Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 8-9 Broncos vs Lions + @ Raiders: pokolból a mennybe

2011.11.10. 12:06 - StormST

Elnézést kérek a blog olvasóitól, sajnos az előző héten családi gondok, betegség és meló okán nem sikerült elkészülnöm a Detroit Lions elleni hazai meccs összefoglalójával. Ebben a bejegyzésben előbb ezt a korábbi meccset, majd az Oakland Raiders elleni idegenbeli csoportrangadót idézem fel, előbbit rövidített, utóbbit a megszokott részletes formában.

title



















a megszokott A Denver Broncos (2-4) az NFL nyolcadik játékhetében tehát a Detroit Lions (5-2) csapatát látta vendégül. Sajnos kéztörés miatt John Fox HC nem számíthatott Willis McGahee játékára, így Knowshon Moreno lett a kezdő futó erre a meccsre, más változás nem volt a keretet illetően.

A Broncos kezdhette a meccset, egy mutatós kis drive-al haladtunk előre, főleg Lance Ball 34 yard-os futása volt szép. 2&14 jött a Lions 21-es vonaláról, Tebow Decker felé passzolt az endzone-ba, ő el is kapta a labdát, de a bírók szerint nem volt bent mind a két lába, így nem adták meg a TD-t. Fox challenge-elt, de visszanézés után se ért a TD-t, pedig eléggé úgy látszott, hogy érvényes volt az elkapás. A 3&14-et nem sikerült megoldani, így meg kellett elégedni egy 39 yard-os Matt Prater FG-al. (3-0) Az első Lions drive-ot Matthew Stafford passzai mozgatták előre, méghozzá elég gyorsan, a hatodik play már a Broncos 41-es vonaláról jött, ekkor a védelemben Dawkins és Goodman félreértette egymást és így Titus Young teljesen üresen ért az endzone-ba, ami egy könnyű lehetőséget adott Stafford-nak, hogy egy TD passzot dobjon. (3-7) A következő hazai drive 3&out lett, Tebow-t egy -8 yard-os sack-kel kapták el a vendégek, jöhetett először ezen a meccsen Britton Colquitt egy punt-ra. A Detroit drive-je egy 1st down-t érő futással nyitott, majd 3 play-el később egy -2 yard-os Ryan McBean sack-kel ért véget. A Broncos is össze tudott hozni egy 1st down-t Decker 16 yard-os elkapásával, de ez után 3&7-nél jött egy -5 yard-os sack, így ismét vissza kellett adni a labdát. Az első negyed vége előtt még eljutott a Broncos 32-es vonaláig a Lions, igaz ehhez hozzájárult egy kissé túlzónak érződő fölösleges durvaság büntetés is. [3-7]

Stafford-ék két rossz passzal nyitották a második negyedet, így egy 50 yard-os Jason Hanson FG-al növelték csak az előnyüket. (3-10) Egy gyors hazai 3&out után újra a Detroit támadhatott, megoldottak két 3rd down-t, de a harmadikat már nem tudták, hála Robert Ayers -7 yard-os sack-jének, ami még egy esetleges FG-tól is megvédte a Broncos-t. Sajnos a következő denveri támadás se lett jobb az előzőnél, két sikertelen Tebow-Decker összjáték között csak egy rövid futásra tellett, támadhatott újra a Lions. Stafford-ék jól is kezdték a drive-ot, a Champ által addig kiválóan őrzött Calvin Johnson csinált egy 19 yard-os elkapást 2&3-ra, majd nem sokkal később az ex-Bronco TE Scheffler csinált egy elég szerencsés 28 yard-os elkapást, miután az őt kiválóan őrző Chris Harris majdnem elütötte előle a labdát. Maradt még 2 yard, amit két sikertelen futás után egy Scheffler elkapással oldottak meg a vendégek. (3-17) Tebow két futása és Royal elkapása is csak 9 yard-ot ért összesen, így punt jött ismét, aminél Colquitt ellen egy 15 yard-os fölösleges durvaság büntetést ítéltek meg a bírók, így a Broncos térfeléről kezdhettek támadni az Oroszlánok. 3&5-nél újra a Megatron becenevű Johnson csinált egy 17 yard-os elkapást, majd két futás után újra ő kapta a labdát, az elkapása után már csak 1 yard kellett a TD-hez, ezt Maurice Morris futásával meg is csinálták. (3-24) A maradék 29 másodpercbe még egy -7 yard-os sack fért bele, meg egy 10 yard-os Moreno futás, de végül az eredmény nem változott. [3-24]

titleA második félidőt a vendégek kezdték, de egy 3&out után átadták a támadás lehetőségét. 2&8-nál Orlando Franklin nem tudott mit kezdeni a blitz-re jövő Cliff Avril-el, aki elérte Tebow dobásra induló kezét és ki tudta ütni belőle a labdát, majd a földön pattogó játékszert gyorsan fel is kapta és beszaladt vele az endzone-ba. (3-31) A következő hazai támadásra is egy sack nyomta rá a bélyegét, ezúttal egy -10 yard-os 2&10-nél. A Lions soron következő akciója egy nagyon kicsivel sikeresebb lett, egy 1st down-t tudtak csinálni, de tovább nem nagyon jutottak. Sajnos egy újabb 3&out jött a Broncos-tól, visszaadva a támadás lehetőségét a Lions-nak. 1&10 helyett 1&5 jött Von Miller szabálytalansága miatt, amit egy 6 yard-os futással oldottak meg. A következő play-nél beugrottak a védők, így Stafford kapott egy szabad play-t, Megatron-nak passzolt, aki le tudta szakítani Champ-et egy pillanatra és így be tudott jutni az endzone-ba. (3-38) Mivel innentől már a Broncos arra tett fel mindent, hogy legalább egy TD-t szerezzünk, így nem volt meglepő, hogy a következő drive végén 4&2-nél a Lions 33-as vonalán egy passzot választottak McCoy-ék, ami viszont sajnos sikertelen lett, így hiábavaló volt a két megszerzett 1st down. Egy Lions 3&out után ismét támadásba lendülhettek Tebow-ék és a negyed végére eljutottak a 49-ig. [3-38]

Egy -5 yard-os sack nyitotta az utolsó negyedet, majd Moreno kezéből ütötték ki a labdát egy futás végén, de a bírók egy challenge után visszaadták a játékszert a Broncos-nak, majd 3&10-nél a Decker-t fogó védőt látták szabálytalannak, így a Lions 26-os vonalán folytatódhatott a támadás. Összejött még egy 1st down Tebow futása után. 3&5 következett hamarosan, Tebow-n nagy volt a nyomás, Decker irányába passzolt, de az elkapó mögé érkezett a labda, amit Chris Houston kapott el az endzone elején (Tebow első interception-je idén) és 100 yard-ot szaladva a labdával TD-t ért el. (3-45) Ismét egy Broncos támadás jött, Tebow előbb egy 18 yard-os futással, majd két Royal-nak dobott 6 yard-os passzal hozott 1st down-t. Decker-nek dobott egy 13 yard-os passzot 2&10-nél, így lett még egy 1st down a Detroit 29-es vonalán, Ball 15 yard-os futása után jött a következő 14-ről. Eric Decker volt a következő célpont, el is kapta a rövid passzot, majd szépen lerázta magáról a védőket és beszaladt az endzone-ba, így legalább egy TD meglett ezen a meccsen is. (10-45) A maradék 8:19-ben előbb egy 12 perces, 12 yard-os Lions támadás, majd egy Ball fumble miatt egy play-esre sikeredett hazai drive jött, majd egy 3&out a vendégektől. A Broncos utolsó próbálkoása a 4-ről indult 4:05-nél, sikerült is eljutni a Lions 40-es vonaláig, de előbb egy -6 yard-os sack, majd két sikertelen passz bevégezte a drive-ot és végül a meccset is. A meccs végeredménye tehát: 10-45.

Alapos verést kapott tehát a Broncos, ráadásul hazai pályán. Egyből fellángoltak a Tebow-ellenes hangok, mivel bevallhatjuk nyugodtan, rövid karrierje legrosszabb meccsét játszotta, igaz nem is kapott túl sok segítséget, se a támadó, se a védő oldalon. Fox másnap bejelentette, hogy a következő, Oakland Raiders (4-3) elleni idegenbeli meccsen még mindenképpen Tebow lesz a kezdő, így nyugodtan és a sérüléséből felgyógyuló McGahee-vel együtt készülhetett együtt a csapat a csoportrangadóra.

title
















Ezt követően az NFL kilencedik játékhetében tehát a Denver Broncos (2-5) az Oakland Raiders (4-3) csapatánál lépett pályára idegenben az O.Co Coliseum-ban. Sérülés miatt csak Cassius Vaughn és Virgil Green hiányzott nálunk, bekerült viszont a meccskeretbe a két meccs óta kimaradó Brady Quinn, akiről Fox edző kijelentette, hogy ha Tebow-val gond van, ő kerülhet a pályára Orton helyett. A sérülteken kívül kimaradt a keretből ezen a meccsen Rafael Bush, Quinn Johnson, Manny Ramirez, Tony Hills és Derrick Harvey.

A Broncos nyerte a pénzfeldobást, de úgy döntöttünk, hogy inkább a második félidőt szeretnénk kezdeni. Így tehát a pár hete Cincinnatti-ből Oakland-be érkezett QB Carson Palmer vezethetett először támadást, mégpedig az alábbi Broncos védelem ellen:

DE: Elvis Dumervil, Robert Ayers
DT: Marcus Thomas, Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman, Chris Harris
S: Rahim Moore


Mielőtt bárki megijedne, Brian Dawkins nem hiányzott, csupán a kezdő csapatban nem kapott helyet, mivel passz ellen álltunk fel. Jól is jött, hogy ő is rendelkezésre állt, mivel az első play után Moore lent maradt, Goodman-nel ütközött csúnyán, miközben megakadályoztak egy passzot Denarius Moore-nak, agyrázkódása lett és ezen a meccsen már nem lépett pályára. Michael Bush futott egy 6 yard-ost, Palmer pedig 3&4-nél passzolni akart, újra Moore-nak, de eléggé túldobta a WR-t, nem értették meg egymást. Jött a liga egyik legjobb punter-e, Shane Lechler, rúgása után Quan Cosby rövid visszahordásával a 23-ról kezdhetett támadni a Broncos offense:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
FB: Spencer Larsen
WR: Eric Decker, Eddie Royal
TE: Daniel Fells
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


Bár egy elhibázott play se volt az első drive-ban, de mivel McGahee futása, majd Tebow két futása együtt csak 9 yard-ot ért (2+4+3), így hamar pályára lépett a punter Britton Colquitt is, aki eddig a szezonba szintén a liga legjobbjai között van. Ezúttal a punt-ja 41 yard-os lett, visszahordás nélkül, a 27-ről következett a Raiders. 2&8-nál jött Palmer első sikeres passza, Champ mellett kapta el a labdát Jacoby Ford, majd szaladt még egy jó adagot vele, mire Champ utól tudta érni és földre tudta vinni, közben Ford a labdát is elvesztette, de a FB Marcel Reece rá tudott vetődni a játékszerre. Egy pillanatra meg is zavarodott a védelem, Bush kihasználta egy 14 yard-os futással, ami után ráadásul Dawkins lent is maradt, a térde majdnem visszafelé hajlott, mikor nekiesett a hazai futó, de végül a saját lábán hagyta el a pályát. Bejött David Bruton safety-be és ha már ott volt, egyből csinált egy szép play-t, a backup futó Taiwan Jones-t kapta el -1 yard-on. Most a támadókon volt a sor, hogy elveszítsék a fonalat, előbb egy hibás snap után térdelt a labdával egyet Palmer, majd szintén ő nem indította el időben a játékot, végül 12-en voltak pályán, ami 3&21-hez vezetett. Ami még jobb hír volt a vendég oldalon, hogy Dawkins visszatért a pályára, ismét hozzátéve egy adagot a saját legendás hírnevéhez. Palmer passzal próbálta megoldani a nehéz play-t, a héten érkezett régi ismerőséhez, T.J. Houshmandzadeh-hez passzolt (továbbiakban csak Housh :) ), de mivel a WR megcsúszott a rossz talajon, így majdnem DJ kezében landolt a labda, de végül csak incomplete passz lett, nem interception. Érkezett a sérüléssel bajlódó Sabastian Janikowski egy 48 yard-os FG-ra és kissé szorosan a léc mellé, de berúgta a mezőnygólt -> 0-3.

Janikowski rúgta a következő kickoff-ot, de itt már látszott, hogy nem tökéletes a lába, a labdát Fells kapta el a 21-en és egészen a 41-ig hordta vissza, nagyon jó kezdőpozíciót adva ezzel Tebow-éknak. Sajnos 2&9-nél egy Clady holding visszavetette a drive-ot, után már csak egy futással és egy konzervatív, Moreno-nak odanyomott passzocskával próbálkoztunk, jöhetett is Colquitt újra. A punt szerencsésen elpattogott a 8 yard-os vonalig, de mivel a pályáról a coverage közben kifutó Harris ért hozzá először a labdához a játékszert körbeálló 5 játékos közül, ezért 5 yard-os büntetéssel és újrarúgással bűnhődött a vendégcsapat. A második rúgás se lett rossz, de ezután jött egy visszahordás, így a 8 helyett a 20-ról támadhatott az Oakland. Palmer screen passzal indított volna, de a liga egyik legalacsonyabb DL játékosa, Doom bele tudott érni, így a labda a földre esett. 2&10 helyett egy holding miatt 2&20 jött, Bush futott 7 yard-ot, előkészítve egy 3&13-at. Palmer-nek passzolni kellett, de nem jutott el addig, mivel Von el tudta kapni a lábát, ami megkönnyítette Doom-nak, hogy a földre vigye a QB-t, a sack-et ők ketten megosztva kapták, meglett végre Doom első bejegyzése ebben a statisztikai kategóriában ebben a szezonban.

Lechler punt-ja után a 29-ről kezdhettünk támadni, Fells kapott egy screen passzot, amivel csinált 6 yard-ot, 2&4-nél pedig Tebow megtartotta a labdát, miután szépen bemutatta a védelemnek, hogy McGahee-nek adja, mire észrevették a cselt, már futott előre a bal oldalon és mire kilökték a pályáról, már 32 yard-ot szaladt a labdával a Raiders 27-es vonaláig. McGahee 0 yard-os futása és egy eléggé túldobott Julius Thomas felé szálló passz kísérlet után 3&10 jött egy időkérés után, TT hátralépett, majd egy szép pontos passzot dobott Eric Decker-nek az endzone előtt, aki szépen bevetődött a touchdown-ért, bár inkább csak azért, mert elvesztette az egyensúlyát, mivel a védője nagyon lemaradt róla. Érkezett Prater az extra point-ra és magabiztosan be is vágta -> 7-3. 1:11 maradt az első negyedből, Reece kapott el egy 5 yard-os passzot, ami után Bush talált lyukat a falban 11 yard-ot futva és megszerezve a 1st down-t. Palmer megpróbált még egy hosszú passzot, Moore elcsúszott, de így pont meg tudta akadályozni Carter-t a labda megszerzésében. 2&10-nél egy 6 yard-os Bush futás zárta a negyedet, ami után az eredmény tehát: 7-3.




















3&4-el kezdődött a második negyed, Housh volt a célpont, de Harris szép védekezésének hála nem lett jó a passz. Lechler punt-ja után a 16-ról kezdhetett támadni a Broncos, ezt egy 6 yard-os McGahee futással meg is tettük. 2&4-nél szintén ő futott 2 yard-ot, majd egy időkérés után Tebow szaladt 7 yard-ot, de Clady-nél holding-ot láttak ismét a bírók, így 3&12 jött. Menekülni kellett a nyomás elől Tebow-nak, de csak annyit tudott elérni, hogy sack helyett egy 1 yard-os futás lett a play-ből. Punt jött volna, de Colquitt kezéből kicsúszott a labda és csak felkapni és előrevágni volt ideje és mivel a labda a földre esett, így egy incomplete passz-nak ítélték a bírók, az Oakland pedig a DEN 14-en megkapta a labdát. Jones futott 2 yard-ot, majd egy holding jött a Raiders-nél, így 2&18 következett. Palmer a TE Brandon Myers-nek passzolt középen, 11 yard lett az elkapás eredménye. 3&7-nél, egy időkérés után, Bush volt a célpont, Woodyard, akinek őriznie kellett volna, elcsúszott, a futó pedig a vetődő/elcsúszó Champ fölött bevetődött az endzone-ba. Janikowksi bevágta az XP-t, visszaszerezve a vezetést a hazaiaknak -> 7-10.

Cosby visszahordása a 23-nál ért véget, innen indulhatott tehát a Broncos soros támadása. Tebow jobbra futott 8 yard-ot, így McGahee 3 yard-os futása már 1st down-t jelentett. 1&10-nél TT balra kiforogva passzolt, Royal volt a célpont, de nem tudta elkapni a labdát. Lance Ball futott egy -1 yard-ost, majd 3&11 helyett 3&16 lett, mivel Tebow nem tudta időben elindítani a play-t. Ahogy korábban, most is egy konzervatív, rövid kis passzocska jött, így jött Colquitt, akinek a punt-ja után Moore csinált egy 16 yard-os visszahordást, tehát a saját 32-ről kezdhetett támadni az Oakland. Bush futása nyitotta a hazaiak drive-ját, 16 yard-ot és egy 1st down-t ért. Másodikra már nem volt sikeres, 0 yard-on tartotta Doom és a védelem. Ismét Bush próbálkozhatott 2&10-nél, 5 yard-ot tudott haladni, 3&5-nél Moore kapott egy passzot és át tudta nyújtani a labdát a 1st down marker-en. 1&10-nél ismét ő volt a célpont, ezúttal egy hosszú passzra, de Palmer átadását egy gyönyörű mozdulattal Champ lekapta a WR elől, karrierje 49. interception-jét szerezve meg.

McGahee futásával kezdte a drive-ot a Broncos, 2 yard-ot szerzett a veterán RB. 2&8-ra passz jött Decker irányába, ő nem tudta elkapni, bár ebben nagy része volt a sisakrácsát nem sokkal korábban megcibáló védőnek is. A bírók észrevették a szabálytalanságot, de ez nem számított, mivel a passz elengedése után az ex-Bronco DE Jarvis Moss beledöngölte Tebow-t a földbe, eléggé szabálytalan mozdulattal, 15 yard-os büntetést kapott érte. 1&10-nél egy 3 yard-os futás jött, majd egy sikertelen passz Royal irányába, aminél érdekes módon a bírók nem vették észre a Tebow állát lefejelő védő szabálytalanságát. 3&7-nál Moreno volt a célpont, gyorsan kellett eldobnia Tebow-nak a labdát, inkább csak eldobta, hogy ne legyen sack, nem is lett jó a passz. Colquitt punt-ja után Moore 5 yard-ot hordta vissza a labdát, a 28-ról támadhatott a hazai csapat. Bush futott 2 yard-ot, ami után Ford-nak passzolt Palmer, Champ szépen fogta, de pont a legrosszabb pillanatban elcsúszott, így a WR 31 yard-ot tudott előre haladni, mielőtt le tudták vinni. Jött a 2-minute warning, majd egy 4 yard-os Bush futás. Marcus Thomas 2&6-nál be tudta ugratni az egyik hazai falembert egy false start-ban, ami után kicsit viccesen ünnepeltette magát, picit talán túlpörögve. Nem nagyon zavarta meg ezzel Palmer-t, aki Reece-nek passzolt középen, DJ jól őrizte, de nem tudta megakadályozni az elkapást, ami után a FB be tudott jutni az endzone-ba, Janikowski pedig bevágta az XP-t -> 7-17.

Mindössze 1:22 maradt egy szép Coby visszahordás után, ami a 39-re hozta előre a drive kezdetét, viszont a Broncos-nak már csak egy időkérése volt erre a félidőre. Moreno kezéről lecsúszott az első passz, a futását 2&10-nál pedig megfogta a védelem 0 yard-on, ám mivel Richard Seymour megrángatta a sisakrácsát, 15 yard büntetés járt. Demaryius „Bay-Bay” Thomas volt a következő célpont, de nem lett jó az átadás, részben talán azért, mert a WR nem a jó irányba fordult. Royal felé szállt a következő passz és majdnem el is tudta kapni a vonal mellett, de csak az egyik lábát tudta letenni. 3&10 jött, ki kellett lépnie Tebow-nak a zsebből, de a vonal mellé érő Decker-t így is meg tudta taláni egy 12 yard-os passzal, meglett tehát a 1st down. Újra Decker felé szállt a labda, ezúttal az endzone-ban, de egy leheletnyit hosszú lett a dobás. Royal kapott egy screen passzot, de a védelem kileste és -1 yard lett belőle. Julius Thomas-nak akart passzolni Tebow 3&11-nél, de ez is kicsit hosszú lett, így jött Prater egy 53 yard-os FG-ra. Mellé szállt a labda, de nem számított a rúgás, mivel Taiwan Jones korán indult, a büntetés után egy 48 yard-os FG kísérlet jöhetett, amit már elég simán bevágott Prater, de ez se számított, újra Jones-t büntették a bírók, ezúttal azért, mert a rúgás után nekiment Prater támaszkodó lábának. 15 yard büntetés járt ezért, ami 1st down-t ért a Broncos-nak a 15-ről, mivel John Fox elfogadta a büntetést, hátha 0:17 elég lesz még egy TD-re, vagy esetleg egy közelebbi FG-ra. Passzok jöttek, előbb Royal, majd Fells felé, de egyik se lett jó, ráadásul a másodiknál Franklin-t megbüntették a bírók holding-ért, így Fox-ék inkább újra beküldték Prater-t FG-t rúgni, 43-ról azonban elhibázta a mezőnygólt, így maradt a félidő végén az eredmény egy Palmer térdelés után: 7-17.




















A második félidőt a Broncos kezdhette, neki is kezdtek a srácok egy 8 yard-os passzjátékkal, melynél Decker volt az elkapó. McGahee kapta a labdát, egy 5 yard-os futás lett belőle. A következő futás még hosszabb lett volna, de Matt Willis-nél holding-ot láttak a bírók és így 1&20 jött. Tebow kiforgott a zsebből és futás közben megcélozta Dante Rosario-t, a TE pedig meg is csinálta az elkapást, ami 18 yard-os lett. 2&2-nél Decker kezei közt ment át a labda, pedig Tebow szépen eldobta a 8 emberes blitz odaérése előtt. 3&2-nél McGahee hozta a 1st down-t egy 3 yard-os futással. 1&10-nél Tebow fellépett a falon keresztül és talált helyet a futásra, 19 yard-ot szaladt egészen a Raiders 38-as vonaláig. McGahee megirigyelhette a QB-től a futást, ő is szaladt gyorsan egy 12 yard-ost, újabb 1st down-t szerezve. TT hátrafelé lépett ki a zsebből, ezúttal volt is ideje körülnézni, talált is célpontot, mégpedig Eddie Royal-t teljesen üresen a pálya közepén, ő pedig be is szaladt a labdával a TD-ért, amihez Prater hozta az XP-t -> 14-17.

A hazai drive első play-e duplán is veszteség volt a Raiders-nek, egyrészt Von -1 yard-on megfogta Bush futását, másrészt elvesztették a kezdő C Samson Satele-t. 2&11-re Bush kapott egy rövid passzot a blitz-elő játékosok feje felett és a secondary csak 22 yard megtétele után tudta megállítani a 41-en. Ford false start-ja miatt 1&15 jött, Bush futott 8 yard-ot, majd Reece kapott el egy 6 yard-os passzot, ami után Palmer vetődött előre a 1st down-ért, a bírók pedig kedvesen tették le a labdát a play után, így meglett az első kísérlet joga. Ford csinált egy 14 yard-os elkapást, újabb 1st down jött. Bush futott 9 yard-ot, amiből 5-öt egy újabb false start miatt elvesztettek. 2&6-nál Ford volt a célpont, akit Goodman csak szabálytalanul tudott megakadályozni az elkapásban, ezt pedig a bírók is látták, defensive pass interference-t ítéltek és így újabb 1st down-hoz jutott az Oakland. Palmer újra Ford-nak passzolt, Goodman eléggé benézte az átadást, Ford pedig kihasználta a lehetőséget és egy szép elkapást csinált, gyönyörűen benn tartotta a lábait a pályán, meg is lett a jutalma, egy TD, amihez Janikowski hozta a pluszpontot -> 14-24. Rövid kickoff, rövid Ball return, a 23-ról kezdhettek támadni a Vadlovak. Jött a nyomás elsőre, de Tebow nem ijedt meg és dobott egy hosszú passzot az üresbe futó Bay-Bay-nek, 29 yard-ot ért. McGahee termelt 2 yard-ot, 2&8-nál Tebow célpontot keresett, de inkább futott és nem is keveset, 12 yard-ot, 1st down-t elérve. McGahee és Moreno is 1-1 yard-ot hozott futással, 3&8 helyett pedig 3&13 következett, mivel ismét nem indult el a támadás időben (igaz csak kb. fél másodperc hiányzott). TT futott középen a labdáva és majdnem meg is lett a 1st down, de mivel 1 yard hiányzott még, így érkezett a pályára Matt Prater egy 43 yard-os FG-ra és ezúttal végre nem hibázott -> 17-24.

2:52 maradt a negyedből, mikor a Raiders elkezdett támadni, egy 1 yard-os Bush futással nyitva. Újra ő futott 2&9-nél, de ezúttal is csak 1 yard-ot. Ford el tudott szakadni Harris-től 3&8-nál és el tudott jutni pont a 1st down marker-ig, megszerezve az újabb 4 down-t. Az első passzot DJ levédekezte, a másodikat, ami Housh-nak ment, Harris már nem tudta leszedni és végül a WR-t Dawkins-nak kellett leszerelnie, de csak az után tudta, hogy meglett a 28 yard-os elkapás. Bejött az eddig pihentetett Darius Heyward-Bey, felé dobta a labdát az endzone-ba Palmer, de Goodman ezúttal jól védekezett, sőt majdnem meg is tudta szerezni a labdát. 2&10-nél elrontották a snap-et, így Palmer-nek rá kellett vetődnie a labdára, 1 yard-ot veszítve. Maradt még 0:14, amikor időt  kért a Raiders, de nem jött be nekik a kupaktanács, mivel Palmer egy pontatlan passzot dobott Moore-nak, amibe a WR csak beleérni tudott, amitől a játékszer pont Harris kezébe esett, aki az interception után a Broncos 40-es vonaláig haladt vissza. 0:07 maradt még a negyedből, a Broncos a bal oldalon erősítette az OL-t, McGahee talált is ott egy óriási lyukat és miután átment rajta magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és lefutotta a teljes hazai védelmet egy 60 yard-os TD-t szerezve. Ez után Prater XP-je azt jelentette, hogy a Broncos kiegyenlítette a meccset. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 24-24.



















A negyedik negyed elejét egy kickoff nyitotta, a return után a 27-ről támadhatott a hazai alakulat. Bush két futással 4 yard-ot ért el, 3&6-nál az eddig pályára se küldött Chaz Schilens kapott egy passzot, de csak 5 yard-ot tudott szerezni, így egy punt után Cosby a 19-ig hordta vissza a labdát. McGahee futott 6 yard-ot 1st down-nál, majd Ball 12 yard-os vágtája újabb 1st-öt jelentett. Újra Ball futhatott, de csak 1 yard-ot tudott haladni, majd miatta buktunk is 11-et, mivel elrontotta a blokkolást a passz play-nél, esélyt sem adva Tebow-nak, hogy eldobja a labdát, érkezett a sack, nem is kérte a két büntetést a Raiders, amit közben megítéltek a bírók. 3&20 következett, Tebow futott a bal oldalon, nem sikerült előre haladni, mielőtt kilépett volna az oldalvonalon, de mivel az egyik védő már a pályán kívül lökött rajta egy nagyot, ezért 15 yard büntetést kapott és folytatódhatott a drive. Sajnos nem sikerült élni a lehetőséggel, ugyanis hiába futott 1&10-nél McGahee 8 yard-ot, utána kétszer hívtak Tebow-nak középső futást és a védelem mindkét esetben meg tudta fogni a futást, 4&3 lett és jött a punt. A 20-ról indult az Oakland, egy futással kezdtek volna, de egy 10 yard-os holding érvénytelenítette a play-t. 1&20-nál Schilens csinált egy 15 yard-os elkapást, így 2&5 jött, Bush 1 yard-os futásával. 3&4-nél Palmer-t sikerült nyomás alá helyezni, célpontja se volt, így futnia kellett, de 1 yard-dal kevesebb lett a futás, mint amennyi kellett volna, így újabb punt jött Lechler-től. Ezúttal Eddie Royal állt fel a visszahordáshoz, a 14-en kapta el a labdát, lerázott magáról egy pár védőt, a többit meg lefutotta, a végén pedig már szinte csak be kellett kocognia az endzone-ba, második TD-ját szerezbe ezen a meccsen, Prater pedig rutinból hozta a +1 pontot -> 31-24.




















A Broncos szempontjából jól indult a Raiders következő drive-ja, mivel Doom megszerezte az első teljes sack-jét ebben a szezonban, méghozzá rögtön egy -9 yard-ost. A folytatás már nem lett ennyire jó, Palmer Moore-nak passzolt egy denveri időkérés után, a passzjáték 24 yard-ot és egy 1st down-t hozott. Moore benne volt a következő 1st down megszerzésében is, 2&10-nél csinált egy 11 yard-os catch-et Goodman őrizetében. Palmer majdnem eladta a labdát a következő play-nél, igaz Wilhite-nál nem vettek észre egy szabálytalanságot a zebrák. Von megszorongatta a QB-t a következő play-nél, így el kellett dobnia a földre a labdát, előkészítve egy 3&10-et. Dennis Allen-ék ismét blitz-et hívtak, Palmer pedig újra csak elhajítani tudta a labdát. Lechler rövid punt-ja következett, ami a 23-nél pattogott ki a pályáról 31 yard megtétele után. Tebow egy ugyanolyan szépen bemutatott futást csinált, mint amilyet az első félidőben is, ismét megzavarta a védelmet, 28 yard-ot szaladt a labdával. A hazaiak futás elleni védelme eléggé szétesett, a vendég OL is jól dolgozott, McGahee-nek csináltak egy lyukat, 17 yard-ot tudott futni a labdával, újabb 1&10 jött, vagyis egy 1&5 egy rossz helyen felálló védő miatt. McGahee futott újra, de ezúttal csak 3 yard lett belőle, következett a 2-minute warning. Jól jött a szünet, sikerült egy tökéletes play-t hívni, Willis McGahee előtt csináltak hatalmas lyukat a bal oldalon, védő érintése nélkül jutott be az endzone-be egy 24 yard-os vágta után. Prater ismét bevágta az XP-t, így a Broncos 24 pontot szerzett egyhuzamban -> 38-24.

A 17-ről indulhatott neki a maradék 1:53-nak az Oakland egy return után, Von egyből el is kapta egy -9 yard-os sack-kel Palmer-t, de sajnos nem számított, mivel Carter-nél láttak szabálytalanságot a bírók. Ismét 1&10 jött, ezúttal a 22-ről, majd ugyaninnen egy 2&10, mivel Moore-nak nem tudott jó passzot dobni Palmer. Louis Murphy is bejelentkezett, megcsinált egy 23 yard-os elkapást, de ebből utána elvettek a bírók 5 yard-ot, mivel örömében/bosszúságában elhajította a labdát, amit időhúzásként büntettek. Moore kapott egy 20 yard-os passzot a 1&10-nél és a bírók ezúttal 15 yard-ot hozzátettek, Von-t látták túlzottan keménynek a QB ellen (jogosan). Ford-nak akart passzolni Palmer a következő play-nél, de az átadás túl rövid lett, viszont Champ Bailey még időben észrevette és visszalépve egy szép elkapással megszerezte karrierje 50. INT-jét, lényegében befejezve ezzel a meccset 1:04-nél. Ball futott még egy 2 yard-ost, majd egy időhúzás után Tebow térdelt egyet, lepergetve a maradék időt. A végeredmény tehát: 38-24.

Sikerült tehát bosszút állni az első fordulóban elszenvedett hazai vereségért a Raiders-en, ráadásul mivel a csoportban rajtunk kívül mindenki vereséget szenvedett, így csupán 1 meccses a lemaradásunk a hármas holtversenyben 4-4-el álló csoportellenfeleink mögött.




















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Tebow: 10/21 sikeres/összes passz, 124 passzolt yard, 2 passzolt TD, 12 próbálkozás, 118 futott yard
McGahee: 20 próbálkozás, 163 futott yard, 2 futott TD
Decker: 3 elkapás, 47 elkapott yard, 1 elkapott TD
Royal: 2 elkapás, 25 elkapott yard, 1 elkapott TD; 1 punt return, 85 visszahordott yard, 1 punt return TD
D. Thomas: 1 elkapás, 29 elkapott yard
Cosby: 3 punt return, 7 visszahordott yard AVG; 2 kickoff return, 33 visszahordott yard
Prater: 1/2 FG, 5/5 XP (43 yard sikertelen, 43 yard sikeres)
Colquitt: 5 punt, 39 yard AVG
Harris: 9+2 tackle, 1 interception
Carter: 7+1 tackle
Bailey: 2+0 tackle, 2 interception, 1 kikényszerített fumble
Miller: 4+1 tackle, 0.5 sack
Dumervil: 2+1 tackle, 1.5 sack

Sokan érdemelnek dicséretet ezért a győzelemért, a támadó oldalon mindenekelőtt Willis McGahee, aki 163 futott yard-ot és 2 TD-t szerzett, valamint Tim Tebow is, aki 117 futott yardja mellé 124 passzolt yard-ot is összeszedett, valamint két passzolt TD-t. Feltétlen meg kell dicsérni a támadófalat, akik nem játszottak tökéletesen, de csak 1 sack-et engedtek be (azt is inkább Ball) és a futásoknak kiválóan dolgoztak.

A védelemben kiemelhető a két pass rush felelős, Doom és Von, valamint a 2 INT-t szerző Champ is, a mindenhol ott lévő DJ és Dawkins is, aki ismét bebizonyította, hogy elnyűhetetlen. Voltak gondok a futásoknál, meg Goodman-nek és Harris-nek a passzoknál, de összességében a védelem megadta az esélyt a győzelemre és a végén az előnyt is meg tudták tartani, így nem nagyon lehet rájuk panasz.

Hatalmas elismerés jár még a hamvaiból feltámadó Eddie Royal-nak, aki a visszahordott TD-jával kiérdemelte az NFL-nél az AFC Special Teams Player of the Week címet és az elkapott TD-je is szép teljesítmény volt.

Az AFC West divízió állása a 9. játékhét után (W-L):


1. San Diego Chargers 4-4
2. Kansas City Chiefs 4-4
3. Oakland Raiders 4-4
4. Denver Broncos 3-5

A két héttel ezelőtti fordulóban a Chiefs hosszabbításban 23-20-ra győzött a Chargers elleni MNF-on, míg a Raiders szabadnapos volt. Aztán a kilencedik játékhéten a riválisok közül mindenki kikapott, a KC a Miami ellen odahaza 31-3-ra égett, a SD a címvédő Green Bay ellen 45-38 arányban húzta a rövidebbet. Ami a közeljövőt tekinti, a 10. héten két csoport-rangadót rendeznek, csütörtök este a Chargers és a Raiders csap össze egymással, vasárnap délután a mieink a Chiefs-nél lépnek fel.

Tehát újabb csoportrangadó rangadó, a Kansas City Chiefs (4-4) vendégeként az Arrowhead Stadium-ban. Egyelőre úgy látszik, hogy Moore vissza tud térni erre a meccsre, egyedül Woodyard-nak vannak sérülés gondjai, remélhetőleg azért ő is bevethető lesz. Nehezebb ellenfélnek ígérkezik a Chiefs, ők ezt a Raiders-t nemrég eléggé elpáholták (28-0), de ellenük is lehet esély a jó helytállásra, hiszen épp ezen a héten mutatták meg, hogy képesek a botlásra. Így ismét, ahogy mindig is, a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr523367802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.10. 13:00:26

semmi gond hogy elmaradt az előző és most jött egy kettő az egyben post:-D

foppa21 2011.11.10. 13:05:10

mcgahee hogy végzett a ground player of the week választáson? vagy még nincs meg az eredmény?

milo_hedgie#23 2011.11.10. 15:11:43

jók lettek az összefoglalók és teli találat a mostani cím!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.10. 19:25:24

Broncos P Britton Colquitt leading AFC w/43.1-yd. net punt avg that is on pace to rank as 4th-best mark in NFL since '76.

milo_hedgie#23 2011.11.10. 20:08:48

@Filip89: colquittnak pro bowl szezonja van,csak az ilyen hibákat mellőzze,hogy kötényt ad magának:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.11. 03:25:59

Woodyard csütörtökön sem edzett, míg Moore és Vaughn limited volt.

tHoMaS 2011.11.11. 18:41:03

Nagyon két arcú a csapat, jól látható mekkora kontraszt volt két meccs közt egy hét különbséggel. Tudtam hogy a Lions ellen mutatottnál jobbak is tudnak lenni, de nem gondoltam volna, hogy legyőzik a Raiderst idegenben. szép volt! izgalmas lenne ha a Chiefs ellen is győznétek.

milo_hedgie#23 2011.11.11. 19:45:27

@tHoMaS: jól látod,nagyon kiszámíthatatlan a csapat,talán mostmár jó útra térünk...
@Filip89: remélem legalább a STben játszhat majd woody

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.11. 20:36:14

Broncos injury report: Questionable: Woodyard, Vaughn; Probable: Dawkins, McGahee, Larsen, Moore, Green.

Chiefs Friday injury report: OUT: LB Demorrio Williams (groin); QUESTIONABLE: S Jon McGraw (shoulder); PROBABLE CB Javier Arenas (ankle).

milo_hedgie#23 2011.11.11. 21:18:38

@foppa21: mcgahee a ground player of the week lett a múlt héten!


süti beállítások módosítása