Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 10 Broncos @ Chiefs: szokatlan módszer, kiváló eredmény

2011.11.17. 13:25 - StormST

A Denver Broncos (3-5) az NFL tizedik játékhetében a csoportrivális Kansas City Chiefs (4-4) vendégeként lépett pályára az Arrowhead Stadium-ban. A csoport két másik csapata már csütörtök lejátszotta egymás elleni mérkőzését, melyet a múlt héten a Broncos-tól hazai pályán vereséget szenvedő Oakland Raiders (5-4) nyert meg a San Diego Chargers (4-5) vendégeként, így egy esetleges denveri győzelemmel hármas holtverseny alakult volna ki a második helyen, míg a Chiefs győzelme nekik első helyet, a Broncos-nak pedig a leszakadást jelentette volna.























Sérülés fronton akadtak problémák a héten, a tackle-k terén a csapatnál első helyen álló Wesley Woodyard csak csütörtökön tudott edzésbe állni és akkor is csak limitált munkát tudott végezni. Szintén csak részmunkát végzett Cassius Vaughn. Mindkettőjükről csak meccs idején született döntés, de végül mindketten kihagyták a meccset. Rajtuk kívül kimaradt még Rafael Bush, Quinn Johnson, Manny Ramirez, Tony Hills, Derrick Harvey.

A Broncos nyerte a feldobást és a második félidő kezdésének lehetőségét választották John Fox HC-ék. Érkezett a pályára a denveriek védelme, melynek tavaly sikerült megszorongatnia a Chiefs nyomás alatt remegő kezű QB-ját Matt Cassel-t és így hibára tudták kényszeríteni, ez volt a terv erre a meccsre is. A felállás az idei első találkozóra az alábbi volt:

DE: Elvis Dumervil, Rober Ayers
DT: Marcus Thomas, Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Quinton Carter

Jackie Battle futása nyitotta a mérkőzést, 5 yard lett belőle, Thomas Jones azonban nem volt ennyire sikeres, Von elkapta -2 yard-on a próbálkozását. Cassel nem talált célpontot, viszont egy lyukat a futáshoz igen, így egy 9 yard-os haladással meg tudta szerezni a 1st down-t. Két büntetéssel folytatta a Chiefs, előbb Branden Albert-nél láttak holding-ot a bírók, majd az ex-Broncos Casey Wiegmann indult túl korán. 1&25-nél további yard-okat vesztettek a hazaiak, ezúttal Von-nak hála, aki egy -4 yard-os sack-re kapta el Cassel-t, megszerezve 7. sack-jét, amivel már a majdnem a felét teljesítette az eddigi rookie rekord 14,5 sack-nek. McCluster futása csökkentett egy keveset a fennmaradó yard-ok számán, de 2&29-nél a 7 yard nem sokat ért. 3&22-nél is neki szállt Cassel passza, de nem jött össze az elkapás, így a Colquitt punter-testvérpárból először a Chiefs-es Dustin lépett pályára és mivel a felszabadítása csak 37 yard-os lett, így kiváló helyről, a saját 43-as vonaláról kezdhetett támadni a Broncos egy run-heavy felállással:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Eric Decker
TE: Daniel Fells, Dante Rosario, Chris Clark
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin

Jött is a futás egyből, McGahee 12 yard-ot ért el, így az első play egyből 1st down-t jelentett. Újra ő jött 3 yard-dal, majd a FB Larsen szerzett 6 yard-ot egy középső futással. 3&1-nél McGahee kapta a labdát, a bal oldalon futott, meg is lett neki a 1st down, elég volt a 3 yard. Moreno is pályára lépett, középen futott, 3 yard lett belőle. Újra ő jöhetett, ezúttal a jobb oldalon próbálkozott, csinált előtte helyet a fal, egy tackle-re érkező védőt szép mozdulattal átugrott, mire kilökték a pályáról a Chiefs 6-os vonalán, addigra már 24 yard-ot futott. 1&goal jött a 6-ról, McGahee próbált meg egy bal oldali futást, de a védelem kileste a futást, -1 yard lett, de ami még nagyobb baj, hogy lent maradt a földön, a combizma rándult meg, már nem tudott visszatérni ezen a meccsen, bár Fox edző elmondta meccs után, hogy vészhelyzetben bevethető lett volna a második félidőben. 2&goal-nál Tim Tebow maga indult el egy középső futással, egy védőn átfutott, a többi pedig már csak későn tudott odaérni, így be tudta juttatni a labdát az endzone-ba, mielőtt a földre vitték volna. Érkezett Prater az extra pointra, így egy 8 futásból és 0 passzból álló 57 yard-os drive-al szerzett vezetést a Broncos -> 7-0.






















A hazaiak visszahordó embere, Javier Arenas megpróbálta visszavinni a következő kickoff-ot a 2-ről, de csak a 19-ig jutott vele, így onnan kezdhettek támadni. Cassel 8 yard-os passza nyitotta a drive-ot, Le’Ron McClain volt az elkapó. McCluster-re bízták, hogy megszerezze a 1st down-t, ő pedig egy 8 yard-os bal oldali futással teljesítette is a célt. Cassel következő passza a Champ által őrzött Bowe-nak ment, egy visszalépő WR meg is csinálta a 10 yard-os elkapást, de tovább nem jutott. 1&10-nél McCluster futott volna, de Ryan McBean -1 yard-on tartotta a futót. 2&11-nél Cassel futni kényszerült, talált is helyet, 7 yard után ment le a földre. 3&4-nél a nyáron érkezett Steve Breaston-nak passzolt Cassel, de nem lett jó az átadás, így a Broncos 49-es vonalán ért véget a támadás, jött egy jó punt Dustin Colquitt-től, a 9-en csinált fair catch-et Quan Cosby. 3:56 volt még az első negyedből, Moreno 3 yard-os futása nyitotta a drive-ot. Bejött Lance Ball, hiszen McGahee sérülése miatt ő lett a második számú, futott elsőre 2 yard-ot. 3&5-nél újra Moreno kapta a labdát, csinált egy nagyon szép futást a jobb oldalon, de miután 22 yard megtétele után a földre ment, még 4 védő vetődött rá és a jobb térdét fájlalva került elő a kupac alól. Hamarosan be is vitték az öltözőbe, a meccsen már nem tudott visszajönni, sőt másnap kiderült, hogy megsérült a keresztszalagja, így műteni kell a térdét és a csapat sérültlistára is tette. 1&10-nél az immár második számúvá előrelépő Larsen futott 5 yard-ot. Tebow egy úgynevezett triple option play-t kapott a következő snap-hez és ő ezúttal nem a futónak, hanem a bal szélen lévő Royal-nak adta tovább a játékszert, aki kissé meglepődött először, de végül csinált egy 11 yard-os futást és egy 1st down-t a play-ből. Maradt még 0:42, amit egy 3 yard-os Ball futással pörgetett le a Broncos, így az első negyed után az eredmény: 7-0.

14 futás után a meccs első passzjátékával nyitotta a második negyedet a vendég alakulat, Kansas City 45-ös vonaláról indította el Decker felé a passzot Tebow. Nem volt nagyon rossz a passz, sőt viszonylag pontos lett, de a CB Brandon Carr pont bele tudott még nyúlni és így meg tudta akadályozni az elkapást az endzone előtt, igaz utána lent is maradt egy zúzódással. 3&7-nél újra futás jött, Tebow-t azonban ezúttal a védők -2 yard-on tudták tartani, így Britton Colquitt-nek a 47-ről kellett punt-olnia. Jól sikerült a rúgás, szerencsésen is pattant, így a 7 yard-on állt meg a labda. Battle futásával próbált volna meg a Chiefs kijutni a szorításból, de csak 3 yard-os lett a run. Cassel passzolni akart volna 2&7-re, de a védelem nem vette be, hogy a futónak adja a labdát, így megfordulni se nagyon volt ideje, DJ már a nyakában volt és levitte a földre. Elejtette a labdát, de Wiegmann rá tudott vetődni, így a 3 yard-ról jöhetett a 3&14, de ebből csak egy 3 yard-os futás lett, így Dustin Colquitt 55 yard-os puntja után Cosby 7 yard-os visszahordása azt jelentette, hogy a saját 46-os vonaláról kezdhetett támadni a Broncos. A meccs közben elsőszámúvá előre kerülő Ball két futással (8+6 yard) hozott gyorsan egy 1st downt, majd szintén ő postázta a következőt egy 9 yard-os futással, ezt Royal 6 yard-os jobb oldali end-aroundja előzte meg. 1&10 jött a Chiefs 25-jéről, Ball futott 3 yard-ot, majd Larsen 1-et, így 3&6-nál tartottunk, aminél Ball próbált meg futni a bal szélen, de csak 1 yard-ot tudott összehozni. Jött tehát Prater egy 38 yard-os FG-ra és magabiztosan értékesítette is -> 10-0.

Arenas újra megpróbálkozott egy visszahordással, ezúttal sikeresebb volt, a -1-ről egészen a 27-ig jutott. Cassel ezúttal a TE Leonard Pope-ot is játékba hozta, középen adott neki egy 6 yard-os passzot. Battle jött 2&4-nél és az 5 yard-os futása 1st down-t ért. Újra rá bízták a labdát 1&10-nél, csak 1 yard-ot tudott elérni. Cassel Jon Baldwin-nak próbált passzolni, de a labda a földre esett végül. 3&9 következett, melynél Breaston volt a célpont, de nem lett jó a passz, így ismét hamar visszaadta a támadás lehetőségét a Kansas City. Dustin Colquitt puntja 48 yard-os lett, Cosby visszahordása 9 yard-os, a 17ről indulhattak a Vadlovak. Rövid támadás jött csak sajnos, Ball három futásával, 1, 2 majd 5 yard-ot elérve, a 25-ről következett Britton Colquitt punt-ja, ami 51 yard-ot szállva a Chiefs 24-én ért le, onnan Arenas kihozta a 29-ig. Még 3:23 maradt a félidőből, amikor Cassel egy hosszú passzot dobott Baldwin-nak. A WR meg is csinálta az elkapást, méghozzá a labdának háttal álló Dawkins-t átkarolva, de a bírók jelezték, hogy nem érvényes a play, mert bár igaz, hogy Dawkins szabálytalanul védekezett, de mivel Breaston szabálytalanul állt fel a snap előtt, így a két büntetés kiütötte egymást és meg kellett ismételni az 1&10-et. Ekkor a szebb napokat is megért Thomas Jones futása következett, ami 4 yard-os lett, majd Cassel két incomplete passzt engedett el, de az utóbbinál DJ-t látták szabálytalannak, így a 10 yard-os defensive pass interference után 1&10 jött a Chiefs 43-as vonaláról. A 2-minute warning előtt még egy 2 yard-os McCluster futást láthattak a nézők, a pihenő után pedig Cassel rossz passza szállt Bowe irányába. 3&8-nál jött a blitz, Cassel megpróbált előre kimenekülni a zsebből, de csak a line of scrimmage-ig jutott, a statisztikákba pedig egy 0 yard-os McBean sack került be. Dustin Colquitt 38 yard-os punt-ja a 17-ig szállt, ott kapta el Cosby egy fair catch-el. 1:37 volt még a szünetig, Tebow felállt shotgun-ba, majd passz helyett mégis futás jött, igaz egy elég szép, 19 yard után lépett ki a pályáról, az órát is megállítva 1:31-nél. Royal felé szállt a meccs második denveri passzkísérlete, ezúttal se volt rossz az átadás, de a védő is jó helyen volt, így sikertelen lett. Ball futhatott 1:24-nél, 3 yard-ot ért el, de a bírók egy fölösleges durvaság miatt megítélt büntetéssel még 15 yard-ot adtak a Broncos-nak és még az óra is megállt. 1&10 jött a KC 46-os vonaláról, Decker felé szállt egy hosszú passz, de kicsit rövid lett, bár még így is volt esélye a WR-nek, hogy elkapja, de nem járt sikerrel a próbálkozása. 2&10-nél Ball futott 4 yard-ot, majd Royal-nak kellett volna egy kis rövid passzal futnia középen, de nem tudta megfogni a rosszul érkező labdát, így 0:27-nél véget ért a támadás Britton Colquitt punt-jával, amit a 7-en fogott meg csapattársa, David Bruton. 0:16 maradt még, de a Chiefs már csak egy 3 yard-os Battle futást hozott össze. A félidő végén az eredmény tehát: 10-0.




















A meccs előtti választása miatt a Broncos kezdhette a második félidőt, ezt Ball 5 yard-os futásával tették meg, ami után szintén ő futott 4 yard-ot. 3&1-nél Larsen kapta a labdát, a LB-ből lett FB meg is oldotta a feladatot, 2 yard-os futással hozta a 1st down-t. Jött újra Ball, ezúttal 1 yard-ot haladt, majd egy passzot kellett volna elkapnia, de kiesett a kezéből a labda. 3&9-nél Tebow próbált futni középen, de bezárult előtte a lyuk, így csak 1 yard-ot ment előre, és puntolni kellett. Britton 48 yard-ot rúgott, Arenas 11-et hordott vissza, majd még Willis szabálytalansága adott 5 yard-ot a KC-nek, így a 35-ről kezdhették a drive-ot. Battle futásával indítottak, talált egy nagy lyukat a bal oldalon, pár védő lecsúszott róla, mire Von ki tudta lökni a pályáról már 34 yard-ot futott, így a Broncos 31-es vonaláról jött az 1&10. Bowe-nak passzolt Cassel, de Mays levédekezte, 2&10-nél pedig McCluster futott, akit Bunkley vitt le a földre 10 yard után, a labda elpattant és Ayers rávetődött. A Chiefs gyorsan challenge-elt, a bírók pedig jogosan visszaadták nekik a labdát, mivel a futó térde már jóval azelőtt leért, mielőtt a labdát elvesztette volna. Folytatódott tehát a hazai támadás, Jones futását Von és Marcus Thomas fogta meg -1 yard-on. Breaston csinált egy rövid, 3 yard-os elkapást, így 3&8 jött a 19-ről. McCluster-nek passzolt Cassel, mivel DJ elcsúszott, így a RB teljesen üresen kaphatta a labdát és csak az 5-ön tudták kilökni a pályáról. McCluster jött ismét, futott 4 yard-ot, már csak 1 yard maradt az endzone-ig. A védelem felállt a futás ellen, meg is fogták a fölöttük átugrani próbáló Battle-t, csak sajnos a labda nem nála volt, hanem Cassel-nél, aki a fal mögé befutó McClain-nek dobta, így elég könnyen meglett a TD. Ryan Succop sikeres XP-vel 3-ra csökkentette a különbséget -> 10-7.

Hamarjában jött egy 3&out a Broncos-tól, Ball futott 3 yard-ot, majd Tebow 3-at, de 3&3-nál a RB újabb futása csak 0 yard-os lett, ráadásul Clady összeszedett közben egy kisebb sérülést. Colquitt 60 yard-os punt-ja után egy 13 yard-os Arenas return következett, a 27-ről indult a Chiefs. Két futással nyitottak ők is, Battle és Jones is 3-3 yard-ot ért el, 3&4-nél pedig McCulter-nek kellett volna elkapnia egy hosszú passzot, de ez nem jött össze, így ismét Dustin Colquitt lépett a pályára és 67 yard-os punt-ja touchback lett. Ezután 4:35 maradt még a harmadik negyedből, Ball 1 yard-os futása után pedig történelmi pillanat következett: Willis megcsinálta a meccs első denveri elkapását, egy screen passzal ért el 13 yard-ot és 1st down-t. Ball futott ezután egy 3 yard-ost, amit Tebow 10 yard-os rohanása követett. 1&10-nél újra TT futott, ezúttal 5 yard-ot, majd szintén ő 1-et. 3&4-nél Dante Rosario-nak ment volna egy rövid passz, de incomplete lett, így ismét Britton jött punt-olni, a labda pedig a 10-es vonalig pattogott, mielőtt Rosario meg nem fogta. Maradt még 0:35, ezt egy play-el le is pörgették, Battle futott 4 yard-ot. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 10-7.

Pope 7 yard-os elkapása nyitotta a negyedik negyedet, ami 1st down-t ért. Battle futott egy 3 yard-ost a következő play-re, majd Baldwin csinált meg egy 15 yard-os elkapást, újabb 1st down-t szerezve a hazai csapatnak. Újra ő volt a célpont, de ezúttal nem lett sikeres a passzjáték. Bowe-nak sikerült egy nehéz elkapást megcsinálnia Champ szorításában, ami 7 yard-ot ért, de a következő passz már pontatlanabb volt, így 4&3 jött, Dustin Colquitt 54 yard-os rúgása az endzone-ba jutott, így a 20-ról indulhattak Tebow-ék. Ball három 4 yard-os futásával kezdődött a drive, amivel meg is lett egy 1st down. Ismét ő kapta a labdát 1&10-nél, ez már 8 yard-os lett, így a következő, 4 yard-os futása, újra első kísérletet eredményezett. Bejött Larsen és csinált egy 3 yard-os futást, majd Royal futhatott, 2 yard lett belőle. Kicsit sokáig volt a huddle-ben, nem sikerült időben elindítani a play-t, 5 yard büntetés járt érte. A 3&10-hez már sikerült időben felállni, passzolni lépett hátra Tebow, a jobb oldalon indított el egy hosszú passzot Eric Decker irányába, és ezúttal a passz is pontos volt, az elkapás is meglett, a védők se érték be a WR-t, az eredmény egy 56 yard-os TD lett, melyhez Prater hozta a +1 pontot -> 17-7.

Decker kapott egy 15 yard-os büntetést túlzott ünneplésért, így csak a 20-ról rúghatta a kickoff-ot Prater, ami a 15-ig szállt, onnan Arenas a 23-ig hordta vissza, de egy 10 yard-os holding miatt mégis csak a 13-ról indulhatott a Chiefs 6:44-el a vége előtt. McCluster 6 yard-os futásával nyitottak, majd Cassel két sikertelen passza jött, ám a másodiknál a bírók, elég jószívűen, 5 yard-os büntetést adtak Goodman-nek szabálytalan kézhasználatért, így 1&10-el jöhetett a Kansas City. McCluster futott 10 yard-ot, amihez DJ facemask büntetése miatt kaptak még 15-öt. Baldwin-nak ment egy hosszú passz, de elkapás nem lett belőle, sőt majdnem Dawkins szerzett interception-t. Pope csinált egy 5 yard-os elkapást, 3&5-nél azonban Breaston lett volna a célpont, de a passz nem lett sikeres. Az idő rövidsége miatt, hiszen már csak 5:01 volt az órán, nekiment a 4&5-nek a Chiefs, nagy nyomás alá került Cassel, így csak eldobta a labdát egy célpont felé, aki éppen Pope volt, de a passz a földre esett, visszakapta tehát a támadás jelentőségét a Broncos a saját 46-os vonalán. Az utolsó öt percen belül a vendégek futásokkal próbálták lepörgetni az órát, ezt a Chiefs két időkéréssel megakadályozta, valamint azzal, hogy a 2&13-nál Glenn Dorsey sérülése miatt megállt az óra. Mivel a Chiefs 46-os vonaláról túl közel lett volna Britton Colquitt-nek a punt, így egy 5 yard-os időhúzás büntetéssel növeltük a távolságot. Egy 36 yard-os punt jött végül, amivel a 15 yard-os vonalra sikerült hátratolni a KC drive kezdési helyét.




















Cassel passzolni próbált természetesen, de az első kísérlete Baldwin felé sikertelen lett, a második, melyet Breaston elkapott, pedig csak 8 yard-ot ért. 3&2-nél Bowe volt a célpont, de egyrészt a passz nem lett jó, másrészt a labda eldobása után Von elég keményen (de szabályosan) eltalálta a QB-t, aki a kezét kezdte fájlalni. Természetesen nekimentek a 4&2-nek, de a fal ezúttal se tudott mit kezdeni a pass rush-al, Doom és Von egyszerre érte el a QB-t, akin egy -5 yard-os, elég kemény sack-et csináltak meg. Mint később kiderült, ebben a két sack-ben Cassel összeszedett egy kézsérülést és jó időre, lehet, hogy a szezon maradékára, kiesett. A Chiefs 18-as vonalán kapta vissza a labdát a Broncos 3:29-nél. Ball futott egy 0 yard-ost, ami után a Chiefs elhasználta az utolsó időkérését. Decker állt fel rosszul a következő snap-hez, így 2&15 jött, aminél Ball-t fogták meg -3 yard-on. A 2-minute warning előtt még a yard visszaszerzésére volt idő, ezúttal is Ball futott. A szünet után Prater egy 41 yard-os FG-hoz állt fel, de ahogy az már mostanába lenni szokott, 40-50 yard között ezúttal is gondja támadt a tavaly még nagyon magabiztos rúgónak, a kísérlet ezúttal balra szállt el a pózna mellett.

A Chiefs a 31-en készült a támadáshoz, ezúttal a backup QB Tyler Palko vezérletével. A védelem úgy állt fel, hogy hosszú play-eket semmiképpen se engedjenek sikerülni, így feladva a rövidebb play-ek megakadályozásának lehetőségét. Palko ezt ki is használta, egy 14 yard-os passzot dobott McCluster-nek, majd a zsebből kilépve futott 8 yard-ot, kilépve a pályáról, megállítva ezzel az órát. 1:20-nál Breaston-nak passzolt, 17 yard-ot haladtak előre, majd 0:57-nél McCluster-nek dobott egy 7 yard-os passzot. 0:31-nél ismét a futó kapta el a labdát, 6 yard-ot elérve a catch-el és kilépve a pályáról. Kapott még egy passzot, 3 yard-ot elérve és eljutva a Broncos 14-es vonaláig. Palko egy spike-al megállította az órát és a Chiefs felállt egy 32 yard-os FG-hoz, amit Succop értékesített is, 0:07-et hagyva az órán -> 17-10. Ekkor onside kick jött, ami előtt Succop a földre tette le a labdát a tartó helyett, így nem tudhatta a Broncos, hogy melyik oldalra fogja rúgni. Végül a bal oldalra rúgta középen, Larsen kapta el a labdát, de kicsúszott a kezéből és hatalmas tülekedés alakult ki, melyből végül Mario Haggan került elő a labdával a kezében, megszerezte tehát a Broncos a játékszert, a maradék 1 másodperc lepörgetéséhez pedig már csak egy térdelés kellett Tebow-tól. A végeredmény tehát: 17-10.






















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Tebow: 2/8 sikeres/összes passz, 69 passzolt yard, 1 passzolt TD, 9 próbálkozás, 43 futott yard, 1 futott TD
Ball: 30 próbálkozás, 96 futott yard
Moreno: 4 próbálkozás, 52 futott yard
Royal: 3 próbálkozás, 19 futott yard
Larsen: 5 próbálkozás, 17 futott yard
Decker: 1 elkapás, 56 elkapott yard, 1 elkapott TD
Willis: 1 elkapás, 13 elkapott yard
Cosby: 2 punt return, 8 visszahordott yard AVG
Prater: 1/2 FG, 2/2 XP (41 yard sikertelen, 38 yard sikeres)
Colquitt: 7 punt, 39.7 yard AVG
Harris: 8 tackle
Mays: 8 tackle
Williams: 7+2 tackle, 1 sack, 1 kikényszerített fumble
Miller: 4+3 tackle, 1.5 sack
McBean: 2 tackle, 1 sack

Második meccsét nyerte sorozatban a Broncos, ráadásul mindkettőt idegenben, Tebow kezdő QB-vé nevezése óta pedig a 4-ből a harmadikat. A csoportban az 5-4-el álló Raiders mögött hármas holtverseny alakult ki a Chiefs, a Chargers és a Broncos között, ráadásul mind a négy csapatnak 2-2 a csoporton belüli mérlege.

A meccsen a Broncos mindössze 8 passzjátékot kísérelt meg, melyek közül csak 2 lett sikeres, igaz ebből a második egy 57 yard-os TD volt. A sok, jól működő futással, sikerült sokáig pályán tartani a Chiefs védelmét és sokáig a padon a támadóikat, ezzel lecsökkentve a meccsen a play-ek számát. Lance Ball nagyon jó teljesítményt nyújtott harmadikból első helyre előrelépve a depth chart-on, rajta kívül nagy dicséret illeti még a támadófalat, akik rendkívül hatékonyan támogatták a futójátékot egész meccsen. A Tebow-hoz alakított playbook egyre jobban működik, ő pedig egyre jobban érzi magát a pályán, ez tisztán látszik.

A védelem emberfelettit nyújtott ezen a meccsen, nem volt gyenge pont. Az egy megszerzett TD-nél többször is szerencséje volt a Chiefs-nek (igaz a nagy futásnál azért jók voltak, de ott meg Carter csúszott le a futóról pár yard után), a végén pedig a FG-t ajándékba adtuk, csak pörögjön le az óra. Von eszméletlen jól játszik, már most megérte az 1/2-t és még van vissza 7 meccs. Doom egyre jobban mozog, lassan újra a 2009-es formáját kezdi hozni. Kiemelném még DJ-t, Champ-et és Dawkins-t, akik a rutinjukkal és a küzdeni tudásukkal mindig nagyot lendítenek a fiatalokon, valamint Bunkley-t, aki szép halkan egész jó szezont csinál, még ha ez a statisztikákban nem is mindig látszik.


















Az AFC West divízió állása a 10. játékhét után (W-L):


1. Oakland Raiders 5-4
2. San Diego Chargers 4-5
3. Denver Broncos 4-5

4. Kansas City Chiefs 4-5

A következő fordulóban a mieink csütörtöki meccse után a hétvégén mindhárom rivális idegenben fog pályára lépni, a Chargers-re komoly erőpróba vár a Bears otthonában, a Raiders a Vikings ellen próbálhatja meg tovább szaporítani a győzelmei számát, míg a Chiefs egyenesen egy Hétfő Esti Rangadóra lesz hivatalos a Patriots birtokára.

Rövid hét jön, mivel csütörtökön (vagyis nálunk péntek hajnalban) a New York Jets (5-4) csapata érkezik a Sports Authority Field @ Mile High-ra. Nem gyenge ellenfél, ráadásul egy hazai pályán elvesztett csoportrangadó utáni győzelmi kényszerrel, semmiképpen se lebecsülendőek. Ez a védelem egy teljesen új kihívás lesz a Tebow-ra alakított option támadórendszernek, mivel itt a fal mögött egy kiváló secondary jön szembe, elég csak a két kezdő CB, Darrelle Revis és Antonio Cromartie neveit felidézni. Valamint természetesen ott vannak még a Mark Sanchez vezette támadók, akiknek (szerencsére) ezen a meccsen nélkülözniük kell LaDainian Tomlinson futójátékát. Nehéz meccs lesz, de messze nem reménytelen, így a lényeg ismét:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr113389549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.17. 14:04:41

király meccsünk volt most is! végre újra jó broncos meccset nézni!:-)
alig várom már a mait a jets ellen

Tomi_Tanguay 2011.11.17. 15:09:39

moreno pont akkor sérült meg, amikor végre jó lett volna:(

foppa21 2011.11.17. 16:40:35

mcgahee fog ma játszani?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.17. 17:00:06

A péntek hajnali coloradói sportmenetrend:
- 01:30 Colorado Buffaloes - Wichita State Shockers (college basketball, Fifth Annual 5-hour Energy Tournament, Puerto Rico)
- 02:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs (NHL)
- 02:00 Minnesota Wild - Colorado Avalanche (NHL)
- 02:20 Denver Broncos - New York Jets (NFL)
- 03:00 Denver Pioneers - Southern Mississippi Golden Eagles (college basketball)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=773057

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.17. 18:08:37

"És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek."

Colossians 3:15 GB²

xrace 2011.11.17. 18:51:02

@Filip89:GB² (God bless, Go Broncos!) :)

tHoMaS 2011.11.17. 19:32:40

ha a Jetst is legyőznétek, az már nem lenne piskóta. :)

foppa21 2011.11.17. 20:11:57

szerintetek mára is ennyi futást tervezünk? vagy lesz némi csavar benne?:-)

xrace 2011.11.17. 20:57:59

@foppa21: Szerintem alap lesz a futás, de a győzelemhez több sikeres passz is kell majd. Olyan trükköt szívesen láták, ahol Tebow Revis felé dob egy alázós passzt a végén TDvel. :)


süti beállítások módosítása