Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Dodgers - Rockies 1:2 W

2013.05.02. 08:49 - Tomi_Tanguay

A hét első felében egy fontos idegenbeli párharc megnyerésével javította kisiklásait a Colorado Rockies csapata, ugyanis a Los Angeles Dodgers ellen háromból kétszer győztünk.



1. meccs, hétfő: Dodgers-Rockies 2-12
A párharc nyitó mérkőzéséről a múlt vasárnap megsérülő Tulo elővigyázatosságból hiányzott, helyette Herrera volt a shorstop, az infielden még Pacheco, Rutledge, Arenado kezdtek. Ezalatt a külső mezőnyben a CarGo-Fowler-Cuddy trió játszott, Chatwood elkapója pedig Rosario lehetett. Nagyszerűen kezdtünk és Fowler már a legelső beállásban HRt lőtt, őt követően Pacheco és CarGo ütésekkel kerültek bázisra, Rosario 3run HRal takarított és növelte a különbséget azonnal 4-0ra. Az első dobórészt pályára engedés nélkül teljesítettük, majd a második tetején két single és egy walk által újra loaded alakult ki, de Rosario ellen menteni tudtak. Chatwood két single ellenére hozta a következő játékot, majd a változatosság kedvéért a harmadikban megint feltöltöttük a bázisokat Lilly ellen, Arenado errorból, Herrera és Chatwood singlelel került pályára, Fowler bases loaded walkkal növelte az előnyt, Pacheco ellen strikeouttal ért véget a támadás. Legközelebb a hazaiak csak egy 2out singlet jegyeztek, utána az első Dodgers RPt is alaposan megszórtuk, rövid idő alatt egyetlen kiesővel bases loaded alakult ki, Rutledge single ütésével egy ember szerzett pontot, őt követve a dobó Chatwood 2run singlet vágott, Fowler sétája után pedig Pacheco ground rule double megint két pontot ért. 10-0ra húztunk el és Chatwood egy HBP és egy single közben újabb játékot teljesített, mi pedig továbbra se álltunk le, Rosario single után Arenado első hazafutását szerezte két pontért, közben újabb hibátlan védekező játékot postáztunk. A hatodik tetején Fowler single és Rosario walk közben hárman kiestünk, a starterünk az utolsó játékát egy single közben teljesítette. Ezután három denveri out következett, Ottavino játéka közben Rutledge hibájából engedtünk fel egy futót, J. Hairston 2run HRal pedig feliratkozott a táblára a Dodgers. A nyolcadik menet mindkét oldalt eredménytelen volt, az utolsóban Herrera loaded 2outot hagyott ki, Lopez háromból három outtal zárta le a mérkőzést.
- Az első pillanattól kezdve vezettünk és nem adtunk alább 19 ütésnél, 12 futásnál. Arenado megszerezte az első ütéseit az MLBben és az első hazafutásra se kellett sokat várni, három ütéssel, három futással és két RBIval végzett. Rosario 3/4es hatékonyság közben elsüllyesztette a hetedik HRt egy 3runner formájában és ő maga háromszor ért haza. Gonzalez kijött a gödörből és bár nem szerzett pontot, hat beállás alatt három találatot jegyzett. Fowler a nyolcadik hazafutása közben két ütést és két sétát ért el, Pacheco és Rutledge neve mellé ugyancsak két hitet jegyeztünk fel, előbbi két, utóbbi egy RBIt regisztrált. Chatwood alaposan kitett magáért, amellett hogy lehozott hat játékot pont nélkül mindössze öt ütéssel, támadásban 3/4el ütött és egy két pontos ütést is vállalt. Ottavino két inning alatt két pontot szenvedett el egy HR miatt, Lopez hibátlan volt a végén.

2. meccs, kedd: Dodgers-Rockies 6-2
Másnap a mezőnyben egyetlen változásként Torrealba foglalta el az elkapó posztot, a soros dobó De La Rosa volt, Tulo továbbra is pihent. Két kieső után rögtön az első támadásban vezetést szereztünk CarGo hazafutásával, azonban a házigazdák sorozatban három single ütést jegyeztek, az utolsóból Kemp egyenlített, őt pedig A. Gonzalez küldte haza egy biztonságival és fordítottak. A következő eredménytelen támadásunk után két embert engedtünk pályára, sikerült mindkettőt kiejteni egy bunt play közbeni Arenado-Herrera-Rutledge dupla játékkal, de J. Hairston és Punto RBI singlelel 4-1re elhúzott a Dodgers. Ezt követően a mieink háromból három strikeoutot szenvedtek el, közben Hanley hazafutásával tovább nőtt a hátrány, újabb két felengedés után a a dobó Ryu talált be egy RBI singlelel. A negyedik tetején egyedül CarGo sétált, szerencsére a hazaiaknál csak egy single és egy double esett, legközelebb megint búcsúzott a három denveri. Az ötödik dobórésztől Escalona folytatta és rögtön három dobás utáni kiejtést postázott, majd Fowler és CarGo pályára kerüléseit követően Cuddy pontot érő duplájával zárkóztunk közelebb egy ponttal. Ezután csak egyetlen singlet kaptunk, de a hetedik tetején hiábavaló volt Torrealba sétája és Brignac ütése, az első két bázisnál nem jutottunk tovább, mert Fowler strikeouttal kiesett. Belisle három kiejtés közben csak egy sétát engedett Ethiernek. Aztán Rutledge single találatát a CarGo elleni dupla játék homályosította el, majd Brothers hozott le egy inninget egy singlelel. A befejező támadásban se történt csoda, Pacheco, Arenado, Torrealba mindannyian kiestek és maradt a 6-2es eredmény.
-  Korán eldőlt a mérkőzés, az első három inning alatt kapott hat futásra sajnos esélyünk sem volt válaszolni, mindössze öt ütésre voltunk képesek a meccs teljes hosszában. Gonzalez az ötödik hazafutását szerezte az évben, mellyel jelenleg 13 pontos, mellette két sétát termelt és csak egyszer tudták kiejteni. A másik pontszerző Cuddyer már 18. alkalommal kényszerített ki futást az évben a hetedik duplájának köszönhetően és egy remek elkapása is volt a mezőnyben. Ezen kívül csak single ütéseink volt, míg a 13 hazai találat közül 11 a starter De La Rosa ellen született az első négy játszma alatt. A lefty nagyon nem találta a ritmust, korán elvesztette a fonalat és az első három játék mindegyikében meg tudták szórni, hat earned runnal végzett és 4.18ra romlott az ERA a harmadik veresége közben. Escalona két játék teljesítése közben három SOt jegyzett, Belisle és Brothers egy-egy inninget hoztak le.

3. meccs, szerda: Dodgers-Rockies 3-7
A párharc döntőjére Tulo visszatért a szokott helyre, Pacheco kikerülésével Cuddy állt át 1Bnek, a jobb szélen EYJR tűnt fel, míg Rosario is visszafoglalta az elkapó posztot, neki Nicasio dobhatott kezdőként. Az első támadásban kieső nélkül töltöttük fel a bázisokat, egy error, egy single, egy walk révén, ebből a helyzetből pedig Tulo 2run doublelal volt eredményes, majd Cuddy sac flyal újabb embert küldött haza. Válaszként a hazaiak egy doublet követően A. Gonzalez 2run HRal szépítettek, csak 3-2re vezettünk az első végén. A második menetben Rutledge single, Fowler HBP, CarGo walk jóvoltából alakult ki loaded 2out lehetőség, Tulo ezúttal nem tudott élni vele és strikeouttal kiesett, miközben Nicasio egyetlen singlet engedélyezett. A harmadik tetején három outot kaptunk, majd gyorsan beszedtünk két singlet és a két futó a pontszerző bázisokra jutott, de A. Gonzalez ütését Fowler leszedte a fal fölül, megúsztuk a 3run HRt és Kempet SOval kiszórtuk, Ethier szándékos sétája után bases loadednál egy wild pitchből egyenlítettek, végül újabb SOval hárítottunk. Rutledge duplájával kezdődött a következő akció, EYJR séta után a szélső bázisokon jártak a futók, két kieső mellett CarGo vágott be egy 2run doublet. Aztán a Dodgersnél csak egy séta történt, majd Cuddy single után Arenado kapott dupla játékot, az ötödik dobó játékot pedig Outman személyében már az első csere dobónk teljesítette egyetlen single közben. Őriztük a két pontos előnyt és a hatodik részben egyedül EYJR volt képes egy duplára, közben nem engedtük LAi futót a pálya közelébe. Ezt követően Tulo hintett egy singlet, majd Cuddy RBI doubleból növeltük a különbséget, Arenado sétát harcolt ki, Rutledge single találatból újabb pontot szereztünk. A folytatásban Belisle ugyan két single kapott, de köztük Cuddy bemutatott egy lineout double playt az egyes bázison, majd legközelebb CarGo volt képes egy duplára két out mellett. Brothers három kiejtés közben egy futót engedett fel, azt is Arenado hibájából, majd az újonc játékos egy singlet kapart össze, Rutledge pedig sétált az utolsó támadásban, végül Betancourt háromból három outtal zárta a meccset.
- Magabiztos győzelemmel fejeztük be a seriest, 12 ütésünk volt és csak nyolcat kaptunk. Tulowitzki hangzatosan tért vissza a lineupba és jegyzett egy 2run doublet, mellyel 24 RBIt regisztrált. Ugyanígy két ütése és két pontszerzése volt még Gonzaleznek és Cuddyernek is, 15 és 20 RBInál tartanak. Rutledge a sor végén négy lehetőség alatt három ütést vállalt, az idei kilencedik pontszerzését könyvelte el. Nicasio nehézkes startja négy inningen át tartott, ezalatt öt ütésből három runt szereztek ellene, viszont fél tucat strikeoutot szórt. Outman két hibátlan játék teljesítése közben hozta az idei első győzelmét. A folytatásban Belisle két ütés ellenére hozott egy inninget, Brothers és Betancourt ugyancsak egy-egy játékot oldottak meg.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Colorado Rockies 17-11 (28 meccs)
2. San Francisco Giants 16-12 (28 meccs)
3. Arizona Diamondbacks 15-13 (28 meccs)
4. Los Angeles Dodgers 13-14 (27 meccs)
5. San Diego Padres 10-17 (27 meccs)

Ezekkel a sikerekkel újra átvettük a vezetést a csoportban, mivel némi meglepetésre a Giants idegenben söpörte a D'backst, így ők ketten is helyet cseréltek egymással. A Padres 2-1es hátrányban van az aktuális párharcában a Cubs ellen, csütörtökön még egyszer megmérkőznek a felek. Aztán a hétvégén SF-LAD és SD-ARZ series következik a divízión belül.

A mieink idén először találkoznak egy AL csapattal, amikor a Tampa Bay Rays ellen játszhatunk le három mérkőzést az alábbi menetrend szerint: szombat 02:40, vasárnap 02:10, vasárnap 22:10. A TB nem rajtolt valami fényesen, jelenleg is .500 felett állnak, a hazatérést jó lenne néhány győzelemmel emlékezetessé tenni. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr75259933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.05.02. 08:51:41

rox-rays pitching matchupok:

Friday: Rays' Matt Moore (5-0, 1.13 ERA) at Rockies' Jeff Francis (1-2, 7.29), 6:40 p.m., ROOT

Saturday: Rays' David Price (1-2, 5.21) at Rockies' Jon Garland (2-2, 4.65), 6:10 p.m., ROOT

Sunday: Rays' Alex Cobb (3-2, 2.55) at Rockies' Jhoulys Chacin (3-0, 1.46), 2:10 p.m., ROOT

foppa21 2013.05.02. 18:31:44

jól megagyaltuk a szarosokat. kár volt DLR gyenge meccséért, az is meglehetett volna

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 18:55:26

jött oswalt minor szerződéssel. ment az extended STre és aztán a tulsaban fog játszani egyelőre, utána meglátjuk hogy képes-e még az mlb szintre.

Oswalt is 163-96 with a 3.28 ERA in 12 major-league seasons. He is 4-0 with a 2.25 ERA at Coors Field.

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 18:58:04

egyébként cook is egyre jobb formában van a sky soxban, könnyen el tudom őt képzelni hamarosan fent, ha pl francis és/vagy garland ezen a hétvégén is gyenge lesz.

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 19:42:16

Rockies early picks in the June draft (#3), (42), (70) and (77).

foppa21 2013.05.03. 23:22:31

@Tomi_Tanguay: 1/3 itt is nem semmi, valami ász dobó nagyon kéne

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 04:04:04

Rockies lineup, 5/3 vs. #Rays: Fowler 8, Pacheco 3, CarGo 7, Cuddy 9, Rosario 2, Arenado 5, Rutledge 4, Herrera 6, Francis 1

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 04:07:09

az elsőben francis háromból három out
fowler single, cuddy 2run HR, rosario double

a másodikban egy HBP
rutledge solo HR, fowler walk

a harmadikban náluk single, roberts RBI double, zobrist RBI double
nálunk cargo single, arenado double
3-2

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 04:30:02

a negyedikben francis kiszórt hármat
herrera walk, francis walk és három out

az ötödikben egy double, jennings 2run HR, még egy walk
nálunk cuddy walk, arenado RBI double
4-4

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 04:57:33

a hatodikban ottavino ellen egy 2out single
kiestünk hárman

a hetedikben is kiosztottunk hármat
mi is kiestrünk hárman
4-4

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 05:47:25

a nyolcadikban lopez ellen walk, single
rutledge single, herrera single, ph tulo intent walk, loaded 1outnál eyjr SO, loaded 2outnál pacheco SO

a kilencedikben brothers ellen egy walk
három out
4-4
és megyünk tovább!

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 06:21:19

a tizedikben belisle ellen double, longoria RBI single, johnson 2run HR, még egy single
arenado single, ph brignac single
4-7 L

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 10:34:32

tulo lehet hogy ma se fog játszani, a lábait fájlalja.
fowler a derekát csípte be a first bagre érkezéskor, ezért cseréltük le, azt mondta hogy nem komoly.

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 10:35:59

béla eddig a szezonban összesen (14 app alatt) kapott három runt, most egy inningben. kár volt érte de ahogy szokta mindig, vállalta a vereséget.

Here’s what the frustrated Belisle said afterward: “I maybe stayed in one spot too long on Zobrist and he was able to sit on one location. It was still a groundball, but I have no excuse. I just got hit around. I made a mistake pitch to Kelly for the long ball. After I gave up the run (on the single to Longoria), my job is to keep it there. I mean, this one is on me … I don’t know. This is where I like to pitch, in that type of situation. So I will be ready again tomorrow. All I can say is that it was a poor job tonight. I can’t explain it, but there is no excuse.”

foppa21 2013.05.04. 13:01:12

arenado megint állat volt, tényleg simán nl rookie of the year lesz:-)
most rosarionak is volt két nagy játéka védekezésben, talán fejlődik lassan

foppa21 2013.05.04. 13:05:17

hát belisle ezt most elbaszta, de én bízom benne hogy javítani mert jó játékos
amúgy tavaly tetszett roenicke, vele most mi van?

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 15:37:03

elvitte őt a twins waiverről még a tavalyi szezon után.

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 15:40:39

helton elméletileg vasárnap visszatérhet

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 03:08:47

Rockies 5/4 vs TB: Young 8, Rutledge 4, Gonzalez 7, Tulowitzki 6, Cuddyer 9, Rosario 2, Arenado 5, Pacheco 3, Garland 1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.05. 03:25:48

Tulo szépen tért vissza, az első két beállásban két ütés és három RBI. 27 pont az évben, beállította a tavalyi összest.

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 03:30:00

az elsőben garland ellen két single
nálunk eyjr single, rutledge single, tulo RBI single

a másodikban csak egy hbp
kiestünk háromból hárman

a harmadikban walk, single, loney RBI double, johnson 2run RBI single
eyjr single, cargo walk, tulo 2run RBI double, cuddy walk
3-3

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 04:06:00

a negyedikben garland egy doublet engedett
pacheco double és három out

az ötödikben csak egy single
nálunk cargo solo HR, tulo hbp, rosario GIDP
4-3

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 04:56:49

a hatodikban escalona háromból három out
itt három groundout

a hetedikben csak walk, balk
két kieső után cargo single, tulo single, throwing errorból run, rosario walk, arenado GS
9-3

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 05:20:21

a nyolcadikban lopez ellen single, arenado-rutledge-pacheco DP
itt eyjr single

a kilencedikben lopez ellen single, walk
9-3 W
hát ez elég durva volt:)

foppa21 2013.05.05. 05:26:51

őrült volt a csapat! egyre inkább úgy gondolom hogy arenado csatlakozik tulo és cargo mellé a leaderek közé és mostmár három ászunk van:-)

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 16:31:54

Rockies are 18-12, they didn't win 18th game last year until may 28 when they were 18-29.

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 20:08:17

Rockies 5/5 vs. TB: Fowler 8, Arenado 5, CarGo 7, Tulo 6, Cuddy 9, Helton 3, Rosario 2, Rutledge 4, Chacin 1.

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 22:45:21

chacin és helton aktiválva. chatwood és r.wheeler mentek le.

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 23:03:43

az elsőben chacin ellen single, walk, loney RBI single, wp scores, johnson RBI single és cs
nálunk cargo single és sb

a másodikban rutledge error, walk, pickoff, tulo-rutledge-helton DP
cuddy solo HR, rutledge reached error
1-3

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 23:34:39

a harmadikban chacin ellen single, rutledge-tulo-helton DP
nálunk semmi

a negyedikben egy singlet kaptunk
tulo solo HR, helton single, rutledge walk
2-3

Tomi_Tanguay 2013.05.06. 02:14:19

az ötödikben chacin háromból három out
nálunk arenado single, cargo single, tulo GIDP

a hatodikban walk, single, johnson RBI single, passed ball, roberts 2run RBI double
cuddy single

a hetedikben kiszórtunk hármat
arenado solo HR
3-6

Tomi_Tanguay 2013.05.06. 02:16:02

a nyolcadikban outman ellen walk, single, pased ball, lobaton 2run RBI single
tulo single, cuddy single és három out

a kilencedikben egy singlet kaptunk
nálunk három SO
3-8


süti beállítások módosítása