Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 11 Broncos vs. Jets: Tebow magic, komoly védekező támogatással

2011.11.24. 17:54 - StormST

A Denver Broncos (4-5) az NFL tizenegyedik játékhetében a New York Jets (5-4) csapatát fogadta a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban rövid pihenő után, egy csütörtök esti meccsen. Sokan úgy gondolták, hogy a két hete sikeresen használt option, főleg futásokra építő támadójátéknak ez lesz az igazi erőpróbája és valószínűleg a bukása is.



Knowshon Moreno sajnos sérültlistára került a héten térdsérülése miatt, így a rövid hét miatt a practice squad-ból Jeremiah Johnson került a helyére az 53-as keretbe és egyből be is került a meccskeretbe is. A bemelegítésnél derült ki, hogy az egész héten sérüléssel bajlódó Willis McGahee tudja vállalni a játékot, ami azért bizakodásra is adott okot. Sérülés miatt ezúttal csak Julius Thomas maradt ki, mellette a mérkőzés előtti keretszűkítés áldozata lett Quan Cosby, Rafael Bush, Quinn Johnson, Manny Ramirez, Tony Hills és Derrick Harvey.

A Jets nyerte a feldobást és úgy döntöttek, hogy átadják a kezdést a Broncos-nak, így a touchback után a hazai támadók vonulhattak először a pályára:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Eric Decker, Eddie Royal, Demaryius „Bay-Bay” Thomas
TE: Daniel Fells
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin

Bekészült a futás ellen a Jets, egyből sikerült is meglepni őket, Bay-Bay felé szállt a labda a bal oldalon, ő pedig megcsinálta az elkapást és még bent is tudta tartani a lábait a pályán, 28 yard-os lett az összjáték. Jött McGahee és a futás, bár ebből nem lett semmi. 2&10-nél újra az idén érkezett futó kapta, csinált is vele 5 yard-ot, de közben Tebow-t egy védő majdnem kilapította. Nem sikerült ezzel megzavarni a Broncos támadóit, újra McGahee futott, egy védő elkapta, de ő tovább rángatta magával, még az se zavarta, hogy a sisakot letépte a fejéről, csak 6 yard után ment le a földre, így meglett a 1st down. Érkezett az előző heti meccs hőse, Lance Ball futni és szerzett is 4 yard-ot. 2&6-nál Tebow balra indult, majd egy gyors kis alsó átadással Ball-nak adta a labdát, aki előtt volt egy kis lyuk és 7 yard-os play-e 1st down-t ért. McGahee jött vissza futni, de a védelem elé tudott lépni, így csak 1 yard-ot haladt. Trükkös play jött, Decker kapta a labdát a line of scrimmage mögött, majd a WR egy hosszú passzot indított meg Bay-Bay irányába, de egy kicsit túl hosszú lett a passz. Jött Jeremiah Johnson, egy screen passzot kapott Tebow-tól és talált helyet az előrejutásra, úgy is tűnt, hogy meg tudta szerezni a 1st down-t, de a bírók valamiért, hiába a hazai pálya, pár inch-el vissza vitték a labdát, így 4&inches jött. John Fox HC-ék úgy döntöttek, hogy nem szabad megállni a Jets 21-én és megelégedni egy field goal-lal, de ez nem bizonyult jó döntésnek, mivel McGahee futását a védelem meg tudta fogni, pont nélkül maradt tehát az első Broncos drive, hiába sikerült 59 yard-ot haladni.

Jöhettek a védők a pályára, hogy a Mark Sanchez vezetett, LaDainian Tomlinson-t nélkülöző Jets támadósorral felvegyék a harcot:

DE: Elvis Dumervil, Rober Ayers
DT: Marcus Thomas, Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Quinton Carter

Maradt tehát az előző heti felállás, Shonn Greene futásával nyitottak a vendégek, de Champ és Marcus Thomas 1 yard után rövidre zárta. Újra Greene futott, ezúttal sikeresebben, 5 yard után sikerült megállítani. 3&4-nél Snachez passzolni akart, de Doom és Von együttes erővel megmutatta neki, hogy milyen szép is közelről a Mile High gyepe, együtt kapták a 0,5-0,5 sack-et a statisztikai lapjukra. Így tehát T.J. Conley érkezett punt-olni, de lecsúszott a lábáról a labda, 13 yard után már el is hagyta a pályát, nagyszerű kezdő pozíciót adva a denveri támadásnak a Jets 33-as vonalán. Spencer Larsen is beszállt futni, de neki csak 1 yard-ot sikerült összehoznia. Egy end-around futásnál Royal kapta a labdát és 10 yard-os futása 1st down-t ért. Larsen futhatott újra, ezúttal sikeresebben, 4 yard-ot tudott haladni. Tebow passzolni akart Decker-nek, de a WR nem tudta megcsinálni az elkapást, mielőtt kiesett a pályáról, egy kicsit magas lett a dobás. Újabb trükkös play-t próbált meg a Broncos, Jeremiah Johnson kapta a snap-et Tebow helyett, de nem sikerült meglepni a védelmet, nem tudtunk yard-okat szerezni a futással. Következhetett Matt Prater 37 yard-os FG-ja és egy kicsit szorosan a pózna mellé, de bevágta -> 3-0.

Santonio Holmes első elkapása nyitotta a Jets soros drive-ját, majdnem meg is csinálta a 1st down-t Champ szorításában, de hamar megszerezte a New York az első kísérlet jogát, Greene 4 yard-os futása bőven elég volt. Újra Holmes kapott egy passzot, hozzá egy szép blokkot, újra 9 yard-ot csinált. 2&1-nél Sanchez nem talált célpontot és kihajtotta a labdát a pályáról, de Plaxico Burress ellökte Champ-et, így 2&11 jött a büntetés után. Egyből vissza is kaptak 5 yard-ot play nélkül, Ryan McBean mozdult kicsit korán. Greene kapott egy screen passzot, amivel 4 yard-ot tudott csinálni, viszont Carter szerelése után lent maradt és már nem is tudott visszajönni ezen a meccsen. Jött helyette Joe McKnight és egy 2 yard-os futással, ha csak centikkel is (kb. annyival, amennyit az első drive-nál nem adtak meg a Broncos-nak) hozta a 1st down-t. Burress-nek akart passzolni egy hosszút Sanchez, a passz nem lett meg, de a kicsit későn odaérő Dawkins ütközését fölösleges durvaságnak ítélték a bírók, 15 ajándék yard-ot adva a Jets-nek. 1&10 lehetett a Broncos 41-es vonaláról, McKnight két futása után pedig 3&3 a 34-ről. Holmes csinált egy 7 yard-os elkapást, de Fox bedobta a piros zászlót és a bírók a visszanézés után jogosan elvették az elkapást, 52 yard-os FG-ra kényszerítve ezzel a vendégeket. Nick Folk érkezett a rúgásra, a távolság meg is volt neki, de a labda a bal oldali pózna mellett szállt el, maradt az eredmény és a saját 43-as vonalán kapta vissza a labdát a Denver. Maradt még 1:09 az első negyedből, McGahee futott 4 yard-ot és újra ő próbálkozott, de egy 0 yard-os gain után Calvin Pace kiütötte a kezéből a labdát és Bart Scott meg tudta szerezni és még 9 yard-ot haladt is a hazai endzone felé, mielőtt Virgil Green le nem tudta vinni. Egy Sanchez passzra maradt még idő a negyed vége előtt, McKnight csinált egy 6 yard-os elkapást. Az első negyed után az eredmény tehát: 3-0.























A backup-ból első számúvá előlépő McKnight nyitotta a második negyedet, 5 yard-os futása elég volt egy 1st down-hoz. Holmes újabb elkapást hajtott végre, 13 yard lett belőle és egy újabb első kísérlet. Egy 1 yard-os McKnight futás és egy sikertelen passz után 3&9 jöhetett a Broncos 10-es vonaláról. A Jets is felhozott egy futót a PS-ből a héten, Bilal Powell ezúttal elkapói tehetségét mutathatta meg, el is kapta a labdát, de Wesley Woodyard szerelésének hála csak 7 yard lett a play-ből és így egy 21 yard-os FG kísérlettel kellett megelégednie a vendégeknek, Folk ezúttal már nem hibázott -> 3-3. A következő kickoff-ot Cassius Vaughn a -6-on kapta el és nekiindult előre, talált pár lyukat a coverage-ben és végül a Jets 39-én tudták csak levinni a földre, de csak azért, mert az összes blokkólója előtte futott és hátulról el tudták kapni a lábát, előtte már csak a rúgó volt. Kiváló helyről, de rosszul indult a Broncos drive-ja, McGahee futását fogták meg -1 yard-on. Ball jött be, de neki se volt sokkal több sikere, 0 yard-os lett a próbálkozása. Passznak kellett jönnie, Royal kapott labdát a line of scrimmage mögött a jobb oldalon, de a védelmet nem sikerült átvernie, csak 2 yard lett az elkapásból, ami miatt a kiváló kezdőpozíció ellenére punt lett a támadásból. Először jött tehát a Pro Bowl szavazáson a posztján a legjobb 5 között lévő Britton Colquitt a pályára és a 38-ról a 9-ig rúgta a játékszert, nehéz helyzetbe hozva Sanchez-éket.

Rossz helyről és rosszul kezdtek a vendégek, Bunkley kapta el McKnight-ot -2 yard-on. Újra McKnight-é volt a főszerep, egy screen passzot kapott, de csak 3 yard lett belőle, nem sikerült meglepni a védelmet, Sanchez pedig Von-tól kapott egy nagyot a passz után. Újra jött a nyomás a fiatal QB ellen, gyorsan el is dobta a labdát, de nem talált elkapót. Decker próbálkozott a punt visszahordásával, de nem jutott messzire, viszont így is a Jets térfelén kezdhettek támadni Tebow-ék, a 48-on. Tebow futott egyet a bal oldalon, nagy volt előtte a lyuk, 7 yard-ot csinált a run-al. Sajnos a következő play sokkal rosszabb lett, Jeremiah Johnson kapott egy hátsó passzot, de mire megfogta már odaértek a védők, így 7 yard-ot vesztett a Broncos. 3&10-nél Tebow Fells felé passzolt, majdnem jó is lett az átadás, de végül punt-nak kellett jönnie. Colquitt egész jót rúgott, Matt Willis majdnem el tudta kapni az endzone előtt, végül egy hajszálnyival beért az endzone-ba a labda. Sanchez egy rövid passzal nyitott, a TE Dustin Keller kapta el, de csak 6 yard lett belőle. McBean csinált egy szép szerelést McKnight futásánál, ami után 3&5 jött, vagyis mégsem jött, mert Doom hamar indult, így ajándékba kapta a 1st down-t a vendégcsapat. Bunkley tett róla, hogy Powell első futása csak 2 yard-os legyen, 2&8-nál viszont Burress csinált egy 12 yard-os elkapást a jobb oldalon a vonal mellett, amit a bírók egy challenge után is jónak láttak, így meglett az újabb 1st down a Jets-nek, a saját 44-es vonalukon. Von tett róla, hogy ne folytatódjon jól a drive, Powell-t kapta el egy -2 yard-os futásra. Patrick Turner is bejelentkezett a WR poszton egy 7 yard-os elkapással, 3&5-nél viszont Sanchez rosszul kapta a snap-et, szaladhatott a földön pattogó labda után és mire rá tudott vetődni a 27-én Von már ott is volt, hogy megállítsa a play-t.

Conley punt-ja után Royal próbált meg egy return-t, de csak 7 yard jött össze neki, a 38-ról támadhatott a Broncos 2:12-vel a félidő vége előtt. A 2-minute warning előtt Tebow futott még egy 4 yard-ost, majd a szünet után ki kellett futnia az oldalvonalon, mivel nem talált célpontot, egy 0 yard-os sack került a statisztikákba. 3&6 jött, Royal kapott egy passzot, de a bírók ezúttal se adták meg a 1st down-t, így Colquitt-nak kellett punt-olni, két hazai játékos egymást zavarta, így a labda be tudott pattogni az endzone-ba. 0:59 maradt még a félidőből és a Jets még nekikezdett egy támadásnak, hiszen volt hátra két időkérésük. McKnight futott elsőre 9 yard-ot, majd Holmes csinált meg egy elkapást egy védelmi hiba után, Harris nem ment az emberével, ráadásul az óra is megállt, mivel a WR kilépett a pályáról. 0:36-nál Keller ért el egy 6 yard-os elkapást, de ő nem tudott kimenni a pályáról, így egy időkérést el kellett használni a vendégeknek. McKnight csinált egy elkapást középen, ami 14 yard-ot ért, majd Sanchez úgy tett, mintha egy spike-al meg akarná állítani az órát, de Keller-nek passzolt a jobb oldalon, viszont a rutinos Champe-et ilyen trükkel nem lehet megetetni, egy 0 yard-os play és időkérés lett a büntetés. Mivel így csak 0:05 maradt, így kiküldték Folk-ot egy 61 yard-os FG-ra, majdnem meg is lett neki, de végül balra elkerülte a póznát. A félidőben az eredmény tehát: 3-3.


























A második félidőt a vendégek kezdhették és jócskán be is kezdtek, Burress jutott el a félpályáig egy elkapással, Champ elcsúszott a catch előtt, Von-nak kellett utolérni a WR-t. McKnight is talált egy lyukat, DJ-nek éppen sikerült elkapnia, mielőtt elszaladt volna, de így is lett 7 yard a futás, majd újra ő jött és 3 yard-os haladással hozta a 1st down-t. Sanchez a Goodman által őrzött Burress felé passzolt, nem lett meg az elkapás, de mivel Goodman szabálytalankodott, így nem is számított, 5 yard-ot így is kaptak és újra 1&10 jött. Ugyanez a páros jött újra, ezúttal meglett az elkapás és Goodman-től a tackle is, de 9 yardot haladt a Jets. Ismét Burress, ismét elkapás, újra Goodman maradt le, 13 yard lett a vendégek jutalma. Időt kért a Jets, mert nem tudtak időben felállni, de nem zavarodtak meg, Sanchez McKnight-nak passzolt, aki a 12 yard-os screen elkapásával az 1 yard-os vonalig jutott. 1&goal az 1-ről, nem sok jóval kecsegtet a védelemnek, Sanchez egy passzal próbált TD-t csinálni, Keller el is kapta, de magas lett a passz, fel kellett ugrania hozzá és leérkezés közben kilépett. Powell próbált meg középen befutni, megállította a védelem, a bírók nem állították meg a játékot, amikor a futót feltartóztatta a fal, közben Von kiütötte a kezéből a labdát, ami az endzone előtt álló RG Matt Slauson szedett fel és bevetődött vele az endzone-ba, miközben a védők a futás megállítását ünnepelték. Folk bevágta az extra point-ot, miután a bírók visszanézték az esetet és helybenhagyták az eredeti ítéletet -> 3-10.

Ezután Vaughn próbált meg egy visszahordást, de csak a 12-ig jutott, rossz helyről indulhatott tehát a Broncos. McGahee 1 yard-os futása nyitotta a drive-ot, ami után a Broncos időt kért, nem sikerült jól felállni. Screen passz jött, Ball volt a célpont és az elkapó lerázott pár védőt, át is futott egy páron, végül a 32-ig jutott és így meglett a 1st down. A következő play-nél úgy tűnt, hogy Tebow fog futni, de végül Ball-nak adta tovább a labdát, újabb 1st down lett a jutalma a fiatal futónak. Tebow passzolt 1&10-nál, el is találta Decker-t, de túl erősen szállt a labda, nem tudta elkapni a WR. McGahee jött futni, 3 yard-os lett a play, 3&7-nél így újra passzolni kellett, hosszú passz szállt Decker felé, sajnos azonban kicsit hosszú lett az átadás, kb 2 yard-ot hibázott Tebow. Jött Colquitt, a visszahordó hagyta lepattanni az 1 yard-os vonalon, de nem az endzone felé, hanem függőlegesen pattant és Matt Willis ott el is tudta kapni. A FB Jonh Conner futása 3 yard-ot ért az első play-re, 2&7-re jött a nyomás Sanchez felé, aki a földre dobta a labdát Keller előtt. 3&7-nél McKnight futott, de Doom hamar elkapta, 4&6-ot kényszerítve ki. Conley rúgását Royal a Jets 49-es vonalán kapta el, jó helyről indulhatott tehát ismét a Broncos. Ball próbált meg a jobb oldalt futni, de a védelem megállította 0 yard-on, majd Tebow lépett ki egy sack-ből és futott ki a bal oldalra, aztán Decker-nek passzolt, aki egy elkapható labdát hagyott kiesni a keze közül, 3&10-et előállítva ezze. Bay-Bay volt a célpont, de ezúttal Tebow hibázott, kicsit a WR elé dobta, pedig elég üresen is volt és a 1st down is meglett volna.

A punt-ot ezúttal is hagyták lepattanni, de ezúttal a Jets-es játékos kapta el, aki a 15-ről a 21-ig hordta vissza. McKnight futása után 2&6 jött, Sanchez ismét Goodman-re próbált játszani, de Burress mögé dobta a labdát, amellyel a 3&6 lett. Ismét ugyanazt a párost kereste Sanchez, de ezt eddigre Andre Goodman már nagyon megelégelte és ki is számította, a passz elé ugrott, megszerezte a labdát, majd bevágtázott vele az endzone-ba, a végén a labdát mutatva a QB-nek. Prater bevágta az XP-t, kiegyenlítve az eredményt -> 10-10. Goodman-t az ellenfél hergeléséért 15 yard-dal büntették a bírók, amit a kickoff-nál érvényesítettek, így a 35 helyett a 20-ról kellett Prater-nek rúgnia. A labda így is elszállt a Jets 2 yard-os vonaláig, ahonnan McKnight indult vele előre és egészen a 41-ig el is jutott vele, de ekkor Woodyard kiütötte a kezéből és Vaughn meg tudta szerezni, a 42-ről újra a Broncos támadhatott. Sajnos azonban nem sikerült élni a lehetőséggel ezúttal se, McGahee -1 yard-os futása után Royal kezéből csúszott ki a labda egy vetődős elkapás közben, majd a nagy nyomás és a jó coverage miatt Tebow kidobta a labdát a pályáról. Colquitt következett, a kissé rövid punt-ját a 19-én kapta el a Jets-es visszahordó egy fair catch-el. Keller elkapása nyitott a vendégek támadását, DJ lecsúszott róla szerelés közben, így lett 5-6 yard-ból 15. 1&10-nél jött a kemény blitz, Sanchez menekült, majd kidobta a labdát. McKnight 0 yard-os futása után 3&10 következett, a QB Holmes-t kereste, akin Champ és Carter védekezett, rossz is lett a passz és miután eldobta, még Von meg is büntette a lassú kivitelezésért egy kis „vesemasszírozással”. A punt után a 18-ról támadhatott a Broncos, Larsen futása után pedig már 2&5 jöhetett. McGahee futott még 3-at, majd időt kért a hazai csapat 0:03-al a harmadik negyed vége előtt, bár nem nagyon tudni, hogy miért, hiszen így már csak 1 maradt az utolsó negyedre. Tovább rontva a helyzetet Decker még korán is indult, így 3&7 jött. Tebow-t majdnem elkapták a védők, még éppen el tudta dobni a labdát, viszont képtelen volt emberhez dobni. Ezzel lezárult a harmadik negyed, ami után az eredmény: 10-10.

Colquitt punt-ja nyitotta a negyedik negyedet, ami után egy 8 yard-os visszahordással a 31-re tette a Jets a drive indulási helyét. McKnight futásával nyitottak, 11 yard lett a jobb oldali szélső run-ból, jöhetett az újabb 1st down. Újra ő futott, átfutott Marcus Thomas szerelésén, 8 yard-ot tudott szerezni. Powell jött be futni, de ő nem tudott yard-okat szerezni, 3&2-nél Sanchez Turner-nek passzolt, aki 4 yard-ot csinált az elkapással, így meglett a 1st down. A következő play-nél nem volt célpont a QB-nek, Doom szabadra tudta magát küzdeni és megcsinálta a -2 yard-os sack-et. McKnight következő futása csak 3 yard-ot ért, így egy 3&9-et kellett megoldani, McKnight kapott egy screen passzot, amivel kicsit meglepték a Broncos-t, így 14 yard-ot tudott csinálni a futó, a Broncos 31-es vonaláról jött az 1&10. Burress-nek ment volna a következő screen, de elmérte a QB, ráadásul Jason Hunter-t rálökték a lábára, ami biztos nem esett jól. Powell futása jött, de mivel csak 4 yard lett belőle, így 3&6 következett. Holmes lett volna a célpont, de nagyon elé ment a labda, valószínűleg a nagy nyomás miatt. Érkezett Nick Folk egy 45 yard-os FG-ra és a jobb oldali pózna belső feléhez közel bevágta a 3 pontost -> 10-13.

Vaughn újabb nem túl sikeres visszahordása után a 8-ról indulhattak Tebow-ék, Larsen futása pedig 2&7-et eredményezett. Jeremiah Johnson futott még 5 yard-ot, 3&2-nél pedig Larsen próbálkozhatott ismét, de mivel nem tudott yard-ot szerezni, így jönnie kellett Colquitt-nak a sorozatban negyedik 3&out után és ekkor már a közönség is hangot adott a nemtetszésének. Colquitt punt-ja után egy 12 yard-os return jött, így a Broncos térfelén, a 47-ről kezdhettek Sanchez-ék. McKnight 2 yard-os futása Bunkley karjaiban ért véget, majd Sanchez ismét Goodman-re próbált játszani, de ebből a screen passzból is majdnem interception lett. 3&8 helyett egy false start miatt 3&13 jött, ekkor Powell futott shotgun-ból, de a védelem csak 6 yard-ot engedett, így punt-olniuk kellett. Royal állt fel a punt-hoz és érdekes módon az 5-ön csinált fair catch-et, lehet, hogy jobb lett volna, ha hagyja lepattanni. 5:54-nél kezdhetett támadni a Broncos, Tebow a jobb oldalon a goal line mögött Royal-nak passzolt, aki egy nagyon szép mozdulattal elküldte az érkező S-t és így safety helyett 8 yard lett a play-ből. Tebow futott 2&2-nél, talált egy lyukat a bal oldalon és 15 yard-ot haladt előre. 1&10-nél Bay-Bay volt a célpont, üresen találta a labda, 9 yard után lépett ki a pályáról, megállítva az órát. 2&1-nél újabb passz jött, de Tebow ezúttal kissé Bay-Bay mögé dobott. A 3&1-et muszáj volt megoldani, Tebow futott, balra nem talált helyet, jobbra fordult és a jól blokkoló társak mellett át tudott jutni a 1st down-ért. 1&10 jött a Broncos 44-es vonaláról, majd utána 2&1 a Jets 47-eséről, ismét Tebow futójátékának köszönhetően, aminek a végén a vendégek sztár CB-én Darrelle Revis-en futott keresztül és még az óra is megállt, mikor kilépett a pályáról. Újabb down, újabb TT futás, újabb 1st down a 3 yard-os run után. Egy kissé rövid és így incomplete passz után 2&10 jött, ezúttal Dante Rosario felé, a TE egy becsúszós elkapást csinált meg és még szépen meg is tartotta a labdát, 18 yard lett a jutalma. 1&10 következett a Jets 26-os vonaláról, ami már messze Prater FG távolságán belül volt, de a 2-minute warning előtt még Ball futott 3 yard-ot. A szünet után Tebow futott további 3 yard-ot, így egy 3&4 jött a Jets 20-as vonaláról, de csak egy kis szünet után, mert egy szurkolónak nem nevezhető egyén berohant a pályára. 1:06-nál indulhatott el végre a play, Tim Tebow észrevette, hogy kemény blitz jön, a bal oldalon egy S-vel. Sikerült kikerülnie a safety-t, megkerülte a védelmet és meg se állt az endzone-ban az örömében felrobbanó stadionban. A támadók egyből a földre döntötték a fiatal QB-t és az örömünnep még percekig tartott, még John Elway is felállva tapsolt. Jött még Prater, hogy FG távolságon kívülre rúgja a csapatát -> 17-13.






















0:54-kor kezdődhetett a következő Jets drive, miután Antonio Cromartie megpróbálta visszahordani a kickoff-ot, de csak a 14-ig jutott, még nehezebb helyzetbe hozva a támadókat. Az első play egyből egy 13 yard-os elkapást hajtott végre Keller és még ki is lépett a pályáról, megállítva az órát. 0:48-nál jött a következő 1&10, majd 0:44-nél a 2&10, mivel Sanchez dobott egy rossz passzot. A következő passz is sikertelen lett, ezúttal túldobta a WR-t Sanchez egy hosszú passznál. 3&10-nél jött a blitz és eredményesen, Von kapta el a Jets QB-ját egy 9 yard-os sack-kel. A vendégeknek el kellett használniuk a két maradék időkérésükből egyet, igaz ezt most jól is használták ki, mivel találtak egy jó play-t 4&19-re, Turner csinált egy 25 yard-os elkapást, de mivel középen csinálta, így elment a New York utolsó időkérése is. 0:24 maradt, McKnight kapott egy passzot, de nem tudott kilépni, mielőtt a földre vitték, így egy spike-al kellett Sanchez-nek megállítania az órát, de csak 7 másodpercük maradt. Egy Hail Mary passzra volt még idő, az endzone felé dobott a Jets QB-je, de a védők le tudták védekezni a passzot és így véget ért a meccs. A végeredmény tehát: 17-13.

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Tebow: 9/20 sikeres/összes passz, 104 passzolt yard; 8 próbálkozás, 68 futott yard, 1 futott TD
Ball: 5 próbálkozás, 18 futott yard; 2 elkapás, 26 elkapott yard
McGahee: 12 próbálkozás, 18 futott yard, 1 elvesztett fumble
D. Thomas: 2 elkapás, 37 elkapott yard
Royal: 3 elkapás, 15 elkapott yard
Vaughn: 3 kickoff return, 33 visszahordott yard AVG
Prater: 1/1 FG, 2/2 XP (37 yard)
Colquitt: 8 punt, 34.4 yard AVG
Miller 9+1 tackle, 1.5 sack, 1 kikényszerített fumble
Woodyard: 5+2 tackle
Bunkley: 4+1 tackle
Williams: 4+1 tackle
Goodman: 3 tackle, 1 interception, 1 visszahordott TD
Dumervil: 2+1 tackle, 1.5 sack




















Dramatikus körülmények között, de meg tudta nyerni a meccset a Broncos, hála a csapatot végig a meccsben tartó védőknek és a Tebow vezette támadóknak. A 0:58-nál véget érő TD-futással Tebow történelmet írt, mivel ez volt az NFL történetének leghosszabb meccsnyertes futása egy QB által egy meccs utolsó percében. Ismét nem volt domináns a meccs nagy részében, de amikor számított, akkor elővette az ászt a pakliból és meg tudta csinálni a fontos play-t.

A védelem minden dicséretet megérdemelt ezen az estén is, nem volt egy gyenge pont se, illetve Goodman egy darabig igen, de végül ő is javítani tudott, méghozzá nem is akárhogyan. Von teljesítménye (10 tackle, 1,5 sack, 4 tackle for loss, 1 forced fumble és 1 pass deflection) díjat ért, ő lett az AFC Defensive Player of the Week és a Rookie of the Week. 2009 óta ő volt az első Bronco és az első rookie, aki a DPoW díjat kiérdemelte. Doom is egyre inkább a 2009-es formáját idézi, Champ, Dawkins, Bunkley és DJ pedig stabilan jó teljesítményt nyújtanak egész szezonban.

A győztes drive:



Az AFC West divízió állása a 11. játékhét után (W-L):


1. Oakland Raiders 6-4
2. Denver Broncos 5-5
3. San Diego Chargers 4-6
4. Kansas City Chiefs 4-6

Felléptünk a második helyre a csoportban, mivel csak a nálunk jobban álló Raiders győzött az elmúlt héten, akik 27-21-re diadalmaskodtak Minnesota-ban. A hármas holtverseny másik két tagja egyaránt kikapott, a San Diego 31-20 arányban húzta a rövidebbet a Chicago ellen, míg a KC-t a New England 34-3-ra mosta le a Hétfő Esti Rangadón. A 12. héten Chargers-Broncos rangadó mellett a Raiders a kezdő QB-jét vesztő Bears-t látja vendégül, a Chiefs-re pedig újabb komoly rangadó vár, ezúttal a Steelers-szel csapnak össze vasárnap este.

Saját kérésére távozott a csapattól a héten Kyle Orton, aki waiver-en a Kansas City Chiefs csapatához került. Következik az év egyik legfontosabb meccse, a San Diego Chargers (4-6) elleni csoportrangadó a szép emlékű (Super Bowl XXXII) Qualcomm Stadium-ban. Amennyiben ezt a meccset is meg tudjuk nyerni a sok sebből vérző Chargers ellen, akkor komoly lépést tehetünk a csoportelsőség és a playoff felé. Így tehát ezen a héten kiemelten a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr763408876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.11.24. 18:36:08

ezt jó érzés volt most újra olvasni,nagyon nagy győzelem volt!

foppa21 2011.11.24. 20:15:00

@milo_hedgie#23: nekem a győztes drive még mindig hátborzongató:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.24. 20:23:45

Ha már mindenhol Hálaadás napi jókívánságokat olvasni, akkor én JMD két évvel ezelőtti klasszikusát idézném fel, mely ezen a napon született. :D

www.youtube.com/watch?v=wiwdHRSBSSg

xrace 2011.11.24. 23:26:43

@Filip89: De jó, hogy már eltakarodott tőlünk. :) Szegény, jobb sorsra érdemes Rams! :P

milo_hedgie#23 2011.11.25. 09:38:12

nem hiszem hogy sokan visszasírnák JMDt,főleg most foxal beindulna a szekér:) szerintem vízválasztó lehet a PO szempontjából a hétvégi mérkőzés,ha a chargerst is meglepnénk,akkor nagy esélyünk lehetne,ellenkező esetben együtt lenne az egész csoport.

apacs02 2011.11.25. 23:24:38

@milo_hedgie#23: Szerintem most kellene előhozni a passz játékot,amit véleményem szerint TT ugyan olyan magas szinten művel,mint a futást...már ha hagyják neki,és bíznak benne.Akkor talán meglenne a Chargers,ellenkező esetben úgy vélem elpicsáznak minket rendesen...de ne legyen igazam.Nem vagyok nagy szakértő,inkább lelkes rajongó,de ettől függetlenül,nekem nem tetszik az Offens taktikája,ami néha már vicces.Ha Tebow nem játszhatja azt amit tud igazán,szerintem az eredmények is elmaradhatnak,pedig ez a csapat ilyen defense-l sokáig juthatna,de csak akkor ha a támadó sor feljavulna az ő szintjükre.Ha még egyszer három középső futást mutatnak be eredménytelenül,esküszöm felvagdalom az ereimet!!!:):):)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.26. 09:32:22

@apacs02: Tebow a futásban igazán erős, ez a séma éppen rá van kitalálva. Persze, ettől függetlenül nagyon kiszámítható, és láttuk, hogy a Jets ellen is sokáig nem nagyon működött a játék - gyakorlatilag csak az elején az első két drive-ban, meg a legvégén. Több passz kéne, hogy mondjuk átlagban minden 3-4. play passz legyen, akár option-ből is, vagy például shotgun-ból run - csak hogy minél jobban hülyítsük a majmokat. :P

apacs02 2011.11.26. 10:22:20

Maximálisan egyetértek!!!:):):)

StormST 2011.11.26. 11:29:54

@apacs02: Tebow most játssza azt, amit igazán tud. Több passz kéne? Talán igen, talán nem. Egy pillanatra se lehet elfelejteni, hogy az elkapók nincsenek még olyan szinten összeszokva Tebow-val, amennyire az kéne, ráadásul mindegyik fiatal, tapasztalatlan srác. A Chiefs elleni 8 passzából 2 lett jó, meg még volt legalább 4 drop, ami nem Tebow hibája nagy részben, viszont a csapatot visszakényszeríti a futójátékba.
Tebow soha nem volt magas szintű passzoló, talán nem is lesz. Lehet, hogy így kiszámíthatóbb a támadójáték, de amíg működik, addig ez nem érdekes. Hogy a Jets ellen nem működött? Ez is véleményes, de azért pont a Jets ellen, akik a liga egyik (ha nem A) legjobb CB duójával állnak fel, várható volt, hogy nem fogjuk garmadával szórni a passzokat.

A középső futásoknak is jönniük kell, különben az option támadójáték értelmét veszti, mert ha nem számítanak a középső futásra, akkor a fene megette az egészet... :)

Lehet, hogy a Chargers ellen több passz lesz, de ha McGahee felgyógyult és mennek a futások, akkor csak azért nem szabad erőltetni a passzokat, hogy legyenek... :)

apacs02 2011.11.26. 22:35:56

@StormST: Nem tudok veled vitába szállni,egyrészt azért ,mert a leírtak alapján jóval jobban érted ezt a játékot mint én,másrészt pedig igazad van.Ha működik a futás,egyértelmű,hogy nem kell passzjáték.De hogy egyáltalán ne legyen,ezt egy kicsit erősnek tartom.Bár ha Fox mester szándékosan jegelte volna ezeket a playeket,az nem semmi lenne!:):)

Ehhez kapcsolódik a Bowl.hu írása,amit engedelmetekkel idéznék,szerintem ezeket a sorokat minden Broncos fan szívesen olvassa akár többször is:
"Erőteljes kérdőjelek voltak vele kapcsolatban, hogy passzolásban mennyire lesz megbízható Tebow kezdőként, mert azt mindenki tudta, hogy ha futni kell, akkor nincs gond, még a linebackerek sem tudják megállítani ezt a fiút. Kezdésképpen a Western Kentucky nem túl acélos gárdája ellen 17-ből 13 jó passzt adott, és első 300 yardos meccsét is letudta, amin 3 TD passzt is adott. Végül a szezont 317 kísérletből 217 jó passzal zárta, adott 29 TD passzt, és csak 6 Interceptiont dobott, ezzel a 120 csapatos élvonal 6. legjobb QB rating-jét produkálta, csattanós választ adva azoknak, akik szerint nem tud passzolni. Persze a statisztikái ezzel nincsenek letudva, 194 próbálkozásból 838 yardot futott, és 11 meccs alatt 22 TD-t jegyzett a földön. Tebow nevéhez 51 TD fûzödött a szezonban, 87 egyetem nem érte el ezt a számot csapatszinten sem."

milo_hedgie#23 2011.11.27. 10:02:52

kicsit lehet én is elfogult vagyok ezzel a stílussal,mert szokatlan és kevésbé látványos számomra. a Jets ellen nem ment jól a futás,playenként ha jól emlékszem csak 2-3 yardot haladtunk általában,persze egy egészséges mcgaheevel több lehet. hátha akkor jobban fog működni,de annyira nem vagyok kibékülve ezzel a rendszerrel,meglátjuk mi lesz,ha nyerünk egy rossz szót se szólok:PP


süti beállítások módosítása