Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Előidény előtt

2009.12.17. 10:49 - Filip89

Rövidesen lejátssza a 2010-es szezont megelőző egyetlen előidénybeli mérkőzését a Colorado Mammoth gárdája, aktuális lacrosse-kiadásunkban pedig a csapatunk körüli eseményeket vesszük számba, melyek az elmúlt héten történtek. Sor került ugyanis az edzőtábor következő felvonására, játszottunk egy újabb barátságos meccset, és a végleges keretünk is kezd körvonalazódni.

A múlt hét első felében négy fővel szűkült a csapat kerete, miután elbocsátottunk négy játékost, akik közül a támadó Chris Gill és Gary Rosyski igen komoly rutinos harcosnak számított, és utóbbi például tavaly 51 pontot szerzett; illetőleg két tavalyi újonc játékost, a csatár Tyler Cromptont és a középpályás Bryan Safarik-et, akik szintén nem zártak rossz idényt 2009-ben. A vezetőség tehát nem beszélt a levegőbe, amikor a fiatalítást, és az új erőt említették, de ez talán már a Prout-csere létrejöttével is bebizonyosodhatott mindenki számára.

Hétvégén Colorado államban folytatták edzőtáborukat a srácok, és a tréningek mellett lejátszottunk egy újabb zártkapus felkészülési meccset, melyen 17-8-ra kaptunk ki a Minnesota Swarm csapatától szombaton. A Mammoth ezzel 1-1-es mérleggel zárta a felkészülési meccseket, hiszen korábban a Washington-t vertük idegenben 8-5-re. Az ellenfél már a félidőben is 8-2-re vezetett, és később sem igazán sikerült felzárkóznunk. A denverieknél testvértrió két legfiatalabb üdvössége, az idei draft első pozícióiban elkelt, Alex Gajic (1/5) és Ilija Gajic (1/2) egyaránt két-két gólt lőtt, miközben a Portland "szétszóró" draftjáról megszerzett Cory Conway egyre inkább bizonyítja, hogy hatalmas fogás volt, lévén ezt a találkozót is 2+2-es mérleggel fejezte be, és a múlt héten is beköszönt.

Kisvártatva napvilágot látott a hír, hogy a gárda rutinos közönségkedvenc csatára, Dan Carey-t sérült listára helyeztük, mivel a nyári bajnokságban játszva súlyos fej sérülést szenvedett, így a szezon elején úgy tűnik, hogy nem számíthatunk szolgálataira. Carey tavaly is mindössze az utolsó 5 alapszakasz-mérkőzésen volt bevethető állapotban, mostanában tehát nincs sok szerencséje, de összességében 76 gólt és 125 asszisztot termelt négy Mammut-szezonja alatt. Mindenesetre mielőbbi felépülést remélünk tőle, és közben Carey inaktivizálásával 26 fősre csökkent a keretünk létszáma.

Nem hivatalos információk szerint pedig már a végleges, szezon kezdő rosterünk is megvan, a Mammoth message boardjáról. Annyi biztos, hogy a kőkemény rutinos hátvéd Matt Leveque neve a klub hivatalos oldalán is lekerült már a játékoskeretből, valószínűleg helyes ezzel az értesülés, hogy ő volt az egyik elbocsátott. A 25 éves Leveque tagja volt a 2006-os bajnokcsapatunknak, és kiváló védőmunkája mellett összesen 12 pontot szerzett négy szezon alatt, de tavaly jóval gyengébb defenzív produkciót láthattunk tőle. Reális információnak tűnik, hogy a kapus Neil Tyacke is kikerült a keretből, a három portás közül egyet mindenképpen el kell küldenünk, és az idén draftolt hálóőr volt a leggyengébb a háromból a két felkészülési meccs során. Valamint még az NLL-szinten ugyancsak újonc bekk, Kevin Unterstein elbocsátásáról tudósítottak a fórumon, ez is könnyen elképzelhető tranzakció lehet, rá korábban is tippeltünk volna.

Ezen kívül a klub hivatalos honlapján a játékoskeretben kiosztásra kerültek a mezszámok az új játékosok részére is, ennek értelmében például az újoncok közül Ilija Gajic-et 9-esben, Alex Gajic-et 10-esben, Smith-t pedig 27-esben láthatjuk majd, míg a veterán érkezők sorából például Culp a 7-es, Veltman pedig a 33-as számú uniformist kapta. Lejjebb a keretben most már a teljes névsor a mezszámokkal együtt olvasható.

A Mammoth egyetlen előidény mérkőzését magyar idő szerint szombatra virradóra, hajnali 4-től rendezik, melyen a Minnesota Swarm együttesét fogadjuk. Egyelőre nem tudjuk, hogy a találkozót lehet-e majd élőben nézni az interneten, de bizonyára a csapat videó csatornáján érdemes lesz próbálkozni.


Ezt követően az ünnepek alatt még folytatódni fog a felkészülés a szezonra, és a Denver Sports Blogon is jelentkezni fogunk majd további beharangozó írásokkal, majd január 9-én a Washington Stealth otthonában kezdjük a 2010-es NLL-idényt.

A Colorado Mammoth nem hivatalos 23 fős végleges kerete:

Kapusok: 41 Andrew Leyshon, 00 Curtis Palidwor
Hátvédek: 48 Rich Catton, 28 Tom Ethington, 14 Steve Forsythe, 11 John Gallant,
*24 Ryan McFadyen, 5 David Morgan, 20 Bruce Murray, *26 Matt Wilson
Középpályások: 8 Nick Carlson, 19 Nenad Gajic, *18 Brad Richardson
Támadók: 91 Cory Conway, 7 Chad Culp, *77 Shaun Dhaliwal, *10 Alex Gajic, *9 Ilija Gajic, 6 Brian Langtry, 1 Jed Prossner, 85 Jamie Shewchuk, *27 Cliff Smith
, 33 Peter Veltman
(Csillaggal jelölve az újoncok!)


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr561604053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2009.12.17. 15:30:17

érdekes lesz! várom már a szezont, és erre az előszezon meccsre is kiváncsi leszek:-)

milo_hedgie#23 2009.12.18. 08:39:30

leveque release hülyeség,kellene a stabil védelem egy ilyen fiatal csapat mögé,ehelyett a védelemben is lesz egy csomó fiatal gallant és murray mellett. ez nem tetszik...
egyébként a fiatalitással egyetértek,és mellette vagyok,meglátjuk majd mire leszünk képesek.
igyekszem majd felkelni hajnalban,csak tegyetek be linket légyszi! köszi&go mammoth!:))))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.18. 20:26:12

Jól van, majd ha vége a Nuggets-nek, akkor 4:30 fele ránézek a lacrosse-ra... :)

foppa21 2009.12.18. 20:54:41

jó kis program lesz, várom már ezt a meccset is:-)

milo_hedgie#23 2009.12.19. 04:19:50

na,nincsen semmi közvetités?:((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.19. 04:31:55

Hát, még scoreboard sincs az előidényről az NLL.com-on, ezek buzik...

milo_hedgie#23 2009.12.19. 05:04:34

nem hiszem el,hülye elkényeztett gazdag amerikai majmok,mi sokkal jobban várjuk ezt az egész szezont meg elöidényt,mint ők. menjenek a jó büdös fenébe.
akkor majd januártól a szezont nézzük:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.19. 09:42:21

@milo_hedgie#23: Ne parázz, 10-7-re leraktuk őket. :D
Conway négyet vágott; Alex Gajic hat-trick; Carlson, Ilija Gajic és Shewchuk mind egy-egy gól.


süti beállítások módosítása