Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies offseason report I.

2009.11.20. 19:57 - Tomi_Tanguay

Magyar idö szerint ma éjjel nyilik meg a free agency az MLBben, ennek hatására áttekinteném, hogy a Colorado Rockiesnál mi történt eddig az offseasonben, illetve hogy melyik játékosaink mennek ki a piacra, és hogy mi várható a denveri baseball klubnál a FAn. Haladjunk csapat egységek szerint.

- Pitchers: A kezdő rotationböl egyedül Marquis lesz FA, és ahogyan eddig is tudtuk nem hosszabbitottunk vele szerzödést, irreálisan sok pénzt akart volna kapni gyakorlatilag a semmiért, mert a tavalyi szezon fontos pillanataiban nagyon gyatra volt, a szezon második felét rettenetesen elcseszte. Ugy hogy kimegy a piacra, kiváncsi leszek, hogy mennyiért fog elkelni, na meg hogy melyik csapat viszi.Az idény közben igazolt veterán kubai Contreras is FA lesz, bár probáltunk vele megyezni, egyelöre nem sikerült, de nem tartom még kizártnak a megállapodást. Elég nagy csend van a klub körül, és nekem nagyon ugy tünik, hogy spóroltak a játékosokkal, több embert elengedtek, lehet hogy valami nagy igazolásra tartják meg a helyet a fizetési sapkában, így szerintem elképzelhető, hogy egy SPt hozunk a piacról, de ebben nem vagyok biztos, inkább akkor már a bullpenben kéne az erösités, de ez a DLR-Ubaldo-Cook-Francis-Hammel rotation sem lenne olyan világverő.

- Bullpen:
 A takaritás elkezdödött, és a felesleges emberektől megszabadultunk, azaz nem hosszabbittunk Foggal, Peraltaval, Embreevel, és Rinconal. Ezen kívül marad még 'éhbérért' Flores és Belisle, elöbbit én elzavartam volna, de még elfér, a másik viszont nagy tehetség. Betancourt a bullpen kulcs embere, team option van rá $5 Mért, amit nem fogadtunk el taktikai megfontolásból, hiszen a piacon elöször a mieinkkel kell tárgyalnia az opciós jog értelmében (type A free agent), és várhatóan ott sikerülhet megállapodni vele, talán még olcsóbb áron is. Kicsit rizikós, de okosnak tünö politika, bár én félek töle, hogy nagyon a biztosra megyünk, és nem fogjuk tudni tartani öt. Fontos lenne, hogy maradjon mert az okádék bullpenünk egyik legjobb embere volt tavaly. Beimel szintén ki mehet a piacra, de még tárgyalni fogunk vele, nem lepödnék meg rajta, ha maradna pedig nem tartom fontos embernek, de O'Dowd szavaiból itélve alá akarja iratni. A többiekröl még annyi érdekesség, hogy még az offseasonben szeretnénk meghosszabbitani Street 2010ben lejáró szerzödését, nem lenne egy utolsó ötlet. Erösités lesz még az egészséges Buchholz is. Jövőre a meglévö fiatalabbakra fogunk épiteni, mint pl Daley, Chacin, Morales, Rogers vagy Corpas, ök természetesen maradnak és velük hosszabb távra tervezhetünk, a következö idényben akár meghatározó tagjai lehetnek a bullpenek. Ettöl függetlenül két-három erösitést elképzelnék (leftyket pláne), föleg ha Betancourt távozna, mert ez a rész még mindig elég harmatos, de legalább néhány szerencsétlentöl megszabadultunk, szoval a jövő szebbnek tünik ezekre a fiatalokra lehet épiteni.

























- Infielders:
 A legnagyobb történés ebben az egységben, hogy a catcher Torrealba TOját nem fogadtuk el, ugy hogy a közönségkedvenc elkapó távozni fog. Fájó érvágás mert mindenki szerette öt, de tényleg nem ér 3 millát kevesebbért pedig nem kivánt maradni. Iannetta fiatalabb nála és tavaly megmutatta hogy lehet rá számitani, nagyon okos játékos, igy inkább jövőre is ő fogja nyomni, no meg a csere a rutinos Phillips sem egy elveszett ember. Nekem tetszeni fog a fiatalosabb catcher páros. A nagy öreg Giambi sajnos távozik, nagyon szerettük volna megtartani de jobb helyre is tud még menni, hasznos volt tavaly, sokat segitett csereként beszállva a hatalmas rutinjával, kár hogy nem maradhatott. 1Bben igy Helton mögé egy új cserét kell majd hoznunk. A 2B Barmesal egy két éves szerzödésen dolgozunk, biztosan megtudunk majd állapodni vele valahogy. Atkins marad egyenlöre a keretben, november 20ig kell megadni a 40 man rostert és benne lesz, ellenkezö esetben kimenne a waiverre ahonnan szabadon igazolható lenne, de mivel még van értéke igy várhatóan a szezon kezdésig még elfogjuk tudni cserélni öt,igy legalább kaphatunk érte valamit. A posztján természetesen a fiatal Stewart lesz a starter, aki tavaly is már kiszoritotta öt. Tulowitzki helye természetesen megkérdöjelezhetetlen, a cseréje jövöre szerintem a rookie Gomez lehet. Távozott McCoy mert a waiverröl elvitte öt a Blue Jays, mig Quintanillanak csak farm szerzödést adtunk. Egyik se komoly veszteség, csak annyira hogy kell hoznunk helyettük mást tartaléknak, illetve mivel szükebben vagyunk az infielder posztokon igy egyre valószínübb, hogy jövőre Young Jrra itt számitunk nem OFben.

- Outfielders: A legnagyobb kérdés természetesen Hawpe jövöjével kapcsolatos. Az allstar RF valószinüleg ellesz cserélve még az offseasonben, de O'Dowd azt mondta hogy nem akar elkapkodni semmit. Az tuti viszont, hogy a fiatalabb Smith-Fowler-Gonzalez hármas tekinthetö a top3 OFnek a csapatban. Használható cserékkel kevésbé állunk jól, mert várhatóan Spilborghst is tradelnünk kell, menni akar ahol több lehetöséget kaphat. És akkor csak EYJR van, aki belsös és külsös is lehet mondjuk. Más nincs mert a többi prospect még kevésbé érett a bevetésre, Murton pedig szerintem nem lehet megoldás. Ez elég vékony lesz igy, tehát vagy a FAról vagy majd tradeböl szereznünk kell néhány megbizható depth playert erre a posztra is, jó lenne rutinosabb játékost hozni a fiatalok mögé.

Most itt tartunk, a piac ma kinyilik, és figyelhetjük hogyan erösitünk plusz hogy a távozó játékosaink melyik új csapathoz kerülnek. És persze reméljük a legjobbakat, hogy a vezetőség okosan fogja végezni a dolgát.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr431540475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.11.20. 20:13:05

nah végülis össze dobtam még most:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.20. 20:42:21

Szerintem nem rossz, de majd haromt megmondja a frankót, ha erre jár. :P

Tomi_Tanguay 2009.11.21. 03:46:52

phillipsel hosszabitottunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.21. 07:27:20

The Rockies on Friday added five players to their 40-man roster, which protects them from being selected in next month's Rule 5 Draft.
Right-handers Alberto Alburquerque, Edgmer Escalona, Juan Nicasio and Chaz Roe along with catcher Michael McKenry were added, putting the Rockies' roster at 38.

colorado.rockies.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20091120&content_id=7696400&vkey=news_col&fext=.jsp&c_id=col

Tomi_Tanguay 2009.11.21. 17:17:50

jah öket levédtük még, nem vágom egyiket sem:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.21. 18:11:45

Nézd akkor folyamatosan, hogy van-e változás. :P

Tomi_Tanguay 2009.11.22. 12:33:51

kaktusz liga? tavaly nem limonádé volt?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.22. 12:49:36

Tavaly is kaktusz volt. A másik liga pedig grapefruit. :D

Tomi_Tanguay 2009.11.22. 21:04:10

hát ennyi erövel limonádé is lehetne:D

Tomi_Tanguay 2009.11.23. 11:18:16

egy backup catchere megyünk, brian schneider. jani mögé jól jönne a rutin,és filipszt kevésnek gondoljuk. de torreval is probálunk egyezkedni.
nézünk depth IFet, pl. bobby crosby és fernando tatis.
contreras japán felé kacsintgat,de még probálkozunk tartani öt relievernek.
márki iránt a mets érdeklödik.

marcitomi 2009.11.25. 22:20:59

Üdv

Elolvasva a posztot, kedvem jött egy Mets-report írásához. Ehhez csinálnom kell egy mets-blogot, úgyhogy kösz az inspirációt. :)

Tomi_Tanguay 2009.11.26. 02:27:50

lol:) sok sikert hozzá!:)

Tomi_Tanguay 2009.11.26. 02:33:14

a giants és a bluejays érdeklödik torrealba iránt. hát a sfba nehogy menjen már. giambit szeretnénk tartani, de csak akkor lehetséges ha nem kap normális al ajánlatot, egyébként tuti megy oda dhnek. szóval keresünk bench ütöket.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.11.26. 16:12:24

@marcitomi: Hajrá! :) Majd odaát add meg a linket hozzá. :)

Ja tényleg, Tomi dícsérték az NFL.hu baseball-szakértői közül is az írásaidat. :P

Tomi_Tanguay 2009.11.26. 18:48:45

köszi örülök:) fejlödök akkor. megtarthatom az állásomat a következö szezonra is?:D

Tomi_Tanguay 2009.12.02. 03:43:02

- betont tartani akarjuk, az arbitration árat megakarjuk majd adni neki, és akkor talán marad.
- torrealba szretne hozzánk vissza jönni. érdeklödik felé a giants és a blue jays.
- több éves hosszabittást adnánk barmesnek és streetnek. egy évest dlrnak és janinak
- Those are the Rockies’ radar include Justin Duchscherer and Miguel Batista. mint relieverek.
- of depthbe esélyes: crosby, tatis, aurillia

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.02. 11:15:56

A veterán catcher Schneider, akit szerettünk volna megszerezni, végül a Philly-t választotta:

mets.blog.hu/2009/12/01/schneidert_leigazolta_a_philly

:)

Tomi_Tanguay 2009.12.02. 16:35:55

wow, elkészült a mets blog:) zsír:D

Tomi_Tanguay 2009.12.03. 01:29:21

beton és márki kapott salary arbitrationt. beimel nem.
lawry és hawkins jöhet még a bullpenbe. IF depthbe pedig crosby aki 1b és 3b is tud lenni. ő szerintem nagyon jó igazolás lenne:)
részletek:
www.denverpost.com/rockies/ci_13905004

Tomi_Tanguay 2009.12.03. 17:35:12

contreras japánba fog menni várhatóan

Tomi_Tanguay 2009.12.04. 02:27:32

beton az elsö számu célpont relivernek.azthiszem hétfön dől el h mi lesz vele.
bobby crosby és chad tracy akiket szeretnénk IF depthbe. jamey carroll is szoba került.
hápit nem akarjuk igazán elcserélni,és o'dowd spilbot is szivesen megtartaná. hát igy érdekes lesz. lehet csak IFbe hozunk embereket?

Tomi_Tanguay 2009.12.04. 19:51:08

húha ezigen:D
hápi lehet akár backup 1b is helton mögött. o'dowd találta ki,és neki is tetszik az ötlet,mert anno juniorban 1b volt az eredeti posztja. kicsit elsöre furcsán néz ki,de ha belegondolunk kurva jó,mert phnak jó lehet hápi,és ha heltonnak pihennie kell akkr bedobhatjuk,meg a ofban sokat hibázgatott,sztem 1ben annyira nem hibázna.

és akkor cargo-fowler-smith-eyjr-spilbo of kerettel nyomhatjuk.
if pedig lehetne:
1b helton,hápi
2b barmes
3b stewie
+1-2 depth player akit tervezünk hozni

szerintem ez hatalmas ötlet!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.05. 11:07:07

Jó ötlet, főleg mert Hawpe-nál jobb backup 1B-t lehet, hogy nehezen tudnánk találni, és ez az outfielder ötös (főleg a négy fiatal) egyáltalán nem rossz névsor.

Tomi_Tanguay 2009.12.05. 12:12:45

latroy hawkins visszajöhet,ha beton nem marad. buccholz a következő év elejét is kihagyja még. Justin Duchscherer iránt is érdeklődün még.

tracy aztmondta h righty ütőket akarunk hozni,mert túlsulyban vannak a leftyk. pl third baseman Mark DeRosa and second baseman Orlando Hudson. hudson elég jó játékos bakker:) de lehet ő nem férne be.

Tomi_Tanguay 2009.12.07. 20:20:02

rumorok szerint beton elfogja fogadni az arbitrationt:)

egy elég korrekt áttekintő:
www.denverpost.com/sports/ci_13942030

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.07. 20:28:31

A hivatalos Rox oldalon is volt a napokban összefoglaló.

Tomi_Tanguay 2009.12.08. 10:50:00

betonkurt elfogadta az 1év 5millát. marad!!!:D
multiyear hosszabbitást akarunk streetel, janival és barmeszal.
murton japánba igazolt, spilbo egyre vlszinübb h maradhat.
torre a mets, royals, giants és bluejays lista közül mehet valahova.
Fernando Tatis is on the list of utility players the Rockies have called about, joining Nick Green, Bobby Crosby and Jamey Carroll.

Tomi_Tanguay 2009.12.10. 19:01:06

torrealbaval nagyon tárgyalunk, még ma megállapodás születhet.
fáradt vok már,holnapra lesz friss Rox offseason kiadás:)

Tomi_Tanguay 2009.12.11. 01:44:41

janival megegyeztünk: 3év/$3.8M, tökéletes:)


süti beállítások módosítása