Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Tökéletes albertai hétvége

2012.01.25. 11:43 - Filip89

Fantasztikusan kezdődött a 2012-es NLL-idény a Colorado Mammoth számára, a denveri lacrosse-gárda a nyitómeccs megnyerése után az elmúlt hétvégén aratott újabb két győzelmével továbbra is veretlen, és 3-0-s mérleggel vezeti a nyugati táblázatot. Prout-ék ráadásul a két legnagyobb riválist, az Edmonton-t és a Calgary-t múlták felül, egyaránt 13-12 arányban, egy-egy végletekig kiélezett összecsapáson.



















Elsőként a pénteki játéknapon a tavalyi szezon egyetlen rájátszásról lemaradó nyugati csapata, az Edmonton Rush ellen vendégszerepeltünk. A papíron gyengébbik albertai vetélytárs a mieink elleni összecsapással nyitotta az évadot, így külön motivációval szállhattak harcba a Rexall Place bő 8 ezres publikuma előtt.
Jobban is kezdték a vendéglátók a mérkőzést, a Mammoth alaposan beragadt a rajtnál, a dekoncentráltságunkért már az első öt percben három góllal fizettünk meg. A találatok sorát Small nyitotta, aki 52 másodperc elteltével bombázott Levis hálójába; nem sokkal később Z. Greer ugyancsak bevette a coloradói ketrecet egészen közelről; majd Scott Evans szállította a harmadik gólt egy tökéletes átlövésből. Lassan felébredt az ősi állat, és néhány támadással később az újonc Adam Jones révén adtunk életjelet magunkról, aki JGJR nagyszerű asszisztjából talált be. Ezután kicsit lecsendesedtek az események, majd a játékrész hajrájában még Z. Greer oldalról bekanyarodva volt eredményes a rövid sarokba tüzelve; rögtön a következő akcióból pedig Adam Jones szakadt el a védőjétől, és fejezte be találattal a jobb oldali előretörést. Így aztán az első felvonást követően 2-4-es hátrányban voltunk.
A második negyedben tovább folytatódott a denveriek látványos feljavulása, csapatunk egyre inkább kezdte felvenni a játék ritmusát, és többször komoly helyzeteket dolgoztunk ki Bold ketrece előtt, miközben a meccset felejthetően kezdő Levis kapus több remek védéssel járult hozzá a defenzív támogatáshoz. Ez pedig az eredményen is meglátszott, és amilyen jól kezdte az első felvonást a Rush-t, a második játékrész elején a mieink domináltak hasonló módon, vagyis háromszor találtunk be alig öt perc leforgása alatt. Először Adam Jones megszerezte napi harmadik találatát, gyönyörűen tört kapura, és elegánsan a hálóba helyezett; majd kisvártatva egy ellentámadás végén John Grant Jr bombázta a hálóba a Mammoth egyenlítő találatát. 4-4-nél tehát utolértük a hazaiakat, és még korántsem volt vége a sziporkázásnak! Az említett öt minutum alatti harmadik gólt Sean Pollock-nak köszönhettük, aki a kapu közelében megszelidített egy nem túl pontos passzt, majd a védőjéről lefordulva volt eredményes. A továbbiakban is lendületben maradt a csapat, és a játékrész végéhez közeledve Jed Prossner és Adam Jones lőttek egy-egy assziszt nélküli találatot. A második negyedet 5-0-ra megnyertük, ezzel a félidőre 7-4-es előnyre tettünk szert, és bizakodva várhattuk a második 30 percet.

A folytatásra a Rush igencsak felszívta magát, a házigazdák próbálták menteni a menthetőt, és nem sokkal a második félidő megkezdését követően Z. Greer mesterhármast érő megmozdulásával zárkóztak közelebb. Másfél perccel később rögtön válaszoltunk, amikor felcserélődtek az eddig látott szerepek, ugyanis Jones szolgálta ki a háta mögül érkező John Grant Jr-t. Rövidesen a napi első emberelőnyünk kihasználásával létrehoztuk az eddigi legnagyobb különbséget, a csapatkapitány Gavin Prout lapos lövésével már négy találattal léptünk meg 9-5 arányban. Ennek ellenére a továbbiakban újra egy kicsit kihagyott a figyelmünk, a 39. és a 43. perc között négy találattal egyenlíteni hagytuk a kanadai csapatot. Egyre több fizikai párharc jellemezte a mérkőzést, ekkoriban több vitatható kiállítást is kaptunk, melyeket Shawn Williams és Ryan Ward révén használt ki az ellenfél, közben még Small késleltetett kiállítás alatt, Mydske kontrából köszönt be, így 9-9-re kiegyenlítettek három perccel a negyed vége előtt. Ezt követően a rookie Coates kiállítását sikerült kivédekeznünk, majd a 4-on-4 játék után az utolsó támadásunkat PP-ben vezethettük, és John Grant Jr a saját kipattanóját gólra váltva juttatta előnyhöz a csapatot másodpercekkel a szünet előtt. A Rush felzárkózását visszaverve egy góllal mi álltunk jobban a záró játékrészt megelőzően.
A negyedik negyed is jól kezdődött számunkra, fél perc után JGJR bejátszásából Adam Jones már önmaga ötödik találatát szerezte a mérkőzésen, 11-9-re módosítva a meccs állását. Ezúttal sem sokáig tartott a vezetésünk, hamarosan újra rövid időn belül szerzett két gólt az Edmonton, a rámenős támadások közepette Johnson és Ryan Ward is betalált Levis ellen, így újra ki tudtak egyenlíteni. A következő időszakban mindkét csapat megfontoltabban játszott, nem rohant egyik fél sem fejjel a falnak, kezdett különösen fontossá válni a végjáték. Bő öt perccel a vége előtt egy hibás sorcserének köszönhetően kerültek létszámfölénybe a mieink, de ahelyett, hogy PP-góllal megszereztük volna az előnyt, egy labdavesztés után nem figyeltünk a padról bejövő Ryan Ward-ra, aki Gallant-ot állva hagyva, ziccerből volt eredményes, és hosszú idő után újra a Rush került lépéselőnybe. Sajnos, a létszámfölény további részével sem sikerült élnünk, de aztán Prout bejátszásából John Grant Jr talált be közvetlen közelről, mintegy három perccel a vége előtt 12-12-re alakítottuk az eredményt. Elképesztő küzdelem zajlott a gyepen, mindkét csapatnak lehetősége lett volna újabb gólt szerezni, ami könnyen döntőnek bizonyulhatott volna, de Bold és Levis is több bravúrt mutatott be a ketrecek előtt. Végül 14.5 másodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt John Grant Jr szerzett pazar gólt több ember között kibújva, mely találattal a veterán klasszis mindent eldöntött. A vendéglátók még kétségbeesetten időt kértek, de a hátralévő játékidőben már képtelenek voltak összeszedni a labdát, így a mieink kiélezett végjátékban 13-12-re megnyerték az edmontoni mérkőzést.

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 5+4, 15 kapura lövés, 6 szerzett labda
- Jones 5+3, 12 kapura lövés, 8 szerzett labda
- Pollock 1+2, 9 kapura lövés, 5 szerzett labda
- Prout 1+2, 5 kapura lövés
- Prossner 1 gól
- Hawksbee 9 szerzett labda, MacLeod 8 szerzett labda
- Levis 29/41-es védési hatékonyság
- Az első meccshez hasonlóan Derek Hopcroft (csatár) és John Orsen (védő) voltak a biztonsági tartalékok.

A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!




















Nem sok időnk maradt a regenerálódásra, a Rush elleni mérkőzés másnapján máris a szomszédos nagyvárosban volt jelenésünk a tavalyi divízió-elődöntőben vesztünket okozó Calgary Roughnecks csarnokában. A két csapat között parázs rangadóra volt kilátás, hiszen az általános rivalizáláson felül két 2-0-val rajtoló vetélytárs csapott össze egymással szombat este a Scotiabank Saddledome 9341 fős nézőserege előtt.
Remekül indult részünkről a mérkőzés, az első denveri támadást rögvest góllal fejeztük be, Prout tökéletes ütemű bejátszását Sean Pollock váltotta találatra a kapu torkából. Egy minutum sem telt el, és egy kapu előtti tömegjelenetben Gallant-ot látták szabálytalannak a játékvezetők, a furcsa körülmények között kapott PP-t a házigazdák villámgyorsan értékesítették D. Veltman átlövése jóvoltából. Kisvártatva már a mieink találták magukat létszámfölényben, melyet John Grant Jr bombagóljával realizáltunk, így 2-1 arányban visszavettük az előnyt. Azonnal a soron következő labdabirtoklásából válaszolt a Calgary, miután a magyar származású Kaleb Toth tüzelt a coloradói ketrecbe egészen távolról. Ezt követően a hazaiak a vezetést is megszerezték, a napi második PP-t is kihasználták Ranger találatával. Egyre jobban elkapta a ritmust a 'Necks, nehezen tudtuk feltartóztatni őket, Evans és Manning találataival 5-2-re is elhúztak, ám bő egy perccel a rövid szünet előtt az idei első meccsén szereplő Derek Hopcroft volt eredményes 4-on-4-ban.
A második negyedet tehát kétgólos lemaradásból kezdte a Mammoth, és kezdhettük azt hinni, hogy a másnapi meccsen a 'Necks könnyedén felőrli a csapatot, de mégsem így történt, mert a denveri legényeket sokkal keményebb fából faragták ennél. Óriási erőfeszítésekkel indítottuk a játékrészt, és az első három perc alatt szerzett három góllal meg is fordítottuk az állást. Először JGJR csodálatos hát mögötti passzából az újonc Jamie Lincoln köszönt be; majd több hazai szabálytalanság és reklamálás miatt büntetőlövést ítéltek a javunkra, John Grant Jr magabiztosan értékesítette a rávezetést; aztán Gavin Prout szerzett újabb gólt létszámfölényből. A 6-5-ös vezetésünk egy percig sem tartott, elkezdte az ellenfél is párosával lőni a gólokat, D. Veltman és Dickson találataival újra a Roughnecks került lépéselőnybe. A következő időszakra az őrült gólgyártás valamelyest lecsendesedett, és inkább a mezőnybeli kemény játék kezdett dominálni, közben kevesebb helyzetet láthattunk. A játékrész fele magasságában került sor egy újabb gyors gólváltásra, PP-ben egy gyönyörű háromszögelés végeztével Adam Jones vágta a labdát a hálóba, de 17 másodperc múlva a mesterhármast elérő D. Veltman volt újra eredményes egy gyönyörű vetődéses megmozdulás által. A szünetig hátralévő időben már csak egyetlen találatra került sor, ezt a hazaiak szerezték emberhátrányból, miután Poulin hosszú indításából McFetridge szerzett ziccergólt. A rendkívül fordulatos második felvonás nyolc gólt hozott, mindkét csapat négyet-négyet szerzett, vagyis 9-7 arányban változatlanul a 'Necks vezetett kettővel.

A harmadik negyed első felében lefagyasztották az állást, a korábbiak tükrében jókora meglepetésre hét és fél percen át nem született újabb találat, a játék továbbra is színvonalas volt, de mindkét kapus remek védéseket produkált ez idő alatt. A csendet sajnos a házigazda alakulat törte meg, Hawksbee kiállítása alatt Evans volt eredményes Levis bravúrjai után. Egy perc múlva raádásul újra kapitulált a védelmünk, Evans gyönyörű bejátszásából Ranger szerzett könnyű találatot, ezzel már 11-7 arányban húztak el tőlünk. Kezdett veszni látszani a mérkőzés, egyre nehezebben tudtuk feltartóztatni a calgary-i akciókat, főleg hogy rövidesen újabb kiállítást szenvedtünk el. Azonban a PK alatt létszámfölényes lefordulást kényszerítettünk ki, Smith átadásából pedig John Grant Jr zárkóztatta közelebb a csapatot. Kisvártatva tömeges dulakodás alakult ki a pályán, a játékvezetők mindkét oldalról két-két játékost szórtak ki, így egyenlő létszámban maradtak a csapatok. Három perccel a negyed vége előtt újabb góllal sikerült szűkíteni a különbséget, MacLeod pontatlan passza a éppen a bíróról pattant vissza a mieinkhez, Derek Hopcroft kaparta össze a labdát, majd védhetetlen lövést intézett a hazai ketrecbe. A záró játékrész előtt már csak 11-9-es hátrányunk volt.
A negyedik negyedet ismét a 'Necks kezdte aktívabban, néhány perc elteltével Manning ziccergóljával növelték tovább a vezetésüket, így egyre nehezebb helyzetbe sodródtunk. Továbbra sem voltunk hajlandók lemondani a mérkőzésről, folytattuk a kitartó akcióinkat, a próbálkozásainkat rövidesen siker koronázta, az utolsó tíz percen belülre lépve John Grant Jr klasszis mozdulatával találtunk be. A rutinos hadvezér háttal a kapunak befelé cselezett egy védővel a nyakán, majd hirtelen az ellenkező irányba fordulva lőtt elképesztő gólt. Néhány akcióval később újabb találattal faragtunk a differenciából, egy veszélyes hazai támadás kivédekezése után a középpályán szereztünk labdát, Reid indításából pedig Adam Jones szerzett ziccergólt. Egyre izgalmasabb körülmények között alakult a mérkőzés, a 'Necks-nek több lehetősége lett volna már, hogy újra két góllal lépjenek meg, ám Levis innentől lehúzta a rolót a kapuja előtt és szenzációs védéseket hajtott végre Dobbie-ékkal szemben. Öt perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor a mieink PP-be kerültek, az első akciónkat kihagytuk, ám Poulin pontatlan kidobását Adam Jones lefülelte és a kapusra való rávezetést ezúttal sem hibázta el, így az újonc újabb góljával 12-12-re kiegyenlítettünk. Egy csapásra nyílttá vált a mérkőzés, a maradék időben mindkét csapatnak lett volna lehetőséget a győzelem megszerzésére, de egyik fél sem tudott élni a legnagyobb helyzeteivel: részünkről MacLeod meg nem adott gólig jutott, míg az utolsó pillanatokban Ranger kapufára lőtte a 'Necks potenciális győztes gólját. Tehát csak hosszabbítás határozta meg a rangadó végkimenetelét, a csapatoknak tovább kellett folytatniuk a rendkívül élvezetes összecsapást.
A hirtelen halál természetesen a hazaiak faceoff-nyerésével kezdődött (nemes egyszerűséggel ott hagytuk a FO-király Snider-nek a labdát, hogy az összes védőnk elfoglalja a helyét hátul), így ők vezethették az első támadást az OT-ben. A calgary-i labdabirtoklás nem járt sikerrel, Evans elvesztette a játékszert, majd csak szabálytalanul tudta megállítani az előre felé igyekvő Smith-t, így a mieink emberelőnyös lehetőséghez jutottak. Óriási meccslabda pottyant a Mammoth ölébe, a srácok rögtön felálltak Poulin kapuja előtt, a labdajáratás végén pedig Gavin Prout a kapus mozgásával ellentétes irányba bombázta a hosszú felsőbe a mindent eldöntő találatot. Elképesztő küzdelem végén tehát ismét a mieink örülhettek, többszöri több gólos hátrányból zárkóztunk vissza, és drámai végjátékban újabb győzelmet szereztünk.

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 4+6, 14 kapura lövés
- Jones 3+3, 9 kapura lövés
- Prout 2+4
- Hopcroft 2 gól, Pollock és Lincoln 1+1
- Coates 8 szerzett labda, Hawksbee és Park 7-7 szerzett labda
- Levis 44/56-os védési hatékonyság
- Nem lépett pályára az újonc támadó Jordan McBride és a hátvéd John Orsen


A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!

John Grant Jr a szombati mérkőzésen megszerezte fantasztikus pályafutása 1000. pontját, ezzel a liga történetének valaha volt ötödik játékosa lett, aki csatlakozott a "millenium" klubhoz. Korábban John Tavares, Gary Gait, Colin Doyle és Josh Sanderson voltak képesek erre a bravúrra. A sportág élő legendája a szokásos szerénységével vette tudomásul a csodálatos mérföldkövet: "Nem figyeltem rá különösebben, ez leginkább azt mutatja, hogy nagyon sok mérkőzésen játszottam. Sokkal jobban feldob, hogy 3-0-val rajtolt a csapat, remélem a folytatás is ugyanilyen eredményes lesz számunkra."

A szezont még talán önmagához képest is eszelős formában kezdő JGJR három meccs alatti 30 pontjával az egész liga legeredményesebb játékosa, ráadásul a gólok (13) és az asszisztok (17) számában is éllovas. Jones 20, Prout 18 egységgel követi őt az NLL kanadai táblázat második-harmadik helyén, ők hárman zseniális teljesítményt nyújtottak a két albertai mérkőzésen is. Nagyon úgy néz ki tehát, hogy az 1/3-as pick-ből Adam Jones választása telitalálatnak bizonyult, a Canisius College-ről érkezett tehetség rögtön nagyszerűen beilleszkedett a csapatba, és felvette a profi liga ritmusát.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 3-0
2. Calgary Roughnecks 2-1
3. Edmonton Rush 0-1
4. Minnesota Swarm 0-1
5. Washington Stealth 0-2

A teljes mezőny egyetlen csapataként három meccs után is százszázalékosak vagyunk (Keleten a Buffalo 2-0-val áll), ezzel természetesen átvettük a vezetést a nyugati divízióban. A menetelés reményeink szerint vasárnapra virradóra, hajnali 3:00-tól a Rochester Knighthawks elleni hazai fellépésen is folytatódhat, akik személyében először fogunk keleti csapattal találkozni az új szezonban. Szurkoljunk együtt ezek után is a csapatért, hogy a feledhetetlen menetelés minél tovább tartson!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr63742940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.01.25. 14:18:44

nagyon jó összefoglaló,győztes meccsekről mindig élvezet olvasni nálatok bármelyik sportágban!:)

foppa21 2012.01.25. 20:19:22

szép volt! majd ha lesz időm megnézem a teljes meccseket:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.28. 17:41:24

JGJR megint az offensive player of the week lett. Jones pedig a hét újonca.

milo_hedgie#23 2012.01.28. 19:10:15

a hawks tegnap 13-11re kikapott a rock ellen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.28. 19:54:57

Egyedüli veretlen csapat maradtunk az egész ligában, mivel a Bandits szopott a ma délutáni meccsen a Wings-től.

foppa21 2012.01.28. 21:25:33

ma meg kell szerezni a 4-0-t!:-)

milo_hedgie#23 2012.01.29. 03:15:50

jó reggelt!:)
pollock góllal már vezetünk is

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.29. 03:16:57

Jones ma is meglőtte az első gólját, mekkora egész pályás passzt kapott Grant Jr-tól. :)

milo_hedgie#23 2012.01.29. 03:17:11

egyenlítettek de jones gyorsan válaszolt!2-1!

milo_hedgie#23 2012.01.29. 03:25:39

na már 4-1! lincoln és prout lőtték a következő 2t:)

milo_hedgie#23 2012.01.29. 03:31:16

egyébként jól néz ki ez a harmadik mez,élőben jobban tetszik,képen annyira nem volt nagy szám

milo_hedgie#23 2012.01.29. 03:42:32

5-2-re vezetünk az első negyed végén

milo_hedgie#23 2012.01.29. 03:51:02

kicsit megközelítettek minket három gólra,de most pollock és hopcroft bepakoltak kettőt. 8-3 már,nem lesz gond:)

foppa21 2012.01.29. 04:24:56

talán végre lesz egy könnyebb meccsünk:-)

milo_hedgie#23 2012.01.29. 04:29:00

stewart lőtte a következőt:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.29. 04:38:42

Még korántsem dőlt el a meccs, 10-8-ra visszajöttek a harmadik negyed felénél.

milo_hedgie#23 2012.01.29. 04:51:55

lincoln 11-8 nagyon kellett most

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.29. 04:58:30

11-9 az állás az utolsó negyed előtt.

milo_hedgie#23 2012.01.29. 05:03:15

már csak 12-11 és tíz perc van hátra. remélem nem pont a végét fogjuk elszúrni

milo_hedgie#23 2012.01.29. 05:07:28

pollock hat-trick 13-11!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.29. 05:09:52

Na, már 14-11-re elléptünk. Nincs sok hátra.

milo_hedgie#23 2012.01.29. 05:27:47

kitartott az előny a végéig! 14-11re győztünk. szép volt,kicsit rám ijesztettek a srácok itt a negyedikben:) 4-0!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.29. 05:58:20

14-11 win! JGJR 3+4, Pollock 3+2, Lincoln 3+1, Prout 1+3, Jones és Reid 1+1, Stewart és Hopcroft 1-1 gól. Levis 40/51.

4-0-s álomrajt! :)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=813226

Tomi_Tanguay 2012.01.29. 11:21:07

4ből 4 bazmeg! kurva nagyok vagyunk. és jól nézett ki az alternatív mez is:)

milo_hedgie#23 2012.01.29. 14:04:58

két presztízs dolog miatt is fontos volt a győzelem. 1, a rochester azért cserélte hozzánk grantet mert kiégettnek tartották, most bizonyított. 2, vinc nem akart nálunk játszani ezért kért cserét a hawkshoz,most a csatáraink megkeserítették kicsit az életét. szép győzelem volt és suhanunk tovább!:))

foppa21 2012.01.29. 20:56:58

szépen csináltuk attól függetlenül hogy a vége szoros lett!
a 4-0 mellett az se rossz hogy a bajnok washington 0-3al kezdett, ezek után őket illene magunk mögött tartani:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.01. 21:31:42

Grant Jr a hónap játékosa, Jones a hónap újonca az NLL-ben! :)


süti beállítások módosítása