Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos season 2012 week 4: vs Oakland beharangozó

2012.09.30. 18:13 - Black_Adder

Sok kérdőjel előzte meg a Denver Broncos 2012-es szezonját. Azóta 3 forduló telt el, s a kérdőjelek lassan megválaszolódnak. Bár még mindig korai az idő arra, hogy komoly következtetéseknek adjunk helyet, de azt hiszem, abban a legtöbben egyetérthetünk, hogy eddig nem azt láttuk a csapattól, amit szerettünk volna. Hiába a győzelem a nyitó fordulóban, azóta két sima zakó, két kilátástalan teljesítmény a labda mindkét oldalán. A szezon pedig halad tovább. A Falcons és a Texans nagyon erős csapatok voltak, így annak ellenére elfogadható valamilyen szinten a vereség, hogy ha valamit akarunk a szezontól, akkor az erős csapatokat is le kell győzni, de most egészen más lesz a helyzet. Következő ellenfelünk az Oakland Raiders.





















Az ősi rivális hosszú évek óta nem tartozik a verhetetlen ellenfelek közé, így ezúttal ez nem lehet kifogás, viszont 4 éve képtelenek vagyunk hazai pályán nyerni a fosztogatók ellen, és ez így nem mehet tovább! Manning & co ha nem szakítja meg ezt a sorozatot hamar megtudhatja, milyen a népharag Denverben. Szóval a képlet egyszerű, must win, azonban ez nagyon nehéz lesz, egyáltalán nem biztos, hogy kicsit is könnyebb lesz a dolgunk, mint az elmúlt 2 héten. Egy ilyen rangadón ugyanis nem feltétlen a keret erőssége a döntő, ahogy az évek folyamán már láttuk, és az se véletlen, hogy 4 éve képtelen vagyunk legyőzni őket, arról nem is beszélve, hogy míg mi az első forduló óta kiábrándító játékkal szenvedjük a vereségeket, addig ők a gyenge kezdés után pont magukra találóban vannak, s legutóbb heroikus küzdelemben egy óriási hajrának köszönhetően fordították meg a meccset a Steelers ellen. Ettől függetlenül természetesen minden évben a győzelem reményében várjuk az összecsapást, csak hogy újra és újra csalódjunk. Ha ez idén sem marad el, komoly gödörbe kerülünk s a rájátszásról szövögetett álmaink még egy lépéssel távolabb kerülnének. Azonban, ha sikerül érvényesíteni a papírformát, a keretek erősségében rejlő különbséget, a hazai pályát vagy szimpla mázlival nyerünk, akkor a szezon eleji pesszimizmus a múlté lehet, a csapatnak is megjöhet az önbizalma, s harcban maradunk a divízió győzelemért. Sok múlik tehát ezen a meccsen, s nem is annyira a szakmai különbségeken.

Azonban mivel szubjektív véleménye mindenkinek van, megpróbálok egy kicsit a számok tengerére evezni, ha nem is feltétlen ez fog dönteni, szerepe azért természetesen lesz.

Kezdjük is a fosztogatók támadó szekciójával. A liga történelmének talán valaha volt legrosszabb trade-jével egy első + egy első vagy második körös pickért megszerezték a már valójában visszavonult, komoly sérülésen túl lévő playoffs győzelmet még sosem arató korábbi 1/1-es irányítót Carson Palmert. Az ár akkor se lett volna olcsó, h hozza a sikereket, azonban a tavalyi év teljes kudarcba fordult, így most gyakorlatilag draftcetlik nélkül kellett megkezdeniük a rebuildinget, ennek megfelelően nem is állnak a ligaelit küszöbén... Ami Palmert érinti, a hosszú passzok nem igazán mennek neki. A Pittsburght ellen 1/10 21 yardra. A passz játékuk hatékonyságát tovább gyengíti, hogy DHB nem játszhat ellenünk, aki annak ellenére, hogy kiválasztásakor mindenki a Raidersen nevetett, kezdi meggyőzni a hitetlenkedőket és meghálálni a bizalmat. Ma már valószínűleg máshogy festene a DHB Crytree összehasonlítás... Persze a támadó oldalon a legveszélyesebb fegyver az továbbra is McFadden, aki ha játszhat, kitüntetett figyelmet igényel az ellenfél védelmétől. Márpedig idén eddig kivételesen nem sérült. Kicsit nehezíti a helyzetét, hogy a futások terén is új rendszert implementál a Raiders, azzal hogy visszatérnek ZBSre. Ha egyszer összeáll nekik, nem tudom mi lesz velünk, de egyelőre még akadozik a szerkezet, viszont pont legutóbb egy hosszú TD futásban már megcsillantották, hogy mire számíthat az ellenfél. Részünkről mi Palmerre egy Manninggel tudunk válaszolni, aki mégha el is marad a várakozásoktól, és mégha Palmer idénre kicsit jobban játszik mint tavaly, még mindig a mi oldalunkra billenti a mérleget, RunDMC-re McGaheevel tudunk válaszolni, ez viszont már inkább az ő oldalukra a pont.

Nem beszéltünk még a falról. Veldheert több helyen is kiemelték, a Raiders OL talán legmegbízhatóbb tagja, aki jelentősen megnehezítheti Dumervil és Von Miller dolgát szent küldetésük teljesítésében, hogy földbe csomagolják Palmert. Középen alighanem Wisniewski neve cseng a legjobban. A másik oldalon hiányozni fog Kevin Barnes, de hiányzott eddig is. Összességében 28 hurry és 15 QB hit az Oakland OL mellett, ez összevetve a mi falunkkal, ami összesen 3 hitet és 17 hurry-t engedett ez komoly differencia. Már csak az kéne, h Manning kihasználja a védelmet, amit kap. Clady elfelejtette tavalyi rossz évét, s újra úgy játszik ahogy tud, Walton és Beadles úgy néz ki beérett erre a szezonra, OF már csak Kuper meg a depth hiányzik innen. Kuper viszont nagyon, mert Ramirez kritikán alul játszik...

Fordítsuk meg a táblát, nézzük a védelmeket. Seymour, Lelly, Lamarr Houston, Shaugnessy a nevek alapján nagyon erősnek éreztem őket a szezon előtt, ennek ellenére csak szenvednek idén. Nincs passrush. Össze se mérhető a mi sorunkkal. Az LB sorunk ellenben több sebből vérzik. Egyrészt el van tiltva DJ, másrészt a Texans ellen bemutatott sportszerűtlen szabálytalanságáért elmeszelték Mays is. Aki noha idén is tízesével halmozta a misstackle-öket, vélhetően nem véletlenül tarthatta meg a kezdő pozícióját. Irving játéka kérdéses, szóval eljöhet az idő, amikor a fiatalok lehetőséget kapnak. Trevathan, Malik Jackson, Steven Johnson azok akik így pályára kerülhetnek. Trevathanra nagyon kíváncsi vagyok. Az erős sötét oldaláról Wheelert emelném ki, aki elsősorban coverage-ben van a csapata hasznára, s idén McClain is elkezdte annak a játéknak a jeleit mutatni, amivel a Crimson Tide bajnoki menetelésének kovácsa volt. nehéz dolga lesz a TE-jeinknek.

Távolodjunk a LoS-tól lássuk a secondary-t, a Broncos előző meccsén úgyse lehetett őket látni... Porter visszatért sérüléséből, ahogy Chris Harris is úgy néz ki tudja vállalni a játékot. ez nagyon fontos, kérdés elég-e. Olyan gyermekded hibákat mint múlthéten nem engedhetünk meg magunknak, annyira üresen nem csak a liga egyik legjobb elkapója tudja elkapni a labdát. Sajnos Quinton Cartert elvesztettük a szezonra, pedig a tavalyi rájátszásra a csapat jobbjai közé lépett elő, így most még szűkebben vagyunk az amúgy is legszűkebb pozícióban. Szerencsére a Raiders egy fikarcnyival se áll jobban, sőt olyan gyenge ez a csapat részük, ahogy abban a szezon előtt reménykedtünk.

Sokat jelent azonban, hogy Dennis Allen az Oakland HC-ja, aki nagyon jól ismeri a csapatunkat, elsősorban a védelmet. Ha valaki, akkor ő tudja mi a gyengéje, s ez a tudat nem nyugtat meg engem. A számok, a statisztikák nem számítanak majd /*sőt talán már az se, hogy melyik bírónak ki van meg fantasy-ban :)*/, csak hogy hogyan játszunk. Nyerhetünk rossz játékkal is, de én most csak egy szép győzelemmel lennék elégedett. A Raiders ellen nem szabad hibázni! 22:05-től szurkoljunk együtt a csapatnak, hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr524811405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.30. 18:17:17

A vasárnap esti-hétfő hajnali coloradói sportprogram:
- Vasárnap, 22:05 Denver Broncos - Oakland Raiders (NFL)
- Vasárnap, 22:10 Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies (MLB)
- Hétfő, 01:00 Colorado Rapids - Los Angeles Galaxy (MLS)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=937170

foppa21 2012.09.30. 19:03:11

nagy égés lenne ha most se sikerülne győzni ellenük

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.30. 21:02:50

Broncos inactives: C. Kuper, S. Siliga, C. Hanie, M. Willis, K. Moreno, N. Irving, C. Davis.

milo_hedgie#23 2012.09.30. 22:10:22

na hát hajrá! szoros küzdelemre számítok,de csak a Wt tudom elfogadni

milo_hedgie#23 2012.09.30. 22:19:28

nah király első drive volt,minden meccset így kéne kezdeni:))

foppa21 2012.09.30. 22:28:31

@milo_hedgie#23: a múlt héten se az első negyedben voltak gondok

foppa21 2012.09.30. 22:39:12

bevittünk még egy FGt mi is a végén így 10-3 az első negyed

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 22:56:38

manning azért megemberelte magát, alig van rossz passza

foppa21 2012.09.30. 23:28:29

10-6ra vezetünk a szünetben. hááát....
necces a meccs, a jó kezdés után elfogyott az offense lendülete, a bay-bay fumble nagyon nem kellett volna
a végén a D szépen tartotta magát így csak FGt kaptunk

milo_hedgie#23 2012.09.30. 23:41:42

ha így folytatjuk akkor még baj is lehet ebből a meccsből. de remélem jól kezdjük a második félidőt

foppa21 2012.09.30. 23:53:36

manning-to-decker TD!! 17-6:-)

foppa21 2012.10.01. 00:02:13

mcgahee TDvel már 24-6 ide! mostmár nem szabad hogy baj legyen belőle

robybaggio 2012.10.01. 00:30:27

OFF:

Sziasztok! Azt szeretném egy tapasztalt kollégától megkérdezni, hogy rendelet-e már valaki a Broncos shop-ból, és ha igen milyen postaköltséggel bír a dolog:)
Előre is köszönöm:)

foppa21 2012.10.01. 01:32:00

37-6 KO lett a végére!!!:-)

milo_hedgie#23 2012.10.01. 19:48:10

ez a játék már nagyon rendben volt,a második negyedben volt egy kis megtorpanás,de utána ment minden a maga útján. remélem a pats ellen is tudjuk folytatni:))

VonMiller58® 2012.10.01. 21:57:14

Szerintetek mennyi esélyünk van a Pats ellen?Mert szerintem ezek a dolgok szólnak mellettünk:
-Brady nem élete legjobb szezonját futja egyelőre
-a Sec nem túl erős náluk
-Bradyt nem tudják megvédeni kivétel ezen a héten a Bills ellen
-Gostkowski bizonytalan
-Valószínüleg hiányozni fog Hernandez és Edelman is
Szerintem viszont ellenünk szól:
-Chandler Jones életveszélyes a vak oldalon tehát jó a pass rush
-Nagyon jók futás ellen
-A Ridley,Woodhead,Vereen,Bolden futónégyes elég jónak tűnik
-Meskó nagyon jól puntol
-Gronkowski

Black_Adder 2012.10.02. 19:39:20

Ez szól ellenünk:
Gronkowski: és vesztettünk is. Nincs senki a csapatban aki megállítaná őt. Nincs értelmes MLB-nk.

Bővebben:
- Brady valóban nem élete formáját futja, de még így is életveszély a secondarynkre nézve
-sec egy kalap szar.
- passprotection: VonDoom ellen nem sokat tudnak tenni
- Hernandez úgy tudom, h biztosan nem játszik, ha jól tudom fellélegezhetünk. Edelman hiánya is jól jön, de Hernandez akinek jobban "örülhetünk"
- Gostkowski sosem értettem miért hypeolják annyira. kb nem is mernek vele már 45 fölött se rúgatni, idén ráadásul hibázik 40 alatt is bőven.

- Chandler Jones vs Clady. ez azért szvsz messze nem lefutott. Clady is nagy formában van.
- F.Jacksont és Spillert is leszedték, akkor McGahee-t is lefogják
- veretes 4-es, de a mi futás védelmünk is jól teljesít. McFaddent kishíján nulláztuk, a Texans ellen se a futásokon ment el, ahogy az Atlanta ellen se. A Steelersnek meg megint nem létezett futójátéka ellenünk...
- Colquitt > Meskó
- Gronkóra nincs válaszunk...

Ami a Gronko vs LB soron kívül legjobban aggaszt az a Koppen vs Wilfork. Attól tartok h A gapet el is felejthetjük a gameplanben...

VonMiller58® 2012.10.02. 22:09:20

Én is Gronkotól félek leginkább mert ha ki is tudjuk venni akkor is nagy erőket von el a védelemtől de legalább Hernandeztől nem kell tartani.Ketten együtt életveszélyesek.Amúgy ha jól tudom Hightower se biztos hogy játszik.

foppa21 2012.10.03. 15:39:50

hát szerintem a pats magasan esélyes lesz, de nem szabad előre feladni a meccset

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.03. 16:44:41

Kicker Matt Prater has been named the AFC Special Teams Player of the Week.

foppa21 2012.10.03. 18:01:49

@Filip89: minden hétre jut valami díj:-)


süti beállítások módosítása