Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Billups nélkül nehéz...

2009.12.22. 15:43 - Tomi_Tanguay

Az elmult két meccsén egyaránt szoros vereségel zárt a Denver Nuggets együttese. A srácoknak nélkülözniük kellett a kisebb sérüléssel bajlodó Billupst, és hiába voltunk versenyben a gyözelemért mindkét idegenbeli találkozón, kiderült hogy a klasszis hiánya egyenlöre még leküzdhetetlen akadály a Nuggets számára. A tavalyi POban kiütött Hornets otthonában 98-92re buktunk a pazar második negyed ellenére, majd vasárnap a fiatalos Grizzlies vendégeként 102-96ra kaptunk ki pedig nagyon szorossá tettük a hajrát,azt követően hogy a Memphis már 25 pontal is vezetett és a félidő is -18 volt még.






















- Billups lágyéka a múlt héten a Rockets elleni gyöztes meccs közben sérült meg, és idő előtt fejezte be a mérkőzést. Kapásból ezt a két meccs kihagyását jósolta neki az orvosi stáb, de a legfrissebb infók szerint továbbra sem érzi magát megfelelően Billups, egy-egy mozdulat közben még mindig fájdalmai vannak. Így a soron következő találkozót is kifogja hagyni, nem akarjuk megkockáztatni hogy rásérüljön és hosszabb idöre kiessen. Ez teljesen érthető, csak nagyon hiányzik már Chauncey.

- A dobó hátvédeink közül leginkább csak Smith tudta hozni azt a formát, amire szükség volt tölük a fővezér hiányában, a többiek összességében alul multák azt amit reméltünk tőlük, igy nem is lehetett más a vége mint két zakó. JR a NO ellen hatalmasat játszott, és azzal hogy Melo megkapta a folyamatos doubleteamet nagyon komoly területe volt, élvezte a játékot és nagyon ültek a dobásai. Ezen a meccsen a csapat legeredményesebb játékosa lett 25 pontjával melyet 11/17es FG hatékonysága után elért. Viszont Memphisben már nem jött ki neki a lépés, hiába vert be hatból két triplát közben tiz mezőnykosarat szurt el. A rookie Lawson akitől majd azt várjuk, hogy pár év múlva átvegye Billups örökségét egyenlöre messze volt Chauncey formájától. A Hornets elleni első félidöben még nagyon jól játszott, 14 pontot csapott és értékesitette az első hat mezőnygólját benne két hármast, de a második játékrészben már sokkal nagyobb felügyeletet kapott, ami ellehetetlenitette további probálkozásait. A másik meccsen letudta első kezdését az NBAben, de nem talált magára, kevészer dobott és pontot sem szerzett. Tul nagy még neki ez a teher, de rövid idöre igy is tudott villantani, megmutatta hogy mit várhatunk majd el töle. De időre van még szüksége ahhoz, hogy ezt tudja állandositani, és persze rutinra, hogy birja az ellenfelek nagyobb figyelmét még nagyon kell elé Billups. Afflalo sem tudott támadásban többet mutatni az eddigieknél, a két meccs alatti 3/14es FGM és az 1/9es 3PM biztos hogy baromi kevés. Viszont védekezésben még mindig brutális, a Hornets ellen lekapott hat védő pattanót és blokkjai is akadtak mostanában. DJ who?! A veterán Carter viszont remek teljesitményt hozott mindkét meccsen lehetett rá számitani, de soha nem lesz akkora vezér mint Billups, vagy mint Lawson lehet. De a számai csodálatosak voltak a két meccs alatt: 3/5ös tripla, 6/13as mezöny dobás, 17 pont, 12 assziszt, 5 steal, 4 turnover. Hiába szidjuk sokat, ilyen helyzetben még jó az öreg a háznál.

- Antony nagyon szoros örizetet kapott a New Orleanstől, ami nem izlett igazán neki de igy is sokat probálkozott. Végül 17 pontnál állt meg 5/16os mezöny dobó hatékonysággal, de volt még hat pattanója és négy előkészitése is. A szezonbeli második legalacsonyabb pontot hozó meccse volt, köszönhetően az ellenfél agressziv védekezésének. Aztán viszont Memphisben bemutatta, hogy miért tartjuk realisán őt az évi MVPnek. Félelmetesen nagyot játszott, egyszer csak huszon akárhány pontos hátrányban gondolt egyet hogy kezdjünk el játszani és uj dimenzióba repitette a csapatot. Neki ment mindenkinek hiába fogták ketten-hárman és brutális pontszorást tartott. Vezérletével a végén két pontra is megközelitettük a grizliket, de a hajrában már ő is kevés volt, de még az utolsó pillanatokban is beleadott mindent. Melo 41 pontos volt azon az estén, hat lepattanó, öt gólpassz, 14/17es büntetők, 16/23as FG dobás. Az hogy a nagy igyekezetben a sok tulvállalás közben volt öt labdavesztése, hát istenem kit érdekel. Anthony hatalmas ebben a szezonban, egy álom ahogy játszik, most 30.5ös a pont átlaga és a Memphis elleni volt az ötödik meccse amikor megdobta a 40 pontot. Igazi klasszis lett belöle idénre.

- A magasaink közül Nené átérezte a felelösséget, hogy most töle is több kell és a hullámzó játéka után erre a két meccsre megint a legjobbját hozta. Először dupladuplázott (15 pont, 10 lepattanó) majd 19 pontjával Melo mögött a legeredményesebb volt a Grizzlies ellen. Két egymástól különböző meccset zárt Martin, nem mondanám hogy rossz volt, de a NO ellen 13 pattanója mellé csak 2 pontot tett, a MEM ellen pedig 12 dobott pontjához csak 5 reboundot vállalt. Inkább folyamatosan egyszerre mindkét kategóriában kéne jónak lennie de igyis hatékony vezére a csapatnak. Eközben Andersen kifejezetten csöndes meccset játszott New orleansben (4 pts, 3 reb, 1 blk), hogy aztán vasárnap javitson és a Memphis ellen óriási kedvel játszva komoly részt vállaljon a csapat felzárkózási hadmüveletéből. A Birdman ezen a találkozón 14 lepattanót kaparintott meg fantasztikus szárnycsapásaival 6 támadó, 8 védekező rebound. Jelenleg 48 blokknál tart amivel a tizedik helyen van a ligában. Az elmult egy-két hétben mostmár egyre jobban állandositotta a tavalyi brutális formáját és ismét lehet számitani Andersen elsöprő lendületére.

- Ezzel a 8 játékossal toltuk végig mind a két meccset, tehát Graham, Petro, Allen és Balkman sem játszott.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Denver Nuggets 19-9 (28 meccs)
2. Portland TrailBlazers 17-12 (29 meccs)
3. Utah Jazz 16-12 (28 meccs)
4. Oklahoma City Thunder 13-13 (26 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 5-23 (26 meccs)


A diviziót vezetjük a Blazers és a Jazz előtt még elég biztosan, de a konferenciában vissza estünk a harmadik helyre. Ami még nem baj, de lassan összekéne szednünk magunkat megint,hogy újra megközelithessük a legelejét.

Program:


December 24., 03:00 Denver Nuggets - Atlanta Hawks
December 26., 04:30 Portland TrailBlazers - Denver Nuggets
December 28., 02:00 Denver Nuggets - Dallas Mavericks
December 29., 04:00 Sacramento Kings - Denver Nuggets


Ez a hátra lévö program a 2009es évben. Nem lesz egyszerü föleg hogy nem lesz Billups a brutálisan jó Hawks ellen sem. A Portlandel újabb divizion belüli rangadó következik, a Dallas is nagyon erős idén és a Kings is bárkinek képes meglepetést okozni föleg hogy back-to-backen megyünk hozzájuk. Rém nehéz helyzetünk van és ha nem keveredünk ki most a gödörből, akkor könnyen a szezon eddigi legnagyobb nyeretlenségi sorozatába is lemehetünk. Reméljük sikerül megrázni magunkat. GO NUGGETS!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr101615916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.22. 16:30:43

The Nuggets are winless in five games this season when a player in their usual starting five — Chauncey Billups, Arron Afflalo, Carmelo Anthony, Kenyon Martin and Nene — sits out.

Ezen kívül Birdman is kihagyott két meccset, és volt közben egy durva back-to-back miatti vereség is. Vagyis külső tényezők akadályozása nélkül még mindig csak egyetlen vereségünk van a szezonban, méghozzá a T-wolves elleni átaludt másodikfélidős meccs, amin az a pofon csak jól jött a továbbiakra, mert attól ébredtünk fel.

foppa21 2009.12.22. 18:04:20

áh billups:-( jöjjön már vissza, kurva életbe.

Tomi_Tanguay 2009.12.22. 19:21:11

sztem megverhetjük a hawkst. mostmár tudjuk milyen nélküle, mindkétszer volt esélyünk, otthon még jobbak leszünk:)

foppa21 2009.12.22. 21:04:08

@Tomi_Tanguay: nem kaphatunk ki tul sokszor. de nehéz lesz a hawks ellen is, várom már azt a meccset:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.23. 11:32:35

Birdman elmondta, hogy mióta jobban van az egészségi állapota, képes a jobb játékra, mondjuk ezt látjuk is. :) Plusz Melo és Karl is kiemelte, hogy Birdnek mennyire fontos szerepe van a csapatban.

In December games, Andersen is averaging 7.6 points, 8.1 rebounds and 2.2 blocked shots, and is shooting 59 percent from the field, a vast improvement from his early-season numbers.

melo15 2009.12.23. 16:23:42

megverjük őket ne pánikoljatok...Melo elintézi!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.23. 19:01:19

Steps are being made for the Nuggets to lock down coach George Karl for the next three years. Karl has been offered a contract extension worth around $11 million, a source confirmed this morning.

Tomi_Tanguay 2009.12.23. 19:07:42

tejóég:D filip most kérek a nyugtatóidból:D

melo15 2009.12.23. 21:31:02

hosszabitani akarunk karlal? jaj de már ugyis megszoktuk őt szoval jó lesz :D

melo15 2009.12.23. 21:32:34

felkelek éjjel a meccsre. denver-atlanta 3-tól kiváncsi leszek

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 03:13:17

hát akkor verjük meg öket, hajrá:)

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 03:24:14

no nem kezdtük rosszul:) nagyon jó kis csapatjáték, melo, nené, martin, law mind jó. hajrá:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.24. 03:29:23

Gecc, piszkosul tetszik ahogy játszunk! :) Melo mekkora csapatember, és milyen passzai vannak. Lawson higanymozgással kúszik a pályán, hihetlen finom megoldásokkal. Nené és K-Mart vadállatok a palánkok alatt. Aff pedig védekezésben nem enged át senkit. Csak bírjuk végig ezt!

melo15 2009.12.24. 03:34:15

ez igen, tizessel verjük őket, csak igy tovább srácok! :)

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 03:51:29

és azért jr is nagyon elkezdte osztani az észt:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.24. 04:39:32

Azt a kurva, Lawson mekkorát játszik! Nagyon jók vagyunk, kibaszott jó ez a csapat!

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 04:55:34

a 3. negyed vége 92-82. itt az utolsó perceket kicsit elkényelmesedtük mert 19pont is volt közte. odakell tenni magunkat a végén nehgy gáz legyen, olyan jók voltunk eddig:S

melo15 2009.12.24. 05:09:22

jók vagyunk nagyon megy a játék. nincs már sok hátra, szerintem ez meglesz! smith állat! :)

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 05:19:15

bazmeg nem hiszem el mi van itt már:D

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 05:24:13

124-104 sima meccs volt:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.24. 05:49:45

Fantasztikus meccs volt, hihetetlenül nagyot játszottunk, és nagyon lázba hoztuk a közönséget is.
JR 41 pont és 10 tripla; Melo 24 pont 7 assziszt; Lawson 16 pont - 6 lepattanó - 5 assziszt; Nenének és Kenyonnak is csak két-két lepattanó hiányzott volna a DD-hoz. A fórumra írtam bővebben is. :P
Le a kalappal, hogy Billups nélkül is ekkorát játszottunk! :)

foppa21 2009.12.24. 09:52:10

ó atyaég és ilyenről maradtam le:-( pedig még tegnap irtam a chaten hogy ez nagy meccs lesz, de álmos voltam este és inkább aludtam:-( de ezt tuti leszedem mert hatalmas lehetett amiket irtok:-)

foppa21 2009.12.24. 10:06:15

jah és filip boldog névnapot!:-D meg boldog karácsonyt mindenkinek:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.24. 11:43:31

Ez valami atomLOL egyébként. :D

On Wednesday, Smith shot 15-for-25 from the field but 1-for-6 from the foul line, where he has struggled all season.

"I would bet it's never happened in the NBA," Nuggets coach George Karl said. "You saw history tonight."

melo15 2009.12.24. 13:12:52

óriási győzelem volt! megérte fent lenni. Nem semmi, hogy billups nélkül ekkorát tudtunk játszani! szép volt fiúk!

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 17:17:42

hogy ne legyek paraszt:D boldog karácsonyt a denver fanoknak!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.24. 18:30:35

Ha már itt Karácsonyozunk... :D

Ho-ho-ho. Which present do you want Santa to deliver?

Avalanche: More sellout crowds.
451 Votes, or 21.89 %
Broncos: A winning streak in December.
905 Votes, or 43.93 %
Nuggets: One more post player.
459 Votes, or 22.28 %
Rockies: A new mascot.
245 Votes, or 11.89 %

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.25. 14:41:45

A mai NBA maratoni játéknap menetrendje:

18:00 Knicks-Heat
20:30 Magic-Celtics
23:00 Lakers-Cavs
02:00 Suns-Clippers
04:30 Blazers-Nuggets

foppa21 2009.12.25. 15:43:21

izgalmas meccsek lesznek, a mieinkét most nem hagyom ki!

Tomi_Tanguay 2009.12.25. 16:52:52

@Filip89: akkor gyere át nézni a meccseket, legalább az utolsó néhányat:D

melo15 2009.12.25. 17:26:08

portlandel nehéz lesz de szerintem lesz esélyünk, egyszer már megvertük őket. billups lesz?

Tomi_Tanguay 2009.12.25. 20:39:50

kezdésnek a heat lerakta a knickst. remélem legalább a lakersre ideérsz:D most kezd a magic-celtics:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.25. 20:58:04

Ezt eddig néztem. :D Majd a buzilékersz ellen szurkolhatunk. :P

foppa21 2009.12.25. 21:54:22

ne üssétek ki magatokat a nuggets meccsig:-) ezt már nézem én is várom már!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 04:05:46

Nincs semmi gáz, már részeg sem vagyok. :D Pedig nem gyenge éjszaka volt, kikapott a büdös lékersz, nagyjából láttuk az összes meccset, most már jöhet a miénk! :)

foppa21 2009.12.26. 04:34:20

király, mindjárt kezdünk! go nuggets!:-)

melo15 2009.12.26. 04:52:57

nagy meccs lesz ebből, már most izgalmas! :) miért fehérben játszunk idegenben?

foppa21 2009.12.26. 05:00:27

@melo15: nemtudom, érdekes de én jobban szeretem ezt a mezt. 31-24 egy negyed után szerintem elég jól játszunk:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 05:04:21

Ja, hát ez komoly meccs. Nagyon jó ez a Portland, szóval oda kell tennünk magunkat keményen, ha itt győzni akarunk, de addig azt tesszük, amit kell. Kérdés, hogy a folytatásban is tudunk-e így játszani, mert így kell, ha vissza akarjuk verni őket.

foppa21 2009.12.26. 05:25:13

nah tizzel megyünk megint, alakul a meccs csak sok van még

foppa21 2009.12.26. 05:25:53

nah tizzel megyünk megint, alakul a meccs csak sok van még

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 05:42:21

Félidő: 51-49.
Kurva nehéz lesz a második félidő.

melo15 2009.12.26. 05:48:25

jobbak vagyunk sztem de erős a portland, igy bármi lehet de megkéne nyernünk

foppa21 2009.12.26. 06:10:39

nah bakker forditottak:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 06:17:05

Billups nélkül nehéz lesz ha nem jöhet vissza. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 06:27:42

Andersen félelmetes: ez volt az ötödik blokkja.

foppa21 2009.12.26. 06:31:21

kettővel mi megyünk a 3.negyed után is:-)

melo15 2009.12.26. 06:33:47

nagyon necces lesz a vége, 76-74. remélem mi birjuk jobban erővel a végét!

foppa21 2009.12.26. 06:38:29

nem tudom de most mintha ők lennének jobbak, kicsit megrekedtünk:-S nagy hajrá kéne hogy mi nyerjünk nem tudom megtudjuk-e csnálni...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 06:44:07

Faszomba baszd meg, ezt így el fogjuk bukni. Nincs védekezés. :(

foppa21 2009.12.26. 06:51:22

nah jó, ez lassan ennyi volt. a fene vigye el:-(

melo15 2009.12.26. 06:58:01

igen ezt elvesztettük. idegenben szarok vagyunk és billups is nagyon hiányzik nem tudom mi lesz vele. muszáj lesz javulnunk mert igy nem érünk el semmit ha ennyire hullámzóak vagyunk. jóéjt!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 07:23:21

Na, mindegy. Lassan eljön az ideje, hogy javítsunk az idegenbeli játékunkon, meg azon a teljesítményen, amit hiányzó kulcsemberek nélkül nyújtunk. Azt hiszem 0-9-es a mérlegünk ha hiányzik egy meghatározó ember, és idegenben játszunk. Pocsék. Hiába vagyunk amúgy kurva jók, ezen javítani kéne végre. :(

Tomi_Tanguay 2009.12.26. 14:41:31

nem tudok mit hozzátenni:( filip itt felejtett három negyed üveg JDt az jó lesz kártéritésnek amiért ujra szétverte a fél lakást:D
ha már igy tele irtátok a postot dobok egy újat még ma:D mert msot egymás után két napon játszunk megint: DAL, @SAC


süti beállítások módosítása