Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Offseason előzetes

2011.07.01. 14:51 - -Zephyr-

A rájátszásból való kiesésünk óta, hosszú ideig eseménytelenül teltek a napok a Denver Nuggets háza táján. Az utóbbi hetekben viszont ismét felpörögtek a dolgok az NBA-ben, hiszen lezajlott az idei draft és gőzerővel folynak a tárgyalások a lejáró szerződésű játékosainkkal. Az elmúlt hetek eseményeit követően, időszerű egy kis áttekintés, mielőtt nyakig elmerülnénk a holtidényben.

Ty Lawson Nene Hilario #31, Ty Lawson #3, Arron Afflalo #6 and Raymond Felton #20 of the Denver Nuggets take to the court against the Oklahoma City Thunder in Game Three of the Western Conference Quarterfinals in the 2011 NBA Playoffs on April 23, 2011 at the Pepsi Center in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.

















A draft részletes ismertetésére korábbi írásainkban már sor került, ezért erre már nem térek ki részletesen, inkább a csapat jelenlegi állapotát és a várható változásokat próbálom meg összefoglalni. Lássuk, hogyan állunk posztokra bontva:

Irányítók:
Ez az egyetlen olyan poszt, amit késznek tarthatunk. A kezdő pozíció egyértelműen Ty Lawsoné, tavaly Billups távozása után remek teljesítményt nyújtott, megszilárdította a helyét a csapatban, jövőre akár az egyik vezéregyéniségeként is számíthatunk rá. A Melo-trade hozományként Denverbe költözött Raymond Feltonnal nem számolt hosszútávon a szakmai stábunk, így őt a draft napján Portlandbe cseréltük, helyére egy régi ismerős, Andre Miller érkezett. Millert jó választásnak tartom, Lawson remekül teljesített az elmúlt idényben, de nagyon fiatal és tapasztalatlan még, elkél mellé-mögé egy rutinos társ. Andre erre a szerepkörre ideális választás lehet, még ha Billups szintjét nem is éri el. Pozitívum még vele kapcsolatban, hogy az idény végén lejár a szerződése.

Dobóhátvédek:
J.R. Smith J.R. Smith #5 of the Denver Nuggets celebrates a three point basket against the Miami Heat at the Pepsi Center on January 13, 2011 in Denver, Colorado. The Nuggets defeated the Heat 130-102. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.Ezen a poszton már jóval több a kérdőjel. JR Smith szerződése lejárt, felmerült vele kapcsolatban, hogy esetleg távozni fog a Nuggetstól, de újabban a maradásáról szóló hírek is szárnyra kaptak. Kétségtelen, hogy ő az NBA egyik leglátványosabban kosárlabdázó játékosa, sok néző jár ki azért a Pepsi Centerbe, hogy JR bravúros zsákolásaiban gyönyörködjön, ezért mindenképpen érdemes lenne megtartani. Ellene szól viszont, hogy továbbra sem képes kiegyensúlyozottan teljesíteni és a pályán kívüli dolgait sem tudja maradéktalanul rendbe tenni. A poszt másik játékosa a tavalyi év nagy felfedezettje, Arron Afflalo. Az ő megtartása elsőbbséget élve Smithszel szemben, jelenleg korlátozott szabadügynök, nagy a valószínűsége, hogy marad.

Kiscsatárok:
Az első számú opció hármas poszton Danilo Gallinari. Az előző szezonban párszor megmutatta mire képes, csak nagyon indokolt esetben látnám értelmét annak, hogy elcseréljük. A másik volt New York-játékos Wilson Chandler esete már komplikáltabb. Az ideális megoldás vele kapcsolatban az volna, ha a sikerülne ésszerű keretek hosszabbítanunk vele, majd megfelelő ellenértékért cserében túladnunk rajta. A draft napján szereztük meg Jordan Hamilton-t, őt a Dallas draftolta majd a Felton-csere kapcsán került Denverbe, az ő megszerzése is Chandler távozását erősíti meg.

Erőcsatárok:
Az utóbbi években a magas posztok megfelelő betöltése okozta a legtöbb fejtörést a Nuggets vezérkarának és ezen a nyáron is leginkább ezekre a csapatrészekre kell fókuszálunk. Kenyon Martin szerződése lejárt, így korlátlan szabadügynökké vált. Megfelelő keretek között elképzelhetőnek tartom, hogy új szerződést kössünk vele. Nagy erősítést jelenthet a 22. helyen draftolt Kenneth Farried, aki az idei évfolyam talán legjobban lepattanózó játékosa, pont egy ilyen emberre volt szükségünk ezen a poszton.  Itt vethető be Al Harrington is. Tőle legszívesebben minden jóérzésű Nuggets-drukker megszabadulna, ám a helyzet nem ilyen egyszerű. A szerződéséből még négy év hátra van, ebből kettő garantált, önmagában cserélhetetlen, ha viszont egy csomagban próbálunk meg túladni rajta, akkor jelentősen rontja az ajánlat értékét. Nehéz ügy, de valahogyan mindenképpen meg kellene szabadulnunk tőle. Egy későbbi második körös választási jogért cserébe érkezett még a Lakerstől Chukwudiebere Maduabum, rá nem valószínű, hogy komolyabb szerep hárul a közeljövőben. Melvin Ely szerződése lejárt, ő távozott Denverből.

Centerek: 
Itt a legnagyobb kérdés Nené körül alakult ki. A csapat ragaszkodna a brazilhoz, ám a játékos nem élt a jogával és nem hívta le a player option-t a következő szezonra, így jelenleg korlátlan szabadügynök. Mindenki arra számított, hogy ha maradni akar Denveben, akkor első lépésként lehívja a játékos opcióját, így azonban erősen kétségessé vált, hogy nálunk folytatja-e a pályafutását. Természetesen nem tettünk le arról, hogy maradásra bírjuk, és a nyilatkozatok alapján a játékos sem zárkózik el ettől a lehetőségtől. Egy új kontraktus megkötése esetén, akár még jól is járhatunk vele. Szerződés köti viszont a csapathoz a két európai centert, Timofey Mozgov-ot és Kosta Koufos-t. Kettejük közül talán az oroszban van komolyabb potenciál, de nem érzem úgy, hogy jövőre stabil kezdőként szerepelhetne a ligában, de lassanként fel lehetne építeni, és ha minden jól megy egy-két éven belül az első ötösbe is bekerülhet. A közönség kedvenc Chris „Birdman” Andersen maradása biztosnak tűnik.

Sok nyitott kérdés áll a csapat előtt ezen a nyáron, reménykedjünk, hogy Ujiri mindenből a legjobbat fogja kihozni. Összességében úgy gondolom, jó úton indultunk el, jelentősen megfiatalítottuk a keretünket, és ha így folytatjuk, akkor a következő években is ütőképesek lehetünk. Egy dolog van, ami nagyon komolyan befolyásolhatja a csapat jövőjét, az pedig a küszöbön álló lockout. Ez és az új CBA nagyon megkeverheti dolgokat, valószínű, hogy Nené döntésének hátterében is NBA-t sújtó krízis áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr343030264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 15:42:29

Maduabum magasember, nem hátvéd. :)
Forbes pedig kimaradt az egészből, mint ahogy a múltkor Tomi is kihagyta az összegzéséből. :P

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 16:17:37

most találtam milyen komoly d-ligás statjai voltak a csávónak:D
www.nba.com/dleague/playerfile/tmp_chukwudiebere_maduabum/

foppa21 2011.07.01. 20:25:31

már letudjátok írni ezt a nevet vagy csak a ctrl c megy?:-DDDD

Tomi_Tanguay 2011.07.02. 13:03:00

jó forbest könnyü szem elől téveszteni, mert soha nem játszott. de amúgy tényleg nem rossz csávó, talán idén több szóhoz jutna jr távozásával

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.02. 13:10:39

@foppa21: Már le tudom írni fejből: Chukwudiebere, remélem így van, és jól jegyeztem meg. Még nehezebb, mint a Bacashihua volt. :P

melo15 2011.07.02. 13:21:02

jó kis áttekintés lett!
nenével most mi a helyzet? vannak új hírek? vagy meg kell várnunk először amíg lesz megállapodás a szezonról?

-Zephyr- 2011.07.03. 04:15:04

@Filip89: Ezt benéztem, de mentségemre szóljon, hogy a forrásom volt hibás. Forbes meg valóban kimaradt, de őszintén megmondom, most hirtelen nem tudom hányadán állunk vele, marad vagy megy?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.03. 04:51:26

Kapott egy QO-t 950 ezerre, az volt a legutolsó hír vele kapcsolatban, ha jól tudom.

Dawyd728 2011.07.03. 11:20:18

Grat. Jó lett az írás. Harrington témában szerintem nyugodtan kell ülni a fenekünkön, mert ha új CBA lesz, és Hard cap, akkor 100%, h lesz vmilyen kivásárlási amnesztia, ahol ingyé megszabadulhatnánk tőle.

Dawyd728 2011.07.03. 11:24:11

Ja ami az #57 picket illeti, nincs az a GM, aki neki szerződést ajánlana, még a honfitársa sem.

Tomi_Tanguay 2011.07.03. 13:01:47

ja mondom hogy nem kell megtanulni ezt a nevet:D

Foresz 2011.07.03. 14:18:46

@Dawyd728: Messze nem biztos.Akkor ennyi erővel egyetlen második körös draftoltat sem szerződtetnének soha.Az rendben hogy soha nem lesz az afrikaiból világsztár és menő NBA játékos,de valami oka csak van annak hogy draftoltuk.Pláne úgy,hogy cseréltük a picket érte.

Dawyd728 2011.07.04. 18:16:41

@Foresz: Jó lehet, h szerződést fogunk neki ajánlani, de nem jövőre.
Egy videót, egy játékos leírást nem lehet róla találni, csak ezt:
"If Biyombo is a poor man's Ibaka, is Chu a homeless man's Ibaka?"

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 18:39:29

Majd meglátjuk személyesen mit tud, ha egyszer lehet majd edzeni. Kár hogy pont idén nem lehet Summer League, amikor számunkra igazán értelme lenne a frissen draftolt embereink miatt.

melo15 2011.07.07. 18:15:09

@Filip89: várjuk majd a kis fiát is kosarazni a csapathoz :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.10. 19:24:20

Bár a lockout alatt nem lett hivatalos csapatedzéseket tartani, azért a srácok kisebb csoportokban vagy külön-külön igyekeznek formában tartani magukat, és nyári alapozást végeznek. Karl például nemrég Olaszországban járt Gallinari-nál, hogy megossza vele a nyári edzésprogramot. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.13. 11:00:04

Lawson valószínűleg Olaszországba fog igazolni, ha hosszabb lockout lesz.

melo15 2011.07.16. 18:28:49

@Filip89: ja én is azt olvastam, hogy sok játékos nem akar pihenni annyit a szünet alatt és inkább európában fog játszani. kiváncsi leszek a nuggetsból ki hova igazol!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.16. 18:57:39

Nyilván sok ilyen játékos lesz, ha sor kerül a csúszásra. Én is érdeklődve várom, hogy mely játékosaink mennek Európába, tulajdonképpen nem lenne rossz, mert a szurkolásnak egy új oldaláról ismerkedhetnénk meg, amikor egy-egy játékosunkért drukkolnánk az olasz/spanyol/görög/török/stb. ligában, és különleges összefoglalókat készítenénk. :)

melo15 2011.07.16. 19:12:50

@Filip89: hehe figyelném ezerrel :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.20. 19:32:14

Megvan a képzeletbeli szezonprogram, már csak az a kérdés, hogy lesz-e szezon:

www.nba.com/nuggets/photos/2011_12_Schedule.pdf


süti beállítások módosítása