Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Cup 2011 Winner: Los Angeles Galaxy

2011.11.23. 17:45 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A Los Angeles Galaxy nyerte az Észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) 2011-es szezonját, miután Landon Donovan góljával a döntőben 1-0-ra verték a Houston Dynamót. A hazai pályán játszó Galaxy megérdemelten nyert, az egész mérkőzés alatt sokkal többet birtokolták a labdát, valamint jóval több helyzetet is dolgoztak ki. A Colorado Rapids által hátrahagyott trónt történelme során harmadszor foglalta el az LA-i csapat 2002 és 2005 után. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) a gólszerző Donovant választották.






















Ugyan a labdarúgás szerelmesei nem éppen olyan döntőt láthattak, mint amire számítottak, ám a stadionban uralkodó remek hangulat valószínűleg kárpótolta őket. A Dynamo remek teljesítménnyel jutott be a döntőbe, akárcsak az LA, de David Beckhamék már az első perctől kezdve kezdeményezőbben léptek fel. Bruce Arena a Josh Saunders, Sean Franklin, Omar Gonzalez, A.J. DeLaGarza, Todd Dunivant, Landon Donovan, David Beckham, Juninho, Mike Magee, Adam Cristman, Robbie Keane tizenegyet küldte a pályára. Mindössze egyet cserélt a szakember, Chris Birchall az 57. minutumban váltotta a sok helyzetet elpuskázó Cristmant. Dominic Kinnear eközben a Tally Hall, Andre Hainault, Bobby Boswell, Geoff Cameron, Jermaine Taylor, Danny Cruz, Luiz Camargo, Adam Moffat, Corey Ashe, Brian Ching, Calen Carr kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként többek között beállt a Rapids egykori coloradói származású játékosa, Colin Clark. A mérkőzés játékvezetője Ricardo Salazar volt – aki egy szabályos gólt nem adott meg a Galaxynak.

Csendesen kezdődött az összecsapás, az első igazi lehetőség a 12. percben alakult ki. Beckham végezhetett el sarokrúgást a bal oldalról, beívelését pedig Cristman fejelte fölé hat méterről. Hatalmas helyzet volt. A 27. percben Cristman bólintott ismét fölé: Beckham a jobb oldalról ívelt a hosszú oldalra, Hall megtorpant, de a Galaxy csatára képtelen volt eltalálni a kaput. Még egy perc sem telt el az előbbi lehetőség óta, ismét Cristman veszélyeztetett. Donovan szerzett labdát, majd Keane-nek passzolt középre, aki Cristmannek továbbított, de a csatár elügyetlenkedte a lehetőséget. A 34. percben szép támadást vezettek a hazaiak, ám Donovan elől tisztázott a Houston védője. A félidő végére felpörögtek az események, ám míg a hazaiaknak három lehetőségük is adódott, addig a vendégek csak egy távoli lövésig jutottak, de legalább az eltalálta a kaput. A szünet alatt gól nélküli döntetlen volt az állás.

A második játékrészben tovább nyomott a Galaxy, a 49. percben pedig Keane kis híján gólt szerzett, de a lövése centikkel kerülte el a jobb alsó kapufát. Az 57. minutumban labdát szereztek a házigazdák, Beckham indította Keane-t, aki a kapuba is talált Hall lábai között, de les miatt – tévesen – a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Tíz perccel később Moffat fejelhetett volna az LA kapujába, ám már nem tudta kapura irányítani a labdát, pedig nagy lehetőség volt. A 72. percben már nagy sokára összejött a Galaxy vezető gólja. Beckham-Keane-Donovan volt a labda útja, az amerikai játékos pedig a bal oldalról a kapu bal oldalába pöckölte a játékszert a kifutó kapus mellett. Donovan harmadik alkalommal szerzett gólt MLS-döntőben. A hajrában a Dynamo már nem tudott újítani, sőt, inkább a hazaiak előtt nyíltak további helyzetek, de az eredmény már nem változott, bajnok lett a Los Angeles Galaxy.

Beckham nyolcadik bajnoki címét szerezte pályafutása során és nem biztos, hogy elhagyja az LA-t. A tegnapi nap folyamán a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy Angliába biztosan nem tér vissza, lehet, hogy Los Angelesben marad. Ugyan a francia PSG is csábítja a veterán angolt, de ezek a tárgyalások egyenlőre sehol sem tartanak Beckham szerint.

Jövőre eggyel több tagja lesz az MLS-nek, vagyis 19 csapat alkothatja a nívós Észak-amerikai bajnokságot, hiszen a Montreal Impact csatlakozásával immár a harmadik kanadai együttes lép be a liga vérkeringésébe. Az újonc csapat kerete még nem teljes, szerda este rendezik meg az úgy nevezett 'expansion draft', illetve nemrégiben sikerült leigazolniuk a kolumbiai Nelson Rivast, aki korábban az olasz Interben is megfordult. A 28 éves védő 33 Serie A és négyBajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára, összesen két gólt szerzett a milánói gárdában.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr213406426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.23. 18:00:00

jó kis összefoglaló lett! kár hogy a galaxy győzött:-P

foppa21 2011.11.23. 18:05:27

hánytól lesz ma a montreal draftja?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.23. 21:09:47

Nyassi-t választották a nyolcadik pick-ből. :(

foppa21 2011.11.23. 21:16:02

@Filip89: hát talán még belefér, legalábbis jobb mintha kimura, thompson vagy folan ment volna. igaz nyassi is hasznos volt ebben az évben, jobb volt mint cummings

foppa21 2011.11.23. 21:37:04

azért jól betankoltak, oda ment ching és warner például.

milo_hedgie#23 2011.11.24. 17:14:23

grat a galaxynak! de nem örülök hogy ők nyertek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.24. 20:35:20

Jövőre változás, hogy bár ugyanúgy 10 csapatos playoff lesz, mindkét konferenciából az első 5-5 jut be, pontszámtól függetlenül. A Wild Card körben a 4-5-ek játszanak egymással. Újdonság még, hogy a konferencia-döntők is oda-visszavágós alapon lesznek, míg a döntő egy meccsen dől el, de nem előre kijelölt helyszínen, hanem a kettő közül a jobbik kiemelt pályáján rendezik.

foppa21 2011.11.24. 20:42:15

@Filip89: a két meccses konf döntő jó változás. de a döntővel nem értek egyet, vagy legyen semleges pályán vagy legyen az is két meccs inkább

Coach Sacco 2011.11.25. 20:04:56

@foppa21: Szerintem is. Túl nagy előny a hazai pálya.

Az új edzőről mit lehet tudni? Neveket találgatnak már?


süti beállítások módosítása