Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos training camp 1.hét

2009.08.03. 22:53 - haromt

Elkezdődött ez is...  Ugyan egy hét nem telt még el, de majdnem egy hétre való dolog történt az első hétvégén. Nézzük mi volt Dove Valleyben sok év óta először Shanny mentesen.

A legégetőbb problémát nem az pályán nyújtott teljesítmények jelentik, hiába a védelmi séma váltás. Sokkal nagyobb gond, hogy még nem sikerült tető alá hozni a két első körös pick, Knowshon Moreno és Robert Ayers szerződését. Még ma sem tudott ebben a kérdésben semmi előrelépésről beszámolni Josh McDaniels.

A másik pályán kívüli gond Jarvis Moss esete. A 2007-es első körös pick szombat elhagyta az edzőközpontot, magán kívül volt és kijelentette, hogy visszavonul. Nem viseli jól, sem az, hogy DE-ből OLB-vé kéne konvertálódnia, sem azt, hogy egyre több helyről hallja, hogy igazából bust. Nem csoda, hogy ezt mondják rá, mivel hatalamas tehetségként érkezett, de 2 év alatt, csak 3,5 sacket sikerült elérnie, ami pont 1,5-lel kevesebb, mint az utolsó egyetemi mérkőzésén... Igaz első szezonjának több mint a felét ki kellett hagynia egy sípcsonttörés miatt. Vasárnap állítólag beszélt vele telefonon a volt Gatorsos csapattársa Marcus Thomas, és ennek hatására még a héten visszatér az edzőtáborba.

Voltak természetesen sérülések is. Ezek közül a legfontosabb, hogy a végre nem hisztiző Brandon Marshall csak vasárnapig tudott egészséges maradni, amikor is egy játék után lesántikált. Nem tudni pontosan mi van vele. Egyes hírek szerint a  műtött csípője fáj, mások szerint viszont combhajlító sérülése van. Ez azért ciki dolog, mivel rengeteg ilyen sérülés volt már tavaly is a csapatban, pedig mint tudjuk éppen ez a fajta dolog előzhető meg a legkönnyebben megfelelő bemelegítéssel. Nem akarok rosszmájú lenni, de összesen 3 ember maradt a tavalyi coaching staffból, amiből az egyik éppen Rich Tuten az erőnléti edző... Marshall mellett Nick Greisen a backup ILB térde sérült meg, róla még nincsenek infók, de nem nézett ki túl jól a térde az eset után. Rajtuk kívül Champ Bailey, Reynaldo Hill és Marcus Thomas bajlódik kisebb fájdalmakkal. Közülük az előbbi kettőt még nem nagyon engedik a full contact gyakorlatok közelébe. Friss hír, hogy a ma délelőtti programot edzői döntés alapján kihagyta Brian Dawkins és Brandon Stokley is.


Nézzük akkor, hogy mi van a többiekkel. Az offense-ben a legnagyobb kérdőjel természetesen az RB poszt. Amíg nincs szerződése Morenonak, addig nem is nagyon lehet találgatni, hogy mi lesz, illetve kik maradnak majd meg a TC végére. Ami bíztató, hogy Peyton Traktor Hillis eddig zseniális. RB és FB poszton is gyakorol, és megállíthatatlan.  Az ő és Corell Buckhalter helye tűnik most biztosnak. Torain, Jordan és Walker közül valószínűleg csak 1 ember maradhat, hogyha aláír Nosón.

A QB kérdést röviden elintézte JMD azzal, hogy kijelentette, Kyle Orton lesz a kezdő. Ettől persze nem ülhet a babérjain az indianai parasztgyerek. Nem meglepő azért, hogy a tavalyival ellentétben nem attól hangos a denveri sajtó, hogy mennyire jók a QB-k a táborban... Persze Ortonnak és Simmsnek nem az lesz a feladata, hogy 4500 yardot passzoljanak.

A WR-eknél Marshall parádézott addig, amíg meg nem sérült. Neki mondjuk nem életbevágó ez a TC, nem kell a rosterspotért tepernie. Ami furcsa, hogy rajta kívül azok villognak, akiknek egyébként is kinéz a hely az 53-ban. McKinley már most igazolta, hogy zseniális kezei vannak, nem véletlenül volt már a SEC-ben is az egyik legjobb WR. Royal, Stokley és Gaffney azok akik még megcsillantottak pár dolgot a tudásukból, de róluk eddig is tudtuk, hogy jók. Azt is mondják, hogy Brandon Lloyd is jól megérti magát Ortonnal a tavalyi Bearsben eltöltött év után. Mr.1-hand catchnek kell is a jó játék, mert nagyon nem biztos a helye szeptemberre. A többiekről nem nagyon van hír, őket majd a pre season meccseken láthatjuk.

Tight end pozíciós csata elvileg van, de nagyon lefutottnak tűnik. Scheffler és Graham helye tuti, míg valószínüleg Richard Quinn is kap majd mezt a 4. preseason meccs után is. Putzier nagyon jól illeszkedne JMD rendszerébe, pechére 2 ember is előtte van a blokkoló TE helyéért folytatott csatában.

Az offensive lineról felesleges beszélni. A felállás ugyan az mint tavaly. Clady, Hamilton, Wiegmann, Kuper, Harris. Ligaszinten is TOP3-as csapategység ez. Ami jó azt nem baszogassuk. Ami figyelmet érdemel esetleg majd az előszezon meccseken, hogy mennyire sikerült fejlődnie Schlueternek és Lichtensteigernek, illetve, hogy melyikük az esélyesebb jövőre majd Wiegmann helyére.

A DL-ben még hatalmas a rotáció, az átállás és a rengeteg játékos miatt is. A hibrid rendszer miatt ráadásul sokan még DE-OLB, DE-DT váltásokra is kényszerülnek, így most ebbe nem nagyon másznék bele. Annyit azért meg kell említeni, hogy személyes kedvencem a disznó méretű Chris Baker eddig nagyon impresszív, simán roster esélyes.

Az LB sorban egyelőre DJ Williams és Andra Davis helye tuti. 100%, hogy ők lesznek a kezdő ILB-k szeptemberben. Mögöttük nagyon jól teljesít eddig Spencer Larsen, aki FB-ként is gyakorol. Rá figyeljünk nagyon. Igazi 3-4-es ILB prototípus, szerintem nagyon fog neki feküdni Mike Nolan rendszere. Szélen egyelőre főleg Elvis Dumervil és Tim Crowder játszik, utóbbi meglepően jól mozog új szerepkörében, míg Elvistől várja mindenki a legtöbbet OLB-ként. Itt még minden nyitott, hiszen Darell Reid és a még aláírásra váró Ayers is bevethető lesz.

A secondaryről nem nagyon lehet még nyilatkozni, mivel két potenciális kezdő sem edzhet még teljes intenzitással. Ami leszűrhető, hogy Alphonso Smith eddig jól vette fel a profi ritmust és Goodman sem rossz. Dawkins pedig próbálja összefogni a gárdát.

Egyelőre ennyi a Broncos ezdőtáborról. Még nagyon kevés telt el, majd jövőhéten árnyaltabb képet kaphatunk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr541287054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.04. 03:39:11

Köszi! Elég átfogó lett, ezért kellett egy hozzáértő, ilyet biztosan nem tudtam volna én írni... :)

Közben nem sokkal a cikk megírása után Ayers aláírt:
The Broncos have reached an agreement on a five-year deal with first-round pick Robert Ayers this afternoon, a source confirmed.
According to an NFL source, Ayers' contract includes a $9.7 million guarantee.

-> a keddei edzésen már ott is lehet valószínűleg, és Morenoról is biztatóak a hírek, 1-2 napon belül aláírhat. Nagyon örülnék már neki. :)

-> a preseason egyébként aug. 14-én kezdődik.

milo_hedgie#23 2009.08.04. 13:36:56

borusan indul a szezon újra,de szerintem jó lesz ez a csapat,erősebb a védelem,mcdanielsz pedig tudja a dolgát az offensel,reméljük:)))
marshalnak maradni kell!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.06. 03:20:41

Megsérült már Dawkins is... Moss visszajött... viszont nem edzett legutóbb Stokley, Graham, Wiegmann és Buckhalter sem, mindnek vmi sérülése lehet. :S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.08. 03:21:52

Moreno aláírt végre!!! :)

Moreno can set his fast, elusive feet inside the Broncos' headquarters again after he and the team reached an agreement on a five-year, $23 million contract that includes a guarantee of nearly $13 million.

Tomi_Tanguay 2009.08.08. 16:22:23

atyaég, itt már a rookiek ekkora pénzeket kapnak?!:O durva mi megy itt waze:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.08. 18:37:07

Ez így megy, de itt legalább ki lehet vásárolni simán az embereket.

Moreno meg hatalmas, mindent pénzt megér, nagyon bírom:
www.youtube.com/watch?v=ue6lflyI6wk
www.youtube.com/watch?v=-bZZL8DB9xI&NR=1
:D

Tomi_Tanguay 2009.08.08. 22:15:43

pfff az elsö videóban nagyon durva dolgokat művel, kurva kemény:D
nah ha hazaesek addig akkor jövök éjjel a roxxra:)


süti beállítások módosítása