Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

A "madárember" fészket rakott Denverben

2009.07.11. 10:40 - Foresz


Bár javában tart a játékoskeringő az NBA-ben,és folyamatosak a találgatások az újraszerződések illetve a játékoscserék kapcsán,a Nuggets szinte kötelezően,újra szerződtette Chris Andersen-t,alias "madárember-t".

A tavalyi év holtszezonja azzal kezdődött a Nuggets részéről,hogy az addig megbízható és prakker-király Marcus Camby-t kénytelen volt a vezetőség a LA Clippers felé,egy soványnak nevezhető második körös draft-cetliért elcserélni.Camby kiválóan szedte a lepattanókat,hihetetlen ütemérzékről tanúbizonyságot téve osztotta a sapkákat az ellenfél betörő játékosainak,és középtávolról is - egy centerhez képest - hatékonyan dobott.

Csak hát az a fránya fizetési korlát megszabta a csapat költségvetését a jövőre nézve,így hát valakinek mennie kellett.Sokáig folyt a találgatás hogy kit fog a vezetőség elküldeni,és végül Camby-re esett a választás.

Innentől kezdve aztán első számú szempont volt hogy egy magasemberrel bővítsék a keretet,lehetőleg úgy,hogy az érkező fizetése ne terhelje túl a kasszát.Nené Hilárió - aki mindaddig erőcsatár szerepkörben tetszelgett - feljebb kúszott egy poziciót,immár ő lett a csapat első számú centere.De mivel ő a tavalyi szezont daganatos megbetegedése miatt szinte teljesen kihagyta,a vérbeli fanatikusok zsákbamacskaként tekintettek rá a jövőbeli játéka kapcsán.

Kellett tehát mint falat kenyér,egy 4-es,5-ös poszton bevethető játékos.Innentől aztán úgy alakultak a dolgok,hogy Andersen sem írhatta volna másképpen a meséjét...

Chris Andersen-t szerződtette a Nuggs a szabadügynök piacról,aki elsősorban tetoválásaival,és fékezhetetlen magánéleti problémáival volt elhíresült az NBA fanatikusok számára.Drog problémái miatt,ugyanis a liga felfüggesztette játékjogát két éves időtartamra,így hát kaptunk még egy zsákbamacskát,ami nem sok jóval kecsegtetett.Viszont alacsony szerződése miatt,kiegészítő emberként megfelelőnek tűnt.

Emlékszem,akkoriban temettük szeretett csapatunkat,mert JR Smith,és az akkor még sárga-kékben pattogtató Allen Iverson révén,már volt két balhés játékosunk,nem hiányzott még egy.Ráadásul,Camby volt az addig is szellős védekezésünk motorja,alfája-omegája,távozását követően betölhetetlennek tűnt az űr utána.Több sebből vérzett a csapat,és nem csoda hogy csak a vert mezőnybe vártuk a Denver-t.
 birdmancash

Andersen fogadkozott,és láss csodát,az elmúlt szezonban hihetetlen megbízható palánk alatti munkával vette ki részét a minden várakozást felülmúló produkcióból.Elsősorban a blokkjai miatt őrjöngött a Pepsi Center publikuma,és valóságos hangorkán dübörgött végig a csarnokban,ha Birdman pályára lépett.A közönség kedvencévé lépett elő,a lelátón emberek százai feszítettek az ő mezében,és viseltek "kakastaréj" frizurát.És Birdman beleadott apait-anyait,valóságos tűz tombolt benne minden meccsen,ami átragadt a csapatra is,mely átlendítette nehéz időszakokon a társaságot.Az ellenfelek sokszor nem merték felemelni a tempót mellette,mert madárszárny-al tetovált karjai közbecsaptak,támadásban pedig szintén szárnyalt,szinte letépte egy-egy zsákolásnál az ellenfél gyűrűjét.

Ma már ott tartunk,hogy az egész liga elismeri tudományát,az idén nyáron több csapat is megkereste őt,de ő ragaszkodott hozzánk,és aláírt egy 5 éves kontraktust.Mint játékosügynöke említette,Chris itt akart maradni,mert jól érzi magát ebben a csapatban,ebben a közegben.

Azt hiszem,nem mondok újat azzal,hogy a következő szezonban is egy megbízható erőcsatár/center-t tudhatunk sorainkban,aki miatt biztosan dübörögni fog az aréna Denverben,aki pszichológiai hozzáállásával is jelentősen lendíti csapatunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr921240021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foresz 2009.07.11. 11:01:03

Szóval,ez csak amolyan próbálkozás volt,első nekifutás.Még a szerkesztő részt is alig bírtam kezelni...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.11. 11:29:14

semmi gond :) teszek hozzá pár képet még ha nem baj ;)

Foresz 2009.07.11. 11:36:06

@Filip89: Dehogy baj!Sőt,akartalak is kérni rá.Mert mint említettem,nem állok a helyzet magaslatán szerkesztői részen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.11. 11:41:18

Remélem a "fészekrakás" és a 26 milla bekaszírozása nem fogja visszavetni a játékkedvét, és ugyanakkora szívvel fog küzdeni a csapatért jövőre is, mint ahogyan tavaly tette.

Foresz 2009.07.11. 12:00:24

@Filip89: Szerintem 1-2 évig biztosan nem lesz hanyatlás a játékában.Viszont aztán,úgy a 3.év után elképzelhető,viszont ott már inkább a koránál fogva lehet.Már most 30-on túl van,és bár nem igazán sérülékeny,azért kérdéses hogy mennyire marja ki az idő vas foga.Mindenesetre a hozzáállásával nem lesz gond.

Dawyd728 2009.07.11. 18:15:22

Kiváló írás nekem nagyon bejött:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.11. 21:31:59

@Foresz: hát, bízom benne, nagyon bejött a stílusa tavaly :)

Tomi_Tanguay 2009.07.12. 21:58:00

még szép hogy jó lesz még évekig!:)
éljen a birdman:DDD

most estem haza Balatonról, egyik nap irok majd a Rockies legutobbi seriesröl!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.13. 20:00:33

na, a friss cserénkről is írhat majd valamelyikőtök, hogy jobban képben legyünk :) legalábbis én, mert nem vágom annyira a helyzetet most :D

Tomi_Tanguay 2009.07.13. 21:01:40

@Filip89: miféle csere??? elment nagy név?:S

ma már nem irok roxt, holnap tuti lesz;)


süti beállítások módosítása