-es összesítésbeli hátrány mellett próbáltak hangsúlyt fektetni a támadásokra, de valahányszor akciókat vezettünk volna, a házigazdák általában csírájában elfojtották a kísérleteinket. Az első komolyabb lehetőség a KC előtt adódott negyedóra elteltével, amikor az első meccsen duplázó Bunbury egy kiugrás végén veszélyeztetett, de éles szögből leadott kísérleténél a kapujából kimozduló Pickens nagyszerűen zárta össze a lábait. A továbbiakban is a ráérősen játszó házigazdák maradtak támadásban, megfontolt, hosszú akciókat vezettek, ezáltal könnyedén tartották távol a mieinket a kapujuktól, a mezőnyben hiába tűntünk egyenrangú ellenfélnek, a komolyabb helyzetek rendre a Sporting előtt adódtak. A 27. percben Nane rántotta le a bal oldalon előretörő ellenfelét, amelyért az összeállításba a sérülések miatt bekerülő középpályás megkapta a meccs első sárga lapos figyelmeztetését. Az így megítélt szabadrúgást Zusi végezhette el, kiváló beívelését pedig a kapu torkában Collin csúsztatta a hálóba, megelőzve a későn kiérkező Pickens kapust. Túl egyszerű lenne a gólt kizárólag a portás nyakába varrni, sokkal elgondolkodtatóbb, hogy hogy hagyhatta négy ember is ennyi üresen a KC játékosát a kapunk előtt. Összesítésben ezzel már három gól volt a deficit, és az eleve reménytelennek tűnő helyzet kezdett még inkább megpecsételődni. A gól után becsületünkre legyen mondva, igyekeztünk komolyabb erőfeszítéseket tenni, és néhány kisebb lehetőségig eljutottunk, de mind Nyassi, mind Cummings távoli, erőtlen kísérlete könnyű zsákmány volt a hazai kapusnak. A legveszélyesebb Rapids-helyzet a hosszabbítás perceiben alakult ki, egy mezőnyből előre ívelt pontrúgás az egyik hazai hátvéd fején változtatott irányt, és Nielsen kapusnak igencsak résen kellett lennie, hogy megóvja kapuját egy öngóltól. A nyugodt első félidő 1-0-s KC-vezetés mellett ért véget, és a továbbjutás kérdése kezdett eldőlni.

Mindkét csapat végrehajtott egy-egy cserét a szünetben, ami számunkra fontosabb volt, hogy Smith mester csatárposzton változtatott, ugyanis Cummings helyére a hosszú hetek mellőzése után újra lehetőséghez jutó Amarikwa-t küldte pályára. A Sporting változatlanul többet birtokolta a labdát, a biztos továbbjutás tudatában igyekeztek lassítani a játékot, hogy minél kevesebb lehetőséget engedélyezzenek a Rapids számára a felzárkózáshoz. Jól is végezték a feladatukat, azonban néhány perc múlva egy váratlan labdaszerzést követően Nyassi szúrt rá egy bátor kísérletét, melynél Nielsen ismét hárítani tudott. Mivel tíz perc után nem történt jelentős előrelépés a játékunkban, hamarosan újabb cseréhez folyamodtunk, Nane helyett Kandji érkezett, ami már a hadrendben is változást okozott, hiszen a továbbiakban három csatár tartózkodott a pályán. Ennek ellenére a következő hazai szöglet után könnyen újabb gólt szenvedhettünk el, ám Collin közeli kísérleténél a labda a keresztlécről pattant le, az ismétlést pedig fölé tűzték. Egyre kevesebb átütő erő volt a próbálkozásainkban, inkább csak kötelességtudóan mentünk előre, de a számottevő coloradói lehetőségek helyett még inkább az ellenfél előtt nyíltak helyzetek egy-egy ellenakciót követően. Már csak negyedóra volt hátra a mérkőzésből, és a gólhoz kísértetiesen hasonló szituációból végzett el Zusi újabb pontrúgást, ezúttal a beívelésből Sapong fejelt a hálóba a büntetővonal közeléből, a kissé túlzottan kint álló Pickens hiába úszott a levegőben, nem érhette el a tökéletes helyre bólintott labdát. 2-0 után végleg minden reményről lemondhattunk, nem sokkal később a harmadik csere keretein belül LaBauex helyére beállítottuk az újonc Ababio-t, aki pályafutása során első alkalommal kóstolhatott bele egy MLS-mérkőzésbe. Nem történtek már nagy dolgok a finisben, rövid időn belül még Comminges, Mullan és Nyassi kaptak sárga lapot egy-egy sportszerűtlen megmozdulás miatt, de az eredmény már nem változott. Másodszor is 2-0-ra győzött le bennünket Sporting, ami azt jelentette, hogy 4-0-s összesítéssel búcsúztunk a 2011-es rájátszás küzdelmeitől.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Az egy évvel ezelőtti feledhetetlen bajnoki cím után 2011-ben már a főcsoport-elődöntő a Rapids búcsúját jelentette. Sajnos, ilyen szerencsétlen körülmények között, ennyi hiányzóval a csapatnak esélye sem lehetett az újabb kupagyőzelemre. Erre az évre ez volt megírva a nagykönyvben, de ne csüggedjünk, 2012-ben újra megpróbálhatjuk visszahódítani a trófeát!

Köszönjük valamennyi szurkolónak a kitartó biztatást, hogy az egész szezon alatt figyelemmel kísértétek az írásainkat! Maradjatok velünk továbbra is, mert a közeljövőben több évösszegző kiadással fogunk jelentkezni, emellett terveink közt szerepel az MLS Playoff további követése, és természetesen aktuális bejegyzéseinkben majd az offszezon eseményeiről is tájékoztatásokat fogunk adni!


2011 MLS PLAYOFF:

Wild Card forduló:

FC Dallas - New York Red Bulls 0-2

Colorado Rapids - Columbus Crew 1-0


"Keleti főcsoport"

Elődöntők:

- Colorado Rapids - Sporting Kansas City
1. mérkőzés: 0-2; Visszavágó: Csütörtök, 01:00
Philadelphia Union - Houston Dynamo
1. mérkőzés: 1-2; Visszavágó: 0-1

Döntő:
Sporting Kansas City - Houston Dynamo
vasárnap, 23:30

"Nyugati főcsoport"

Elődöntők:
- Real Salt Lake - Seattle Sounders
1. mérkőzés: 3-0; Visszavágó: 0-2
- New York Red Bulls - Los Angeles Galaxy
1. mérkőzés: 0-1; Visszavágó: 1-2


Döntő:
Los Angeles Galaxy - Real Salt Lake
hétfő, 03:00


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr1003353209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.04. 15:31:52

mi köszönjük az egész éves cikkeket, hogy idén is folyamatosan jöttek az összefoglalók. szép munka volt filip!:-)

Tomi_Tanguay 2011.11.04. 17:54:03

a legjobbak az offseason workout tudósítások voltak:D

Coach Sacco 2011.11.04. 19:17:14

Nem volt szégyen a kiesés, de sajnáltam, hogy korán véget ért a szezon.


süti beállítások módosítása