Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Diamondbacks - Rockies 3:1 L

2013.04.29. 07:16 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt négy napban is folytatódott a Colorado Rockies mérsékelt szereplése, ugyanis egyre jobb formában játszva csak egyetlen győzelmet arattunk az Arizona Diamondbacks elleni idegenbeli párharcban.























1. meccs, csütörtök: Diamondbacks-Rockies 3-2

A legelső mérkőzésen De La Rosa volt a dobó, a külső mezőnyben a CarGo-Fowler-EYJR hármas kezdett, belül Cuddy, Rutledge, Tulo, R. Wheeler jutottak szóhoz, az elkapó Torrealba volt. Az első játszmában egy séta után Fowler kapott double playt, a hazaiak egy single ütést követően szaladtak bele a Rutledge-Tulo-Cuddy dupla játékba. Aztán az első meccsén pályára lépő R. Wheeler hintett egy duplát három kiesés közben, majd éppen ő vétett throwing errort, egy singleből újabb futó fogott bázist, Nieves RBI single találatával az előnyt is megszerezte a D'backs, végül dupla játékkal sikerült menteni. A harmadikban két futónk került pályára ütés nélkül, majd a házigazdáknál egyetlen single született, de egy pickoffal véget tudtunk vetni az inningnek. Ezután Cuddy doublet hintett és sétával újabb ember került bázisra, Torrealba játéka alatt Prado hibázott a mezőnyben, amiből az első pontunkat szereztünk. DLR kisvártatva beszedett egy singlet és Goldschmidt két pontos hazafutásával 3-1re elhúzott a D'backs, rövidesen két séta és egy single jóvoltából bases loaded alakult ki egyetlen kieső mellett, de sajnos Cuddy és R. Wheeler kiesett, nem tudtunk élni a lehetőséggel. A folytatásban két séta mellett abszolváltuk az ötödik dobórészt, majd a hatodik tetején újra hárman búcsúztunk, a következő védekező felvonást pedig egy singlet követően dupla játékkal abszolváltuk. Aztán EYJR duplájával indultunk és két kiesőnél Tulo RBI doublelal volt eredményes, egyetlen pontra feljöttünk, Escalona pedig biztosan hozta a következő dobó játékot. A nyolcadikban mindhárom ütőnk kiesett, Lopez egy single közben újabb részt hozott le, a befejező támadásban viszont csak egyetlen sétára voltunk képesek Fowler jóvoltából, az egyenlítés sajnos elmaradt.
- 6-8ra végeztünk az ütésekben, a negyedik játéktól végig hátrányban voltunk, sajnos a két pontos lemaradásból csak egyet tudtunk ledolgozni. Tulowitzki az évi negyedik duplájából a 18. pontját szerezte a szezonban. Young Jr volt az egyetlen játékosunk egynél több találattal, öt beállás alatt két ütést hozott. Rutledge egy fantasztikus elkapást mutatott be, amilyet 2Bektől nagyon ritkán szoktunk látni. Ha már itt tartunk, Torrealba is bemutatott egy csodálatos playt védekezésben. De La Rosa végig magabiztosan játszott, de hat inning alatt elszenvedett három ponttal el kellett könyvelnie a második vereségét az esztendőben. Sajnos bekapott egy HRt és összesen hét találatot hoztak rajta, így a nagy igyekezet ellenére megint nem volt sikeres. Escalona egy hibátlan játékot hozott, most Lopez is csak egyetlen ütést kapott a saját inningjében.

2. meccs, péntek: Diamondbacks-Rockies 3-6
A második mérkőzésre Pacheco bekerült az egyes bázisra, Cuddy kiment a jobb szélre, új ember volt még a kezdőben a 2B Brignac és a 3B Nelson, az aktuális kezdő dobó Nicasio elkapója pedig Rosario lehetett. Rögtön az első játékban Pacheco és CarGo találataival lendültünk támadásba, Cuddy 2run singlelel mindkettejüket hazaküldte, gyorsan magunkhoz ragadtuk a vezetést. A hazaiak első akciójában egyetlen walk történt, mely után a Pacheco-Tulo double playel védekeztünk, majd mindhárom denveri elbúcsúzott, a második alján viszont Chavez solo HRt lőtt, Nelson dobó hibájából újabb ember jutott bázisra, aki két kieső mellett Marte pontot érő single ütéséből ért haza, 2-2re egyenlített az Arizona. A harmadik inningben megint hárman kiestünk, majd egy doublet követően Tulo idei első errorjából hazaért egy futó és átvette a vezetést a hazai csapat. Ezután egyetlen ütésre voltunk képesek Rosario révén, a D'backsnél szintén csak egy single született. A következő menetben Brignac, Fowler, Pacheco apró single találataival töltöttük fel a bázisokat, CarGo called strikeoutot kapott, azonban két kieső mellett az első dobásból Tulo mindhárom futót beküldte egy duplával és 5-3ra fordítottunk. Nicasio újabb inninget dolgozott le, majd a hatodik tetején Rosario vágott be egy solo homerunt, majd az első csere dobó Outman háromból három groundouttal múlta felül az ellenfeleit. Fowler és Pacheco pályára kerüléseivel indult a hetedik támadás, utána sorban hárman kiestünk, Outman csúnyán eltalálta Gregoriust és kapott egy duplát, kieső nélkül a kettes-hármasra értek a futók, Belisle azonban egy séta ellenére hárított és lehozta a loaded 1outot. Újra búcsúzott mindhárom ütőnk, Brothers két felengedés közben három strikeoutot szórt, a befejező akcióban egyedül Pacheco szerzett egy duplát, Betancourt pedig hibátlanul hozta le az újabb savet.
- Tizenegy ütéssel jócskán felül múltuk az Arizonát, három emberünk több találatot szerzett. Tulowitzki napi egyetlen ütése igazi clutch pillanatban érkezett, a 3run double jóvoltából már 21 pontos az évben, sajnos megvolt az első error is. Cuddyer a 2run single által 17 RBIt regisztrál, a 2/4es Rosario pedig az ötödik hazafutását hintette. A sor tetején Fowler két, az őt követő Pacheco három ütéssel végzett. Nicasio a feledhető kezdés ellenére előny birtokában távozott az ötödik játék végeztével, négy ütést és három futást kapott, de csak egyetlen ER szerepelt a neve mellett. Később Outman, Belisle, Brothers mind holdot jegyzett, Betancourt pedig a nyolcadik savet regisztrálta az évben.

3. meccs, szombat: Diamondbacks-Rockies 3-2 walk-off extra inningben
Szombaton egyetlen új ember volt a kezdőben a 2B Rutledge személyében, az aktuális kezdő dobó Francis volt. Az első két sétánkat követően CarGo dupla játékot kapott, majd újabb két sétával feltöltöttük a bázisokat, de Rosario ellen strikeouttal hárítottak. Sajnos Francis szokás szerint gyengén kezdett és Pollock hazafutásával rögtön megszerezte a vezetést a hazai gárda, a következő single után pedig Ross RBI triplelel módosult 2-0ra az eredmény. A második támadásban három strikeoutot kaptunk, szerencsére csak egy embert engedtünk pályára, majd egy sétát követően Pacheco kapott dupla játékot, CarGo és Tulo hiába vállaltak ütést. A D'backs aztán egyetlen sétára volt képes, majd a negyedik felvonásban Rosario single találata után sorban hárman búcsúztak, Francis végre hozott egy hibátlan játékot. Az ötödikben megint a sor teteje lendült támadásba, Fowler és Pacheco a szélső bázisokra kerültek, Tulo sétájával bases loaded alakult ki, de 3in-1outnál sajnos Cuddy double play áldozata lett és kimaradt a lehetőség. Újra ki tudtuk ejteni mindhárom arizonai ütőt, majd Rosario solo HRal zárkóztunk feljebb, de a többi próbálkozó kiesett. Aztán az első csere dobó Ottavino egy ütés ellenére abszolválta a következő dobórészt, majd Fowler duplájával indítottunk, két kieső mellett Tulo pakolt be egy RBI singlet, ám a kettes felé tovább haladva megelőzték és kiesett, de 2-2re egyenlíteni tudtunk. Futóval a hármas bázison fejeztük be a soros védekező játékot Brothers jóvoltából, utána két ütéssel kezdtünk, de Cuddyt kidobták a kettesen, Rutledge pedig lineout double playt kapott. Lopez a nyolcadik alján egy single ellenére kiszórt három ütőt, nálunk senki nem volt bázison, Belisle pedig lehozta az utolsó alap játékot két felengedés dacára. Döntetlen lett tehát kilenc inning alatt, az első extra játékban három outot jegyeztünk, majd Escalona kapott egy singlet, amely után a futó egészen a hármas bázisig eljutott egy rablás és egy throwing error miatt, Montreot direkt sétáltattuk, azonban Ross beküldte a mindent eldöntő sac flyt, így a D'backs diadalmaskodott.
- Kilenc ütése volt mindkét csapatnak, Rosario három találattal emelkedett ki és két single közben belőtte a hatodik hazafutását az évben, a második errorja pedig befolyásolta a meccs végkimenetelét. Tulowitzki két ütéssel és két sétával zárt, az újabb RBI már a 22. pontszerzés volt tőle. Fowler egy double mellett háromszor harcolt ki sétát és egy nagyszerű elkapása is volt, viszont a másik véglet Gonzalez és Cuddyer voltak, mindketten öt-öt futót hagytak bázison. Francis csak az első játékban kapott két pontot, a maradék négy felvonást futást nélkül hozta le, éves ERA statisztikája jelenleg 7.29es. Ottavino öt out mellett két ütést engedett, Brothers egyetlen kiejtést regisztrált. Lopez és Belisle egy-egy inninget hoztak egy-egy ütés ellenére, Escalona viszont megkapta az idei első vereséget a tizedik inningben elszenvedett pontjával.

4. meccs, vasárnap: Diamondbacks-Rockies 4-2
A series utolsó meccsén jött el a nagy nap, hogy bemutatkozzon Arenado az MLBben, aki Nelson leküldése miatt kezdő 3Bként várta a bevetést. CarGo pihenőt kapott, EYJR volt a left fielder, a soros dobó Garland lehetett, a mezőny többi posztján nem volt változás. EYJR duplájával kezdtünk, akit azonban a hármasra tartva kiejtettek Tulo játéka közben, Rosario singlet hozott, majd Cuddy single közben Tulot megelőzték a home platen, így a három hit ellenére egyetlen futást se szereztünk a nyitó támadásban. Garland közben biztosan lehozta az első dobórészt, majd könnyű kiesésben részesült a három coloradói ütő, a második védekező játékot pedig két single ellenére teljesítettük a Rutledge-Tulo-Pacheco double playnek köszönhetően. EYJR a második beállásában is doublet jegyzett, utána pickoff által kiesett, míg a hazaiak két ütést jegyeztek, a hármason lévő első futó Rosario passed ballal ért haza, a következő ember wild pitchből szerzett pontot. A védelmünk megingásai jelentették a 2-0s előnyt a D'backs számára, ezután két kieső után Cuddy hiába vállalt doublet, közben a hazaiak egy singlet ütöttek, Goldschmidt két groundouttal került a hármasra, ahonnan Wilson RBI doublelal terelte haza a harmadik futásért. Az ötödik menet alatt nem jártunk bázison, ezzel szemben Parra leadoff triplája után Ross single ütéssel volt eredményes, a többieket viszont kiejtettük. EYJR a harmadik doublet is bepakolta, ezzel a lehetőséggel pedig végre már tudtunk élni és Fowler szerzett pontot egy single ütéssel, kisvártatva egy wild pitchből ő maga is hazaért, 2-4re közelebb zárkóztunk. A hazaiak legközelebb csak sétáltak, mely után Arenado-Herrera-Pacheco dupla játékot hajtottunk végre, de a hetedik tetején EYJR fent hagyta társait a szélső bázisokon. Az első reliever Outman nagyon gyorsan két hibátlan játszmát abszolvált, sajnos közte a mieink se tudták elkerülni a három outot, majd a legutolsó próbálkozásnál Pacheco és Arenado a pontszerző bázisokra értek, de CarGo ellen strikeouttal véget ért a mérkőzés.
- Megint nekünk volt több ütésünk 10-8 arányban, semmire nem mentünk vele. Young Jr az első három beállásban három doublet vágott, a negyedikben amikor két futó volt bázison viszont kiesett. Cuddyer és Pacheco egyaránt 2/4es hatékonyságot ért el, mindketten folytatják a hasznos játékot. Fowlernek volt köszönhető mindkét pontunk, egy futást és egy RBIt ért el, utóbbiból 13nál tart az évben. Tulowitzki az első inningben megsérült, amikor csúszott a home platere, talán nem súlyos a váll sérülése, de le kellett cserélnünk, a váltótárs Herreranak volt egy remek megmozdulása. Garland hat játszma alatt négy runt szenvedett el nyolc ütés mellett, nem volt rossz, de sajnos nem mindig tudott a helyzet magaslatán lenni, a második veresége volt egymás után. Outman mindkét inninget három-három outtal abszolválta, javította a korábbi hibáit.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Arizona Diamondbacks 15-10 (25 meccs)
2. Colorado Rockies 15-10 (25 meccs)
3. San Francisco Giants 13-12 (25 meccs)
4. Los Angeles Dodgers 12-12 (24 meccs)
5. San Diego Padres 9-15 (24 meccs)

A D'backs ezzel a series győzelemmel beért minket a csoport első helyén, a mieink hátramenete tovább folytatódik. Jókora meglepetésre a Padres söpörte a Giantst, a Dodgers pedig a Brewers ellen nyert seriest 2-1 arányban. A hét első napjaiban a csoportban ARZ-SF és LAD-COL ütközetek lesznek, a SD a Cubshoz utazik.

Maradunk tehát idegenben és három meccset játszunk le a Los Angeles Dodgers ellen, elnézve a formánkat, nem sok eredményességre számíthatunk. A következő időpontokban fogunk pályára lépni: kedd 04:10, szerda 04:10, csütörtök 04:10. Bízzunk benne, hogy sikerül megfékezni a rossz szériát és néhány sikerrel újra tudunk éledni a rivális ellen. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr655250948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.04.29. 07:21:20

Monday: Rockies' Tyler Chatwood (0-0, 6.00 ERA) at Dodgers' Ted Lilly (0-0, 1.80), 8:10 p.m., ROOT

Tuesday: Rockies' Jorge De La Rosa (2-2, 2.86) at Dodgers' Hyun-Jin Ryu (2-1, 3.41), 8:10 p.m., ROOT

Wednesday: Rockies' Juan Nicasio (3-0, 4.62) at Dodgers' Josh Beckett (0-3, 4.75), 8:10 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2013.04.29. 13:24:56

valószínűleg ma nem játszik tulo, de nem komoly a sérülése.

milo_hedgie#23 2013.04.29. 14:05:02

francis és garland nagyon visszaestek a biztató spring training után. esetleg ha chacin visszatér,egyikük lemehetne és maradjon chatwood ha ő jobb lesz

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 05:03:17

Rockies 4/29 at LAD: Fowler 8, Pacheco 3, Gonzalez 7, Rosario 2, Cuddyer 9, Arenado 5, Rutledge 4, Herrera 6, Chatwood 1

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 05:20:19

az elsőben fowler solo HR, pacheco single, cargo double, rosario 3run HR
chatwood háromból három out

a másodikban chatwood single, pacheco walk, cargo single, loaded 2outnál rosario groundout
náluk két single, chatwood-herrera DP

a harmadikban arenado reached error, herrera single, chatwood single, loaded 2outnál fowler RBI walk, pacheco SO
ott egy 2out single
5-0

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 06:16:36

a negyedikben rosario double, cuddy walk, arenado single, rutledge RBI single, chatwood 2run single, fowler walk, pacheco 2run ground rule double
chatwood ellen hbp, single

az ötödikben rosario single, arenado 2run HR, rutledge single
kiszórtunk hármat
12-0

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.30. 06:19:26

Öt inning alatt 16 hit és 12 run. Gondolom most egész hétre kilőttük magunkat.

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 07:20:48

a hatodikban fowler single, rosario walk
chatwood ellen single

a hetedikben kiestünk hárman
ottivono ellen rutledge error, hairston 2run HR
12-2

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 07:41:17

a nyolcadikban három outot kaptunk
ottavino kiszórt hármat

a kilencedikben cargo single, arenado single, rutledge walk, loaded 2outnál herrera groundout
lopez három out
12-2 W

milo_hedgie#23 2013.04.30. 14:54:14

mondtam hogy chatwood még jó lehet:))

Tomi_Tanguay 2013.04.30. 16:49:55

tavaly nem volt sorban egynél több jobb meccse, most rögtön az első kettőn jó volt. talán érdemes lenne francis helyére tenni, francist meg a penbe rakni egy időre.

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 03:05:36

Rockies 4/30 at LAD: Fowler 8, Rutledge 4, Gonzalez 7, Cuddy 9, Pacheco 3, Arenado 5, Torrealba 2, Herrera 6, De La Rosa 1

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 03:06:15

Nolan Arenado becomes the 1st player in #Rockies history to score 3 or more runs in either his first or second career game.

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 05:05:38

az elsőben cargo solo HR
dlr ellen két single, kemp RBI single, a.gonzalez sac fly RBI

a másodikban kiestünk hárman
náluk walk, single, arenado-herrera-rutledge DP, j.hairston RBI single, punto RBI single
1-4

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 05:47:57

a harmadikban három strikeoutot kaptunk
dlr ellen ramirez solo HR, double, intent walk, ryu RBI single

a negyedikben csak cargo walk
single és double
1-6

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 06:48:46

az ötödikben három outot kaptunk
escalona három SO

a hatodikban fowler single és sb, cargo walk, cuddy RBI double
ott csak egy single

a hetedikben torrealba walk, brignac single
belisle ellen egy walk
2-6

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 07:19:53

a nyolcadikban rutledge single, cargo GIDP
brothers ellen egy single

a kilencedikben kiestünk hárman
2-6 L

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 20:29:18

chacin vasárnap a rays ellen tér vissza.
tulo már tegnap is jól volt, de lehet hogy még egy plusz napot kap ma is a pihenésre.
helton is ütöget mára, nincsenek fájdalmai.
ottavino jól van a kisebb sérülése után.
youkilis sérülése miatt könnyen lehet hogy pont a yankees fogja behúzni nelsont.

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 05:05:54

nelson tényleg ment a yankeeshez cashért és/vagy ptbnlért.

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 05:06:30

Rockies 5/1 at LAD: Young 9, Fowler 8, CarGo 7, Tulo 6, Cuddy 3, Rosario 2, Arenado 5, Rutledge 4, Nicasio 1.

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 05:14:26

az elsőben eyjr reached error, fowler single, cargo walk, loaded 0outnál tulo 2run double, cuddy sac fly RBI
nicasio ellen double, a.gonzalez 2run HR

a másodikban rutledge single, fowler hbp, cargo walk, loaded 2outnál tulo SO
ott egy single és három out
3-2

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 06:30:06

a harmadikban kiestünk hárman
nicasio ellen két single, intent walk, WP scores, két SOval végeztünk

a negyedikben rutledge double, eyjr walk, cargo 2run RBI double
náluk egy walk

az ötödikben cuddy single, arenado GIDP
outman ellen egy single
5-3

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 07:25:50

a hatodikban eyjr double
outman kiszórt hármat

a hetedikben tulo single, cuddy RBI double, arenado walk, rutledge RBI single
belisle ellen single, cuddy lineout DP, még egy single
7-3

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 08:07:12

a nyolcadikban cargo double, tulo walk
brothers ellen arenado error

a kilencedikben arenado single, rutledge walk
betancourt három kiejtés
7-3 W


süti beállítások módosítása