Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 3 Broncos vs Texans: remeg a bálvány

2012.09.29. 20:37 - StormST

A Denver Broncos (1-1) a harmadik héten végre egy magyar szempontból már jó időpontban lejátszott meccsen lépett pályára (a Sport2 élő közvetítése által a honi nagyközönség elé is eljutva) a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban a Houston Texans (2-0) ellen. A vendégeket elég sok szál fűzi Denver-hez, elég talán csak a csapatnál 9 évet QB-ként és  11 évet edzőként lehúzó head coach Gary Kubiak-et, vagy a korábban a Mile High City-ben defensive coordinator és head coach posztot is betöltő DC Wade Phillips-et említeni, vagy azt a Houston-ban offensive coordinator posztot betöltő Rick Dennison-t, aki kis megszakítással nem kevesebb, mint 26 éven át volt a Broncos alkalmazottja játékosként és különböző edzői posztokon. A játékosok között is találunk denveri kötődésűt, a kezdő C Chris Myers is nálunk kezdte a pályafutását.



A sérülés fronton nem zárult rosszul a hét a Broncos szempontjából, hiszen a már régóta sérült és a visszatéréshez egyre közelítő Chris Kuper-en kívül mindenki hadra fogható lett vasárnapra, például az előző meccset kihagyó Chris Harris is. Kimaradt viszont végül a keretből, némileg meglepő módon, Knowshon Moreno, valószínűleg a hétfő esti gyengébb teljesítménye miatt, helyette az újonc Ronnie Hillman kapott lehetőséget az NFL-es bemutatkozásra. Kimaradt még Moreno és Kuper mellett Caleb Hanie, Andre Caldwell, Steven Johnson, C.J. Davis és Sealver Siliga.

Az Atlanta Falcons (2-0) ellen elvesztett monday night meccs után John Fox HC és Jack del Rio DC is büntetést kapott a ligától a cserebírókkal szemben mutatott viselkedéséért, ami finoman szólva is véleményes döntésnek tűnik az NFL részéről, vagy inkább a probléma eltussolásának. Mivel a liga azóta se ült le tárgyalni az elsőszámú bírókkal, így ezen a meccsen is az alsóbb ligákból érkezett zebrák ítéleteivel kellett szembenézni a csapatoknak. A meccs eleji pénzfeldobást ezúttal is a Broncos nyerte és így ezúttal is a támadók kezdhették a meccset, lehet, hogy a szokásos kapitányokhoz régi csapata ellen csatlakozó Joel Dreesen hozta meg a szerencsét. A támadók ezúttal is a megszokott felállásban vonultak fel a kezdéshez:

QB: Peyton Manning
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker
TE: Joel Dreesen, Jacob Tamme
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Manny Ramirez
RT: Orlando Franklin

Jól indult a meccs, McGahee indult el a fal közepén és mivel szépen blokkoltak Walton-ék, át tudott jutni a védelem első során és csak 15 yard után tudták a lábát elkapva a földre vinni. 1&10 jött, PM passzolni próbált egy rövidet McGahee-nek, de nem lett jó a passz, mivel odaért egy védő. 2&10-nél McGahee futott, jobbra indult, majd középre ment, de csak 3 yard-ot tudott szerezni. 3&7-nél jött egy kis nyomás, de Tamme közben szabadra tudott futni, viszont Manning nem tudott pontos passzot dobni a TE-nek és a labda a földre került. Jött Britton Colquitt az meccs első punt-jára és nagyon szépen találta el a labdát, amit a 6-on kapott el Trindon Holliday az oldalvonalnál az 57 yard-os punt után és ott egyből ki is lépett.

Nagyon jó helyen kezdhettek védekezni a denveriek az alábbi felállásban:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Keith Brooking
MLB: Joe Mays
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Tracy Porter

A két kiváló futóval (Arian Foster és Ben Tate) rendelkező vendégektől ilyen beszorított helyzetben mindenki futást várt, de Kubiak-ék passzot hívtak, vesztükre. Matt Schaub-hoz jobbról jött a nyomás Elvis Dumervil személyében és a kiváló DE el is tudta kapni a QB-t, majdnem kiütötte a kezéből a labdát a sack közben, de hiába tudta megtartani a QB a labdát, így is pontot szerzett a Broncos, mivel a sack az endzone-ban történt és ez egy két pontos safety-t jelentett. 67 meccs után először tudott safety-t szerezni a denveri csapat, megszakítva ezzel az NFL ötödik leghosszabb ilyen sorozatát -> 2-0

A safety után egy úgynevezett free kick-el adta át a Texans a támadás jogát a Broncos-nak, a kézből előrerúgott labdát a 22-n kapta el Jim Leonhard és a 40-ig tudta visszahordani. A drive első play-e PM első pontos passzát hozta ezen a napon, Decker csinált vele egy 5 yard-os elkapást. McGahee kapott egy labdát futáshoz 2&5-nél és brusztolva szerzett pontosan 5 yard-ot és 1st down-t a félpályán. Passz jött 1&10-nél, a FB Chris Gronkowski csinált egy elkapást, lerázta a sztár LB Brian Cushing-ot és végül 11 yard után lépett ki a pályáról, mivel kivitte a lendület. McGahee futott az első kísérletnél és szerzett 5 yard-ot, majd Bay-Bay felé szállt egy passz, de a rajta védekező Jonathan Joseph belenyúlt az átadásba, később a visszajátszáson látszott, hogy visszarántotta a WR-t, messze kimerítve a defensive pass interference fogalmát, de a zászló elmaradt. Manning-et nem zavarta meg a kis közjáték és egy nagyon pontos passzot dobott Tamme-nak 3 ember közé és a TE meg is csinálta az elkapást, ami 14 yard-ot és 1st down-t ért a Texans 20-as vonalán. Lance Ball érkezett futni, de végül nem tudott yard-okat szerezni. 2&10-nél Dreesen kapott volna egy passzot, de a labda nem találta meg, mivel (ahogy a visszajátszásból kiderül) a védője elcsúszott és közben elkapta a TE lábát egy pillanatra és ő ettől ütemet vesztett, a zászló azonban ekkor is elmaradt. Jött tehát egy 3&10, McGahee kapott egy screen passzot a bal oldalon, kapott is pár blokkor, de nem eleget és így csak 6 yard-ot tudott szerezni. Meg kellett tehát elégedni egy 32 yard-os Matt Prater FG-próbálkozással, amit a kiváló rúgó magabiztosan értékesített is -> 5-0.

A 20-ról indult a vendégek drive-ja a már-már szokásos touchback után és egy hosszú passzal nyitottak, Kevin Walter szerzett 18 yard-ot a testcselt kicsit „bekajáló” és így kicsit lemaradó Porter mellett. A megszerzett 1st down után jött még egy, ezúttal Foster futott a jobb oldalon 11 yard-ot, Brooking-nak lett volna esélye levinni, de rossz szögben érkezett és nem tudta megcsinálni a tackle-t. 1&10 helyett előbb 1&15 majd 1&20 jött, egymás után kétszer is korán indult egy-egy falember. Schaub nem nagyon jött zavarba, egy play-action-el indította a play-t, ettől a safety-k elindultak felfelé, a kiváló WR Andre Johnson egyedül maradt, mivel Adams nem lépett oda rá, Porter pedig azt hitte hogy jön a S és lassított, Schaub pedig hibátlan passzot dobott az elkapójának, aki meg se állt vele az endzone-ig és 60 yard-os TD-t szerzett. Shayne Graham jött az extra point-ra és bevágta magabiztosan -> 5-7.

A pálya mellett a kickoff közben az Adams-Porter páros megkapta a fejmosást, a kickoff pedig touchback lett. PM megirigyelte a vendég irányítótól a hosszú passzot és ő is elindított egyet, ez is jó lett, Decker csinált belőle vetődve és csúszva egy 35 yard-os elkapást. McGahee futott 1 yard-ot, majd Bay-Bay egy 4 yard-os elkapást, így 3&5 jött, aminél Manning passza nem lett jó Bay-Bay felé, mivel Joseph leütötte, de így is denveri 1st down jöhetett, mivel Brandon Stokley-t megrángatta a védője és a defensive holding automatikusan 1st down-t és 5 yard-ot ért. McGahee futott 1 yard-ot, de a 2&9 előtt Beadles korán mozdult és így 2&14 következett. Ball futott középen és szerzett 2 yard-ot, így 3&12 kellett volna megoldani, de passz helyett sack jött, Ramirez és Franklin se tudta távol tartani az emberét PM-től, J.J. Watt és Reed Brooks osztozott a sack-en, Kubiak-ék pedig nem kérték a Ramirez ellen megítélt holding-ot, mivel így se volt már FG távon belül a Broncos. Jött újra Colquitt és ismét egy nagyon szép punt-ot rúgott, a labda ezúttal a Texans 3 yard-os vonaláig pattogott és ott ért hozzá végül Omar Bolden. Még 2:58 volt hátra az első negyedből, amikor elkezdett támadni a Texans, de a 3 helyett a 3-ről, mivel ismét túl korán indult az egyik falember. Tate kapta a labdát és futott középen 7 yard-ot, kicsit javítva csapata helyzetén. Következett egy rövid passz Schaub-tól Owen Daniels-nek, a TE elkapása 2 yard-ot ért. 3&3 jött, Foster kapta a labdát és a fal csinált előtte egy nagy lyukat, amin átfutva 8 yard-ot tudott szerezni, amivel meglett a 1st down. 1&10-nél újra Foster futott, ugyanott csinálták meg neki a lyukat, ezúttal a LB-k se értek oda és végül csak 22 yard után tudta Adams kilökni a pályáról. Schaub passzolni akart 1&10-nél, de hiába volt ideje, nem lett elég pontos a dobás. 2&10-nél Tate futása következett, ami 9 yard-ot ért és ezzel a play-el zárult le az első negyed, ami után az eredmény tehát: 5-7.



Futással kezdte a második negyedet a vendégek, Tate futott 4 yard-ot, pedig majdnem nem is kapta meg a labdát, mivel Schaub és Myers lába összeakadt a snap után, de végül a QB át tudta adni a ladbát. 1&10 jött tehát a Broncos 48-as vonaláról, screen passz lett volna, de Porter szépen kileste és -3 yard-on megállította a play-t. 2&13-nál Foster futott 2 yard-ot, 3&11-nél viszont nem akadt meg a drive, mivel Keshawn Martin szépen szakadt el Porter-ről és 18 yard-os elkapása 1st down-t ért. Schaub-ra érkezett a nyomás 1&10-nél, majdnem oda is értek hozzá, de az utolsó pillanatban eldobta a passzot, amit a TE Garrett Graham el is kapott a Broncos 4 yard-os vonalán, onnan jött tehát egy 1&goal. Schaub passzolni akart először egy play-action után, de Champ nagyon szépen fogta Johnsont-t és a QB inkább a földre dobta a labdát, nehogy odaérjen hozzá egy védő. 2&goal-nál Foster 1 yard-ot még faragott a távolságból, majd 3&goal-nál is ő kapta a labdát egy screen passzra, amit a védelem nagyon megevett és így a csapat legnehezebb tagjának, Vickerson-nak kellett volna utolérnie, de esélye se volt, így a futó meg tudta szerezni a TD-t, amihez jött az extra point is -> 5-14.

McGahee futott 4 yard-ot a Broncos drive-jának nyitásaként, majd egy időkérés után Manning Tamme-nak próbált passzolni, de egy védő falember belenyúlt az átadásba. Jött egy újabb passz próbálkozás, ezúttal Ball volt a célpont, de egy kicsit mögé ment a labda, ő pedig visszafordulva átengedte a kezei között a labdát. Colquitt-nek kellett jönnie és a punt-ja után Holliday egy 13 yard-os visszahordást csinált a 43-ig. Foster futott 5 yard-ot, így 2&5 jött.  Gyenge volt a pass rush, volt ideje Schaub-nak, el is indított egy hosszú passzot, Porter lemaradt Walter-ről (segítsége se volt, de illett volna tartania a tempót ezúttal), aki meg is csinálta az elkapást és mivel Porter nem tudta megcsinálni rajta a tackle-t, így megszerezte a TD-t, amihez Graham bevágta az XP-t, 16-ra növelve a különbséget -> 5-21.

McGahee futása nyitotta ismét a hazai drive-ot, ezúttal csak 1 yard-ot tudott szerezni. 2&9-nél passz jött, ezúttal egy screen passz Dreesen-nek, aki kapott pár szép blokkot, majd végül még egy védőn is át tudott ugrani, végül a bírói sípszó miatt hiába kelt volna fel, hogy folytassa az előrehaladást, mivel szerinte nem értek hozzá, végül így is szerzett 30 yard-ot. A Texans 49-es vonaláról folytatódott a támadás, Tamme csinált egy 6 yard-os elkapást 1&10-nél. Bejött NFL karrierje első futására Ronnie Hillman és 4 yard-ot futva meg is szerezte a 1st down-t. PM engedett el egy passzot a pass rush odaérése előtt, amit Bay-Bay kapott el és szerzett még egy pár yard-ot a catch után, végül 23 yard után lökték ki a pályáról a 16-nál, ráadásul PM fejét megütötték és ezért még megfelezték a távolságot az endzone-ig, azaz 1&goal jött a 8-ról. 1&goal-nál PM inkább eldobta a labdát, mert nem talált célpontot, majd McGahee futott 3 yard-ot. 3&goal-nál újra Bay-Bay volt a célpont, de értették meg egymást tökéletesen, így a labda kirepült a pályáról. Érkezett Matt Prater és 3-al csökkentette a hátrányt, ha már a TD nem lett meg -> 8-21.

Maradt még 5:44 a félidőből, a Broncos védői pedig Porter nélkül, Chris Harris-el CB2-ben jöttek vissza a pályára. Foster 1 yard-os futása nyitotta a Houston drive-ját. Schaub passzolni akart, de a dobásába belenyúlt Bannan, így 3&9 jött, Daniels volt a célpont, de Adams ezúttal jól védekezett és el tudta ütni a labdát egy punt-ot kiharcolva ezzel. Leonhard csinált egy 13 yard-os punt visszahordást, így a 43-ról indulhatott a Broncos 4:46-al a félidő vége előtt. PM passzolt, a labda átment Bay-Bay kezei között, de nem is biztos, hogy ő volt a célpont, mivel Stokley jött a másik irányból keresztben. 2&10-nél meg is kapta Stokley a labdát a bal oldalon, majdnem le is rázott egy védőt, de így is szerzett 6 yard-ot. Időt kért a Texans, egy futással próbálta meglepni a vendégeket a Broncos, de Cushing 0 yard-on tartotta McGahee-t. A 3&out után Colquitt punt-ját Holliday a 12-n kapta el és 4 yard után lökte ki a pályáról Nate Irving, akit úgy lökte bele a visszahordóba és a sisak-sisak elleni ütközés után lent is maradt, láthatóan pár másodpercre elveszítve az eszméletét. Az orvosi stáb több percig dolgozott mellette, eddig a játék is állt, majd végül, bár elég bizonytalanul, de felállt Irving és a saját lábán ment be az öltözőbe.




















A kissé még lefagyott hazai védelmet a Texans egyből meg is lepte egy end-aroud futással, Martin-t csak 21 yard után sikerült földre vinni. A 37-ről jött az 1&10, Tate futott, de Bannan-ék 0 yard-on tartották a futást. A 2-minute warning előtt még egy play jött, Schaub passzolt Graham-nek, aki 12 yard-ot szerzett, így jöhetett egy 1st down. A pihenő után Foster futott 2 yard-ot, majd egy hosszú passz szállt Daniels felé, amit ezúttal Adams nagyon szépen levédekezett. Jött még egy passz Daniels-nek, újra Adams volt rajta, de ezúttal meglett az elkapás, ami 10 yard-ot és 1st down-t ért.  Időt kért a Texans, majd Foster futott 1 yard-ot. Lepergett az óra 1 perc alá, amikor Schaub Martin felé passzolt, ami azonban rövid lett. Újabb passz jött, Schaub kilépett egy sack-ből és Walter-nek passzolt, de Woodyard akrobatikus mozdulattal elcsente a labdát és elindult előre az interception-el. El is jutott vele a Houston 30-án belülre, de a bírók közben jelezték, hogy a Broncos 40-es vonalánál kilépett. (ez utóbbiról soha nem mutattak a TV társaságok meggyőző bizonyítékot, inkább az látszott, hogy a Texans emberei közül valaki szólt a bírónak pár lépéssel később, ő pedig bejelezte, hogy kilépett)

A 40-ről támadhatott tehát a Broncos, de nem indult jól a támadás 0:34-nél, PM-et J.J. Watt kapta el egy -3 yard-os sack-re, Ramirez nem tudta megfogni az emberét. Denveri időkérés után 0:22-nél jött a 2&13, PM-et megint megkergették, kilépett a zsebből, majd passzolt Decker-nek, aki pontos labdát kapott, de nem tudta megfogni. Hamar javított a WR, a jobb oldalon csinált meg egy szép elkapást, majd szerzett még pár yard-ot, végül kilépett a pályáról megállítva az órát 22 yard megszerzése után. 0:10 maradt még, amikor a Texans 41-es vonaláról jött a snap, PM újra Decker-nek passzolt, ezúttal 5 yard-ot hoztak össze. Időt kért a Broncos, érkezett Matt Prater egy 53 yard-os FG-ról és magasan, pontosan középre rúgta a két pózna közé, talán még 73-ról is meglett volna. A kickoff után már nem maradt idő play-t csinálni, így a FG a félidei eredményt is beállította: 11-21.

Schaub egyből „gyilkolni” akart a második félidő elején Johnson-nak indított el egy hosszú passzot, Champ és Adams szorosan ott voltak rajta, igaz így is lett volna lehetősége elkapni, mivel Champ nem akart szabálytalankodni, majd a kezéből kipattanó labdát majdnem Adams szerezte meg, de ebben meg pont Johnson akadályozta meg, így végül a labda a földre esett. Foster futott 4 yard-ot 2&10-nél, majd 3&6-nál passz szállt Walter felé, akin Tony Carter védekezett jól és így a labda kirepült a pályáról. Egy rövid Leonhard visszahordás után a 32-ről indulhattak Manning-ék, McGahee futott 1&10-nél, de Watt elkapta -2 yard-on. Jött a pass rush 2&12-nél, ezért PM inkább a földre dobta a labdát. 3&12-nél is majdnem elkapták, menekült egy kicsit, majd Bay-Bay felé passzolt, aki nem tudta megfogni a kemény is kicsit pontatlan passzot, de egyébként is kevés lett volna az elkapás a 1st down-nál. Colquitt punt-ja után Holliday-t Bolden keményen elütötte, de mivel pár ezredmásodperccel korábban ért oda, mint a labda, ezért 15 yard-os büntetést kapott és a 38-ról indulhatott így a Texans. Foster futott 3 yard-ot, majd amikor már lent volt a térde kiesett a kezéből a labda, de szerencsére Fox-ék nem pazaroltak el egy challenge-et az esetleges fumble-re. Újra Foszer jött, ezúttal egy 5 yard-os futással, majd 3&2-nél Walter csinált egy 3 yard-os elkapást, ami 1st down-t ért, ráadásul Von-t túl durvának ítélték a bírók, amikor a földre vitte a passz elengedése után Schaub-ot és még 15 yard-ot adtak a vendégeknek. A meccs után Von ezért az ütközésért $ 15 750 büntetést kapott a ligától. Jött egy újabb hosszú passz, Johnson kapta volna az endzone-ban, de Champ szépen levédekezte, a pssz előtt Schaub hátralépett a zsebből, szinte bevárta a védőket a labda elengedése előtt és meg is büntették érte alaposan. Mays és Vickerson egyszerre ért oda és Mays sisakja leütötte a QB fejéről a sisakot is. Újra jött a zászló (ezúttal jogosabban), 15 yard büntetést ítéltek a bírók, Schaub-ot pedig egy kis ápolás után az oldalvonal mellé kísérték, később kiderült, hogy a sisak fülvédője kitépett a fülcimpájából egy kis darabot, amikor lerepült és ezt kellett rendbe tenni az orvosoknak. Mays-t a liga 1 meccstől eltiltotta ezért az ütközésért és $ 50 000 bírságot is kapott, pedig korábban mások hasonlókért elsőre soha nem kaptak eltiltást. Bejött T.J. Yates egy handoff-ra, Tate futott 3 yard-ot a Broncos 21-es vonaláról a 18-ig. Visszajött Schaub, de ezúttal ő is csak átadta a labdát, Foster futott vele 5 yard-ot. 3&2-nél újra Foster futott, ezúttal a jobb oldalon, de Chris Harris még időben elkapta a lábát, így nem lett meg a 1st down. Közben jött egy zászló, egy 10 yard-os holding-ot láttak a bírók a támadóknál és valami érthetetlen okból a Broncos oldalán kérték a büntetést, ami a 3rd down megismétlését jelentette. Szerencsére nem lett baj belőle, mivel Schaub passza Martin felé sikertelen lett, így a Houston meg kellett, hogy elégedjen egy 41 yard-os Graham FG-al -> 11-24.






















Bolden visszahordása utána 26-ról kezdhetett támadni a Broncos és egy incomplete passzal nyitottak, Ball volt Manning a screen célpontja, de nem tudta elkapni, igaz talán nem is baj, mert ott álltak mellett a védők. Időt kért a Broncos, mivel nem sikerült időben felállni a snap-hez, majd újra Ball kapott egy passzot, ezúttal elkapta, de -1 yard lett belőle. 3&11-nél Stokley kapott egy labdát, el is kapta, de nem tudott eljutni a 1st down-ig, csak 10 yard-ot szerzett, de mivel a bírók defensive holding-ot láttak Bay-Bay ellen, így 10 helyett 5 yard lett a play-ből, viszont jöhetett egy 1st down. Hillman jött be és futott 3 yard-ot, majd Tamme felé szállt egy passz, de jól dolgoztak a védők és így sikertelen átadás lett a play-ből. 3&7-nél egy hosszú passzot dobott PM a zsebből kimozogva és Decker csinált belőle 36 yard-os elkapást, de a bírók Ramirez ellen holding-ot fújtak és így 36 helyett -10 yard-os lett a play. 3&17-nél is jött a pass rush, Decker felé passzolt Manning, de nem lett meg az elkapás, azaz punt jött. 6:43-nál saját 27-es vonaláról indult a Houston egy 5 yard-os Tate futással, amit egy 2 yard-os futás követett szintén Tate-től. 3&3 következett tehát, aminél Schaub nem jól értette meg egymást az elkapójával és így sikertelen lett a passz. Egy touchback punt után a 20-ról indult a denveri támadósor, McGahee futott egy 0 yard-ost (meg is sérült a play-nél, a bordáit fájlalta és már nem is jött vissza ezen a meccsen), majd Hillman-nek dobott egy 1 yard-os passzot PM. 3&9-nél Bay-Bay volt a célpont két védők között és hiába volt pontos a passz nem nagyon volt esélye elkapni a labdát. Colquitt punt-olt és ez után a 28-ról támadhatott a Texans.

Egy rossz védekezés miatt üresen maradt Casey 1&10-nél és ezt Schaub egy 12 yard-os passzal ki is használta. Újra 1&10 jött, kikergették Schaub-ot a zsebből, aki végül egy kis menekülés után kidobta a pályáról a labdát. 2&10-nél is passzjáték jött, Lester Jean felé szállt a labda, ő felugorva szépen elkapta a labdát Chris Harris őrizetében és mivel a CB nagyot hibázva nem tudta földre vinni a WR-t, így ő megiramodott előre és meg se állt a Broncos 14-es vonaláig. Foster próbált futni, de Malik Jackson 0 yard-on tartotta, így 2&10 jött. Schaub középen passzolt, Daniels elkapta a labdát (valamiért Von-nak kellett volna fognia), átszaladt Chris Harris erőtlen tackle-kísérletén és bevetődött az endzone-ba TD-t szerezve. Jött újra Graham és 20-ra növelte a különbséget -> 11-31. Bolden csinált egy kickoff return-t a 40-en is túljutva, de holding-ot láttak a visszahordás közben a bírók, így végül a 11-ről jöhetett csak a Broncos 1:24-el a negyed vége előtt. PM első passza Decker mögé szállt, a másodiknál majdnem interception-t dobott Manning, szerencsére Jonathan Joseph nem tudta elkapni a labdát. 3&10-nél Decker felé szállt egy újabb passz, ő a földön csúszva egy kézzel kapta el parádésan a labdát, pedig a másik kezét még rángatta is a védője, 26 yard-os lett az elkapás, jöhetett tehát egy 1st down. Decker kapta a következő passzot is, ezúttal középen, el is indult előre, majd valamiért (a meccs után azt mondta, hogy baseball-os beidegződésből) a félpályánál (13 yard-ot szerezve) lábbal előre a földre csúszott, meg se várva, hogy a védők odaérjenek. Jött még egy passz a negyed vége előtt, Bay-Bay kapta el a jobb oldalon, de csak 3 yard-ot tudott szerezni, mielőtt főldre vitték. Ezzel le is pörgött az óra, a harmadik negyed után az eredmény tehát: 11-31. 2&7-el kezdődött a negyed, Manning egy elég rossz passzot indított el, ami után a labda a földre esett. 3&7-nél Tamme volt a célpont, de PM eléggé elnézte a helyzetet, nem vette észre a TE-n védekező Glover Quinn-t, aki majdnem interception-t csinált, Tamme ütötte ki a kezéből a labdát. Colquitt jött újra punt-olni, a labda pedig kicsit szerencsétlenül pattanva bement az endzone-ba.

Foster futott  4 yard-ot a drive nyitásaként, majd újra ő következett, a bal oldalon indult meg és csak 8 yard és egy megszerzett 1st down után tudták kilökni a pályáról. Foster futott 1 yard-ot, majd Casey csinált egy 2 yard-os elkapást, így 3&7 jött. Johnson felé szállt egy passz, ami hosszú lett, majd mikor már mindenki megállt, az egyik bíró bedobott egy zászlót és Champ ellen ítéltek illegal contact-ot, amit a visszajátszás után talán még jogosnak is lehetne mondani, de azért nem szoktak ilyeneket, főleg ilyen későn a play után, bedobni. Saját 40-es vonalán járt ekkor a Texans, Foster futott 3 yard-ot, majd újra ő következett egy 9 yard-os futással, ami 1st down-t ért. A Broncos 48-as vonaláról jött az 1&10-nél egy Tate futás, Vickerson -2 yard-on állította meg a futót és még a labdát is ki tudta ütni a kezéből, amire Bannan rá tudott vetődni a Texans 49-es vonalán, így sikerült kiváló helyen megszerezni a labdát. Ball futásával kezdte a drive-ot a Broncos, szépen átjutott a falon, 11 yard-ot és 1st down-t szerzett végül. Jött egy passz, PM-nek volt ideje, Brandon Stokley felé szállt a pontos átadás, a rutinos slot WR a 4 yard-nál kapta el a labdát és be is ért vele az endzone-ba. Jött Prater egy XP-ra és 13-ra, 2 TD-n belülre csökkentette a különbséget -> 18-31.



9:49-nél indult a houstoni drive a 20-ról, Schaub-ot megint majdnem elkapták, még éppen el tudta dobni a labdát, mielőtt a blitz-en érkező Adams el tudta kapni, de a passz nem lett pontos, sőt majdnem Moore csinált belőle interception-t. Foster próbált futni 2&10-nál, de Von és Wolfe -2 yard-on megfogta a run-t. 3&12-nél screen passz jött, Martin kapta el, de csak 2 yard-ot tudott szerezni, így punt jött 8:08-nál a 26-ról kezdhetett támadni a Broncos, Ball nyitott egy 4 yard-os futással, majd Stokley csinált egy 4 yard-os elkapást, azaz 3&2 jött. Újra Stokley volt a célpont, PM-et majdnem elkapták a passz előtt, de a catch így is meglett a catch, ami 4 yard-os lett és 1st down-t ért. Tamme felé szállt a labda 1&10-nél, de nem lett meg az elkapás a vonal mellett, bár nem sokon múlt. Stokley volt ismét a célpont 2&10-nél, elég üresen kapta a labdát és így tudott 12 yard-ot és 1st down-t szerezni. Bay-Bay maradt üresen 1&10-nél, de Manning túl magasan dobta neki a labdát, így nem lett meg a catch, mindig a legkönnyebb passzot megcsinálni a legnehezebb. Újra passz jött, Tamme kapta el középen és szerzett vele 11 yard-ot és egy újabb 1st down-t, az óta pedig beért 6 perc alá. A Texans 39-éről jött az 1&10, ismét Tamme kapta volna a labdát, de a kicsit figyelmetlenül elengedett passz elég megint be tudott lépni egy védő, szerencsére ezúttal se lett belőle interception. Újra passz jött volna, Ramirez és Franklin nem tudott jól váltani és így Watt el tudta kapni egy -6 yard-os sack-re Manning-et. 3&16-nál természetesen ismét passz jött, Tamme próbálta megcsinálni az elkapást, de Quinn (kissé szabálytalanul) megakadályozta a catch-t, ráadásul közben ráesett a TE bokájára, akit úgy kellett lesegíteni a pályáról. A 4&16-ot természetesen meg kellett próbálni a kevés idő miatt, Bay-Bay felé szállt a labda a jobb oldalon, hosszú lett a passz, viszont már közben repült a zászló, illegal contact-ot , igaz nem Bay-Bay, hanem Stokley ellen, így 5 yard-ot és 1st down-t kapott  a Broncos. 1&10 jött a 31-ről, Stokley kapott középen egy passzot, egy védőt lerázott, majd előrevetődött a labdával és szerzett 9 yard-ot, majd lent maradt, mivel kapott egy nagyot a derekára és a hátára. 2&1-nél hosszú passz jött, Bay-Bay kapta el az endzone-ba és a bírók TD-t jeleztek, de sajnos a visszajátszásból látszott, hogy nem tudta letenni időben a második lábát, el is vették a bírók a visszanézés után a pontokat. 3&1-nél Ball jött futni és egy védőről lepörögve 4 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10-nél Decker felé szállt egy passz az endzone-ban, magas lett a labda, de röpült egy zászló és a bírók defensive pass interference-t ítéltek Karim Jackson ellen és mivel az endzone-ban történt a szabálytalanság, így az 1 yard-ról jöhetett egy 1&goal. Valamilyen érthetetlen okból kétszer egymás után futást hívtak Fox-ék, pedig a kevés hátralévő idő és a 13 pont hátrány pont a kevés órát használó passzokat indokolta volna. Végül 3&goal jött a 6-ról, Manning Decker-nek passzolt három ember közé, nem lett meg az elkapása, de a felpattanó labda pont az üresen maradó Joel Dreessen kezébe pattant, így nem kis szerencsével, de meglett a TD, amihez Prater hozta az XP-t és így már csak 6 pont különbség maradt -> 25-31.

Kísérteni látszott az atlantai hétfői meccs, 6 pont, kevés idő, az ellenfél jön, 2 időkérés. 3:00-nál Foster 3 yard-os futása után kikérte utolsó előtti idejét a Broncos, majd Foster 2 yard-os run-ja után az utolsót. 2:49-nél 3&5 jött és sajnos ahogy a Falcons ellen, ezúttal se sikerült az utolsó, igazán fontos play-t megcsinálni a védelemnek, Schaub a Champ által őrzött Johnson-nak passzolt és hiába volt a jó védekezés, a labda annyira pontos volt, hogy meg tudta csinálni a kiváló WR az elkapást, melyből végül 12 yard-ot tudott szerezni, igaz megállt az óra, mivel kilépett a pályáról. A 2-minute warning előtt még egy 4 yard-os Foster futást csinált a Houston, majd a megszakítás után újra ő futott még 3 yard-ot. Végül a harmadik Foster futásnál vége lett a drive-nak, mivel 0 yard-on tartották a RB-t. 0:33-nál jött egy punt, Decker kicsit figyelmetlenül (vagy inkább túl lelkesen) az 1-ről elindult egy visszahordással, amivel csak a 14-ig jutott, sokkal jobb lett volna a touchback, ráadásul nem használt volna el 7-8 másodpercet az óráról. 0:20 maradt, ebbe egy 16 yard-os Decker elkapás, egy órát megállító spike, majd 0:03-nál egy elkeseredett kísérlet fér bele. Decker csinált egy 13 yard-os elkapást, majd hátradta Bay-Bay-nek, aki pár yard után Ball-nak adta, de innen már csak a káosz jött és végül a labda a földre ért a félpályánál. A meccs végeredménye tehát: 25-31.




















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Manning: 26/52 sikeres/összes passz, 330 passzolt yard, 2 passzolt TD
McGahee: 12 próbálkozás, 36 futott yard
Decker: 8 elkapás, 16 elkapott yard
Stokley: 6 elkapás, 73 elkapott yard, 1 elkapott TD
Dreessen: 2 elkapás, 36 elkapott yard, 1 elkapott TD
D. Thomas: 3 elkapás, 34 elkapott yard, 1 elvesztett fumble
Leonhard: 3 punt return, 5.3 visszahordott yard AVG
Bolden: 3 kick return, 22.0 visszahordott yard AVG
Prater: 3/3 FG, 2/2 XP (32, 23 és 53 yard)
Colquitt: 8 punt, 47.6 yard AVG
Moore: 9 tackle
Adams: 4+2 tackle
Dumervil: 4+1 tackle, 1 sack
Woodyard: 5+1 tackle
Bannan: 3+2 tackle, 1 megszerzett fumble
Vickerson: 3+2 tackle
Woodyard: 2 tackle, 1 interception

Zsinórban második vereségét szenvedte el tehát a Denver Broncos (1-2), megint közel volt a fordítás, de a korai rossz játék (mindkét oldalon) túl nagy, ledolgozhatatlan hátrányt jelentett. Több összetevője és oka is volt ennek a vereségnek, gondolok itt a pár kulcs pillanatban elejtett labdára a WR-eknél, PM pár rossz döntésére szintén kulcs szituációkban, Porter és Adams két bekapott TD-t érő védekezésbeli káoszára, illetve pár rossz edzői döntésre.

Ami a támadó oldalon igazán nagy gond volt (a drop-ok mellett), az a futások totális eredménytelensége volt. A tavalyi szezon legjobb futójátékát felvonultató Broncos 21 futásból 59 yard-ot tudott csak összehozni és ennek a passzokra is kihatása volt, mivel így a védelemnek sokkal könnyebb dolga volt. Manning se játszott éppen csúcsformában, pedig legtöbbször ideje is volt, de az elkapói se segítették ki ezen a meccsen.

A védelemnél a két bekapott hosszú TD rányomta a bélyegét az egész meccsre. Porter-ről később elárulták, hogy a meccs elején valaki belerúgott a térdébe és emiatt nem tudott úgy mozogni, ahogy kellett volna, de így viszont az edzőkkel szemben vetődik fel a kérdés: miért engedték a pályára és az első TD-nél miért bízták rá az NFL egyik legjobb elkapóját? Ennél többre lesz szükség, ha komolyabb célokat dédelgetünk, ez biztos.

Az AFC West divízió állása a 3. játékhét után:

1. San Diego Chargers 2-1
2. Denver Broncos 1-2
3. Oakland Raiders 1-2
4. Kansas City Chiefs 1-2

Meglepő eredményeket produkáltak a divízió ellenfelek az elmúlt héten, a Chiefs a New Orleans otthonában aratott 27-24-es sikerrel szerezte meg az idei első győzelmét, a Raiders pedig a Pittsburgh-öt verte 34-31-re hazai környezetben. Eközben a Chargers 27-3-as pofont kapott odahaza a bennünket is legyőző Falcons legénységétől. A következő körben KC-SD és DEN-OAK rangadókat rendeznek a csoporton belül.

Következik tehát az Oakland Raiders (1-2) elleni hazai csoportrangadó, amit 4 éve nem tudtunk megnyerni, így éppen ideje lenne. Azt már tudjuk, hogy Joe Mays nem léphet pályára, ahogy Quinton Carter se, utóbbi sérülés miatt, de McGahee és Tamme játékmennyisége is kérdéses lehet. Az Oakland védelme több sebből vérzik, főleg a secondary, ezt PM-nek illene kihasználni, reméljük, hogy nem fog megremegni a keze, ahogy azt is reméljük, hogy a védelem ki fogja tudni használni a Raiders gyenge OL-ját és nyomás alatt fogják tudni tartani Carson Palmer-t. A meccset hazai idő szerint vasárnap este, 22:05-kor rendezik és a lényeg ezúttal is:

Nyerni kell, nincs mese…


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr804810051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.09.29. 22:34:03

ideje lenne már legyőzni az oaklandet!
manning is mutathatna végre valamit, mert eddig csalódás

Coach Sacco 2012.09.30. 12:11:26

Két olyan csapattól kaptunk ki, akik a három 3-0-s között vannak, nem kell pánikba esni, de azért javulni kell több dologban. Mostantól el kell kezdeni nyerni a mecccseket!

StormST 2012.09.30. 13:12:31

@Coach Sacco: A fő gond a mutatott játékkal van nálam. PM rossz döntéseket hoz, ezen a meccsen dobott legalább 3 olyan passzot megint, amik simán interception-k lettek volna, nem rajta múlott, nem vette észre a védőket közte és a célpontja között. Ezen kell javítani, mert így mindenki ellen nehéz lesz, még ma este a Raiders ellen is...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.30. 16:24:14

Quinton Carter sérülése annyira súlyos, hogy IR-re került. Mohamed és Ihenacho került az aktív keretbe.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.30. 16:26:34

Injury report vs. OAK: Carter out, Irving questionable, Willis questionable, Kuper doubtful, McGahee, Harris, Porter and Tamme probable.


süti beállítások módosítása