Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos@Eagles: Véget ért egy álom...(?)

2009.12.30. 11:14 - Filip89

Gyakorlatilag majdhogynem teljesen kilátástalan helyzetbe került az alapszakasz utolsó játékhete előtt a Denver Broncos csapata, miután múlt vasárnap heroikus küzdelemben, hatalmas hátrányból felzárkózva végül egy utolsó másodpercekbeli mezőnygóllal 30-27-es vereséget szenvedtünk a Philadelphia Eagles otthonában. Innentől kezdve a Vadlovaknak minimális esélyük van arra, hogy kiharcolják a részvételt a rájátszásban.



















Nyilatkozatok a mérkőzésről:


"Lehet beszélni sorozatokról, meg hogy sokszor veszítettünk mostanában, de csak az számít, hogy 8-7 a mérlegünk. Attól függetlenül, hogy bejutunk-e a rájátszásba vagy sem, mindenképpen győzni akarok a Kansas City ellen. Sajnos, elszúrtuk ezt a meccset, hiába küzdöttünk keményen, ennyire voltunk ma képesek, joggal hibáztathatjuk magunkat, és joggal lehetünk dühösek magunkra, de ennek ellenére azt hiszem, hogy ez a csapat ismét megmutatta, hogy nagyon komoly karakterrel rendelkezik. Valóban nem volt sok elkapó-célpontom a sérülések miatt, de a két Brandon és Jabar is nagyon jól mozgott, és mindannyiukat elég sokszor sikerült játékba hoznom. Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, innen hatalmas szerencsére lesz szükségünk a playoff-hoz" - vélekedett Kyle Orton.

A lényeget a WR Jabar Gaffney foglalta össze egyszerűen: "Megvoltak a helyzeteink, de képtelenek voltunk kihasználni őket."

"Nagyon jól éreztem magam a pályán, örültem, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy segíthessek a csapatnak a győzelem kiharcolásában. Éreztem végig, hogy számítanak rám, Kyle sokszor észrevett a játék közben, és több passzt is kaptam tőle. Örülök, hogy végre ott voltam, és sikerült is néhány szép akciót végre hajtanom, viszont a vereség miatt igencsak letört vagyok én is" - tette hozzá az elkapó Brandon Lloyd.

Josh McDaniels véleménye:

"Nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, és az első félidőben rengeteg jó dolgot csinálva simán uralták a játékot, mivel közben a mi teljesítményünkbe rengeteg hiba csúszott. Utána viszont nagyon összeszedte magát a csapatom, és nagyon büszke is vagyok rájuk, ahogyan a küzdöttek a második játékrészen, függetlenül a vereségtől. Hatalmas felzárkózást csináltunk, sikerült egyenlíteni, és csak a legvégén veszítettük el a meccset igen fájó és balszerencsés körülmények között.
Csak azt tudom remélni, hogy ez a fiaskó nem szegi a srácok kedvét, hanem még nagyobb akarásra sarkallja őket, és végig dolgozzuk keményen ezt a hetet, majd vasárnap a Chiefs ellen jó játékkal győzünk. Aztán nagyon reménykedünk benne, hogy nem az a meccs lesz számunkra az utolsó a szezonban.
Brian visszatérése nagyon izgalmas volt, hatalmas érzelmekkel rendelkező játékos, egy igazi kőkemény vezéregyéniség, aki Philadelphiaban valóságos ikonnak számít, ismét remekül játszott.
Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Most már szükségünk van mások segítségére is, de elsődlegesen a Kansas City-re kívánunk koncentrálni. Nyerjük meg azt a meccset, aztán meglátjuk mi lesz, szeretném ha végig kézben tartva, az irányításunk alá vonva, be tudnánk húzni azt a találkozót.
Nem mondanám azt, hogy most ezzel a 8-7-tel kiestünk volna a playoff-harcból, inkább úgy fogalmaznék, hogy még nem jutottunk be. Az NFL-ben bármi megtörténhet, bárki legyőzhet bárkit, szóval nem írnám le magunkat, de kétségtelenül szükségünk van mások segítségére. Reméljük a legjobbakat, a legfontosabb, hogy jövő vasárnap megverjük a Chiefs-t!'"


Lássuk, a védőjátékosaink hogyan értékelték a találkozót:

"Életem egyik legnehezebb meccse volt, pedig sok kemény csatát megéltem már, mégis furcsa volt az ellen a csapat ellen játszani, amelyet ennyi időn át szolgáltam. Elég jól játszottunk, főleg a második félidőben, de sajnos sokszor hagytunk lehetőséget nekik a könnyű pontok megszerzésére, és végül ez behozhatatlan hátránynak bizonyult" - jegyezte meg a safety Brian Dawkins.

"Sajnálatos módon úgy éreztem, hogy túlzottan akartuk ezt a győzelmet, és a védelmünk kicsit túlpörgött erre a meccsre. Hatalmas érzelmekkel, lelkesedéssel játszottunk, a nagy akarás pedig gyakran hibákhoz vezetett, mind a kommunikációban, mind a helyezkedésben, mind a büntetésekben. Tudtuk, hogy nem hibázhatunk, hogy nem veszíthetjük el ezt a meccset, ezért minden áron nyerni akartunk volna. Aztán a szünetben egy kicsit lenyugodtunk, átbeszéltük a történteket, tiszta vízet öntöttünk a pohárba, és egy remek második félidőt hoztunk, csak sajnos már ez is kevés volt. A meccs eleji hibáinkat már nem tudtuk kijavítani, hiába küzdöttünk összeszorított fogakkal a végsőkig, nem tudtuk megnyerni a meccset, és ez a vereség az év ezen szakaszában már különösen fájónak tekinthető" - említette a rutinos defensive end, Vonnie Holliday.

"Azt hiszem, hogy a 6-0-s rajt megmutatta, hogy mit tud ez a csapat, és sokkal jobbak vagyunk annál, mint amit azóta csináltunk, és ahogyan most állunk. Nem tudom, mi lehet a probléma, hogy a szezon második felében, miért nem tudjuk kihozni magunkból a legjobb játékunkat, ahogyan az első hat mérkőzésen sikerült" - vélekedett a CB Andre' Goodman.

"Újjá kellett szinte építeni a védelmünket, ahogyan a szünetben felráztuk magunkat, hogy a hajrában még tudjunk küzdeni, de sajnos ma ez is kevés volt. Bosszantó, hogy a hibáink vereséghez vezettek, annak ellenére, hogy mindent megpróbáltunk" - szomorkodott a LB Mario Haggan.





















A legjobb egyéni statisztikák:


Passzok:
Orton 189 yard, 27/41, 3 TD, 1 INT - McNabb 322 yard, 20/35, 3 TD, 1 INT

Futások:

Buckhalter 5 db, 42 yard; Moreno 9 db, 18 yard - Westbrook 9 db, 32 yard; McNabb 5 db, 29 yard; McCoy 6 db, 27 yard

Elkapások:
Gaffney 7 db, 69 yard, 2 TD; Marshall 8 db, 39 yard; Scheffler 1 db, 26 yard; Lloyd 4 db, 22 yard; Moreno 3 db, 17 yard, 1 TD - Celek 4 db, 121 yard, 1 TD; Maclin 6 db, 92 yard; McCoy 1 db, 39 yard; D. Jackson 4 db, 33 yard, 1 TD; Avant 2 db, 25 yard, 1 TD

Rúgások:
Prater 2/2 FG, 3/3 XP, 9 pont - Akers 3/3 FG, 3/3 XP

Puntok:
Berger 7 db, 32.4 yard AVG, 1 db I20 - Rocca 5 db, 36.4 yard AVG, 1 db I20

Rúgás visszahordások:
Buckhalter 3 db, 21 yard AVG; McKinley 1 db, 22 yard; R. Quinn 1 db, 19 yard; A. Smith 1 db, 18 yard; M. Thomas 1 db, 1 yard - V. Harris 3 db, 15 yard AVG

Punt visszahordások:
A. Smith 3 db, 11 yard AVG - D. Jackson 3 db, 5 yard AVG

Tackle-ök összesen (solo+assistant):
Dawkins 8 (7+1); Haggan 7 (6+1); D.J. Williams 6 (6+0); A. Davis 6 (6+0); Bailey 3 (3+0); McBean 3 (3+0) - A. Jordan 6 (5+1); Samuel 5 (5+0); Mikell 5 (4+1); Patterson 5 (4+1); Hanson 4 (3+1)

Sackek:
Dumervil 2 db; Holliday és Hill 1-1 db - Cole, Howard, J. Parker mind 1 db


A legfontosabb csapatstatisztikák (Broncos - Eagles):

Szerzett yardok: 241 - 394
Futott yardok: 70 - 105
Passzolt yardok: 171 - 289
First downok: 13 - 22
Third down hatékonyság: 5/15 - 4/13
Büntetések: 9 (95 yard) - 9 (59 yard)
Touchdownok: 3 - 3
Extrapontok: 3/3 - 3/3
Field Goalok: 2/2 - 3/3
Pontok: 27 - 30
Labdabirtoklás időben: 29:17 - 30:43






















AFC West állása a 16. hét után:


1. San Diego Chargers 12 - 3
2. Denver Broncos 8 - 7
3. Oakland Raiders 5 - 10
4. Kansas City Chiefs 3 - 12


A Chargers az újabb sikerével bebiztosította kiemelt pozícióját, vagyis a rájátszásnak is majd csak a második körében csatlakoznak a küzdelmekhez. A Broncos sorsa most már gyakorlatilag az égiek kezében van, hiszen nem elég, ha nyerünk az utolsó körben, több másik mérkőzés kedvező eredményére is szükségünk van ahhoz, hogy bekerülhessünk a rájátszásba, miután rajtunk kívül négy másik csapat áll velünk azonos mutatóval. Mindenesetre a mieink mérkőzése vasárnap 22:15-kor kezdődik a Kansas City ellen hazai környezetben, legalább egy szép búcsúval köszönthetnénk az Invesco Field publikumát.

fadingbroncos

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr1001632152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2009.12.30. 11:42:49

nah de én még mindig nem értem, hogy juthatunk be a rájászásba?:-D kik ellen kell szurkolni hétvégén?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.30. 12:52:25

Azonos mérleggel állunk velük: PIT, BAL, NYJ, HOU.
Közülük az előbbi három jobb lenne nálunk a különböző tie-breakerek miatt, ha azonos mérleggel zárunk velük, szóval leegyszerűsítve a dolgot a Steelers-Ravens-Jets hármasból legalább kettőnek szopnia kell ahhoz hétvégén, hogy bemenjünk.
Persze, ez kicsit bonyolultabb, majd lesz a napokban írásunk, amiben pontosan áttekintjük az egészet. :)

foppa21 2009.12.30. 15:49:16

@Filip89: ahha értem azt hiszem, köszi! reménykedjünk!:-)

milo_hedgie#23 2009.12.30. 16:41:58

hát,elég reménytelen innentöl. inkább a szép bucsúban bizom,és remélem,hogy majd jövőre jobbak lehetünk. és egyszer végre nem basszuk el a szezon végét,mert ez hihetetlen,hogy minden évben ez van:(((

milo_hedgie#23 2009.12.30. 16:56:02

dumervil,clady,dawkins,marshall,és bailey bekerült a probowlra! tehát 5 emberünk lesz ott:)))

Tomi_Tanguay 2009.12.31. 16:01:24

akkor érdemes volt szavaznom rájuk. igaz ebből a sorból csak marshall nevét ismerem, de biztos nyomtam a többire is mert alapból a team selectnél benyomtam hogy broncos és ugy őket jelöltem plusz még párat találomra ami kellett a megfelelö létszámhoz:)

milo_hedgie#23 2009.12.31. 16:29:38

@Tomi_Tanguay: hát,persze,hogy megérte,nálunk több játékosa csak a legjobb élcsapatoknak lesz ott.
más: marshall megsérült edzésen,de valószinűleg nem lesz semmi komoly,és játszhat vasárnap.


süti beállítások módosítása