Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Chargers: Beharangozó

2010.11.21. 10:34 - Black_Adder

Azok után, hogy múlt héten a Denver Broncos csapata remek teljesítményt nyújtva legyőzte a Kansas City Chiefs-t, most ismét egy divzióriválissal találkozunk, napjaink talán legjobban gyűlült ellenfelével, a San Diego Chargers-szel, vagy népszerűbb magyar nevén, a "KÖCSÖGZ"-zel. A találkozó presztízsét tovább növeli, hogy Hétfő Esti Rangadó lesz, ráadásul csapatunk egyetlen ilyen meccse ebben az évben.

Ahogy azt már lassan megszoktuk, nem telt el csapaton belüli változás nélkül ez a hét sem. A korábbi elsőkörös választottunkat Jarvis Mosst küldtük el, és Davis Veikune-t hoztuk a helyére. Mosst annak idején 2007ben a Gatorstól draftoltuk 1/17ben, ám a profik között nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amivel az egyetemi évei alatt felhívta magára a figyelmet. S bár a hozzállásával nem volt semmi baj, nem volt képes fejlődni, az LB-soron végig söprő sérüléshullám okozta lehetőséget se tudta kihasználni, és még a special teamben is többet ártott, mint használt. Ezért kellett mennie. A Broncosban töltött 3 és fél éve alatt mindössze egyetlen egyszer volt kezdő, összesen 24szer lépett pályára, ahol 29 tackle-je volt (23 egyéni, 6 assist), 3.5 sackje és 1 passdefense-ze.
Kincset ilyenkor már nem igazán lehet találni, ahhoz korábban kellett volna elkezdeni keresgélni. Nekünk a Cleveland 2009es 2. körös választottja jutott. Veikune eddig 10 meccsen lépett pályára az NFL-ben, ahol szó szerint semmit se csinált, legalábbis olyat nem, ami bekerült volna a statisztikái közé. Valószínűleg ő se véletlenül volt eddig csapat nélkül...

Nos, akkor essen pár szó leendő ellenfelünkről, a San Diego Chargers-ről. Ahogy azt riválisaink többségéről megállapítottuk, ők is 50 évesek múltak ('60-as csapat, '61-ben költöztek Los Angelesből San Diegoba), s mint minden divízióriválisunkkal, velük se ápolunk baráti viszonyt. Az ily nagy mértékű ellenségeskedés azonban kifejezetten újkeletű, ugyanis míg mi a Raiders-szel és a Chiefs-szel öltük egymást a jobb eredményért, addig ők többnyire a pofozógép szerepét töltötték be.




















Igazából a két liga, az AFL és az NFL egyesülése előtt nagyon is topcsapat voltak, de akkor egyrészt éppen mi voltunk a liga egyik leggyengébb csapata, másrészt az senkit sem érdekel :P /*Rég volt, talán igaz se volt*/. Ha igazságosak akarunk lenni /*De miért lennénk?*/, akkor Dan Fouts-szal, és elkapóival Kellen Winslow-val, Charlie Joiner-rel és John Jefferson-nal nagyon szép éveket éltek meg 1979-81-ig, és az 'Air Coryell'-t máig a liga történelmének egyik legjobb offense-ének tartják. Hiába, hisz' a siker elmaradt, az AFC Westből egyedül ők szégyenkezhetnek mindmáig bajnoki cím nélkül. Ahhoz, hogy ne égessék a divíziónkat, 1995-ben álltak a legközelebb, akkor ugyanis történelmük során először és egyelőre utoljára bejutottak a döntőbe, és ott táncoltak a siker küszöbén. Azonban Steve Young tett róla, hogy ott is maradjanak, és rekord 6 TD passzt adva kiütötte őket. A vereséget követően gyorsan leáldozott nekik, s hogy végképp romokban heverjenek, '98ban sikeresen kiválasztották az NFL történelmének legnagyobb bustját, Ryan Leafet. /*Karrierje legemlékezetesebb meccsén a KC ellen 15 passzából 1 sikerült 4 yardra, 2 INT, és emellett kapott 4 fumble-t, amiből 3-at elvesztett...*/

A történet azonban az egykori 1/2es draft pick kirúgása után pár évvel szomorú fordulatot vesz. A Bolts ugyanis 1/1-es választási jogával megszerezte Elisha Manning játékjogát. A kis ficsúr azonban nem szeretett volna a sznob Kaliforniában játszani /*Igaza van, ki szeretne? :)*/ kivágta a hisztit, és elcseréltette magát New Yorkba. A fordulat most következik, ugyanis ellenérték gyanánt többek között ugyanazon év 1/4es választottát kapták, Philip Rivers-t. A "nagyszájú köcsög" 2 évet tanulhatott Drew Brees mögött, majd John Lynch egy jól sikerült sackje után sérülése miatt a Saintsbe trade-elték az azóta már Super Bowl-győztes irányítót, San Diegoban pedig eljött a KÖCSÖG ideje.

Amióta ő a kezdő irányító, dominálják a csoportot, minden évben ők nyerték általában a mi orrunk elől elhalászva a sikert. Különösen fájó a 2008as szezon, amikor nyert helyzetből buktuk el a divíziót, ráadásul úgy, hogy az utolsó fordulóban ők mértek ránk megsemmisítő vereséget. Rivers-szel a szezon hajrájában egyszerűen megállíthatatlan a csapat, a szókimondó QB pályafutása során decemberben még veretlen. Ha már a nagy szájánál tartunk, a két csapat közti utálatot tovább erősíti, hogy amellett, hogy az elmúlt években egymással verseng a két csapat a divízió első helyéért, a mindenek előtt saját érdekeit tekintő, képességeit túlértékelő, a sportolói magatartást semmibe vevő QB a sportszerűtlen megnyílvánulásoktól sem riad vissza, sőt előszeretettel alkalmazza őket, amikor csak tudja. Elsősorban a Rivers-Cutler afférra gondolhatunk itt, amikor egyik egymás elleni meccsünkön, minden ok nélkül beszólogatott akkori irányítónknak.

Jelenleg a liga legjobb irányítója /*természetesen csak Orton mögött :P*/, ha nem esik vissza a teljesítménye, akár Dan Marino egy évben passzolt legtöbb yardját is megdöntheti, és a Pro Bowl-szereplést, vagy akár az MVP-címét csak a személyisége akadályozhatja meg, az viszont könnyen megteheti. Az anyján kívül nem sokan szeretik...























De így is több szót kapott, mint amennyit megérdemelt, akár ő, akár a csapat. Emlékezzünk azért még meg a mostani keretből Antonio Gates-ről, korunk egyik legjobb TE-jéről, Rivers első számú célpontjáról, aki viszont jó eséllyel nem játszhat majd ellenünk. Mást inkább ki se emelek, a SD inkább csapatként erős. A 4-5-ös mérleg senkit ne tévesszen meg, övék a legjobb offense, a legjobb passing offense, a 2. legjobb defense, ami passz ellen és futás ellen is külön-külön top5. Vereségeiket elsősorban hihetetlen, szánalmas, gyermeteg hibáiknak köszönhetik. Elsősorban a Special Teamen lehet mosolyogni, de a támadók és a védők is szereztek kellemes pillanatokat már számunkra. Aki önbizalmat szeretne meríteni, annak ajánlom a Raiders és a Pats elleni meccsüket. :)

A Chargers tízszer nyerte meg az AFC West-et, az elmúlt 4 évben pedig senki se állította meg őket. (a playoffban összesen 12× voltak). Az egymás elleni mérlegünkre, minthogy a történelem jelentős részében mi voltunk az erősebb csapat, mi lehetünk büszkébbek: 54-45-1, .545. Utolsó összecsapásunkról azonban sok jót nem lehet mondani, a hazai pálya a rossz irányba lejtett /*Moreno pl az endzone-on belül lévő játékostól kapott fumble-t, ami fizikailag lehetetlen...*/, ami 32-3-as vereséget eredményezett.

A rivalizálás emlékezetes momentumairól eddig nem sok szó esett, mivel nincs is belőlük annyi, mint a Raiders vagy a Chiefs ellen, viszont hogy mégis legyen valami, említsük meg Dennis Smith back-2-back overtime fieldgoal blockját. Az elsőnél tévesen kikértük előtte az időt, de őt ez nem zavarta és megismételte a bravúrt, hogy aztán hosszabbításban 30-24-re megnyerjük az összecsapást.

Sérültek:

Denver Broncos
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Andre Goodman CB csípő DNP DNP DNP OUT
Robert Ayers LB lábfej Limited Limited Limited Questionable
Darcel McBath S boka Limited Limited Limited Questionable
Eddie Royal CB hamstring - DNP Limited Questionable
Jamal Williams NT non-injury - DNP Limited Probable
San Diego Chargers
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Steve Gregory S váll Limited DNP DNP Doubtful
Ryan Mathews RB boka DNP DNP DNP Doubtful
Legadu Naanee WR hamstring Limited Limited DNP Doubtful
Antonio Gates TE lábfej, lábujj DNP DNP DNP Questionable
Travis Johnson DE váll Limited Limited Limited Questionable
Chris Wilson TE hát Limited Limited DNP Questionable
Malcolm Floyd WR hamstring Full Limited Full Probable
Nate Kaeding K ágyék Full Full Full Probable
Brandon Siler LB lábfej Full Full Full Probable

Nem gondoltam volna idén, hogy valaha ezt fogom mondani, de jól állunk a sérültek terén. Goodman sorozatos hiányzását már megszoktuk, és mivel Coxban kincsre leltünk, hiánya nem is hátráltatja a csapatot jelentősen, míg az idei draft valóságos stealje meccsről meccsre fejlődhet. A liga legjobban passzoló csapata ellen persze nem ártana, ha nem Nate Jones lenne a nickelback, de ne legyünk telhetetlenek. Az egyetlen aggasztó dolog, az Royal sérülése, a Chargers ST finom szólva is sebezhető lenne, reméljük hétfőig rendbejön. Addigra egyébként akár Ayers is újra a csatasorba állhat, az lenne csak az igazi.

A Chargersből Gates egy edzésen se vett részt, játéka kérdéses. Ne bánkódjunk, ha esetleg nem játszhatna majd...

Múltheti győzelmünk előtt írtam, hogy ha esetleg 2W-re kerülünk a divízió elsőtől, akkor is korai még számolni. Nos, két győzelemre vagyunk tőle, ráadásul meggyőző játékkal. Azonban továbbra is tartom, hogy korai reménykedni, nem szabad nagyon előre szaladni, mindig csak a következő meccsre kell koncentrálni. Ha most nyernénk, akkor valóban jó helyzetbe kerülhetnénk, azonban a meccsnek nem mi vagyunk az esélyesei. A keret erejét tekintve, akár még meg lehetne a szezon előtt általam tippelt 8-8 is, de nem a könnyű meccseket szoktuk hozni, nem a liga hajrájában, és nem a csoportriválisok ellen. A meccs kedden hajnali 2:30-kor lesz a Qualcomm stadionban, és azért nagyon jó lenne, ha megismételnénk a tavalyi bravúros sikerünket. Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr962458858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.11.21. 13:17:17

tényleg jól sikerült,riversz bemutatásán jókat derültem:))

foppa21 2010.11.21. 18:07:12

még jó hogy nem ma lesz a meccs, mert ma mindenkinek az MLSre kell figyelnie:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.21. 19:45:03

Holnap mondjuk a Broncos és a Nuggets fog egyszerre játszani, de megoldjuk. :)

Tomi_Tanguay 2010.11.21. 20:12:22

hehe jó nagy kretén lehet az a rivers csávó:D

foppa21 2010.11.21. 20:25:06

@Tomi_Tanguay: nekem a két kép jön be róla:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.21. 21:06:33

Fantasy-ben ez a csapatom megy a héten:

QB: Orton
RB: Peterson, Forte
WR: Jennings, Wayne, Williams
TE: Heap
D/ST: Broncos
K: Prater

Egész jól állunk, ahhoz képest, hogy a denveriek csak hétfőn jönnek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.22. 02:02:31

Jól van, ezt a matchup-ot is besöpörtem, 89-57, és az ellenfél már befejezte, nálam még jön a Broncos-különítmény. 10-1-es mérleg. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.22. 11:56:30

Ma 2:30-tól MNF a köcsögök ellen, közben 4:30-tól Warriors-Nuggets meccs lesz.

milo_hedgie#23 2010.11.22. 14:43:27

@Filip89: nagyon komoly fegyvertény lenne,ha letudnánk győzni őket. én most nem tudom miért de bizakodó vagyok:))

milo_hedgie#23 2010.11.22. 15:45:08

lehet már tudni valamit hogy royal játszhat-e?

foppa21 2010.11.23. 02:41:15

a sport tv is közvetít

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 02:46:36

De előbb találok stream-et, minthogy a távirányítót előkeresem. :)

Tomi_Tanguay 2010.11.23. 02:48:06

gyorsan bevittük az elsőt moreno TDvel:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 03:04:43

Bassza meg, 4&14-re beszoptunk egy fake pass-t a puntertől. :(

foppa21 2010.11.23. 03:07:45

ajj ez nem hiányzott pedig olyan jól kezdtünk. nem az volt hogy szar a chargers ST?:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 03:10:50

Ki is egyenlített belőle a köcsög. :(

Tomi_Tanguay 2010.11.23. 03:13:24

na sebaj huzzunk bele. figyeljünk jobban az iylen szarságokra:S

Tomi_Tanguay 2010.11.23. 03:19:26

a támadó játék most is jól megy. orton jól osztja a zsugákat:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 03:21:35

Orton INT a saját térfelünkön 3rd down-nál... :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 03:26:07

Megfogtuk őket, és kihagyták az 52 yardos FG-t.

Tomi_Tanguay 2010.11.23. 03:29:21

wow egy nagy játék morenotól most hozott vagy 20yardot egy elkapásból:)

foppa21 2010.11.23. 03:33:13

nagyon kemény izgalmas meccs!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 03:40:55

Rivers hosszú passza után egy közeli futásból kaptuk az újabb TD-t. :(
Nagy formában van a köcsög, Orton-tól is extra kellene.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 03:54:09

Na ne, bassza meg, mínuszos tackle lehetett volna, ehelyett TD. Kicsinálnak minket. :(

foppa21 2010.11.23. 04:02:40

nagyon csúnyán beszoptuk:-( támadásban meg gyengék vagyunk ma, a köcsög meg csak virul:-(

foppa21 2010.11.23. 04:39:30

kaptunk még egyet, szerintem ezzel ennyi volt végleg:-(

Tomi_Tanguay 2010.11.23. 04:51:07

párszor elég szarul védekeztünk szerintem
így nagyon simán vernek minket:(

foppa21 2010.11.23. 05:12:42

hát ennél többet vártam volna:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 05:17:27

4th down-ra megcsináltunk egy Lloyd TD-t.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 05:39:02

14-35 L. Sima lett, de legalább annyira megalázó nem. Jobbak voltak, és még hibákat is vétettünk, így nem lehet esélyünk ezek ellen.

foppa21 2010.11.23. 05:45:31

az elején azt hittem, hogy meccsben tudunk lenni velük, de ma sokkal jobbak voltak sajna:-(

milo_hedgie#23 2010.11.23. 16:31:20

elszúrtuk ezt a meccset,most a védelmen ment el a dolog szerintem. aztán ortonnak már kapkodnia kelett,így nem ment neki olyan jól. ennyi volt a szezon mostmár biztos,még jó lenne minél többször elkapni a riválisokat,ne hagyjuk magunkat! búcsúzzunk szépen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.23. 16:49:22

Fantasy-ben besöpörtem ezt a hetet is. 10-1 a mérleg, már nem csak a playoff-hely biztos, hanem a first seed is. :)

milo_hedgie#23 2010.11.23. 21:13:01

@Filip89: ezeket jól agyon vágod:))


süti beállítások módosítása