Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Hétvégén már előidény

2010.11.30. 11:31 - Filip89

Rohamléptekkel közeledünk a 2010-es naptári esztendő vége felé, s ezzel együtt párhuzamosan egyre kevesebb választ el minket a január elején rajtoló fedett pályás lacrosse-idény kezdetétől. A Colorado Mammoth csapata már túl van egy edzőtáborozáson, szombaton pedig sor kerülhet a denveri együttes egyetlen előidénybeli mérkőzésére, illetve az elmúlt hetekben néhány újabb szerződéshosszabbítás és egyéb tranzakció is történt az egyesületnél.

A csapat a november 19-21-i hosszú hétvégén bonyolította le a hivatalos edzőtáborát Denver-ben, jónéhány új szerzeményünk számára ez volt az első alkalom, hogy a Mammoth mezét viselhették, és a fiatal játékosaink is első ízben találkozhattak a helyi média képviselőivel az egy héttel korábbi, zártkörű rookie camp-et követően. A hírek szerint az edzőtábor remekül sikerült, a következő linken pedig több videóinterjú tekinthető meg a játékosainkkal.

Aktuális események:


- Sikerült szerződést hosszabbítanunk a dinamikus tavalyi újonc testvérpár mindkét tagjával, Alex Gajic-csal és Ilija Gajic-csal egyaránt, így Nenad korábbi aláíratása után biztossá vált, hogy a família mindhárom üdvössége a Mammoth-ot erősítheti jövőre. Sőt, a két frissen szerződtetett fivér egyaránt három éves megállapodást kötött a csapattal. Alex a 2010-es szezont 48 ponttal fejezte be, mellyel a torontói sztárpáros mögött a harmadik legeredményesebb újonc játékos lett a ligában, míg Ilija tíz meccsen 16 gólt vágott, miközben egy krónikus betegségben szenvedett, de a nyáron meggyógyult, és 2011-től már a legnagyobb erejével szeretné segíteni a csapat boldogulását.

- Megkötötte a szerződést a Mammoth-tal a klub offszezonbeli legnagyobb szerzeménye, napjaink egyik legnépszerűbb lacrosse-osa, John Grant Jr. Az egykori rochesteri klasszis egy jókora csomagban érkezett Colorado-ba, többek között a kapus Vinc-t küldtük érte a Knighthawks-hoz. A tíz esztendős pályafutása alatt közel 1000 pontot jegyző Grant Jr három évre kötelezte el magát a csapatunkhoz, és izgatottan várja az új kihívást, hogy a világ legjobb játékosa a legprofesszionálisabb egyesületnél játszhasson.

- Igazán kellemes meglepetésben volt részünk, amikor Dan Carey is alárt egy újabb évre a csapathoz, azt követően, hogy súlyos agyrázkódása miatt teljes egészében kihagyni kényszerült a 2010-es szezont. A hatalmas közönségkedvenc középpályás 2006 és 2008 között három teljes évet már eltöltött a csapatunknál, az utolsó másfél szezont azonban a problémái miatt kívülről volt kénytelen szemlélni, meg is látszott a csapat teljesítményén a csupaszív DC hiánya, aki annak idején 43 meccs alatt 71 gólt és 116 asszisztot szórt a Mammoth színeiben, és újoncként tagja volt a 2006-os bajnokcsapatunknak.


- Elbocsátottuk a csapattól az offszezon elején, az Orlando Titans feloszlató draftján kiválasztott középpályás Chad Thompson-t, miután nem sikerült vele megállapodni a szerződésről, és Carey visszatérésével egyébként is betelni látszódtak a helyek a középpályás posztokon, így nem nevezhető túl nagy érvágásnak.

- Sajnálatos módon a gólgyáros Jed Prossner-t egy darabig biztosan nélkülöznünk kell egy meg nem nevezett sérülés miatt, melyet vélhetően a nyári bajnokságban szedhetett össze, mivel ott is csupán néhány mérkőzést játszhatott. A fiatal tüzért a klub a napokban a Physically Unable to Perform (PuP) listára helyezte, amíg nem épül fel a sérüléséből.

- Továbbra sem sikerült megállapodni a közös folytatásról a másodéves középpályás/csatár Cliff Smith-szel, de a játékost a klub levédette, így az is biztos, hogy más csapathoz sem igazolhat a jelenlegi helyzetben. Vele hasonló cipőben jár a rutinos Derek Malawsky, azzal a különbséggel, hogy UFA révén csak a Hold Out listára tudtuk őt helyezni.

- Bejelentették a jövő tavaszi csehországi fedett pályás világbajnokságra készülő csapatok előzetes kereteit, ennek értelmében biztossá vált, hogy a Mammoth-ból Brian Langtry és Jarett Park tagja lehet az amerikai VB-csapatnak, míg a segédedző Ed Comeau a kanadai válogatott asszisztenseként segítheti a juharlevelesek munkáját. A prágai világbajnokságot május 21-28-ig rendezik meg az Egyesült Államok és Kanada mellett Ausztrália, Csehország, Anglia, Finnország, Írország és az Írókéz részvételével.


Az aktuális játékoskeret:

Kapusok: King, Blasdell, Levis, Palidwor
Hátvédek: Allen, Gallant, Ethington, McKay, Leveque, Forsythe, McFadyen, Clausen, Rae, Bennett (próbaszerződés), Davies (próbaszerződés), Farthing (?), Wilson (Hold Out), Davenport (Hold Out)
Középpályások: Carlson, Richardson, Martin (próbaszerződés), Park, Carey, N. Gajic, Smith (?)
Csatárok: Crotty, Dhaliwal, Grant Jr, Jones (próbaszerződés), McLellan, Langtry, Prossner (PuP), Malawsky (Hold Out), Shewchuk, Conn, Floris, I. Gajic, A. Gajic, Burton (?), Barrett (?)
(A kérdőjellel jelölt játékosok egyelőre nem rendelkeznek élő szerződéssel a 2011-es szezonra.)


A Mammoth számára tovább folytatódhat a felkészülés a január első hétvégéjén esedékes szezonrajtra, és most vasárnapra virradóra, magyar idő szerint hajnali 3:00-s kezdettel lejátszhatjuk az előidénybeli egyetlen meccsünket a tavalyi bajnoki döntős Toronto Rock gárdája ellen a Pepsi Center-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr372483085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.11.30. 13:27:42

ebből én a két gajic aláirásának örülök a legjobban!
persze biztos carey is nagy hír, de őt nem ismerem mert amikor tavaly elkeztem lacrosset nézni ő nem játszott
jah és ezt a grant jrt is megnézem majd magamnak ha ekkora spíler
go mammoth:-)

Tomi_Tanguay 2010.11.30. 15:15:36

kurva jó ez a fekete rózsaszin mez:D

milo_hedgie#23 2010.11.30. 18:27:31

nagyon jó kis kedvcsináló lett filip:))

milo_hedgie#23 2010.11.30. 18:29:55

@foppa21: careyben nem fogsz csalódni,ha megismered azt garantálom,minden denveri lacrosse fan első kedvence!

milo_hedgie#23 2010.11.30. 18:31:37

abban bizok hogy grant jral meglesz az új prout,egy igazi elsőszámú domináns vezér,aki sajnos nagyon hiányzott a tavalyi csapatból.
ja egyébként gee nash a toronto második számú kapusi posztjáért küzd:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.03. 03:27:10

Megállapodtunk Smith-szel egy három éves szerződésben! :)

milo_hedgie#23 2010.12.03. 14:26:32

@Filip89: na ez rendben van,akkor kész a keret,már csak szükiteni kell:))
holnap pedig jöhet az előidény meccs!

milo_hedgie#23 2010.12.03. 20:45:11

@Filip89: azt esetleg nem tudod hogy a holnapi meccset lehet nézni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.05. 14:03:27

10-7-re elvesztettük az előidény-meccsünket a Rock ellen. Csak annyit találtam róla, hogy Shewchuk és Langtry két-két gólt lőttek tőlünk, viszonylag tartalékos csapat játszhatott, például Grant Jr nem volt.


süti beállítások módosítása