Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos draft értékelés 2013

2013.05.06. 19:39 - Black_Adder

Múlthéten lezajlott az éves játékbörze az NFL-ben. S ahogy ilyenkor lenni szokott, előzetesen bohócot csinálunk magunkból a találgatásokkal, utólag pedig az értékelésekkel. Noha, egy draftot csak 5 év távlatából lehetne értékelni, mégis egy héten belül szokás, ennél fogva természetesen pontosan olyan is lesz, amilyen, látatlanban, mondhatni ismeretlen játékosokról szubjektívan véleményt formálunk, majd a valóság azonnal ránk cáfol.



Fontos leszögezni, már az elején, hogy igyekszem kerülni az olyan kifejezéseket, mint hogy reach vagy steal. Az FO látta a játékosokat közvetlenül, esetleg private workouton is, beszélgetett velük, sokkal több információ áll a rendelkezéseükre, hogy meghozzák a döntést.  Szokás ilyenkor belekötni, mindenbe, s tényleg megesik amikor saját magukat outsmartolják megszerezve a legnagyobb bustot. Mi viszont az Elway érában két kifejezetten jól sikerült drafton vagyunk túl, úgyhogy nem tehetünk mást, mint megbízunk bennük idén is. Lássuk hát a választottakat.

1/28 Sylvester Williams DT North Carolina

Előzetesen leginkább egy jó RDE kiválasztásában reménykedtem. Persze, utólag kiderült, hogy már megállapodtunk Shaun Phillips-szel, s ez más kontextusba helyezi a dolgokat. Azon nem változtat, hogy szerintem továbbra is az volt a legnagyobb needünk, de így az is egy (nagy) fokkal kisebb lett. Az előzetesen várható pickek közül Moore egészen a 3. körig csúszott, ennek fényében nem lett volna jó választás, Ogletree-ről és Elamről mondtunk ki Sly Williams kegyeiért.

A nagy OL run miatt csúsztak a DT-k, Lotulelei és Floyd is bőven áron alul kelt el. Kérdés, hogy ez így van-e Sly Williams-szel. Az biztos, hogy az FO boardján nagyon magasan volt, s őszinte volt az öröm, hogy lecsúszott hozzánk. Hajlamos az ember azt nézni, hogy Floyd csupán néhány hellyel előtte ment ki, így ő mindenképp jobb value volt, de ez nem jelenti azt, hogy Williams reach lett volna. Szubjektív véleményem szerint, se nem BPA, se nem a legnagyobb need poszt, de mindenképp egy nagyon jó játékossal gazdagodott a csapat egy olyan egysége, ahova elfért az erősítés, szóval mindenképp egy jó pickről beszélhetünk.

Tavaly liga második volt a védelmünk, s mint olyan, nincsenek olyan needjei, ami nélkül nem lehetne élni, de azért néhány hiány szabad szemmel is feltűnhetett. Az egyik ilyen volt a belső nyomás. Hiába nyertük a sack versenyt a ligában, belső nyomás jószerével egyáltalán nem létezett. A gondolatba is beleborzongok, mi lett volna, ha még a zsebet is össze tudjuk omlasztani középen, talán pont ennyi hiányzott Von sack-királyi címéhez. Nos ezt a belső nyomást idén Williams szállíthatja a csapatnak. Minden képessége megvan hozzá. Atletikus, robbanékony, kiváló első lépés. A helyzet persze kicsit különbözni fog a tavalyitól Doom nélkül, de Sly egészen biztosan nagy hasznára lesz a csapatnak. Nickel felállásnál egészen biztosan ő lesz bent középen, a 6 men rushunk pedig gyilkos lesz.

Persze vannak hiányosságai is Williamsnek, az egyetemen néha hosszú playekre eltűnt a pályáról, s emiatt kicsit inkonzisztens volt a játéka. Enélkül top prospekt lett volna, de igazi hard worker. Élete során volt ő már nagyon mélyen, tudja milyen az, s mindent elkövet, hogy a jövőben elkerülje azt. Úgy vélem hamar meg fogja szerettetni magát azokkal a Broncos drukkerekkel, akik nem azt keresik, hogy mibe köthetnének bele a csapat háza táján...

2/58 Montee Ball RB Wisconsin

Várható volt egy HB érkezése a csapathoz, Moreno eddig ritkán mutatta meg, hogy miért is volt 1. körös prospekt, amikor meg mégis, akkor azonnal lesérült. Tavaly is amikor végre valami biztatót lehetett látni tőle, kidőlt a sorból, s sérülten fejezte be a szezont. McGahee, pedig már csak korából fakadóan is túl van azon, hogy 16 meccsen keresztül, mint feature backre számítsunk, azt a terhelés már nem bírja. Hillman pedig még nagyon messze áll attól, h no1 RB legyen, /*szerintem sosem lesz az*/. Én McGahee alternatívájént egy igazi Big RB-re számítottam, nos Ball nem az. De jobban belegondolva McGahee se az. Montee Ball szerintem nem a csapat legjobb választása, de nem kockáztatok sokat, ha azt mondom rövid távon a DSB helyi kedvence lesz. Nem elég gyors a méreteihez képest, de mindig megtalálja az utat az end zoneba. Azonban több mint 900 futáson van túl egyetemen, több mint 900 ütközésen. Nem véletlenül a futóké talán a legrövidebb átlagos pályafutás az NFL-ben, ahogy elkezdik a szakmát, elindul visszafele egy számláló, hogy mikor robbannak végleg le. Ballnak ez a számláló már jó ideje jár, pedig még be se mutatkozott az NFL-ben. Azonban előnyére legyen mondva, hogy még soha egy meccset nem hagyott ki sérülés miatt. További kérdőjelem felé, a passzblokkolási képessége. Egy passheavy játékstílusból sokat profitálhat az RB is, ha mindkét CB és S hátul helyezkedik el, hogy az elkapókat lefogja, akkor könnyebb lyukat találni az ellenfél falán és hozni a yardokat. De ez mind mehet a kukába, ha az adott RB jelenléte egyértelműen maga után vonzza a futójátékot. Ez Hillman legnagyobb hátránya is, nem tud passzhoz blokkolni, lehet készülni futás ellen ha fönt van. Ball ebben a tekintetben is felülmúlja a tavalyi 3. körös választottunkat, de még neki is van hova fejlődnie. Amíg ez így marad, McGahee és Moreno a két kezdő futó.

Mindazonáltal én ezt a picket eleve úgy érzem, hogy inkább 2014-re volt szánva, mint sem 2013-ra. Idén NEM volt olyan needünk, amit muszáj lett volna befoltozni, s a nagy needeket egyébként is FA-n KELL megoldani, drafton poszttól függetlenül azt kell kiválasztani, akiben a legtöbb lehetőség rejlik, a csapat alappilléreit kell ott letenni. Ugyanakkor szerintem már 2013-ban is többet fogjuk látni, mint Hillmant, s ahogy Williamsnél nála is elmondhatjuk, hogy olyan játékost sikerült választani, aki a csapat hasznára lesz, általa erősebbek lettünk, így ez is mindenképp jó pickként könyvelhető el.

3/90 Kayvon Webster CB South Florida

Teljesen érhetetlen választás. A jelenlegi CB állományunk: Champ Bailey, még 2 év szerződéssel, tavaly 17 meccsből 15-ön kifogástalanul játszott, 2nd team All Pro lett, a liga egyik legjobb CB-je, nem kockáztatok sokat, ha azt mondom, h jövőre is #1CB. DRC most jött jó drágán ráadásul. 1 év után voidolódható, de 2 éves szerződéssel. Nyilvánvalóan nem azért mert nem bíznának benne. Chris Harris tavaly a liga egyik ha nem a legjobb CB2-je volt. Abban a tekintetben, hogy hány yardot passzoltak rá, nem is csak a CB2-k között volt elit. Ez a 3 ember mozdíthatatlannak tűnik. Bolden tavalyi 4. körös, viszont Webbsterrel szemben van 1 év NFL tapasztalat előnye, defaultból előtte van jelenleg a DC-n, Tony Carter pedig tavaly volt Bolden előtt, s nickkelbackként kifejezetten kellemes meglepetést okozott. Szóval húztunk egy előzetesen lateround prospektet, aki 6th CB-ként kezdi a TC-t, mindezt a 3. körben. Amikor grade-elni szokták A-F-ig a választásokat, azt hiszem ez az F definíciója.

Egyféle képen találhatunk értelmet ebbe a teljesen bizarr pickben, ha valamelyik CB-ből safety lesz. Bailey kerülhet szóba, ő azonban nem akar az lenni. Lehet hogy pont Webster lesz az, de nem akarom magam beleélni, míg biztos nem lesz. Jelenlegi tudásunk szerint ez a legérthetetlenebb, s a legrosszabb választásunk a drafton.

5/146 Quanterus Smith DE WKU

A 4. körből letradeeltünk egy 5. és egy 6. körért cserébe. Alapvetően inkább kevesebb, de használhatóbb emberre lett volna szükség, nem minél több sleeperre, de igazából már 4. körben se volt olyan, akire komoly szerepet bízhattunk volna. Arról nem is beszélve, hogy a tudomány jelen állása szerint már a 3. körben se olyat húztunk, akitől bármit is várhatnánk. Quanterus Smith egy szituációs pass rusher a jobbik fajtából. Ha nem sérül le, akkor mindenképp előbb megy ki a drafton, de lesérült, s az se biztos, hogy a szezon rajtra ott lehet a csapattal, vagy ha ott lesz is kérdés a formája. 5. körben azonban többnyire már csak ST töltelékeket szoktak húzni, ha Simth rendben felépül, ennél mindenképp több lesz. Arról nem is beszélve, hogy míg Ayers futás ellen jobb, mint Doom volt, addig pass rushban teljesen súlytalan. Smith megfelelő kiegészítő embere lehet neki, ráadásul az a szerepkör, amit tavaly Doomra erőltettünk, kifejezetten neki lenne kitalálva. Én mindenképp sokkal többet költöttem volna erre a posztra, de ha már az nem történt meg, akkor Quanterus Smith mindenképp jó választás itt. Sleeper esély.

5/161 Tavarres King WR Georgia

King a hosszú passzok királya. Aki az SEC-ben le tudja hagyni a védőjét, az jó eséllyel az NFL-ben is képes lehet erre. 3 nagyon jó elkapónk van, mögöttük egy nagyobb űr, amit most valamelyest betölt majd King. Akár rögtön ő lehet a negyedik számú elkapónk, de azért ő se véletlen csúszott az 5. körig. Fizikálisan bőven van hova fejlődnie, de legalább van benne potenciál. A mélységi passzok mondjuk nem épp a játékunk legjellemzőbb eleme, ha valaki rossz májú esetleg azt is mondhatná, hogy hiába rázza le mélyen a védőjét, ha Manning nem tud addig eldobni. Demaryius Thomas cseréje. Egynek jó.

6/173 Vinston Painter OT Virginia Tech

Ha nem is túl gyorsan, azért szép lassan épül az OL depth. Mondjuk Painter nem nagy upgrade egyik jelenlegi cserénkhez képest se, de igazi workout warrior. 40 yardon 4,95-öt futott, 32-t nyomott a 225 fontba, 30 incs fölötti súlypontemelkedés. A játéka és technikája azonban nagyon nyers, idén a 45ös kerebe se feltétlen fog beférni, vagy ha igen, akkor is csak a helyet fogja foglalni. OL depth, de nem minőségi. Pár év múlva lehet belőle az is, de csak pár év múlva.

7/234 Zac Dysert QB Miami (OH)

Mint egy pont a draft végére, megvan a 3rd QB is. Az irányítók is sokat csúsztak a drafton, így ez elérte Dysert-et is, szóval még jó value picknek is számít, meg nem is árt egy 3rd QB, még akkor se ha reményeink (a csapat sikereinek szurkolók reménye) szerint, nem fog pályára lépni. Jó keze van, gyors a release, mobilis és még tud dobni futásból is. Ezek egyébként nagyjából azok az upsideok, amik Elwayt is jellemezték, de Elway nem véletlen volt 1/1 és Dysert nem véletlen volt late round prospekt. Elsősorban a védelem olvasásában kéne fejlődnie, undercenter snappeket gyakorolnia, meg ilyeneket. Ha majd Manning visszavonul, lehet backup Oswi mögött, annál többen hiba volna reménykedni.

Összességében nem vált valóra minden reményünk, de nem is panaszkodhatunk. Igazi hiányposzt nélkül vártuk a draftot, /*RDE-re Ayerst mondta kezdőnek Elway a draft előtt, MLB-re Irvinget, s noha utóbb könnyen kiderülhet, hogy tévedett, amikor megbízott bennük, a draftra úgy mentek, hogy ez két megoldott pozíció*/, s a csapat építés helyes módja egyébként is az, hogy a need posztokat NFL-ben már bizonyított FA-kkal kell betömni, drafton pedig poszttól majdnem függetlenül azt kell választani, akiben a legtöbb lehetőség rejlik a csapat számára. Az FO ezt az elvet követte eddig is, s idén se változtatott a jól bevált módszeren. A csapat névsora idén, ha lehet még erősebb lett, kérdés, hogy ez mennyit ér. Hisz 2012-ben hiába volt sokkal erősebb a csapat, mint 2011-ben. Az offseason azonban az FO-é, nem a játékosoké, az FO most is megtette a magáét, innentől a játékosokon a sor, hogy megfeleljenek a feléjük támasztott elvárásoknak, és a hozzájuk fűzött reményeknek. A cél a Super Bowl, de addig hosszú és rögös út vezet, mely majd szeptemberben veszi igazán kezdetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr355280863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.06. 19:40:38

Köszi az írást!
Montee a keresztneve Ball-nak. :)

foppa21 2013.05.06. 21:48:48

jó lett az összefoglalás kicsit jobban képben lettem most hogy kitől mit várjak. nekem biztató így a két DL pick, remélem jók lesznek és tudjuk pótolni dumervilt

Black_Adder 2013.05.06. 23:32:22

Filip nem szarozott amikor arról beszélt megteremti a lehetőséget Tebownak :D
www.nfl.com/news/story/0ap1000000167098/article/white-house-strikes-tim-tebowtojaguars-petition

"Tim Tebow has an army of followers. A group of his supporters recently filed a petition to President Obama, asking the Jaguars to re-think their decision to pass on Tebow."

Tomi_Tanguay 2013.05.07. 05:38:24

lol, vannak amerikában is filipek:D

milo_hedgie#23 2013.05.07. 18:28:32

@Tomi_Tanguay: erről eszembe jutott a "nem tebow nem elég érett az nflhez,hanem az nfl nem elég érett tebowhoz" gyöngyszem. fanatizmus level999:))

milo_hedgie#23 2013.05.07. 18:33:00

egyetértek az írással,nem DTt és nem williamst vártam az első körben,de nekik sokkal nagyobb rálátásuk van a játékosokra belülről,mint nekünk innen kívülről. szóval bízzunk benne hogy okkal döntöttek így,és az idő befogja igazolni a választások jogosságát. ball lehet a legnagyobb make de legnagyobb break is ezen a drafton

VonMiller58® 2013.05.08. 19:53:52

Én nagyon csalódott vagyok a Williams pick miatt.Ha DT-t akartunk volna húzni akkor feltradelhettünk volna Floydért vagy Lotuleleiért.Egy SS-re sokkal nagyobb szükség lett volna és még Elam bent volt.Nekem egyelőre nagyon olyan érzésem van hogy Williams bust lesz.Szerintem nem is olyan jó játékos és emelett lusta és hülye is.A Webster pick meg no comment.Ha CB-t akartunk húzni lehet Poyer vagy B.W Webb jobb döntés lett volna.A King és a Ball pickkel elégedett vagyok Smith-el bármi lehet Painter és Dysert pedig nem biztos hogy megélik az 53-as rostert de project játékosoknak jók.Ezt a draftot én egy D+-ra értékelném és engem leginkább a Williams pick zavar.

Black_Adder 2013.05.08. 23:26:24

Hát az biztos, h lotulelei és floyd jobb valuek voltak, de nem biztos, h lett volna partner a feltradehez. Ha meg túl fizetjük máris nem jártunk jobban.

Websterre most azt mondta Elway, h SS lesz. Elég erős és gyors hozzá, így mindeképp több értelem van benne, de még mndig nagy reach és még mindig nem biztos, h pont ő oldja meg a posztot.

Ha meg CB-t akartunk húzni, az önmagában no comment. Mindegy kit választunk az 6th CB. De hogy az adott poszton kit választunk, azt bízzuk csak az FO-ra, ők látták közelről az emberekt ők beszéltek velük, ők tudnak olyan tényezőkről is amiről mi nem

Szerintem idén is és 10 év távlatában is Sly Williams lesz a legjobb választásunk ebben a classban. Mert szerintem egyáltalán nem lusta, és a nyilatkozatai alapján még csak nem is hülye.
Napról napra egyre jobban örülök neki, bár Elamről alighanem ugyanezt mondanám.

Nickelben burtál lesz a pass rushunk, talán jobb is h nincs Doom, akkor korhatárosak lennének a meccseink :)

VonMiller58® 2013.05.09. 06:10:08

@Black_Adder: Én ezt a draft előtt olvastam róla.Remélem neked lesz igazad.

VonMiller58® 2013.05.10. 18:21:12

Von Miller új tetoválását láttátok már?

Black_Adder 2013.05.10. 18:50:00

kissingsuzykolber.uproxx.com/2013/05/von-miller-leads-the-league-in-chicken-tattoos.html

valamkor régen baromfitartással kezdett foglalkozni, sőt egyetemen is valami ilyesmi "szakot" választott magának

VonMiller58® 2013.05.10. 19:49:24

@Black_Adder: most vett 38 csirkét és azt mondta hogy egy álma vált valóra :D

milo_hedgie#23 2013.05.10. 21:38:09

@VonMiller58®: érdekes megszállottság. lehet rajtuk gyakorol az irányítók ellen:))))

milo_hedgie#23 2013.05.10. 21:48:50

közben smith és king már aláírták az entry szerződést

Black_Adder 2013.05.10. 22:21:53

@milo_hedgie#23: az új CBA miatt nem nagy szó, nincs sok mozgásterük az ügynököknek...

Black_Adder 2013.05.13. 09:43:49

Gibbs visszatért O asssitantként. Az ő idejében volt csúcson a denveri ZBS...


süti beállítások módosítása