Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Véget ért a szezon

2012.05.13. 15:46 - Filip89

Hiába meneteltünk fantasztikusan az egész alapszakaszban, és lettünk másodikok a nyugati divízióban, sajnos ahogy az elmúlt években megszokhattuk, 2012-ben is a rájátszás első köre jelentette a végállomást a helyi lacrosse-csapat számára. A hazai rendezésű divízió-elődöntőben a Colorado Mammoth együttese 14-10-es vereséget szenvedett a Minnesota Swarm ellen, így korán véget ért a menetelés, ennek ellenére nem múlt el emlékezetes sikerek nélkül az idei évad.






















Néhány nappal az alapszakasz befejezése után jelentették be, hogy a 2012-es NLL-szezon MVP-jének az egy idény alatti pontrekordot megdöntő John Grant Jr-t választották. A Mammoth 37 esztendős klasszisa 116 ponttal végzett a kanadai táblázat élén, mellyel egy egységgel megdöntötte a legendás John Taveres korábbi pontcsúcsát. "Nagyszerű elismerésnek tartom, főleg azok után, hogy néhány évvel ezelőtt már mindenki teljesen leírt. Azonban el kell mondjam, hogy ez sokkal inkább a csapatnak köszönhető, mintsem egyéni díj, biztosan nem sikerült volna nyernem, ha Steve Govett nem hoz ilyen játékosokat a csapathoz múlt nyáron" - tette hozzá a 2007-es szezonban még a Rochester színeiben legértékesebb játékosnak választott Grant Jr.

Másnap arra is fény derült, hogy az 1/3-as kiválasztott Adam Jones lett az év újonca az NLL-ben, miután a denveri tehetség 76 ponttal és 47 assziszttal egyaránt az idény legeredményesebb rookie-ja volt. A 22 éves játékos a pontok és a gólpasszok mellett a csapaton belüli 29 góllal is a valaha volt legjobb elsőéves teljesítményt produkálta, és fiatal kora ellenére rendkívül kiegyensúlyozottan játszott hétről hétre. Utoljára 2003-ban fordult elő, hogy a csapat játékosai szerezték meg az MVP-, és a RoY-címeket, akkor Gait és Langtry győzedelmeskedett. "Nagyon örülök ennek a díjnak, de a csapattársaim nélkül nem sikerülhetett volna. Remélem a rájátszásban is eredményesek leszünk és ezt a jó szezont megfejelhetjük a Champion's Cup-pal" - jegyezte meg az év újonca.

Ilyen előjelekkel várhattuk a mérkőzést május 5-én, esélyesek voltunk hazai környezetben, de nem lehetett elmenni szó nélkül amellett sem, hogy két vereséggel zártuk az alapszakaszt, és kissé leültünk a végére, miközben a Swarm az utolsó négy meccsét kivétel nélkül megnyerte, beleértve a mieink legyőzését is.
Jobban is kezdték a meccset a vendégek, két perc elteltével az újonc Tao révén ragadták magukhoz a vezetést egy szépen kijátszott ellentámadás végeztével, de rövidesen emberhátrányba kerültek. A mieink szépen felálltak PP-ben és 11 másodperc alatt gólra váltottuk a létszámfölényt, JGJR asszisztjából a csapatkapitány Gavin Prout volt eredményes egy nagy lövéssel. Nem sokáig örülhettünk, egyből a következő támadásból visszavette a vezetést a vendég alakulat, a második góljukat Card jóvoltából szerezték. Ezt követően fél perc különbséggel két kiállítás sújtotta a Swarm-ot, de nem tudtunk élni a kettős PP-vel, ráadásul hamarosan Prout is a kiállítás sorsára jutott, fordult a kocka, és a gólgyáros Benesch révén be is vágták a maguk létszámfölényét, 3-1-re húztak el. A következő percekben mindkét oldal csak kimaradt lehetőségekig jutott, majd a negyed hajrájában rövid időn belül Morgan és Ross is bevette Levis ketrecét, de a négy gólos hátrányt Ilija Gajic kontrából szerzett találatával faragtuk le 5-2-re, így álltunk az első játékrész végén.
A második negyedet is nagy formában kezdte a Minnesota, Benesch újra feltartóztathatatlanul lépett ki a coloradói védők között a hatodik gólért. Egyre nehezebb volt a helyzetünk, a vendégek sokkal motiváltabbnak tűntek, nehezen tudtuk megrázni magunkat, de a negyedik percben egymás után két találatot is szereztünk: először Prout indításából az elsőéves Adam Jones köszönt be; aztán egy ellenakciót a friss MVP John Grant Jr találatával fejeztünk be. 6-4-re felkapaszkodtunk, majd Benesch és Gallant páros kiállítást kapott a nézeteltéréseik következményeként, közben öt perces létszámfölényben is játszhattunk Hass durva szabálytalansága miatt, de JGJR-ék helyzetei ellenére újabb PP-t hagytunk kihasználatlanul. Az elszórakozott lehetőségek megbosszulták magukat, egy labdavesztés után Watt törhetett előre zavartalanul, és szerzett könnyed emberhátrányos gólt. Nem sok volt már hátra a hosszú PP-ből, egy perccel a lejárta előtt Adam Jones vágott be egy kemény lövést, így legalább egálra kihoztuk a hosszú fórt. A szünet előtti percekben Allen vétett egy 2+2 percet érő szabálytalanságot, a Swarm pedig nem engedte meg magának azt a luxust, hogy gól nélkül szórakozzák el az előnyeiket, Benesch mesterhármast jelentő találatával 8-5-ös hátrányba süllyedtünk.




















A második félidő is egy perc után minnesotai kiállítással indult, a vendégek egy hibás sorcserét követően kényszerültek emberhátrányra, azonban a Mammoth közelebb zárkózása helyett a kék-sárgák újabb SHG-t szereztek, ezúttal Hass lépett ki ziccerben, és a kiugrást könnyű találattal fejezte be. Bosszantó ajándék gólokat adományoztunk az ellenfélnek, és lassan egyre mélyebb gödörbe kerültünk, becsülettel próbálkoztunk, de cseppet sem lehetett azt mondani, hogy jó irányba haladtunk volna. Nem hagytuk annyiban, és a veterán hadvezér megpróbált a csorda élére állni, John Grant Jr a játékrész ötödik percében 35 másodperc alatt két gólt szerzett, először Stewart-tól, másodszor I. Gajic-tól kapott előkészítést a napi második, ill. harmadik góljához. Rajta semmi nem múlott, harcosságának köszönhetően újra visszazárkóztunk két gólra. A következő percekben Gallant feltartásért kapott kiállítását kellett átvészelnünk, amit sikerrel meg is tettünk, de sajnos egyenlő létszám mellett a helyzeteink rendre kimaradtak. Ezzel szemben a játékrész hajrájában Ross révén újra eredményes volt az ellenfél, így közelebb zárkózás helyett megint tekintélyessé alakult a különbség, s három negyed játékot követően 10-7-es hátrányban voltunk.
A záró játékrészt eredményesen kezdtük, nem egész egy perc után Sullivan indításával John Grant Jr robogott végig az egész pályán, majd szerzett ziccergólt. Pár perccel később a pontrekorder hasonló körülmények között volt újra eredményes, napi ötödik gólját az Orsen-tól kapott labdával való megiramodásból szerezte, és zárkóztatta fel 10-9-re a csapatot. Úgy tűnt, hogy visszajöhetünk a meccsbe, az első perceket leszámítva nem volt ennyire szoros az eredmény, azonban egyenlítenünk nem sikerült, és a Swarm hamarosan MacIntosh révén kihasználta a következő PP-t. Újra két góllal lemaradtunk, és jobbára már csak erőlködtünk a parketten, fogyott az idő, idegesen játszottunk, ami újabb szabálytalanságok formájában csúcsosodott ki. Az utolsó öt percen belül Reid kényszerült kiülni a büntetőpadra, a Swarm pedig Card találatával értékesítette a PP-t, kisvártatva egyenlő létszám mellett Crawford vágta be a mindent eldöntő találatot. 9-13-ról már esélyünk sem volt az utolsó három percen belül, továbbra is PK-ban játszottunk, de egy ellentámadást létszámhátrányos góllal tudtunk befejezni, Pollock passzából az újonc Adam Jones lövése találta meg az utat Kirk kapujába. Az utolsó percen belül a kapus lehozatalával egyenlítettük ki a létszámot, de vesztünkre ezzel sem mentünk semmire, csak Watt állította be a végeredményt az üres kapura dobott találattal, ezáltal 14-10-es vereséget szenvedtünk. A nagy küzdelem ellenére be kellett érnünk a fiaskóval, a 2006-os bajnoki cím óta tehát valamennyi alkalommal a rájátszás első körében búcsúzni kényszerültünk.

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 5+2, 19 kapura lövés, 4 szerzett labda
- Jones 3 gól, 11 kapura lövés, 6 szerzett labda
- Prout 1+3, 4 szerzett labda
- I. Gajic 1+1, 8 szerzett labda, 12/27-es faceoff-hatékonyság
- Reid 2 assziszt
- Orsen 1 assziszt, 7 szerzett labda
- Smith 5 szerzett labda
- Levis 32/45-ös védési hatékonyság
























A napokban az egyik legtekintélyesebb amerikai lacrosse portál, az ILIndoor.com a Mammoth menedzserét, Steve Govett-et választotta az év legjobb GM-jének. Az egybehangzó szavazáson elért sikert a szakember a fantasztikus offszezon politikájának köszönhette, a fiatal és a veterán játékosok kiváló ötvözésének köszönhetően az elmúlt két évben csak vegetáló csapatot sikerült újra a tűz közelébe juttatnia. Irányítása alatt ráadásul a szezon MVP-jét és az év újoncát is a csapat adta, ahogy az fentebb már említésre került.

Az NLL rájátszása további meglepetésektől sem volt mentes, a másik nyugati elődöntőben is borult az előzetes papírforma, az alapszakasz-győztes Calgary búcsúzott az Edmonton ellen. Sőt, azóta már az is kiderült, hogy a Rush története során először nagydöntőt fog játszani, mivel 15-3-ra kiütötték a mieinket búcsúztatta Swarm-ot a divízió-döntőben, míg Keletről kisebb meglepetésre a Rochester Knighthawks kvalifikálta magát a május 19-i fináléba.

Nekünk muszáj beérünk annyival, hogy begyűjtöttünk két jelentős egyéni elismerést, és hogy az alapszakasz alatt nagyszerű sikereket értünk el, de sajnos az idény végére ismét elfogyott a szufla, és a rájátszásban megint nem sikerült maradandót alkotnunk.

Bízunk benne, hogy jövőre nagyjából együtt tudjuk tartani az idén szépen szereplő csapatot, és 2013-ban talán összejöhet a nagy dobás a Mammoth-nak.

Köszönjük, hogy szurkoltatok a csapatért, mostantól figyeljünk a szabadtéri idény eseményeire!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr144505808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.05.13. 21:00:36

sajnos nem sikerült a vége,de szép szezon volt! köszi a sok színvonalas írást filip!:)

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 15:04:34

grant az év sportolója denverben. és nem hiszem hogy később bárki veszélyes lenne rá:) a rockiesban idén nem lesz kiemelkedő, tebow nincs a városban, az avst filip nem engedné úgyse, esetleg lawson szólhat majd bele.

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 09:34:32

és akinek a szőke tetszik jobban?:D

milo_hedgie#23 2012.05.15. 13:00:45

@Tomi_Tanguay: akkor is a coloradoira kell szavazni:)))

milo_hedgie#23 2012.09.09. 16:33:35

jön richard morgan és john mcclure. hosszabbított a csapattal gallant,park,shewchuk,mcbride,cupido

milo_hedgie#23 2012.09.14. 14:40:23

hopcroft és jovan miller is visszatérnek 2013ban


süti beállítások módosítása