Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Két újabb parádés diadalmenet

2011.07.03. 11:50 - Filip89

A bajnoki címre hajtó Denver Outlaws szabadtéri lacrosse-osai a legutóbbi két mérkőzésüket is elsöprő fölénnyel húzták be, így hat fordulót követően 5-1-es mérleggel, változatlanul másodmagunkkal állunk a mezőny élén, holtversenyben a Boston Cannons együttesével. A két hatalmas rivális ráadásul ma éjjel, a denveri tűzijáték napján, egymásnak feszülhet egy óriási rangadó keretein belül, amely nagy eséllyel az alapszakasz első helyéről fog dönteni.

Sunday Sessions Lacrosse Clinic




















A csapat még június 18-án a Hamilton Nationals gárdáját fektette magabiztosan két vállra, miután pár héttel a kanadaiak hazai kioktatását követően, házon kívül is 18-11 arányban múltuk felül őket. Bár a találkozó első gólját még a vendéglátók szerezték, az első negyed után 5-1-re, a nagy szünetben pedig már 11-3-ra vezettek a coloradóiak, a második félidőben a kényelmesebb játék is bővebb belefért, magabiztosan megtartottuk a nyolc gólos differenciát. A mérkőzés legértékesebb játékosának a pontgyáros Brendan Mundorf-ot választották meg, aki négy góllal és négy előkészítéssel zárta az ontariói találkozót, újabb klasszis teljesítménye révén pedig a játékhét legjobb támadójátékosa címmel jutalmazta őt a liga. Az újonc Billy Bitter négy pontig jutott, és a szezonban már másodszor regisztrált mesterhármast, míg az öt pontos Drew Westervelt, illetve Max Seibald egyaránt két-két góllal fejezték be a mérkőzést. Ezen kívül még egy-egy alkalommal eredményes tudott lenni a találkozón az 1+2-t jegyző McGlone, az ősdenveri Langtry, a középpályás Watkins, illetve az ide év nagy felfedezettje, Poillon. Az első számú kapus Jesse Schwartzman 9/14-es teljesítménnyel járult hozzá a csapat sikeréhez, míg az utolsó percekben az ifjú Ghitelman is letudhatta az MLL-es bemutatkozó mérkőzését mögötte.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!

Az elmúlt hétvégén az Outlaws fosztogató serege visszatérhetett hazai környezetbe, és a tavalyi elődöntőben a vesztünket okozó Long Island Lizards csapatát 18-11-re páholtuk el az Invesco Field-en. A mérkőzés előtt az ünnepélyes kezdődobást a Broncos egykori legendás running back-je, Terrell Davis végezhette el, aki a meccs teljes hosszában hatalmas lelkesedéssel tüzelte a denveri játékosokat. Meg is lett az eredménye, ugyanis a nyitó 15 percben 6-1-gyel léptünk meg, és bár 10-1 után a szünet előtt gyors egymás utánjában öt pontot szenvedtünk el, a második félidei folytatásban hamar újra kedvét szegtük a vendégeknek, a Törvényen kívüliek sikere ezúttal sem foroghatott veszélyben. A hatalmas tehetséggel megáldott Connor 'Con Bro Chill' Martin öt találattal vezette a denveriek szekerét, teljes joggal lett a meccs legértékesebb játékosa, de a 4+2-es Brendan Mundorf sem sokkal maradt el az ifjú kollégájától, 29 pontjával ráadásul megerősítette vezető helyét a pontlista élén. Drew Westervelt és Max Seibald ismét mind a ketten két találatot süllyesztettek el az ellenfél ketrecében, utóbbi ráadásul egy két pontost is értékesített. A további hazai találatokon több ritkán eredményes játékos, E. Martin, Park, McGlone és Poillon osztozkodott. A kapuban Schwartzman-nak kevés dolga volt, így nem védett túl jó formában, 15 lövésből 9 gólt kapott, beleértve két darab két pontos távoli bombát.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!




















A közelmúltban tűzték ki, hogy mely játékosok vehetnek részt az MLL 2011-es All-Star gáláján, melyet a bostoni Harvard Stadium-ben bonyolíthatnak le július 8-9-én. A rendezvényen összesen 40 sportoló léphet fel, akik a két előzetes kijelölt csapatkapitány által nyerhetnek besorolást a gálán fellépő egyes csapatokba. Az idei All-Star-on hét denveri játékos lehet ott, ennél több embert csak a rendező Cannons, és a bajnok Bayhawks delegál. Név szerint a liga pontlistájának éllovasa Brendan Mundorf, a lendületes csatár Drew Westervelt, valamint Peet Poillon és Max Seibald középpályások, Eric Martin és Lee Zink két veterán kőkemény hátvéd, illetőleg a sztárkapus Jesse Schwartzman kerültek be a megkülönböztetettek listájára a kedvenc városunk képviseletében.

Szintén a csapattal kapcsolatos hír, hogy az Outlaws veterán játékosa, Matt Brown a közelmúltban bejelentette visszavonulását az aktív sporttól. A rutinos támadó öt szezonos MLL-karrierje valamennyi esztendejét a denveri gárda színeiben töltötte, ezalatt 138 gólt és 160 pontot szerzett, s a klub mindenkori góllövőlistájának jelenlegi második, a házi ponttáblázat aktuális harmadik helyezettjeként köszönt el. Brown természetesen nem szakad el a lacrosse-tól, ugyanis a következő évadtól kezdve a Denver University férfi csapatának segédedzőjeként vállalhat munkát.

Az MLL alapszakasz állása (W-L):

1. Boston Cannons 5-1
2. Denver Outlaws 5-1
3. Chesapeake Bayhawks 4-3
4. Hamilton Nationals 4-3
5. Long Island Lizards 2-5
6. Rochester Rattlers 0-7


Gyakorlatilag már az alapszakasz felénél kirajzolódott, hogy mely négy csapatnak lehet reális esélye az augusztusi Final Four-ban részt venni. Legközelebb pedig jöhet az óriási rangadó, amikor hétfőre virradóra, hajnali 3-tól a félelmetes Boston Cannons alakulata vendégeskedik az Invesco Field-en, s a két csapat ütközete után kiderülhet, hogy melyik favorit együttes tud lépéselőnybe kerülni a tabellán a másik nagyágyúval szemben. A holnapi július 4-e alkalmával a vasárnapi meccs végén hatalmas tűzijátékot rendeznek a stadionban, már csak emiatt is rengeteg néző várható, s jó időjárás esetén könnyen újabb ligarekordot dönthetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr583034272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.07.03. 12:05:45

wow, itt is ekkora meccs lesz ma! a rapids és az outlaws egyszerre fog tűzijátékozni, nagy nap lesz:-)

milo_hedgie#23 2011.07.03. 17:00:52

terrell davis mekkora forma:)))

milo_hedgie#23 2011.07.03. 17:03:31

@foppa21: reméljük nem csak az égben,de a pályákon is tűzijátékot fognak tartani:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 03:33:12

3-1-re ők vezetnek az első negyed után. Poillon szépített 0-3 után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 04:02:16

A félidőben már 7-3 ide, 0-3-ról fordítottunk ekkorát. Poillon 2 gólos, Seibald bevágott egy két pontost PP-ben, illetve McGlone, Park
C. Martin egy-egy gól.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 04:37:13

Azt a rohadt!!!:

Thank you to #OutlawsNation which has set a pro lax attendance record of 27,184 tonight

Hat ezerrel emberrel döntöttük meg az eddigi csúcsot, amit mi tartottunk!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 04:47:23

11-9 az utolsó negyed előtt, nagyon feljöttek. Seibald bevert még egy két pontost, illetve ebben a negyedben még McGlone és Westervelt volt eredményes.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 04:48:06

Megjelent Fullerton live videóüzenete a kivetítőn Afganisztánból, és megőrült a közönség. :)

foppa21 2011.07.04. 04:51:18

@Filip89: őrület, nagyon szoros a vége úgy látom:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 04:54:35

Kiegyenlítettek, rohadt favágók lebontották E. Martint, a legszilárdabb védőnket, ezzel tudnak közelebb zárkózni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.04. 05:18:46

12-15 lett, sajnos a végén jobbak voltak, McGlone elérte a mesterhármast.

Coach Sacco 2011.07.04. 13:59:27

Gratulálok a szép rekordhoz! Kár hogy nem sikerült győzelemmel ünnepelni.

milo_hedgie#23 2011.07.04. 19:54:31

@Filip89: kár a befejezésért,mundorf megint jól eltűnt egy kulcsmeccsen,hihetetlen hogy csak a sima győzelmeknél tud villogni:/


süti beállítások módosítása