Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Aktuális offseason hírek

2010.12.20. 19:05 - Filip89

A bajnok Colorado Rapids szorgalmasan végzi aktuális holtszezonbeli teendőit, s legutóbbi kiadásunk után ismét beszámolunk egy hírcsokorra való akcióról, amelyet a klub végrehajtott az elmúlt időszakban, hiszen bebizonyosodott egyes játékosaink távozása, miközben új nevekkel is erősödtünk.

Marvell Wynne versus Columbus_DL

- Mindenek előtt biztossá vált a 2010-es szezonra megszerzett Marvell Wynne további maradása, miután a sziklaszilárd középhátvéd még a hónap első napjaiban egy új, több évre szóló megállapodást kötött a denveri egyesülettel, de a kontraktus részleteit nem hozták nyilvánosságra. A 24 éves védő március 25-én, közvetlenül a rajt előtt került a birtokunkba a Toronto FC-től, miután a középpályás LaBrocca-t és egy harmadik körös draftlehetőséget bocsátottunk a kanadai klub számára. Wynne alaposan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az MLS-győzelemig jutó csapat védelmének alappillereként a 30 alapszakasz-mérkőzés közül 27-szer kezdő volt, az egész évben csak sérülés miatt hiányzott az összeállításból. A csupaszív sportoló rendkívül fel volt villanyozva a bejelentést követően: "Nagyon jól éreztem magam Denver-ben, kiválóan beilleszkedtem a védelembe Drew és Kosuke mellé, semmi okom nem lett volna a váltásra. Idén ráadásul bajnoki címet szereztünk a Rapids-szel, jövőre már az ismétlésért küzdhetünk."

Midfielder Joseph Nane joins the Rapids from Toronto- Végrehajtottunk egy csereüzletet is, melyben a Toronto FC középpályását, Joseph Nane-t szereztük meg a saját 2012-es harmadik körös draft lehetőségünkért cserébe. A kameruni játékost a januári draft negyedik körében választotta ki a kanadai egyesület, így az idei évadban töltötte a bemutatkozó idényét az MLS-ben, és ennek során 11 mérkőzésen, összesen 614 perc erejéig léphetett pályára a TFC színeiben. A 23 esztendős tehetség univerzális középpályásnak számít, bizonyára a rutinosabb meglévő játékosaink mögött alapesetben leginkább csak tartalék lehet, de minden esélye megvan rá, hogy előbb-utóbb beverekedje magát a kezdőcsapatba, vagy hogy éppen csereként beszállva maradandót alkosson.

- Múlt szerda volt a döntési határidő az opciós joggal rendelkező lejáró szerződésű labdarúgók további sorsáról, de a Rapids mindhárom effajta kliensét szabadon engedte, és nem fogadta el az újabb egy évre szóló opciót sem a támadó Claudio Lopez, sem a középpályás Ciaran O'Brien és Peter Vagenas esetében. Ennek értelmében valamennyi labdarúgó kikerült a re-entry draftra, azonban egyikük sem kelt el más csapat által, így mostantól mindhárman szabadon igazolhatóak lettek.

- Ezen a bizonyos re-entry drafton a Rapids bajnokcsapatként mindössze a 18. pozícióban választhatott, így túl nagy szenzációt nem várhattuk a húzásunktól, s végül a választásunk a rutinos hátvédre, Tyrone Marshall-ra esett. Ezt követően a klubnak egy hete van rá, hogy tető alá hozzanak egy új szerződést a játékossal, ellenkező esetben elveszítjük a jogunkat felette, ezidáig még nem született megállapodás Marshall-lal, de a határidő még nem járt le. A 36 esztendős bekk érdekes módon annak idején éppen a Colorado-val debütált az MLS-ben még az 1998-as szezonban, de túl sok időt nem töltött el az egyesületünknél. Azóta már 13 idényt húzott le a ligában, rajtunk kívül megfordult a Miami Fusion, a Los Angeles Galaxy és a Toronto FC csapatainál, a legutóbbi két szezonban pedig már a Seattle Sounders-t erősítette. Továbbá a jamaikai védő összesen 70 alkalommal már pályára lépett hazája nemzeti csapatában, és öt gólt szerzett nemzetközi szinten, emellett két alkalommal vett részt az MLS All-Star gáláján, valamint besöpört két MLS bajnoki címet és háromszoros US Open Cup-győztes. Alighanem a rutinja sokat segítene a védelmünkben, és a távozó Baudet-t tökéletesen helyettesíthetné, így mindenképpen érdemes lenne a csapatnak megegyezni vele a denveri folytatásról, de egyelőre nem tudunk konkrétumokkal szolgálni, hogy Marshall valóban nálunk játszhat-e 2011-től.

- A csapat nem titkoltan további erősítéseken töri a fejét, s elsősorban egy hátvéd és egy csatár leigazolása lebeg a szemünk előtt. Ebben az ügyben a közelmúltban Gary Smith vezetőedző London-ban járt az Arsenal képviselőinél, és az angol sztárcsapat birtokán nézett körül, míg a klubigazgató Paul Bravo a napokban éppen Ghánában tartózkodik, és fiatal afrikai tehetségek után kutat, elsősorban az U17-es és az U20-as korosztályos válogatottak képviselőit veszi górcső alá.

Tehát a továbbiakban is várhatók még tranzakciók a csapattól, időről időre ezután is jelentkezni fogunk egy-egy helyzetjelentő írással, januárban pedig már esedékes lesz a 2011-es draft, majd az érdemi felkészülés is elindulhat a következő szezonra való hangolódás jegyében.

Rapids select Tyrone Marshall from Seattle in Re-Entry draft_DL

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr242528435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.20. 20:12:26

nah ez jó lett megint! várom a további fejleményeket, jó lenne marshallt megtartani

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.21. 05:40:24

Kiderült, hogy március 19-én kezdhetjük a szezont itthon a Portland ellen. Egyelőre csak az első forduló van meg, a teljes program későbbre várható.

foppa21 2010.12.21. 11:43:09

@Filip89: nah őket verni kell, ideális ellenfél lesznek a nyitó meccsre

foppa21 2010.12.21. 19:56:12

@Filip89: persze, nem akarok több olyan meccset mint idén a DC ellen volt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.22. 18:49:48

Az amerikaiak 24 fős keretébe négy emberünk került be a januári edzőtáborba: Pickens, Wynne, Wallace, Larentowicz.

GOALKEEPERS (4): Dominic Cervi (Celtic), Sean Johnson (Chicago Fire), Matt Pickens (Colorado Rapids), Nick Rimando (Real Salt Lake)

DEFENDERS (9): A.J. DeLaGarza (Los Angeles Galaxy), Sean Franklin (Los Angeles Galaxy), Omar Gonzalez (Los Angeles Galaxy), Ugo Ihemelu (FC Dallas), Zach Loyd (FC Dallas), Ryan Miller (Halmstads BK), Tim Ream (New York Red Bulls), Anthony Wallace (Colorado Rapids), Marvell Wynne (Colorado Rapids)

MIDFIELDERS (7): Eric Alexander (FC Dallas), Alejandro Bedoya (Örebro), Sam Cronin (San Jose Earthquakes), Mikkel Diskerud (Stabaek), Jeff Larentowicz (Colorado Rapids), Dax McCarty (D.C. United), Brek Shea (FC Dallas)

FORWARDS (4): Juan Agudelo (New York Red Bulls), Justin Braun (Chivas USA), Teal Bunbury (Sporting Kansas City), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)

foppa21 2010.12.22. 19:12:36

@Filip89: woww ez végre jó hír:-) de csak edzőtábor vagy válogatott meccsek is lesznek?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.22. 19:31:20

Necces lenne ilyen válogatottal kiállni. :D
Január 4-22-ig edzőtábor Carlson-ban. Majd tavasztól lesznek barátságos meccsek, gondolom aki a camp alatt ügyes lesz, azoknak lesz esélyük bekerülni a válogatottba is.

foppa21 2010.12.22. 20:14:37

@Filip89: jól van na, de remélem valamelyik be fog férni majd a játszó keretbe is:-)

Coach Sacco 2010.12.22. 20:20:10

@Filip89: Úgy látom ebben azokat próbálják ki, akik még újak válogatott szinten. Főleg MLS játékosokra építve.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.22. 20:55:26

@Coach Sacco: Szerintem is pont erről szól ez a camp.

Egyébként a mieink közül Pickens már kétszer volt ilyen camp-en; Wynne párszor már játszott is a válogatottban; Wallace a felnőtt válogatottban még soha nem játszott, utánpótlásokban rengeteget; Larentowicz pedig abszolút "szűz" e téren. De erről majd írok a következő bejelentkezésemben biztosan. :)

foppa21 2010.12.23. 12:24:41

@Filip89: nah de majd most bekerülnek a válogatottba:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.28. 09:48:15

Cummings az EPL-es Aston Villa-nál fog edzeni. Úgy gondoltuk, hogy segíthet neki a másfajta tréning, de eladni nem akarjuk, legfeljebb a kölcsönadás kerülhet szóba.

Tomi_Tanguay 2010.12.28. 13:11:44

ne engedjük el mert még ott tartják

foppa21 2010.12.28. 15:15:17

@Filip89: ha csak az angol szezon végéig menne oda májusig az még jó lenne. mert utána jöhetne vissza. én szurkolok neki:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.28. 19:36:27

Csak attól tartok, hogy ha jól menne neki, akkor még jobban felkelti az angolok érdeklődését, és nem tudjuk megtartani nyáron sem. :(

foppa21 2010.12.28. 19:48:29

@Filip89: hát remélem hogy végleg nem fogjuk eladni


süti beállítások módosítása