Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

AFC playoff-verseny Week 12

2009.12.03. 17:51 - Filip89

Öt fordulóval az NFL alapszakaszának befejezése előtt igen szoros a playoff-küzdelem a Denver Broncos-t érintő AFC-ben. A következő összeállításban egy kicsit a 12. játékhetet követő helyzetet tekintjük át, valamint a rivális csapatok hátralévő sorsolását boncolgatjuk.

- A rájátszásba a négy divízió nyertes, és az őket követő két legjobb mutatóval rendelkező csapat juthat még be szabadkártyás helyen. A déli csoportot a Colts már behúzta, 11-0-s mérlegükkel a konferencia egyetlen biztosan playoffoló csapata jelenleg.

Az AFC állása a 12. hét után:

*1. Indianapolis Colts 11-0 (South)
2. Cincinnati Bengals 8-3 (North)
3. San Diego Chargers 8-3 (West)
4. New England Patriots 7-4 (East)
5. Denver Broncos 7-4 (West)
6. Jacksonville Jaguars 6-5 (South)
7. Baltimore Ravens 6-5 (North)
8. Pittsburgh Steelers 6-5 (North)
9. Miami Dolphins 5-6 (East)
10. New York Jets 5-6 (East)
11. Tennessee Titans 5-6 (South)
12. Houston Texans 5-6 (South)
13. Buffalo Bills 4-7 (East)
14. Kansas City Chiefs 3-8 (West)
15. Oakland Raiders 3-8 (West)
16. Cleveland Browns 1-10 (North)





- A denveriek 7-4-es W-L mérlegükkel a második helyen tanyáznak AFC Westben, és jelen állás szerint miénk az egyik Wild Card-pozíció. A divíziónkat vezető Chargers előnye 1 GB hozzánk képest, a másik két riválisra nem igazán kell már figyelnünk, csak abból a szempontból, hogy még három meccset játszunk velük. Jó lenne valahogy meglelőzni őket, mert a divizió-győzelem automatikus top4-es kiemelést, és legalább egy fordulós pályaelőnyt jelent a rájátszásban, és nem kéne a lutri Wild Card-ért izgulnunk.
A hátralévő mérkőzéseink: @KC, @IND, OAK, @PHI, KC. Annak ellenére, hogy a további program sem lesz sétagalopp, kijelenthetjük, hogy a schedule legnehezebb részét már letudtuk. A playoff érdekében a három divízió-meccset mindenképpen hoznunk kéne, bár ezek közül a KC-i fellépés nagyon nehéz lehet. A másik két idegenbeli mérkőzésen nem mi leszünk a favoritok, de optimális esetben a maradék 5 meccsből hármat már elég lehet megnyerni, de persze nem mehetünk biztosra.
A SD maradék meccsei: @CLE, @DAL, CIN, @TEN, WAS. Valamivel nehezebbnek tűnik talán ez a program, mert a 14-16. hét között három playoff-aspiráns csapattal fognak találkozni, de nagyon egyben vannak, és komoly bravúr szükségeltetne ahhoz, hogy elvegyük tőlük a divíziót.
















- AFC South-ban a Colts mögött rendkívül szoros a harc. A JAX 6-5-ös, a TEN és a HOU 5-6-os. Ebből a hármasból szinte még bárki befuthat a playoffba, és az is könnyen lehet, hogy egyikük sem, a jelenlegi forma alapján a Titans érkezik a hajrához a legnagyobb eséllyel, míg a most legjobban álló Jaguars további programja tűnik talán a leghúzósabbnak.
A hármas hátralévő programjai:
JAX: HOU, MIA, IND, @NE, @CLE
TEN: @IND, STL, MIA, SD, @SEA
HOU: @JAX, SEA, @STL, @MIA, NE

- A Patriots velünk azonos 7-4-gyel vezeti AFC East-et, a másik három üldöző negatív mérleggel várja a folytatást. A hétvégén sokminden dőlhet el a két divízión belüli meccsen, egyelőre még a Pats sem mehet biztosra, és talán a Bills sem szált el végleg, de e két együttes sorsa lassan borítékolható kezd lenni, a Dolphins és a Jets között viszont még jósolni is lehetetlen, de nincsenek könnyű helyzetben a többiekhez képest a negatív mérlegük miatt.
A csapatok további programjai:
NE: @MIA, CAR, @BUF, JAX, @HOU
MIA: NE, @JAX, @TEN, HOU, PIT
NYJ: @BUF, @TB, ATL, @IND, CIN
BUF: NYJ, @KC, NE, @ATL, IND

- AFC North-ban sem sokkal tisztább a helyzet. No, az már biztos, hogy a Brown-szal felesleges számolni, és a Bengals is egyre közelebb van a rájátszáshoz, de még három nagy nehéz idegenbeli mérkőzés vár rájuk a továbbiakban. A Ravens és a Steelers között lesz még egy nagy mérkőzés Pittsburgh-ben, vélhetően az sorsdöntő lehet, hogy melyiküknek lehet majd az utolsó fordulóban még reális esélye a playoffra.
A hátralévő progamok:
CIN: DET, @MIN, @SD, KC, @NYJ
BAL: @GB, DET, CHI, @PIT, @OAK
PIT: OAK, @CLE, GB, BAL, @MIA

A Broncos a következő mérkőzését vasárnap, 19:00-tól játssza a divízió-rivális Kansas City Chiefs otthonában.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr131571576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.03. 18:11:42

Majd a hozzáértők szóljanak már, ha valami hülyeséget írtam, köszi! :)

Tomi_Tanguay 2009.12.03. 20:36:47

én nem értek hozzá:D de gondolom 8-3tól 5-6ig még bárki bejuthat. az 5 meccs még sok, bármi történthet:)

DKingMc 2009.12.03. 21:02:38

Tudtok olyan linket ahol Broncos meccset lehet letölteni? (Ha lehet Torrentet)

milo_hedgie#23 2009.12.05. 15:55:02

teljesen kiszámithatatlan még a helyzet:))
csütörtökön a jets verte a billst,és elszállt ezzel a buf


süti beállítások módosítása