Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Menetel a Nuggets

2009.11.17. 17:32 - Tomi_Tanguay

Tíz meccset játszott le eddig az NBA alapszakaszban a Denver Nuggets, mostmár azért ennyi mérközés után kicsit okosabbak vagyunk az erőviszonyokkal és a csapat erejével kapcsolatban. A cimet inkább a sorozatos terhelés miatt választottam, heti 3-4 meccs, mert mostanra kezdünk bele rázódni az igazi menetelésben,de a 7-3as w-l mérleg is nevezhetö már egy fajta menetelésnek.

A mult hétvégén megvolt az elsö igazi csodálatos meccsünk is, amiben az a hatalmas "Nuggets-feeling" uralkodott amivel tavaly végig nyomtuk a szezont. Ezen a meccsen 26 ponttal vertük le a bajnok Lakerst. Csodálatos este volt a Pepsi centerben.

























Fussunk végig az eddigi egyéni teljesítményeken posztonként:


- PG: Billupsról nehéz okosat mondani. A rutinos irányitó igazi vezére a csapatnak, bár idén messze nem vállalt még annyit,amennyit tavaly láttunk töle. Kevesebb pontja is van, és a dobó százalékai is gyengébbek. De az összteljesitménye szerintem rendben van, mert clutch helyzetekben általában nagyonjól tud segíteni a gárdának, így nincs vele gond ha mindig akkor elökerül amikor szükség lesz rá. Több pihenőt kaphat, amiben nagy szerepe van az újonc Lawsonnak. Fantasztikus ez a kölyök, az az egyetlen hátránya hogy alacsony, de nagyon fürge és mozgékony, a kétkedőknek pedig ajánlanám a Lakers elleni egy kezes zsákolását két magasember fölött. Olyan megbizhatóan játszik,hogy az már Billupsot idézi, és Chaunceytól ráadásul csak még többet tanulhat, de már így is kiváló keze van, sokat fog még fejlödni és kiváló franchise PG lehet a jövöben. Egyre több helyen már Rookie of the Year candidateként is számolnak vele, bár ezt egyelönre kicsit tulzásnak érzem,de lehet esélye rá. Carter sérült volt a napokban, igy a Lakers ellen nem játszott, JR visszatérésével és Lawson berobbanásával egyre hátrébb szorul a ranglétrán. Olyan hireket is olvasni már, hogy megvannak számlálva a napjai, meglepődnék rajta mert AC Karli bácsi kis kedvence, legalább 3rd PGnek számitani fog rá még az öreg, annál több viszont ne legyen.

- SG: Smith visszatért, és kezdésként keresztnevét JRról megváltoztatta Earlre. Hét meccs eltiltás után az utolsó három meccsen játszott,és fokozatosan volt egyre jobb a játéka, a Lakers ellen már eszetlenül verte be a triplákat és JRosan ugrált utánuk örjöngve: he's fuckin back. :) A kissé őrült lövő guard idénre lenyugvást tervez,és védekezésben is szeretne jobban a csapat hasznára lenni. Meglátjuk hogyan fog alakulni, egyelöre az is tökéletes lenne,ha a benchről energiát tudna adni a csapatnak, ahogyan megszoktuk töle. Afflalo a kezdö SG alap esetben, de lehet hogy nem ő tölti el a legtöbb időt a pályán ezen a poszton, hanem pl. Smith. Védekezésben elmarad talán Dahntaytöl, de támadásban kiválóan használható bár keveset vállal, de nagyon jó keze van még a hármasokat is viszonylag biztosan tudja dobni.

- SF: Óriási lendülettel kezdte az évet Anthony. Az elsö három meccs után a hét játékosa is volt, azóta kicsit visszavett, de kiváló no1 playere a csapatank. Sokat vállal és megcsinálja a fontos helyzetekben is a pontokat, nem feltétlenül önzőzik az egészséges önbizalma megvan,és amit idén eddig csinál az csak jót tesz a csapatnak. Tavaly benőtt a feje lágya, és idén csak még hasznosabb vezérünk tud lenni. 29.7es pont átlaggal második a ligában Kobe mögöt aki 30.1. Nagyon megbizható eddig, csak igy tovább Melo! Graham tartalék, ha a helyzet ugy kivánja, 2es 3as csere tud lenni univerziális játékos, de nem nagyon több egy jó vizhordónál szerintem, Anthony első számú cseréjének ő tekinthető. Balkman kevés lehetöséget kap, inkább SFként vetjük be, ez a poszt kézen fekvöbb számára, de ő sem tud kitörni igazából a saját árnyékából továbbra sem.

- PF: Martin egy hatalmas őrült, a legjobb értelemben véve. Óriási húzóember, egy hatalmas harcos, mindkét palánk alatt kiválóan szedi a pattanókat és pontokat is sokat szerez. A Heat ellen ugye megsérült aztán egy meccset kihagyott, a lába azóta is fáj neki de nem foglalkozik vele mert játszani akar, a csapatnak pedig szüksége van rá. Nagyon fontos láncszem. Andersenröl már irtam a multkor hogy szerényebben kezdte az évet, szép lassan talán kezdi felvenni a saját ritmusát, kezdenek jönni a blokkok is. A Lakers ellen játszotta eddig idei legjobb meccsét, a közönség tűzbe hozta, ő pedig viszonozta és csapkodott is rendesen a szárnyaival. Nagy szükségünk lenne rá hogy a madárember is elkapja a fonalat és megállithatatlan legyen, mint tavaly volt. Allen ritkán jut szóhoz, ha valaki megsérül a magasak közül, majd akkor jöhet el igazán az ő ideje, addig legfeljebb idönként kap néhány percet, ami alatt nem tudja megváltani a világot.

- C: Nené is kicsit hullámzóan teljesit, egyelönre nem uralja még igazán a támadó palánk légterét,én ebben többet várnék még tőle dunkokat és reboundokat. A Lakers ellen már voltak erre utaló jelek, kicsit kevésbé éreztem az elött benne az erőt, pedig igen dinamikus játékos, és messze a csapat legjobb lepattanózója majdnem 9es átlaggal. De úgy egészében nézve szerintem több van benne, és még javulni fog, fontos lenne a nagyember meghatározó szerepe. Petro szerencsére a legutolsó emberünk aki a benchröl sorra kerülhet, addig jó amig őt nem látjuk, hihetetlen mennyire esetlen játékos.
























Az Észak-nyugati divízió állása:


1. Denver Nuggets 7-3 (10 meccs)
2. Portland TrailBlazers 8-4 (12 meccs)
3. Oklahoma City Thunder 5-5 (10 meccs)
4. Utah Jazz 4-6 (10 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 1-10 (11 meccs)


Vezetjük tehát a csoportot, a legveszélyesebb ellenfél a Portland közel van hozzánk. A többiekel kicsit nagyobb az előnyünk, és várhatóan elfog lépni ez a két csapat a divböl. A Thunder várakozáson felül rajtolt, de nem hinném hogy sokáig tartani tudják velünk a lépést. A Jazztöl ugy emlékszem hogy gyengébb idényt vártunk, és nem is kezdtek tul jól de ennél több lehet bennük. A Wolves max egy másik kategóriában lehet jó idén.

Heti program:

Szerda, 03:00 Denver - Toronto
Szombat, 04:30 LA Clippers - Denver
Vasárnap, 03:00 Denver - Chicago


A Raptors ellen hatalmas ki-ki meccs várható, a sport1 is élőben fogja adni. Elég jól rátudtunk pihenni az összecsapásra, mert mult péntek óta nem volt meccsünk ez jó jel lesz. Aztán jöhet az idei ötödik back-to-back, a Clippers ellen idegenben, a Bulls ellen itthon nyomjuk a hétvégén, legalább az egyiket muszáj lenne hoznunk. Két győzelmet minimum várok a csapattól erre a hétre, hogy megtartsuk a helyünket a tabellán. GO NUGGETS!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr831532151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.17. 18:26:44

Na, egész jó lett. Látom, azért szinte csak azokat írtad le, amikről beszéltünk hétvégén. :D

foppa21 2009.11.17. 19:37:02

király a csapat. remélem a lakers verés meghozza az igazi formánkat:-)
hogy lesz akkor ma éjjel avs és nuggets is?

Tomi_Tanguay 2009.11.17. 20:48:45

ne aggódj,ma éjjel odacsapunk:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.17. 20:49:27

Mai program:

3:00 Nuggets-Raptors (sport1)
3:30 Flames-Avalanche

foppa21 2009.11.17. 21:02:28

egyébként kurvajó a blog! minden nap bejegyzések. nagyon szépen nyomjátok! grat hozzá és köszi!:-)

Tomi_Tanguay 2009.11.18. 05:41:34

szépen megvolt, majdnem egy huszassal gyöztünk:) a második félidö a miénk volt!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.18. 06:30:05

Hatalmasat játszottunk, az a Lakers verés tényleg meghozta az őrületet, de lehet JR visszatérésére volt csak szükségünk, megint egy állat volt. Melo félelmetesen játszott betegen, Nené is gyilkos volt, etc etc, leírtam most az nba1.hu-n. :D
Flyin' high, can you feel it? :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.18. 15:20:27

Which Denver rookie are you most excited about?

Total Votes = 2282
Avs' Ryan O'Reilly: Big reason for Avs' surprising start.
615 Votes, or 26.95 %
Nuggets' Ty Lawson: Chauncey Billups' successor is in the building.
783 Votes, or 34.31 %
Rockies' Dexter Fowler: How can you not love him as the center fielder for years to come?
58 Votes, or 2.541 %
Broncos' Knowshon Moreno: Shown enough to know future looks good.
262 Votes, or 11.48 %
Rockies' Carlos Gonzalez: That kid can hit!
264 Votes, or 11.56 %
Avs' Matt Duchene: Really, only 18?
300 Votes, or 13.14 %

foppa21 2009.11.18. 18:33:26

érdekes a szavazás állása. a két rockiesostól azért többet várnék, talán dusántól is.

DKingMc 2009.11.18. 19:35:13

Óriási írás, grat!

Tomi_Tanguay 2009.11.18. 19:59:44

@D-Force: ó köszi:D igy láttam kb az eseményeket, de nem vagyok szakértö ehhez is filip mondta el a véleményét mindenkiröl amit össze dobtam egy cikkbe:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.18. 20:01:03

Most kezdődik az ismétlés a Sport2-n! Sajnos, nem TP van. :)

melo15 2009.11.22. 19:40:20

jók a bejegyzéseitek, köszi a sok irást! és go nuggets!:)


süti beállítások módosítása