Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: Továbbra is remek formában

2013.01.04. 19:46 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A szezont hat (a bemutató meccsel együtt hét) győzelemmel kezdő Colorado State Rams december 5-én és 8-án is vereséget szenvedett az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában, de ezt követően ismét hat meccset nyertek meg a kosok a UTEP elleni meccsig bezárólag. Larry Eustachy legénysége tehát továbbra is jó formának örvend a két kudarc ellenére. Most nézzük sorba a decemberi meccseket.





















Két vereség a tarsolyban


A jó széria a rivális Colorado ellen szakadt meg, pedig Hornungék alig hét perccel a találkozó vége előtt még csak hárompontos hátrányban voltak. A Rams az első félidőt rontotta el, hátránya ekkor már húsz pont volt, így hiába nyerte meg a második játékrészt 11 pont előnnyel, 70-61-re így is kikapott. Colton Iverson fantasztikus napot fogott ki a vereség ellenére is, hiszen dupla-duplával zárt (19 pont, 14 lepattanó), és ez a centernek zsinórban már az ötödik DD-ja volt. Rajta kívül a senior irányító Dorian Green dobott még 18 pontot, a többiek messze elmaradtak társaiktól. A hullámzó játék végig jellemző volt a Ramsre, így elkerülhetetlen volt szezonbeli első vereségünk.

Három nappal később az Illinois-Chicago vendégeként sem jártak sikerrel a Kosok, mivel a boulderi vereséget követően a „szelek városában” is kikaptak. A tíz lepattanóig és nyolc pontig jutó Pierce Hornungék pedig jól tartották magukat, az első félidőben hátrányuk kétpontos volt. A fordulást követően aztán a hazaiak tudtak többet újítani, így Greg Smith 20 pontja és 10 lepattanója is kevésnek bizonyult a sikerhez. A Rams 64-55-re kapott ki, így 7-2-es mérleggel térhetett haza.

Ismét a győzelmi ösvényen

December 17-én a North Floridát látta vendégül a CSU, és a kilátogató 3556 néző könnyed, 83-55-ös hazai győzelemnek örülhetett, mely igazán csak a második félidőben dőlt el. Sikerének köszönhetően zsinórban 18. meccsét nyerte meg hazai pályán a Rams, és mint később kiderült, a diadalnak egy újabb jó széria kezdete volt. A floridaiak ellen többen is játéklehetőséget kaptak a cserék közül, így például Gerson Santo, Jordan Mason és Jon Octeus is.

„Nagyon csalódott voltam, ahogy kezdtük a meccset, ennél jobban kellett volna. A folytatásban aztán lenyűgözően játszottunk. Szerintem a srácok pontosan megértették, hogyan fogjuk mi ezt csinálni” – mondta Eustachy, utalva az általa hozott változtatásokra is.

Két nappal később hasonló mérkőzést játszott szintén hazai pályán a Rams, az ellenfél ezúttal a CSU Bakersfield volt. Ezúttal is csapatként nyújtottunk jó teljesítményt a második játékrészben, bár az első felvonásban még voltak hibák a játékában. Pierce Hornung 10-8-as, Smith 14-5-ös, Iverson 12-4-es, Eikmeier 17-3-as, Green pedig 11-1-es mérleggel zárt, ami a szerzett pontokat és a lepattanókat illeti. A Rams vezetőedzője szerint a 78-58-as eredmény nem tükrözi, milyen szoros is volt valójában a mérkőzés, majd hozzátette, játékosai fizikálisan és mentálisan is egyre jobbak.

A jó forma a Portland ellen is megmaradt, és Pierce Hornung vezérletével a coloradóiak 70-53-as győzelmet arattak. A senior támadó DD-val segítette csapatát az újsabb sikerhez, 24 pontja és 11 lepattanója magáért beszél. Rajta kívül Daniel Bejarano is DD-t ért el, az ő neve mellé 10-10 egység és lepattanó került. Eikmeier is jól játszott, a kiscsatár végül 14 ponttal zárt.

„Ez egy remek siker volt, amit az is bizonyít, hogy ma nem dobtunk jó százalékkal, mégis sikerült nyernünk” – mondta a vezetőedző, Hornung pedig rövid nyilatkozatában Bejaranót méltatta, aki a szabad labdákra mindenkinél gyorsabban startol az edzéseken.

Másnap, azaz december 23-án ismét Las Vegasban lépett pályára a Rams, de a Virginia Tech sem tudta megállítani az ismét dupladuplát elérő Pierce Hornungot (18 pont, 10 lepattanó) és társait. A félidőben még egyáltalán nem látszódott az, hogy ismét nagy verést mér ellenfelére a csapat. Pedig így lett, nem álltunk le és 88-52-re hoztuk a találkozót. Dorian Green, Greg Smith és Colton Iverson is bőven tíz pont fölött zárt, utóbbi kettő a lepattanók összeszedésében is jeleskedett.

A Las Vegas-i Classis torna után ismét Fort Collinsban volt „jelenése” az együttesnek, és a publikum nagy örömére ezúttal is simán győztek Eustachy legényei. A 80-55-ös sikerből ismét többen kivették a részüket, Smith, Iverson, Eikmeier és Green is tíz pont felett dobott. A csereként beállt Octeus is jól játszott, 18 perc alatt kilenc lepattanót és öt pontot szerzett – előbbi az újonc karrierjében rekordnak számít az NCAA-ben.

Eustachynak a védekezés tetszett igazán az Adams State ellen, a mester ezt a teljesítményt szeretné látni csapatától a folytatásban is, amikor éppen nem náluk van a labda.

A 2013-as év első meccsét a UTEP ellen, hazai pályán játszották a Kosok, és bár a nagyarányú győzelem ezúttal elmaradt, ismét hat sikere van a csapatnak zsinórban. A UTEP ellen 72-68-ra nyert az Eustachy-együttes, köszönhetően Pierce Hornung (10 lepattanó), Greg Smith (18 pont), Colton Iverson (17 pont) és Wes Eikmeier (12 pont) kiváló teljesítményének. Szerencsére a coloradóiak az első játékrészt megnyomták, és bár a másodikat elbukták, így is maradt még négy pont előnyük.

„Azt hiszem ez egy olyan meccs volt, melyre igazán szükségünk volt” – mondta Eustachy a lefújást követően. „Ez a csapat képes megnyerni a Conference USA-t, jó edzőjük van, és ennél sokkal jobb eredményeket fognak elérni.”

A hazai pályán már 21 mérkőzés óta veretlen Ramsre a folytatásban a St. Bonaventure vár, és a fogadási tippek alapján ezúttal is győzelemben bízhatnak Hornungék.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr874998614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.01.05. 19:05:36

minden esély megvan újra a madnessre. szerintem idén a konfért is nagyobb harcban lehetünk


süti beállítások módosítása