Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Június 25-én draftolnak az NBA-ben

2009.06.25. 13:14 - Dawyd728

Magyar idő szerint június 26-án péntek hajnali 01:00-kor -szokás szerint Madison Square Gardenben- draftol a liga. A tényleges választás úgy 01:30-kor fog kezdődni, addig David Stern fog futni pár tiszteletkört, amire józan ember nem kíváncsi csak ilyen elvetemültek, mint mi. Az idei draft előreláthatólag nem fog bővelkedni számunkra sok izgalommal, mivel egyetlen cetli van a Denver Nuggets birtokában a 34. pick. 

Január 7-én a Chucky Atkins társaságában az idei első körös pick(26.) került az Oklohoma tulajdonába, amiért a francia Johan Petro-t és a Thunder 2. körösét(34.)kapta a csapat. Kis szerencsével lehetett volna idén még egy választási lehetősége is a vezetőségnek, mert a tavaly a Bobcats-el kötött üzlet keretében a 2008-as elsőkörös cetliért cserébe Nuggets kapott egy különböző védettséggel rendelkező future 1st picket, amit akkor használhattak volna fel, ha bejutott volna idén a rájátszásba a Charlotte. Ezen védettségek az évek során egyre jobban gyengülnek, mire 2014-re teljesen védetlen nem lesz. Ezeken kívül a saját második körösét már régen elcserélte a csapat. 

Az idei játékos felhozatal nem bővelkedik különlegesen nagy tehetségekben ez alól Ricky Rubio és Blake Griffin jelenti az üdítő kivételt. Bennük megvan az a potenciál, hogy pár éven belül franchise playerek legyenek, de a többiek maximum csak a hasznos kiegészítő 3-4. ember státusz maradhat. Az idei draft különösen szegény magas játékosokban, így a mai center ínységben olyan játékos is elkelhet top5-ben mint a tanzániai Hasheem Thabeet, aki mindenkinél nagyobb bust potenciállal rendelkezik. Posztok szerint az idei draft a point guard és shooting guard posztokon a legerősebb, ez nagyban kedvez az aranyrögöknek, mivel ezen posztokon a legvékonyabb a keretük. 

34. választási lehetőségnél viszonylag nehéz megmondani kit fog húzni Mark Warkentien, a pletykák szerint legnagyobb valószínűséggel egy csere PG-t Billups mögé, amivel Anthony Carter jövője megpecsételődne. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a George Karl legnagyobb kedvence a csupa szív Carter, így akár sok függhet attól, hogy Coach Karl-nak milyen elképzelési vannak vele. Ha tényleg PG-t húz a csapat, akkor a valószínűleg a Darren Collinson, Patrick Mills, Toney Douglas, A.J. Price, Rodrigue Beaubois és Sergio Llull csoportból fog választani a vezetőség. Az imént felsoroltak közül az első kettő az akikből megbízható jó csere irányító válhatna már az első szezonjukban, ezért is kellene hozzájuk egy kisebb fajta szerencse, hogy 34. választásnál még bent legyenek.

 Csak nehogy a nagy okoskodás eredménye végül az legyen, mint az utóbbi években, hogy eladjuk a pick-et. Addig is draftra fel! Akinek lesz streamje a nyugodtan ossza meg velünk a kommentekben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr531207631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawyd728 2009.06.25. 13:23:28

Bármilyen kritikát szívesen fogadok.:)

haromt · http://90es.blog.hu 2009.06.25. 13:46:39

@Dawyd728:

Egyértelműen Calathes kell nekünk :) egyest és kettest is eljátszik, védekezni is tud, bár egy évet ugye kinn lesz görögországban, de akkor is megérné. Ezt persze nem a Florida fanságom mondatja velem :D

Dawyd728 2009.06.25. 13:58:53

@haromt:
Én is gondoltam a görögre, de szvsz nekünk rögtön bevethető játékos kellene, mert AC hosszú távon nem megoldás. Collinson és Mills pedig amolyan Aaron Brooks szintet tudna hozni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.06.25. 14:08:12

Jó lett az írás, sikerült akkor használni. :)
A tartalmi részéhez nem igazán értek. Petro tök felesleges volt, még szerencse hogy csak 8 helyet tradeltünk vele hátra, meg mondjuk legalább Chuckyt elpasszoltuk.

Biztos nem maradok fent erre, a holnapi NHL draftra pihenek idegileg és fizikailag. :)

Foresz 2009.06.25. 14:11:56

Nagyon jó lett az írás,tetszik.Talán még annyit fűznék hozzá - a Nuggets-berkekben kissé laikusok számára - hogy a draft-pick-ek csere-beréje,alapvetően a hosszú és magas fizetések miatt adódik.Ugyanis az első körben draftoltaknak,kötelező szerződést adni,amit jelenleg a még futó szerződések miatt nem tehetünk meg,vagy esetleg úgy,ha elcserélünk egy játékost egy kisebb szerződésűre.
De tényleg jó az írás,ez csak amolyan kiegészítés a témához.

Foresz 2009.06.25. 14:16:17

@Filip89:
Igazából Petro lejáró szerződés,megszerzésével a következő szezonra akartuk rövidíteni a salary-capet (fizetési sapka).Ugyanis idén már nem feltétlenül kötelező vele szerződést kötnünk.Atkins-nek pedig ha jól hiszem,még egy év lett volna hátra a szerződéséből.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.06.25. 18:54:13

@Foresz: Értem. Petro-t azért nem ártana aláírni, sztem olcsón meglehet egyezni vele, hogy legyen egy 3. magasember a csapatban Nené és Birdman mögött (már ha utóbbi aláír, közben meg ugye egyik sem klasszikus center, de ez megint egy másik történet, és amúgyis tökéletesen rácáfoltak minden kritikára tavaly :P).
Bár a mostani FA-k közül nyilván a francia a legkönnyebben nélkülözhető, én mondjuk AC-t és DJ-t is mindenképpen aláíratnám ha meg lehet egyezni velük jó áron, nem hinném hogy a piacon olcsón találnánk náluk jobbakat. Meg játszon többet Weems, állítólag egész tehetséges, de Kárli bácsi nem engedi be a pályára, Balkman dettó szvsz.
Amúgy Hart marad, vagy megy? vagy backup-PG-nek nagyon meredek lenne? :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.06.25. 18:55:26

...mondjuk gondolom igen, mert ha abból a szar Clippers-ből kirúgták tavaly... :D

Dawyd728 2009.06.26. 03:38:05

Bobcats future first picket adtuk a Minny-nek, cserébe behúzták nekünk Ty Lawson-t 1/18-ként. Ezzel kihoztuk a lehető legjobbat Billups mögé. 2/4-nél esélytelen lett volna azért nem is említettem.
Királyság!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.06.26. 07:48:34

Jónak tűnik, a DenverPost is pozitívan ír a srácról! :)
Carter akkor ezzel biztosan megy, jól sejtem?
Majd írjatok erről bejegyzést, hogy megértsek mindent :D

Foresz 2009.06.26. 07:57:04

Csillagos ötös a vezetésnek,amiért ilyen jól sáfárkodtak a pick-el!Adódik ezzel,hogy vagy AC,vagy Hart biztosan nem marad a keretben.


süti beállítások módosítása