Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos vs 2011 QB class

2011.04.13. 01:34 - Black_Adder

Továbbra sincs kollektív szerződés, így semmi érdemleges nem történhetett és nem is történt az NFL-ben. Ez természetesen nem akadályozza meg újabb és újabb pletykák születését. És míg a bíróságon ha lassan is ugyan, de a megegyezés felé haladnak, kezdenek letisztulni a dolgok, addig a Denver Broncos háza táján egyre zavarosabb a helyzet, mind a draft stratégiát, mind a még meglévő játékosállományunk jövőjét illetően.





















Először lássuk, ami a színfalak mögött zajlik. Most már biztosan folytatódnak az egyeztetések, csak ezúttal bírósági felügyelettel Minnesotában. Ez a játékosoknak kedvez, hiszen ezzel, hogy ebbe belementek, a tulajdonosok elismerték a decertifikációt. Várható továbbá a lockout megszüntetése is. Egyelőre nem nagy előrelépések, de mindenképp biztatóbb a helyzet, mint pár hete.

A Broncosnak különlegesen fontos lenne, hogy mihamarabb megállapodjanak a felek. Egyrészt, amíg nincs szerződés, addig edzeni se lehet, ami egy sémaváltás előtt nem a legszerencsésebb, ráadásul nagyon aktívnak kéne lenni a szabadügynök-piacon, sok poszton kéne erősíteni, végezetül pedig nagyon kéne, hogy végre történjen valami. Idegölő ez a bizonytalanság.

A szezon végeztével elég nagy biztonsággal megmondtuk, hogy gyakorlatilag csak a védelmet kéne erősíteni, közben kiderült hogy visszaállunk 4-3-as védekezésre, ami csak tovább erősítette bennünk, bennem ezt a hitet. Ehhez képest amikor nyilvánosságra került március végén az általunk private workoutra hívott játékosok listája, 10 támadó mellett mindössze 8 védő volt rajta, ráadásul a 10 támadó közül 5 QB, akiket a Pro Day-en se mulasztott el megfigyelni az Elway-Fox-Xanders hármas, sőt Hall of Famer irányítónk minden egyes alkalmat megragadott, hogy elmondhassa mennyire nagyszerű az idei class. Pillanatok alatt módosultak a mockdraftok, és komolyan elkezdhetünk aggódni az esetleges 1/2 QB pick miatt.

Ha irányítót húzunk, mégis kit? Valójában egyáltalán nem gondolom, hogy akármelyik QB megérné az 1. kört idén, mégis ha Gabbertet vagy Newtont szeretnénk, őket 1/2-ben kéne elhozni. Nem csak óriási pazarlás lenne a liga legrosszabb védelmével, hanem hatalmas nagy reach is. Cam Newtonban pedig minden téren Vince Young utódját látom, és komoly esély van rá, hogy az ő pályafutása is olyan sikertelen legyen. VYnek persze meg vannak a pillanatai, de egy franchiset rábízni elég kockázatos lenne, ezt érzem Newtonban is. Ráadásul igen komoly személyiségi gondok vannak körülötte, a University of Florida-ról például kirúgták laptop lopás miatt... A második körben Ponder, Locker, Mallett vagy Kaepernick lehet még bent. Közülük legutóbbit hozták a legszorosabb kapcsolatba a Broncos-zal. Az első dolog ami eszembe jut róla, hogy amikor a bowl.hu fórumon lehetőség nyílt kérdéseket továbbíttatni felé, haromt az kérdezte tőle, hogy "hogy a f***ba csinálja, hogy élsportoló létére olyan vékony a lába, mint egy 15 éves gyereknek? :)" Nem vagyok szakértő, de nem is látom, hogy miben lenne jobb mint TT, akár mint QB, akármint NFL-játékos.

A történet persze sokkal korábban kezdődött, és hogy jobban meg tudjuk ítélni mi rejlik a szavak és a tettek mögött, ha rejlik egyáltalán valami, akkor nem árt végig követni az egészet. Alaphelyzet, John Elway a front office tagja lett, John Fox az új vezető edző és jelenleg 3 QB van a keretben, Tim Tebow, Kyle Orton és Brady Quinn. Tebow egy év tapasztalattal, és óriási jelenleg, kidolgozatlan potenciállal rendelkezik, és nem vallott szégyent amikor lehetőséghez jutott. Orton 2 éven keresztül kifejezetten jól irányította csapatunkat, míg Quinn az égvilágon semmit nem csinált még nálunk. Persze ez is jobb, mint amit a Brownsban produkált, de nem feltétlen érte meg oda adni érte Traktort és két komoly picket...

Pár hónapja Elwaytől kiszivárgott egy mondat, miszerint Tebow "nem jó QB". ez természetesen egy szenzációhajhász cikk volt, a szavakat kivette eredeti kontextusából, hogy eladhassa. Elway még aznap pontosította, mely szerint Tebow nem egy jó QB még, de egy szenzációs NFL-játékos, akiből biztosan jó QB lesz. Ettől függetlenül nem szálltak le a TT-témáról, és sikerült mind Foxból mind Elwayből kicsikarni, hogy jelenleg Kyle Orton lenne a kezdő. Őszintén szólva nem tudom, hogy újra és újra feltették ugyanazt a kérdést, vagy ők akarták ennyire megerősíteni, de ez többször is elhangzott. Ez igazából korrekt, kettejük közül jelenleg az alkesz a jobb, és mindkettejük szereplésébe bele kell kalkulálni a liga talán legerősebb elkapó csoportját, ráadásul akár úgy is tervezhetünk, hogy Ortont trade-eljük, ez esetben az ilyen nyilatkozatokkal felvihetjük az árát. Kár hogy jelenleg nincs CBA, így a trade se jöhet szóba.

Aztán jöttek hirtelen olyan infók, hogy elkezdtünk udvarolni kb minden irányítónak, aki kijön az idei draftra. Személyesen megfigyelték őket a Pro Day-eken, meghívták őket Private Workoutra. Mire lehet gondolni ezek után. Az első, amit sokan egyre biztosabbnak vesznek, hogy Elway korántsem elégedett Tebow-val, az új vezetőség pedig új irányítót akar. Vagy Orton van már fél lábbal kint, és egy tapasztalt csere helyett egy újabb project QB-t akarunk, valamelyik csak beválik alapon. Vagy csak tényleg minden eshetőséget meg akarunk vizsgálni, vagy csak mindenkit össze akarunk zavarni, felvinni a QB-k árát, hogy több védőjátékos csússzon a második körbe. Hogy melyik verzió az igaz, sejteni se lehet, az se biztos, hogy a felsorolt opciók között van a valós szándék. Egy biztos, mindenkit jól összekavartak, és senki se tudja, hogy valójában mire számítson. Én személy szerint az utolsó verzióban reménykedem leginkább, azaz hogy elhitetjük, hogy irányítót akarunk, ezért nem merik bent hagyni őket az első körben, így nekünk a második körben nagyobb választékunk lesz, pl. DT-ből.

Hogy mi az igazság az csak április 28. és 30. között fog kiderülni, a drafton. Addig is mindenki döntse el, hogy melyik a számára legvalószínűbb/legszimpatikusabb elmélet, vagy találja ki a saját maga összeesküvés-elméletét, úgy legalább gyorsabban telik az idő a nagy napig. És hogy a DSB is könnyítse a várakozást, noha nem ígérünk semmit, a draftot megelőzően még több írással próbálunk jelentkezni. Addig is Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr42820975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 01:51:34

Köszi! Azért milyen sokat sikerült írni a "semmiről". :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 01:55:00

Közben kiírták a négy meccses előidény programot, elvileg legkésőbb július 28-ig megállapodásnak kéne születnie ahhoz, hogy csúszás nélkül mehessen a PS, és fel lehessen készülni előtte.

Week 1: Aug. 11-15 at Dallas.
Week 2: Aug. 18-22 home against Buffalo.
Week 3: Aug. 25-29 home against Seattle.
Week 4: Sept. 1-2 at Arizona.

Tomi_Tanguay 2011.04.13. 11:04:30

hát nem tudom, nekem tetszett tebow stílusa bár nem értek hozzá:P remélem nem faszoskodják el.

elway piros öltönyös képe gyönyörű:D

ami még témába vág, biztos láttátok:
www.drewlitton.com/wp-content/uploads/2011/04/litt110406color.gif

Black_Adder 2011.04.13. 14:12:48

Tebow nagyon produktív volt. Minden goalline szituációt megoldott, amit rábíztunk, már csak ezért is megérte ide hozni, és már csak ezért is meg kéne tartani.

Ami az irányítói kvalitásait illeti, azokban tényleg van még hova fejlődnie. Leginkább gyorsabban kéne eldobnia a labdát, és maga a dobómozdulata is, 'furcsa'. Nem szállnak olyan szépen a labdái, stb...
De oda mennek ahova kell.

3 meccse közül az egyiket hozta, méghozzá egy 4. negyedes comeback-kel. Ahogy Elway is mondta: Tebow has the it factor. Nyerő típus.

Szvsz nincs se Tebownál se Ortonnál jobb QB az idei Classban. Szvsz Tebow bevállna ha itt maradna. De ha mégse, akkor se idén kell új irányítót keresni, hanem jövőre Luckot.

Hú, ezt akár a cikkbe is írhattam volna, és akkor mégtöbbet írtam volna a semmiről :D

milo_hedgie#23 2011.04.13. 15:02:18

nagyon remélem hogy csak porhintés akar lenni,és az első körben semmiképp nem draftoltunk QBt. a 2-3ban eltudnám képzelni,de ott is védőket látnék szivesebben.romokban a védelem akkor ne irányitókat válogassunk. a tebow-newman páros csábítóan hangzik,de legalább ennyire értelmetlen lenne:) még mindig a fairley-dareus-bowers hármasból favorizálom az egyiket

milo_hedgie#23 2011.04.13. 15:06:37

ja filip,szerintem mindenki kiváncsian várja hogy megmagyarázd,miért solder kéne az 1/2es pickből:D

StormST 2011.04.13. 15:36:22

Én csak egy olyan okot tudok elképzelni, ami miatt Tebow-t el akarnák cserélni:

Nem akarják, hogy ha sikeres lesz a csapat vele, akkor azt mondhassák az emberek, hogy "bezzeg ezt McDaniels-nek köszönhetik, mert ő hozta Tebow-t". Ha komolyan belegondol az ember, akkor egy új vezetésnek ez egy erős félelem lehet.

Remélem, hogy az Elway-Fox párosban nem ilyen gondolatok kavarognak, de én már nem lepődnék meg semmin...

Mellesleg én azt a verziót látom valószínűnek, hogy már van 1-2 komoly vevő Orton-ra, Quinn vagy kuka vagy 3rd QB és hozni akarnak egy viszonylag jobb nevű QB-t a drafton, hátha mégse jön be Tebow. Ha Quinn megy, akkor valami 10+ éves rutinnal jövő QB érkezésére számítok, aki taníthat és életbiztosításnak is jó lehet...

Black_Adder 2011.04.13. 15:45:18

@StormST: Sok igazság van abban, amit írsz, de azért szerencsére Fox védekező felfogású HC, a védelmet alaposan fel is forgatja, h le tegye a keze nyomát, szóval ha rajta múlik talán békén hagyja az irányítókat. Xanders tavaly is itt volt, szal a Tebow projectben is benne van, Elwaynek meg, hiába neki van a legnagyobb neve, elvileg neki van a legkisebb beleszólása...

Ja és ha meg máshol sikeres lesz a Tebow az az új vezetőségre nézve kicsit ciki lenne, szóval azért én bízok benne, hogy puszta féltékenységből nem küldik el. De valóban van benne ráció /*JMD többek között hasonló miatt bukott meg*/

Black_Adder 2011.04.13. 16:46:31

BREAKING: Arizona and Washington are discussing trades with Denver to move up to No. 2 overall to select Blaine Gabbert

Black_Adder 2011.04.13. 16:48:55

Ha ez a QB dolog csak porhintés volt, akkor eddig bejött...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 16:57:22

Na, hát nem lenne rossz mondjuk két, kicsivel lejjebbi 1st-öt kapni érte. :)

Black_Adder 2011.04.13. 17:03:27

@Filip89: Arizona 1/5, ott még Dareus ls Fairley közül az egyik tuti bent lenne, de ha meg mégse akkor is lenne aki igen :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 17:05:13

@milo_hedgie#23: Ezt a kérdés megmagyarázhatatlan okok szövik körül. :D
Mindjárt letrade-elünk mondjuk a 20. helyre, hogy őt válasszuk. :D

Amúgy meg jellemző, hogy ahogy kiadunk egy postot (a "semmiről" :D), egyből utána másnap jönnek az események. :)

Black_Adder 2011.04.13. 17:21:11

@Filip89: Hát egyelőre Harris nem hosszabbított... :)

De tényleg Filip, írhatnál a draftról akár a Colorado szemszögéből is :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 17:33:23

Meg lehet említeni őket, de azért nem akarok az egyetemi sportokról cikkeket írni, annyit tényleg nem bírnék. :)

Ők lesznek ott a drafton a három állami csapatból, amennyiben az ESPN draft ranking schools listájának lehet hinni:

- Reginald Rembert (CB, Air Force)
- Jail Brown (CB, Colorado)
- Jimmy Smith (CB, Colorado)
- Nate Solder (OT, Colorado)
- Scott Albritton (LS, Colorado State)
- Ricky Brewer (OLB, Colorado State)
- Guy Miller (DT, Colorado State)
- Zachary Pauga (FB, Colorado State)
- Eric Peitz (TE, Colorado State)

Tomi_Tanguay 2011.04.13. 17:39:03

na ilyet kérünk nhl meg nba listában is:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.13. 18:12:55

Az NBA drafton biztos, hogy csak Alec Burks (Colorado) lesz ott.
Az NHL draft listáján egyedül Nick Shore (Denver) jár coloradói suliba, de ott sokan csak ősszel kezdik meg a felsőoktatási karrierjüket. Majd amikor jobban megismerkedem velük, akkor figyelek, hátha valaki hozzánk jelentkezett. :)

foppa21 2011.04.13. 18:49:45

ettől az írástól kicsit megijedtem, de aztán a kommentek megnyugtattak:-)
válasszunk egy coloradoit mert filip hisztizni fog:-D

Black_Adder 2011.04.14. 10:56:01

A denverpostos szavazások állása:

Who should the Denver Broncos select with the second overall pick in the NFL draft?
Total Votes = 25632
Da'Quan Bowers, DL, Clemson 5.906 %
Marcell Dareus, DL, Alabama 29.95 %
Nick Fairley, DL, Auburn 9.156 %
Blaine Gabbert, QB, Missouri 2.020 %
A.J. Green, WR, Georgia 0.830 %
Von Miller, LB, Texas A&M 10.87 %
Cam Newton, QB, Auburn 1.919 %
Patrick Peterson, CB, LSU 23.28 %
Other 0.635 %
Instead, trade No. 2 pick for more picks 15.42 %

Assuming there is a first game to the 2011 NFL season, who do you wish to see start at quarterback for the Denver Broncos?
Total Votes = 9212
Tim Tebow: His starts as a rookie at the end of last season were plenty encouraging. 74.80 %
Kyle Orton: The seasoned veteran represents Denver's best chance for a winning season. 19.26 %
Brady Quinn: At long last, he gets a chance to prove worthy of trading Peyton Hillis. 3.256 %
A rookie: There are some tempting options on the board in the draft later this month. 2.670 %

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.14. 18:40:56

Utóbbi semmiképp sem meglepő, mert a denveri szurkolók imádják Tebow-t. :)


süti beállítások módosítása