Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Cardinals: ideiglenes HC, egyelőre javulás nélkül

2010.12.18. 09:50 - StormST

A Denver Broncos (3-9) a sorozatos vereségek, egy filmezős botrány és a rossz mutatott játék miatt az 13. héten elszenvedett vereség után megvált vezetőedzőjétől Josh MacDaniels-től és helyére ideiglenes head coach-nak a RB coach Eric Studesville-t nevezte ki a tulajdonos Pat Bowlen. Ilyen körülmények között, de az új edző által hozott pozitív hozzáállással és lelkesedéssel készült a csapat az Arizona Cardinals (3-9) elleni idegenbeli mérkőzésre múlt vasárnap.





















Sajnos, volt még egy hátráltató tényező, az eddig kiváló formában játszó újonc CB-t, Perrish Cox-ot szexuális erőszak vádjával letartóztatta a rendőrség pénteken, de szabadlábra helyezése után ő is a csapattal tartott Phoenix-be, de a kezdőben nem kapott helyet, részben emiatt a balhé miatt, részben Andre Goodman visszatérte miatt. Sérülés miatt nem tudott edzeni a héten Matt Prater, ezért pár nappal a meccs előtt érkezett a keretbe az ex-Raven Steven Hauschka, ezt valószínűleg a szezon elején még kezdőként játszó Stanley Daniels bánta, aki így kikerült az 53-as keretből. Szintén sérülés miatt kimaradt a keretből Brian Dawkins, Darcel McBath, Demaryius Thomas és Spencer Larsen is, valamint rajtuk kívül inaktív volt még Eric Olsen és Laurence Maroney, valamint ezúttal is Brady Quinn volt a 3rd QB.

Az ellenfélnél is gondok voltak, náluk két QB is kiesett így az 2010-es draft 5. körében kiválasztott John Skelton először léphetett pályára kezdőként az NFL-ben. A Broncos nyerte a pénzfeldobást és az első kickoff visszahordást Erick Decker vállalta be és egészen a Cards 16 vonaláig jutott vele, 81 yard-os return-t bemutatva, de sajnos a bírók Cassius Vaughn-t szabálytalannak látták a Broncos 22 yard-ján, így onnan érvényesítettek egy 10 yard-os büntetést, az ellenfél 16 yard-ja helyett saját 12 yard-járól kezdhetett tehát támadni a Broncos, az alábbi kezdőcsapattal:

QB: Kyle Orton
RB: Knowshon Moreno
WR: Brandon Lloyd, Jabar Gaffney
TE: Daniel Graham, Richard Quinn
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris


Az utóbbi hetekben jól futó Moreno 6 yard-os szaladása nyitotta a meccset, ám ez után inkább Orton-é és az elkapóké volt a szerep. Előbb Lloyd oldott meg egy 6 yard-os elkapással egy 3&4-et, majd Gaffney 20 yard-os játéka jött. Moreno futhatott még egyet, ami 5 yard-os lett, ezután azonban 5 passz következett, az első kettő, egy 14 és egy 18 yard-os még 1st down-okat hozott, ám utána 4 yard és két rossz passz volt soron, így végül egy 32 yard-os Steven Hauschka FG-al kellett beérni az első drive végén, vagyis majdnem még azzal se, mivel a rúgó eltalálta az egyik póznát, szerencsére azonban a tojáslabda onnan befelé pattant -> 3-0.

Egy egész jó return után saját 39-es vonaláról indulhatott a hazai csapat, akik egy 1 yard-os Tim Hightower futással kezdtek a denveri védelem ellen:

DE: Justin Bannan, Kevin Vickerson
NT: Jamal Williams
OLB: Robert Ayers, Jason Hunter
ILB: DJ Williams, Marion Haggan
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Renaldo Hill, David Bruton






















A következő play Skelton első passzát hozta ezen a meccsen és a sztár elkapó, Larry Fitzgerald első elkapását is. Fitz-el azonnal a catch után Syd’Quan Thompson ütközött és ki tudta ütni a kezéből a labdát, amire Goodman tudott először rávetődni. Úgy tűnt, hogy kiváló helyről, az Arizona 30-as vonaláról kezdheti következő támadását a denveri csapat, azonban a hazai HC bedobta a challenge-et jelző piros zászlót. Érhetetlennek tűnt a döntése, hiszen a visszajátszásokon tisztán látszott, hogy a WR az elkapás után még lépett egyet a labdával a kezében, ami egy football move-nak felel meg és így a fumble előtti labdabirtoklás követelménye teljesült. A bírók azonban valamilyen érthetetlen okból mégis visszaadták a labdát a Cardinals-nak, nem kis meglepetést okozva még a CBS szakértőinek is, nem beszélve a vendégek játékosairól és szurkolóiról, valamint ami még fontosabb, egy nagyon jó pontszerzési lehetőségtől fosztva meg a Studesville-legénységét. Bár két play-el később, 4&9-nél a hazai csapat visszaadta a támadás jogát, de a Cardinals 30-a helyett saját 25-ös vonaláról támadhatott a Broncos. Két gyors 3&out jött a csapatoktól, ami után majdnem ugyanonnan kezdhettek a Vadlovak, mint utoljára, ezúttal saját 26-os vonalukról. Moreno két 7 yard-os futásával meglett egy 1st down, majd egy 3 yard-os gain után Orton két rossz passza következett, de sajnos nem 4&7 jött, hanem 1&10 az Arizona-nak, mivel Orton passzát Michael Adam szerezte meg és saját 41-éről és a Broncos 23-ig jutott vissza vele. Öröm az ürömben, hogy a védelem kitartott és csak 5 yard-dal engedte tovább a Cardinals-t, így az interception „eredménye” csupán 36 yard-os Jay Feely FG lett -> 3-3. Decker ismét egy szép visszahordást mutatott be és ezúttal a 42 yard számított is, a 44-ről indulhatott a vendég támadás. Moreno két futása után 3&3-nál Royal kapta a labdát egy end-around futásra, de pár lépés után, teljesen váratlanul, kicsúszott a kezéből a labda, felrepült és az odaérő védők megszerezték, újra nehéz helyzetbe hozta tehát saját védőit a támadósor.
A Broncos 41-éről jöhettek Skelton-ék, de a védelem ismét kitartott, három próbálkozásból csak 4 yard-ot engedtek a Cards-nak, akik így kénytelenek voltak egy punt-al visszaadni a labdát a Broncos-nak, de a punt egészen a 4-ig visszanyomta a vendég drive indulási helyét. 1:35 volt vissza, két 4 yard-os Moreno futással később már csak 0:22, ami egy 10 yard-os sack-re volt még elég, szerencsére legalább safety nem lett. Az első negyed után az eredmény -> 3-3.

Mélyen saját endzone-jából indíthatta a punt-ot Britton Colquitt, rúgása után a visszahordás végén újra a Broncos térfeléről, a 47-ről kezdhetett támadni az Arizona. Higtower futását követően Skelton passza hozott egy 1st down-t, majd egy 17 yard-os Breaston-elkapás jelentett még egyet. A 19-ről azonban már nem jöhettek tovább Skelton-ék, Lutui fölösleges durvasága pedig még tovább nehezítette Feely dolgát, akinek azonban 48 yard-ról se remegett meg a lába -> 3-6. Újabb furcsán (rosszul) végződő Broncos-drive következett. Moreno 12 yard-os futása 2&10-nél 1st down-t ért, amit 4 yard-dal előrébbről meg lehetett ismételni, mivel Orton sikertelen passzánál, amit Lloyd felé dobott, egy védőt szabálytalannak láttak a bírók. 2&9-nél Decker kapott el egy passzot, majd amikor a földre vitték a védők, a labda kiszabadult a kezei közül és egy Cardinals játékos szerezte meg. Studesville challenge-et kért, de hiába látszott úgy a videókon, hogy a WR dereka és talán a könyöke is lent volt már, mikor a labda szabad lett, a bírók mégis helybenhagyták eredeti ítéletüket és a hazai csapatnak adták a labdát a saját 41-es vonalukon. Skelton 11 yard-os passza nyitotta a következő hazai akciót, de mivel 2&6-nál holding-ot láttak Fitzgerald-nál, ezért a 2&16-ra dobott 13 yard-os passz után következő incomplete passz lezárta a drive-ot, ami így egy punt-al ért véget. Saját 8 yard-járól indulhatott neki újra a denveri támadósor. Moreno egy futással és egy elkapással hozott 14 yard-ot és egy 1st down-t, majd Gaffney is elért egyet egy 11-es elkapás révn. Lance Ball első futása 3 yard-ot ért, de sajnos a támadás ekkor ismét egy labdaeladással ért véget, ismét Orton passzát leste le a védelem, ezúttal a FS, Kerry Rhodes, akit csak a Broncos 24-es sikerült megállítani a visszahordásban.

Ezután Skelton Early Doucet-et célozta első passzával, aki megcsinálta az elkapást, de a bírók érvénytelenítették a passzot, mivel úgy látták, hogy nem tudta a pályán belül megcsinálni a catch-t. Egy újabb challenge következett, ami után, jogosan érvényessé nyilvánították a 11 yard-os, 1st down-t érő elkapást. 1&10 jött a 13-ról, majd három play-el később 4&2 az 5-ről. Felállt a Cardinals egy FG-hoz, de a snap után Feely nem rúgáshoz, hanem futáshoz kapta a labdát a holder-től és mire a védők felfogták, hogy mi történik, addigra a rúgó befutott a labdával az endzone-ba, majd berúgta az XP-t is -> 3-13.





















Mindössze 3:56 perc maradt a félidőből, amikor a 20-ról elkezdett támadni a Broncos. 3&7 jött hamarosan, amikor Orton passza Royal-nak sikertelen lett, ám egy pass interference miatt folytathatta a Broncos a támadást. Sajnos azonban ezzel se sikerült belelendülni, két rossz Orton-passz között egy 0 yard-os elkapás következett, ami miatt a 2 perces szünet után Colquitt puntolhatott és a visszahordás után 1:44-nél a 26-ról kezdhetett támadni a hazai csapat. 3&5-nél Hightower 11 yard-os futása 1st down-t ért és mivel a következő play egy 17 yard-os Fitzgerald-elkapás volt, így 0:58-nál már a Broncos 41-es vonaláról jöhetett az 1&10-es snap. A C Lyle Sendlein rossz snap-jére még saját maga rá tudott feküdni, ám a 2&10-nél jövő újabb rossz snap már 3 yard veszteséget okozott és a Cardinals ki is kérte az utolsó időkérését 0:33-nál a 3&13 előtt. Sendlein lement a pályáról és pár pillanatra látható volt, hogy a jobb nagyujja erősen vérzett és így már érthető lett a két rossz snap. Skelton 7 yard-os passza kicsit közelebb vitte a hazai csapatot és pont elég is volt, hogy Feely berúghasson egy 55 yard-os mezőnygólt -> 3-16. Az első félidőt egy 16 yard-os Cox-return zárta, aminél mindkét csapatot büntették durvaságért és sajnos a backup CB McCarthy lent is maradt és már vissza se tért a meccs közben. A félidő végén az eredmény -> 3-16.

A Cardinals kezdhette a második félidőt és egy 12 yard-os Fitzgerald-elkapással meg is adták az alaphangot. Hightower-en volt a sor, aki két futással hozott is egy 1st down-t, majd Fitzgerald következett ismét, ezúttal egy 25 yard-os elkapással. Hightower és Skelton futásai hoztak még egy 1st down-t, ám ez után a védelem végre össze tudta kapni magát és végül csak egy FG-t engedélyezett az arizonai csapatnak -> 3-19.
Decker újra villant egyet a visszahordásnál, saját 9-es vonaláról indulva egészen a Cardinal 40-eséig jutott, 51 yard-ot hozva csapatának. Orton után Moreno futott, meg is lett a 1st down. Két rossz passz következett a 24-ről, a másodiknál ráadásul Walton-nál fölösleges durvaságot láttak a bírók, így a 40-ről következhetett a 3&25, aminél Gaffney 17 yard-os elkapása csak annyira volt elég, hogy Hauschka-nak csak 40 yard-ról kelljen próbálkoznia, viszont a rúgónak ez a segítség se volt elég, a FG próbálkozás a jobb oldali pózna külső oldala mellett szállt el. Bruton szép védekezése 3&14-re kényszerítette a hazai támadókat, de ezt egy 16 yard-os Breaston-elkapással oldották meg. Két játékkal később Marcus Thomas adott egy ajándék 1st down-t a Cards-nak egy korai bemozdulással, ám innen már csak három rossz passzra tellett ebben a drive-ban Skelton-tól, így jöhetett egy punt. Ben Graham újabb szép punt-ot mutatott be, ami után újra a 7-ről kezdhetett támadni a Broncos. Nem is tudtak kiszabadulni a szorult helyzetükből, 3&out után Colquitt punt-ja és egy 15 yard-os return jött, saját 41-éről indulhatott a Cardinals. Két futással hoztak egy 1st down-t, majd 2&6-nál Thompson szabálytalansága adott egy 1st down-t a phoenixi csapatnak. 1&10->2&10->2&15 (false start)-> 3&15-> 4&15. Ekkor felállt egy punt-hoz a Cardinals, aminél hamar mozdult az egyik hazai játékos, de az 5 yard-os büntetést nem kérte a Broncos. Ebből majdnem baj lett, mivel az újabb snap-nél már FG-hoz álltak fel az Arizona játékosai és a bajt csak azért sikerült elkerülni, mert Feely elhibázta a 49 yard-os FG-t. Sajnos a Broncos nem tudott élni a jó induló pozícióval, mivel az első snap rossz lett és a védelem ismét meg tudta szerezni a labdát a mieink 39-es vonalán. 0:59 maradt a harmadik negyedből, amit egy sikertelen passz zárt 3&2-nél, így a harmadik negyed után az eredmény -> 3-19.

























A negyedik negyedet egy újabb 49 yard-os Feely FG próbálkozás nyitotta, ami ezúttal sikeres lett. A meccset közvetítő CBS nem hagyta ki a magas labdát és így írta ki az eredményt -> Denver Broncos 3 – Jay Feely 22. A 34-ről indult a Broncos következő drive-ja, vagyis csak onnan indult volna, egy Graham false start miatt azonban csak a 29-ről kezdhettünk. Orton dobott egy passzot Royal-nak, aki a föld közelében kapta el a labdát, de egy bíró, akitől egyébként Royal teste takarta a labdát és egyébként is kb. 10 méterre volt az esettől, érvényteleníttette az elkapást. Tovább tetézték egyébként is elég gyalázatos teljesítményüket azzal a zebrák, hogy a Studesville által kért challenge után is rossznak nyilvánították a passzot, teljesen ellent mondva a TV-ben is látható, lassításokon kivehető képkockáknak. Törvényszerű is volt, hogy a drive nem lesz sikeres, 3&11-nél egy Gaffney felé irányuló passz lett sikertelen, amit egy újabb punt követett. Gyorsan, egy play után véget ért a Cardinals drive, ugyanis Hightower kezéből Ayers kiütötte a labdát és DJ-nek sikerült megszereznie a 25-ön. Egy sikertelen futás után két jó passzal meglett egy 1st down, viszont onnan az elég indiszponáltan játszó Orton három rossz átadása következett, így a jó induló helyzetet csak 3 ponttal sikerült kihasználni egy 30 yard-os Steven Hauschka FG-al (ekkor a lelátón már többször is felhangzott a „Tebow, Tebow” skandálás) -> 6-22. Pár pillanatig úgy tűnt, hogy Haggan 3&5-nél egy szép play-el -4 yard-on tartja a Cards-t, de mivel túl korán indult, így 4&9 helyett 1&10 jött. 3&2 következett hamarosan, amit egy 5 yard-os passzal oldott meg Skelton. Hightower kapta a labdát és alaposan megiramodott vele, 41 yard-dal később sikerült csak megállítani őt a Broncos 15-ös vonalán, de azt a maradék 15 yard-ot is megoldotta két további futással -> 6-29.

6:00-nál indult neki a Broncos a következő drive-nak, mégpedig egy 18 yard-os Royal futással, amit egy 16 yard-os elkapás követett szintén Royal által. Moreno is bejelentkezett egy elkapással, ami 10 yard-ot és újabb 1st down-t ért. Egy sikertelen, -3 yard-os screen passz jött, majd egy átadás Lloyd felé, akit szabálytalanul tudtak megakadályozni az elkapásban és ezt a bírók is észrevették, így egy újabb 1st downt szereztünk. Ball futott, majd Lloyd csinált meg végre egy elkapást, ami 8 yard-ot és 1st down-t jelentett számunkra. 1&10 jött, ekkor már az Arizona 13-as vonaláról. Gaffney volt ezúttal Orton célpontja az endzone-ban és őt is csak szabálytalanul tudták megakadályozni az elkapásban. Mivel a pass interference az endzone-ban történt, ezért a szabályok szerint az 1 yard-ról jöhetett az 1&goal. Knowshon Moreno kapta a lehetőséget és élt is vele, befutott az endzone-ba a TD-ért –> 13-29. Mivel már csak 3:31 volt hátra, így onside kick-el próbálta a labdabirtoklást megtartani a Broncos, de sajnos Fitzgerald szerezte meg a játékszert a Broncos 41-es vonalán. Hightower futásai után Studesville időkérésekkel lassította az idő múlását, de sajnos 3&4-nél a már erősen fáradó védelem kihagyott egy pillanatra és az arizonai RB kegyetlenül ki is használta egy 35 yard-os TD-ra -> 13-36. A kickoff után a 35-ről vághatott neki egy újabb drive-nak a Broncos, Moreno csinált egy 6 yard-os elkapást, majd a következő play-nél is ő volt a célpont, de a dobás nem lett jó. Orton újra passzolni akart 3&4-nél, de Ball felé szálló labdát leleste Daryl Washington és visszavitte az endzone-ba egy TD-ra -> 13-43.





















Maradt még 2:42 a meccsből, Ball kapott lehetőséget, hogy lepörgesse az órát, Orton csak egy passzal próbálkozott, az sem lett jó, de 31 yard-nyi futás, közte egy 19 yard-ossal, elegendőnek bizonyult a idő elhasználására. A végeredmény -> 13-43.

Bár a végeredményből úgy tűnhet, hogy komoly verést kapott a csapat és akár még a védelem szapulása is eszébe juthat egyeseknek, de a töménytelen eladott labda és a gyenge támadósor miatti folyamatos rossz védekező pozíció miatt én őket nem bántanám. Az első 22 pontot a rúgó Feely szerezte, közte a trükkös futással, tehát ha azt nézzük, hogy hat esetben is FG-nál sikerült megállítani a Cardinals-t, az nem rossz, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy a 9 pontszerző drive-ból 5-öt a Broncos térfelén kezdhetett az Arizona (egyet pedig a védelem csinált meg), akkor szerintem végképp árnyalódik a kép.
Orton most játszott a legrosszabbul, ez biztos. Moreno folytatja a jó teljesítményét, ahogy a futásoknál a fal is, de egy impotens irányítóval mindez hiába. Sajnos a taktika se tökéletes, ezen a meccsen pedig az is érződött, hogy az OC Mike McCoy most hívhatta először a play-eket idén, ezen a fronton én javulást várok.






















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Orton: 19/41 sikeres/összes passz, 166 passzolt yard, 3 interception, 1 elvesztett fumble
Moreno: 19 próbálkozás, 81 futott yard, 1 futott TD, 5 elkapás, 32 elkapott yard
Ball: 8 próbálkozás, 38 futott yard
Royal: 4 elkapás, 46 elkapott yard, 2 próbálkozás, 8 futott yard, 1 punt return, 10 visszahordott yard, 1 elvesztett fumble
Lloyd: 3 elkapás, 32 elkapott yard
Gaffney: 3 elkapás, 48 elkapott yard
Decker 1 elkapás, 8 elkapott yard, 7 kickoff return, 30 visszahordott yard AVG, 1 elvesztett fumble
Hauschka: 2/3 FG (32 és 30 yard)
Colquitt: 5 punt, 41.8 yard AVG
Ayers: 4 tackle, 1 kikényszerített fumble
D.J. Williams: 6 tackle
Bruton: 5 tackle
Vickerson: 5 tackle


Eric Studesville véleménye a mérkőzésről:
"Nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani, nyilván előzetesen ennél eredményesebb bemutatkozásban reménykedtem volna. Igazából meg kell néznünk újra a mérkőzést, elemeznünk kell a hibákat, és meg kell próbálnunk tanulni azokból, ez a legtöbb, amit tehetünk egy ilyen mérkőzést követően. Kiállok továbbra is Kyle Orton mellett, mert bár hetek óta nincs igazán jó formában, tisztában vagyok vele, hogy ő magát is mennyire zavarja a sikertelenség, és hogy minden energiájával a javításra törekszik. Kicsit igazságtalannak érzem a felé irányuló kritikákat, mert még mindig jóval nagyobb problémák vannak a csapatban, mint az irányító teljesítménye. Én is próbálom összetettebben nézni a dolgokat, hogy a fal védje meg őt jobban, az elkapók helyezkedjenek jobb helyzetben, ezzel is segítve az irányító munkáját. Szászázalékos erőbedobást várnék el a csapat minden egyes tagjától a következő mérkőzéseken, mert azt kell, hogy mondjam, ez a mai produkció közel sem volt ahhoz, és ez kicsit elszomorított."





















Ebben a fordulóban rajtunk kívül még az Oakland is vereséget szenvedett, miután némi meglepetésre a jó formájuk a Jacksonville ellen tört meg, és 38-31-re veszítettek. A hatalmas divíziórangadó pedig egyoldalú küzdelmet hozott, s a San Diego 31-0-ra lemosta a Kansas City-t. A 15. héten a mieink a Raiders-hez látogatnak, közben a Chiefs St. Louis-ba utazik, a Chargers pedig a 49ers-t láthatja vendégül, még további fokozódhat a harc a csoporton belül, már ami a három riválisunkat illeti.

Az AFC West divízió állása a 14. játékhét után (W-L):

1. Kansas City Chiefs 8-5
2. San Diego Chargers 7-6
3. Oakland Raiders 6-7
4. Denver Broncos 3-10

Orton összeszedett egy bordasérülést a meccs közben, a hét első három edzésén nem dobott passzokat, csak jelen volt, Tebow és Quinn felváltva kapták a lehetőségeket, előbbi kicsit többet. Lloyd is sérüléssel bajlódott a hét elején, de ő úgy tűnik pályára tud lépni vasárnap.

Következik a korábban a mieinkre alapos verést mérő Raiders elleni idegenbeli csoportrangadó, ami nem sok reménnyel kecsegtet az elég rossz formában lévő Broncos-nak, de sose lehet tudni, lehet, hogy egy esetleges Tebow pályára-lépés vagy Studesville pozitív kisugárzása meglepetést hoz.
Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr182523438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.18. 11:29:53

hát orton nagyon beszarott mostanában..lehet hogy már tebow jobb lenne erre a meccsre

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.18. 18:05:55

@foppa21: Na, a friss írásban válaszoltam a Tebow-témára. :)

Coach Sacco 2010.12.18. 19:31:39

Ezt a meccset már nem láttam élőben, ezért jó volt most ezt újra elolvasni. Nem tudom mi történt mostanában a támadó sorral, annyira jól kezdték a szezont, mostanra meg összeszestek pedig a futás már úgy működik ahogy kell. Szerintem Ortonnak nem jött jól McD távozása, elvégre ő is még az előző mester keze alatt érkezett és lett igazán jó játékos...


süti beállítások módosítása